ושוב דלתות וחלונות

ענתש

New member
ושוב דלתות וחלונות

מעדכנת שהחלטנו לשלב - דלתות הזזה (בלגי או קליל קלאסי, נראה) במפתחים הענקיים. דלתות פתיחה (בלגי אבל בלי חלוקות פנימיות בכלל) במפתחים הקטנים יותר. תריסים חשמליים על כל הדלתות והחלונות הנפתחים וכלום על הקבועים. בקומת המגורים תריסים חשמליים בחדר הורים, תריסי משיכה עם הכנה עתידית לחשמליים בחדרי ילדים. (או אולי בלי תריס בכלל כרגע. הם ממילא גם היום ישנים עם התריס פתוח כי האור בבוקר זה כיף). היתה לנו דילמה - האם לעשות בכל חדר ילדים 2 חלונות רחבים, ואז לשים תריס חשמלי. או כמו שרצינו ומתאים ללוק הכללי של הבית - 4 חלונות יותר צרים וארוכים בכל חדר (יתחילו מ-70 ס"מ גובה, חלק קבוע עד גובה מטר וקצת ואז חלק נפתח של כנף על כנף ועוד חלק קבוע למעלה) ואז לוותר על המנועים של התריסים בתור התחלה כי זה מכפיל לנו את ההוצאה
החלטנו להשקיע בחזית של הבית, כי את זה יהיה קשה לשנות אחר כך ולעשות לתריס רק הכנה. ונשארה דילמת דלת הכניסה... עץ ממש לא מתאים לנו למראה של הבית. מאד הייטקי, הכל בצבעים קרים (אפור, כחול) והאלומיניום יהיה דומה (אפור מתכתי או משהו בגוון אפור-כלחול). חשבנו על דלת כניסה מאלומיניום אבל שמעתי פה ביקורות לא טובות... שהאלומיניום מתעוות. אפשר פרטים ? מה אתם חושבים על זה ? כן או לא אלומיניום ? מכירים מישהו שהתנסה בדלת כזו לאורך זמן ? האופציה האחרת היא זכוכית. דלת כניסה מזכוכית (ואלומיניום כמובן, אבל פחות אלומיניום או מנפחות ברזל). הדלת, יש לציין, היא צפונית, שקועה כחצי מטר בתוך הקיר של הבית ומעליה יהיה גם גגון זכוכית.

fireman

New member
ענת....אם גלילה...חשמלי הכל.

ספקני אם תמצאי היום איש אלומיניום שעוד מתעסק עם הדינוזאור הזה שנקרא חוט משיכה. אני לא מבין מאיפה ההיסטריה בנוגע למחירי המנועים. ההבדל הכספי הוא בסביבות 10% לחלון. אם החלון עולה 4000 ש"ח עוד 400 שח יהפכו אותו לחשמלי. לותר על החבלי משיכה. זה כמו לקנות מרצדס עם מושבי עור ולשים עליהם כיסויי בד של 100 שקל. דלת כניסה....דלת פלדה בלבד. דלת אלומיניום מתאימה ללובי של בניין דירות עם אינטרקום, עם כל הכבוד זה לא מתאים לכניסה לבית.

ענתש

New member
דלת פלדה ? יש חיה כזו ?

אתה יכול למצוא לי קישורים ? מי מוכר כאלו דלתות ? אני מקווה שהכוונה היא שרואים את הפלדה, לא שהיא מצופה במשהו. אם באמת זה לא הבדל משמעותי במחיר התריסים אז אולי נעשה. אבל לא בא לנו להתפשר עם החלונות כי זו החזית של הבית אז נראה לי שמקסימום נוותר על תריס בכלל בחלונות של חדרי הילדים (נעשה כמובן הכנה) ונשים להם וילונות. בחדר הורים אני חייבת תריס כי אני שונאת וילונות.

אם פי 3

New member
לכל החברות יש

דלתות שרואים עליהם שהן פלדה. חלק מאד "מבצריות", חלק יותר עדינות. יכולות להיות גם צבועות. לכי לכל אולם תצוגה (באינטרנט קשה להתרשם. דברים שמצאו חן בעינינו ברשת, נראו זוועה במציאות, ולהיפך).

ענתש

New member
הסתכלתי קצת בגוגל ../images/Emo122.gif

יש סיבה שעושים דלתות פלדה כל כך מכוערות ? במיוחד באתר של רב בריח... פיכס. אני רוצה משהו פשוט אבל יפה, כזה.

איריסג

New member
נו, זה של קליל, לא?

אז תזמיני כזה מקליל, יחד עם כל הזמנת האלומיניום. ראיתי כמה כאלה כאן בישוב שאני גרה ובישוב סמוך - זה נראה אחלה.

ענתש

New member
זו בדיוק השאלה - שמעתי פה (מי אמר ?

האדם הפשוט ?) שדלתות אלומיניום שוקעות ומתעוותות.

דלתות מפרופיל אלומיניום ! לא מיציקת

אלומיניום , דלתות מפרופיל אלומיניום כמו שיש בחנויות , פרופיל שנראה כמעט כמו צינור בעובי 10 ס"מ אם לא עושים להן פרופיל לרוחב הדלת אז הן שוקעות , בצד של הידית . בתמונה רואים רק את החלק התחתון אבל הדוגמא היא לאורך כל הדלת

fireman

New member
דלת מפרופילי אלומיניום זה איכס!

ענת....בחיאת מאיפה בא לך הרעיון הזה?! דלתות כאלה עושים לקיוסקים, לכניסות של בניינים, לא עושים דברים כאלה לדלת כניסה של בית. יש דלתות פלדה שמצופות בכל מיני דברים מאלומיניום, כמו שהן יכולות להיות מצופות בעץ או בכל חומר אחר.... אני ראיתי דלת יפה מצופה באלומיניום עם ניסור בלייזר, משהו משהו אצל אחד הדיירים כאן בשכונה אבל המחיר מדאיג. 37000 ש"ח. במחיר כזה צריך דלת לשמור על הדלת

ענתש

New member
לא חשבתי על דלת מפרופילי

אלומיניום. חשבתי כמובן על דלת אלומיניום יצוקה כזו יפה. פשוט חשבתי שכשהאדם הפשוט אמר שדלתות אלומניום מתעוותות הוא התכוון לאלו היצוקות והתבאסתי, כי כזו אני רוצה. כלומר, לא אכפת לי מה הבפנים שלה (עץ, פלדה וכו') אני רוצה שמה שיראו יהיה אלומיניום או מתכת.

אולי סגנון כזה יתאים לך ?

דלת המשלבת בתוכה חלון זכוכית בידודית (קבוע) שבתוכו ישנה דוגמה המשמשת כסורג. אולי היא תתרים לך, יש אפשרות להזמין בכל מני גוונים. שרון

אם פי 3

New member
זו אחת הדוגמאות לדלת

שברשת נראית נפלא (כבר כמעט "סגרנו" על גרסה דומה שלה) ובמציאות נראית ממש לא משהו, לטעמנו. אנחנו בכיוון של דלת עם ליבה מעוטרת, ורק חבל שרוב הדוגמאות, אם לא כולן, באות בשלושה חלקים ולא ביחידה אחת.

אם פי 3

New member
הכוונה

לא מצאתי את הדוגמה שאני מתכוונת אליה, כי אני מתכוונת בעיקר לדלתות עם ליבה מתכתית (ולא זכוכית כמו בתמונה), אבל גם שם, כמו בדלת הזו: http://www.sl-superlock.co.il/Index.asp?ArticleID=116&CategoryID=139&Page=1 יש בעצם ליבה קטנה יחסית, באורך של נניח 40-50 ס"מ (גרועה בהערכת גדלים), שחוזרת על עצמה 3 פעמים. גם כשהחלקים שונים זה מזה, רואים שמדובר על שלושה חלקים עם קו-חיבור.

אהה, הבנתי, הנה הסבר...

אורך הויטרינה הוא 152 ס"מ או 192 ס"מ, תלוי בגובה הדלת. רוחב הויטרינה הוא 19 ס"מ או 24 ס"מ או 38 ס"מ, זה תלוי ברוחב הדלת. לגבי הדוגמה בסורג; זוהי פלדה בעובי 3 מ"מ עד 4 מ"מ החתוכה בלייזר. על מנת לשמור על מינימום מקומות גזירה בעת ניסיון פריצה, הדוגמה חוזרת על עצמה בשלושה מקטעים. לא, אין חיבור בינהם, זה סורג חתוך בלייזר וכל היחידה היא אחת. ישנן עוד דוגמאות, ראית אותן ? כמו זו שהצגתי בתמונה - דגם תאנה. שרון

אם פי 3

New member
זה כשיש ויטרינה

אני מדברת על דלת מלאה (לא משנה אם בצבע עץ או מתכתי), עם קישוט מאורך של מתכת. כל מה שראינו (גם באולמות התצוגה) כלל שלושה חלקים. מצאתי (אצל מתחרים שלכם...) דוגמה למה שאני מתכוונת (שבאמת מאד מוצאת חן בעיני, והיא אחת האפשרויות שלנו). כאן, החלקים אפילו לא זהים (וזה באמת יותר יפה), ועדיין רואים את ההפרדה.

אם פי 3 - זו לא וויטרינה.

זו ליבה המיוצרת ביציקת אלומיניום. (בתבניות חול מיוחדות). היצרן - צביקה בניש - חולון, הוא היחיד בישראל. לי יש דלת דומה. מכיוון שאני עובד עם צביקה, הוא עשה לי שלט מתנה בגלל שרכשתי ממנו את הליבה. (דגם יהלום). ראה תמונה מצורפת. אמנם הדלת ישנה, אבל אני שדרגתי אותה גם ע"י הוספת זווית בגוון הדלת שתסתיר את המשקוף. הזווית הודבקה עם סיליקון והיא שם כבר 6 שנים. איך, אה? מה דעתכם? שרון דרורי

אם פי 3

New member
אני יודעת.

גם אצלך - רואים שהליבה בנויה מחלקים נפרדים. אין ליבות כאלו היצוקות מחתיכה אחת? ונראה לי שיש עוד באר: http://www.galtal.net/ (גם עליהם אמרו לנו שהם היחידים...)

למעלה