ושוב - חפירה פמיניסטית.

dori78

New member
ושוב - חפירה פמיניסטית.

הנה, אמרתי את זה בשבילכם. מי שמראש לא מעוניין בשיח פמיניסטי - שידלג להודעה הבאה.

זוכרים שבינואר דיווחתי על חוויה לא נעימה כשגבר פנה אלי ברחוב?
באותו שרשור, הרוב הגדול טען שלא הבנתי, שאני סתם עושה סיפור מגבר נחמד שרצה להתחיל איתי ולהחמיא לי.
אז הנה, אני לא לבד בתחושה הזאת, שלא כל פניה "מחמיאה" של גבר לאשה זרה ברחוב היא מחמאה תמימה.
גם לא מדובר במישהו שמנסה להתחיל איתי, אלא בסתם הערה שאפשר היה בקלות לוותר עליה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4585711,00.html

ציטוטים נבחרים מהכתבה, למי שאין לו כח לקרוא הכל:

"האדם ששורק או זורק 'תני חיוך' או צועק 'ערב טוב לך' עם קריצה, לא מצפה שאני אעצור ואתחיל בשיחה איתו, ובטח שלא מצפה לקבל טלפון.
כשגברים מנסים להתחיל עם נשים זה נראה אחרת (למרות שגם בתחום הזה יש מגוון רחב של פעולות מטרידות ופוגעניות, אבל זה לא הנושא).
הנקודה היא ההבחנה בין פלירטוט לגיטימי לבין פעולה שכל מטרתה היא להוציא תגובה ולהרגיש את תחושת הכח שזה נותן להם לגרום לאישה להרגיש חוסר נוחות והשפלה
".

אז נכון, לא כל אשה תרגיש אותו דבר.
יש נשים שירגישו מוטרדות מדברים שיעברו לי ליד האוזן, יש נשים שלא יבינו למה אני מרגישה מוטרדת.
ובכל זאת - יש דרך להחמיא, יש דרך להביע הערכה. הדברים שרואים בוידאו בכתבה - הם לא נעימים.

"מה שהופך את הפעולות האלה להטרדה הוא ההקשר – העובדה שזה קורה 10 פעמים בהליכה של רבע שעה, או שזה קורה 70 פעם ביום, או שזה קורה אלפי פעמים בחיים,
ובצורה מובהקת מגברים כלפי נשים. המשמעות של התופעה הזו היא שאנחנו הולכות ברחוב, רוכבות על אופניים או נוסעות באוטו ומרגישות כאילו תפקידנו במרחב הציבורי
הוא לבדר, לשעשע, להיות מושא לפרובוקציות או במקרים מסויימים להיות מושפלות ממש.
וזה בלי אפילו להיכנס למקרים שבהם קריאות רחוב הן מאיימות ממש ומגיעות לפסים אלימים ומפחידים.
המרחב הציבורי הזה הוא לא שלנו, הוא של גברים, ואנחנו אורחות בו, אז כאורחות מותר 'לשחק איתנו' ולבדוק מה הגבולות ומה יגרום לנו לתגובה
"

חומר למחשבה.

את תיארת מקרה אחד שהיה לך באותו היום

כשבחור אמר לך משהו בסגנון של :" מה, כ"כ יפה לא נעצור? " (במעבר חציה)
היא הציגה כמה עשרות יציאות שחלקן היו בטון סליזי ומיני למדי שנזרקו לעברה במהלך 10 שעות.

לא פלא שהיא מרגישה מוטרדת,מה גם שהיה את הבחור הקריפי ההוא שהלך לצידה כמה דקות.
פייר, יכלתי להרגיש את הלחץ שלה.

dori78

New member
כל מקרה הוא בודד.

אני מבלה את מרבית היום שלי במשרד, מול מחשב.
לכן אני נתקלת בהערות בסגנון הזה לא במשך כל היום, אלא רק כשאני בחוץ.
אבל!
כשאני כן יוצאת החוצה - תמיד יהיה איזה חכמולוג שיהיה לו מה להגיד, באופן סליזי או סתם לא נעים.

גם בכתבה, אומרת אחת המרואיינות בפירוש:
נכון, כל גבר בנפרד חושב שמה כבר קרה, רק אמרתי שהיא נראית ממש טוב...
אבל החוויה של (כמעט כל) הנשים, מורכבת מכל הגברים שפונים אליהן בפרק זמן מסוים.
מתי זה הופך להטרדה? מתי זה מעיק? כשמדובר ב-X הערות בפרק זמן Y.
ההגדרה של X ו-Y משתנה מאחת לאחרת.
נשאלת השאלה אם זה משנה בכלל. האם לא עדיף פשוט לסתום את הפה?

ומתי זה סתם מישהו שמנסה להתחיל איתך

אבל הוא פשוט דביל שלא יודע להתנסח?
לכל בחורה יש הגדרה שונה ולעיתים הזויה לצירוף הזה :הטרדה מינית.
אפילו החוק לא ברור בעניין.

נכון, תמיד יש חכמולוג שיש לו מה להגיד, הנה אתמול למשל היה לי קטע כזה.
השאלה היא איך אנחנו כל אחת אישית מפרשת את זה.
ולטעמי יש בחורות שכל נפיחה מפרשות כהטרדה מינית.
לצערי יש גברים שלא באמת מבינים שמספיק הטון שלהם בשביל לגרום לבחורה אי נוחות כשבפועל הם לא מתכוונים להרע.

ולכן אני חושבת שצריכה להיות הסברה מסויימת לגברים, לאיך לא פונים לבחורה,
למה עושה לנו לא נעים ומתי זה כבר גובל בהטרדה.

ואם תשאלי אותי, מאחר והמושג הזה מאוד מעורפל..עדיף שיסתמו ת'פה.
מה שיש בסרטון שהבאת, אכן מטריד.

dori78

New member

חבל שעם הזמן רובנו לומדות להתעלם ולפטור את זה ב"נו, עוד דביל".
באמת חבל שאין איזו תכנית הסברה לגברים בנושא.

צודקת קייזר

בגלל זה כיום ובגילנו צריך לדעת קצת מי מולך ,אני עובד עם לא מעט נשים בהתחלה זה שונה וכשמתרגלים זה אחרת הרגליים על השולחן ,והערות מיניות הן בשגרה מהפנויות למשל ,הנשואות יותר עצורות ויותר מסננות מה שיוצא מהפה בנושא המיני ,גבר אחר היה כבר מתרגש מזמן משיחות ומילם אבל זה מתוך פתיחות במשרד!
בגיל 16 בבית הספר אתה זורק שלל יציאות וכו בכדי להרשים ,כיום אתה שוקל גם בנושא החיזור פירגון מחמאה לצד השני,כאן תמיד מחפשים מה האינטרנס מאחורי זה !

ולפעמים הצד השני עושה הרגשה טובה מנכוחותו רק ואז אתה מחמיא וזה כבר עלול אם היא לא שמה עלייך ליצור אי נוחות

ושוב לדעת מה ולמי לומר אם לא שמים עלייך כאדם אל תפלוט כלום גם אם אתה רוצה להרשים ,כי סתם אחר כך לקבל קטע או שפיץ מימנה לא כיף למי שרואה את זה מהצד כלפי האחר

דידי 9

New member
הערות מושכלות:

1.אין להשליך כל התחלה של גבר עם אישה- ל פ י מ י נ זם! בשום אופן ופנים.
כי אם זה ייעשה-אז זו עוד הצהרה של "כמה חלשה/מסכנה אני, וגברים הם שוביניסטיים".

2.כאמור- מה שנראה בלינק, אכן מקרים מגעילים ודוחים מצד גברים מגעילים ודוחים.
אך אין זה בשום אופן ופנים מקרים המעידים על כלל הציבור הגברי ששווה בחלקו :)
כמו כל דבר אחר.

עד כאן, הייתי אני, הנציגה הרשמית של הנשים שחפות מסטיגמות

אני קורא לזה "חוק המשיכה"

מי שאני אהיה לידך, זה מי שאת תוציאי ממני (תמשכי)
ומי שאת תהיי לידי, זה מי שאני אמשוך ממך
וככה זה לגבי כל דבר בחיים
&nbsp
זו האינטרקציה עם העולם
האדם/המקרה/הדבר, מושך/מוציא ממך צדדים מסויימים
יש אנשים שלידם את יותר קלילה ומצחיקה, ויש אנשים שלידם את יותר עצבנים
כל אחד מהם מושך/מוציא ממך משהו אחר לפי המה שהוא משדר (ולהפך)
זה סוג של משחק/דו-שיח עם העולם החיצוני והכי חשוב עם העולם הפנימי
מעיין רמז להאיר לך מי אתה , מה אתה מזמין לעולמך, ואיך אתה יכול לתקן את זה
&nbsp
סתם דוגמא
נגיד גבר יוצא רק עם בחורות שמנצלות אותו
והוא מתלונן שכולם כאלו נצלניות
פה בקלות ניתן להבין שהבעיה היא אצלו ולא אצלהן
הוא מזמן אותם לחייו, הוא מזמן את הסיטואציה
יכול אפילו להיות שחלקן לא היו נצלניות, אבל הוא בעצמו הוציא את זה מהן על ידי האופי שלו
זאת אומרת שהאופי שלו משך אצלהן משהו מסויים, שהביאו אותן להתנהג כמו שהוא רצה ושידר והוציא ומשך מהן
אפילו אם באמת רובן היו נצלניות מטבען, חלקן פשוט נמשכו ללהיות כאלו על ידי המשיכה שלו למקום הזה בהם
&nbsp
עכשיו מדובר פה בחוק
חוק שתופס לכל הכיוונים (ראדר ווי לייק איט אור נוט)
&nbsp
זאת אומרת שהבחורה שמתלוננת על כל הקריאות המקטינות והמשפילות, בעצם נותנת לנו עדות למה היא מושכת בחייה כשהיא הולכת ברחוב
ומה שהיא עושה בעצם בשל חוסר הבנת החוק, היא כועסת על ההשלכה של מה שהיא מושכת
ודוגמא לפשט את הרעיון
אם החורה תלך בקניון עזריאלי בבגד ים, אז ברור לכל בר דעת שהיא תמשוך מכולם עיניים חרמניות ואנרגיה מינית וזימתית
או קינאה ותחרותיות מצד הנשים
זה די ברור לא ?
אי אפשר לבוא ולכעוס על התגובות ולנסות לתקן אותם, הם יכולים בכלל להיות אחלה אנשים נשואים באושר והכל
אבל זה מה שנימשך מהם, לעיתים בעל כורחם ממש
&nbsp
אז מה אני למד מכל זה
שהתגובות שהיא מקבלת, היא מקבלת למה שהיא מושכת
וזהו "חוק המשיכה" ב-60 שניות
&nbsp
מספיק מפורט ?
&nbsp

PorFavor1

New member
אני חושב...

שלפעמים הבן אדם רוצה גם להיוותר ללא גירויים מבחוץ.
לפעמים הוא יוצא החוצה, וסופג יותר מדי גירויים מכפי שהוא רוצה.
לא בכל גיל אתה מודע לזה.
&nbsp
נגיד, יש בעולם בחורות יפות, חלקן יפות מאוד. חלק מהן גם חושפות כל מיני אזורים בגופן.
האמת היא שלפעמים זה פשוט לא נעים....
פותחת השרשור דיברה על רק הטרדה מילולית, ולא על גירוי דרך הראייה / שמיעה.
אבל לפעמים אתה פשוט מופצץ, מופגז, נשטף בכל מיני גירויים שהם לא בהכרח "רעים" לכשעצמם, ולא "טובים" לכשעצמם, אלא פשוט.. מיותרים, מסיחים את הדעת ואת הריכוז.
אם למשל אתה בצומת עם רמזור אדום, ופתאום מגיעה איזו בחורה צעירה ויפה עם רגליים ארוכות וחשופות, לבושה שמלה. זה דבר שעלול פשוט להפריע. חד וחלק. אתה רואה את זה והריכוז שלך נודד לכל מיני מקומות... אבל אתה לא רוצה לאבד את הריכוז שלך. אני לפחות....
&nbsp
אני זוכר שפעם ביקרתי את אמא שלי לאחר ניתוח. זה היה ביום חורפי שכל החלונות במחלקה היו סגורים.
והאחות מאחורי הדלפק, היה לה מן בושם.. לא מסריח, אלא טוב ויוקרתי, אבל המחנק... אוי... כאילו שאדי הבושם נכנסו לי לתוך המוח שלי. עד עכשיו שאני נזכר בניתוח של אמא שלי, אני נזכר באותה אחות, באותו בושם חזק ומחניק, כמו איזה ענן. הפריע לי. אבל כמובן שלא אמרתי לה שום דבר... גם לא החמאתי וגם לא העלבתי.
&nbsp
לפעמים אני הולך ברחוב ורואה בחורות קצת יותר מדי מגונדרות, קצת יותר מדי חשופות, אז אני מוריד את הכובע מצחייה שלי שיסתיר לי אותן.
לא תמיד מתאים לי לראות בחורות יפות וחשופות שהולכות ומצחקקות.
זה הולך לפי איך שאני רוצה, לפי איך שבא לי עצמי. אני לא תמיד מותיר לנסיבות העניין לגנוב לי את הריכוז.

דידי 9

New member
הכי מספיק:)

גם מאוד מעניין כשלעצמו.

אניקצת בלחץ של זמן מכדי להתיחס להכל, אבל זה היה מעניין-ותודה שהשקעת.
חחח באמת.

רק הערה אחת סוק-
בנות לא מסתובבות בביקיני ברחובות, וזו הקצנה מטורפת ולא רלוונטית לנושא.
הרעיון נכון-לא קשור אפילו בפסיק לנושא המדובר.
נשים לא אמורות לשלוט בדחפים במיניים של גברים, או בהתנהגות שלהם בנדון.
משום בחינה, בשום מצב.

dori78

New member
כלומר, אתה טוען ש

הבחורה שולטת בהאם היא תקבל הערות כאלו או לא.
מרתק.

יש לי רעיון:
אולי כל הבחורות ילכו עטופות לגמרי, כדי לא למשוך תשומת לב?
ככה אף אחת לא "תביא על עצמה" הערות ברחוב, פשוט כי היא לא תהיה מספיק מעניינת.

PorFavor1

New member
ברור, ברור...

אני לא אמרתי מהו הפיתרון לבעיה...
אני לא יודע אם יש פיתרון של ממש להטרדות מילוליות של הגבר נגד האישה.
באופן אישי- אני לא מחמיא לאף אחת, ולא מטיח קללות נגד אף אחת ( אגב, איזה קללות בכלל יש נגד האישה, חוץ מ-זונה או פרוצה? ).
לעומת אחרים- אני דווקא הסכמתי איתך שמאחורי כל המחמאות ותשומת הלב, קיימת איזו תחושה של מטרד כשגבר רואה אישה. מן תחושה שמשהו מעט מציק, משהו לא לגמרי נוח...
כך הגבר מתייחס לאישה איכשהו באופן מילולי, חיובי או שלילי.
עוד אמרתי- שבשום מקום בעולם, הגבר אינו מוגן לגמרי מנשים, ואין לו מקום מפלט מנשים. מיומו הראשון ועד יומו האחרון הוא מוקף בנשים, בין אם הוא מעוניין בכך ובין אם לא. וגם זה גובה מחיר מסוים.

מה הפיתרון?
לא חושב שיש בכלל פיתרון...
עבורי- אני פשוט חוסם את החושים שלי כשאני רוצה "פסק זמן". אני לפעמים מסיר את המשקפיים שלי, אני מוריד את המצחייה של הכובע שלי כדי להחשיך את הנוף.
אני שם אוזניות עם רדיו על האוזניים כדי לא לשמוע את הבחורות מקשקשות לי באוזן.
ואם מדובר באוטובוס- אני משתדל לשבת איפה שבחורות ( במיוחד צעירות ) לא ישחקו אתי את משחקי הנגיעות האקראיות...

אני לא מתיימר לדעת הכל.
יתכן גם שכל דבריי הם סתם דיעה.... דיעה שגויה לחלוטין. יתכן מאוד...
מכל מקום - לא מציע לך שום פיתרון.

אם זה מנחם אותך, אז יש גם המון גברים שסגנון הלבוש שלהם מפריע לי, מציק לי, מקלקל לי את הנוף היפה שלי.
אבל הם לא מתלוננים על הערות ברחוב.... וממילא לא הייתי מנסה להסביר להם את הנסיבות למצבם.

לאישה יש זכות להתלבש איך שהיא רוצה, ואין על זה וויכוח. אנו חיים במדינה דמוקרטית ( בטח..בטח.. ).
לגבר יש זכות לזרוק הערות ברחוב, יש לו זכות להטביע אותך בדבש. מה עוד נשאר לו לעשות אם משהו מפריע לו?
ה"נימה", ה"טון" של הדברים, זה המעט שנשאר לו, לפני שגם את זה מישהו ייקח ממנו.
זה שקלטת משהו קלוקל בנימה של הגברים המחמיאים... זה יפה מאוד.
לא יודע אם את באמת יכולה לעשות עם זה משהו.

PorFavor1

New member
וואלה נזכרתי באיחור...

היו כמה פעמים ספורות שקיבלתי נגיעות מבחור / גבר.
זה היה מאוד לא נעים, והשתדלתי לשכוח מזה. אני לא יכול לאמר זה היה משהו "מגונה" או "חריף" אבל זה היה מן הפתעה לא נעימה...

אני זוכר שפעם עשיתי הליכה ספוטיבית עם טייטס. והיו כמה בנים שראו אותי ואמרו לי "יא סאלאם איזה טייטס".
מאז אני לא מסתובב עם טייטס.... זהו, נגמר הסיפור.
הפנמתי את המסר.
גבר עם טייטס- זה מציק להם בעיניים.

PorFavor1

New member
פעם באוטובוס, לפני 10 שנים

לפני 10 שנים או יותר... לא זוכר בדיוק.
נסעתי באוטובוס, והכל היה די בסדר.
פתאום שמתי לב לאיזו אישה שמדברת אל הנהג בקול די גבוה, טון די גבוה ומעט כועס.
"נהג, יש כאן נוסע מזוהם, ויש לו ציפורניים ארוכות מטונפות".
הסתכלתי, וראיתי אישה שיושבת על כיסא חד מושבי, ומאחוריה ישב מישהו שנראה כמו קבצן, גם הוא על כיסא חד מושבי.
הוא היה באמת מטונף, והיו לו ציפורניים די ארוכות, אפורות מלוכלכות, הוא לבש סמרטוטים מטונפים והיה נראה מנמנם.
"הלו, נהג" צועקת.
"נהג, יש כאן נוסע מזוהם, הוא מטונף ויש לו ציפורניים ארוכות והוא מפחיד".
הפעם כל הנוסעים באוטובוס שמעו וגם ראו. כולם גיכחו... חי חי חי, היו משועשעים מכל הדרמה.
והנהג... הוא המשיך בנסיעה, ולא הוציא הגה. התעלמות מוחלטת.
האיש המטונף, נותר מנומנם על הכיסא שלו, עם הציפורניים הארוכות המזוהמות שלו, וכמובן שלא הוציא הגה מפיו.
&nbsp
אני לא זוכר משהו דומה לזה בכל החיים שלי.
הנוסעת הזאת, הייתה שרויה במן טעות, כאילו שהכניסה לאוטובוס, היא כניסה לאנשים נקיים בלבד...
אבל מה שמעניין באמת, זה שהיא לא קמה מהכסא שלה, אפילו לא לרגע אחד, אפילו לא לשנייה אחת.
כלומר- היא ציפתה למן שינוי של הנסיבות ללא שום הפנמה ש"אלו הן הנסיבות, ועליי להפנים אותן".
היא יכלה לקום מהכסא שלה, לבחור כסא אחר, לעמוד באיזור שמיועד לעמידה. אבל לא.
היא גם לא העיזה לפנות אל הבחור המטונף באופן ישיר. לא.
היא פנתה מיד לנהג, כדי שהנהג ישנה את הנסיבות, עבורה....
&nbsp
עד כמה שהמקרה הזה הוא חריג- הוא מאפיין את המין הנשי ( בעיניי ).
המין הנשי- נאחז תמיד באיזו סמכות, כדי לשנות את הנסיבות, ללא הפנמה של אף נסיבה אישית.
במקרה הזה- זה היה הנהג.
במקרים אחרים, זה המשטרה, בתי המשפט, מנהל העבודה.
&nbsp
גברים- פונים ישירות אל האישה ומבקשים את... מה שזה לא יהיה, באופן חיובי / שלילי. כמו שלמה פוקס למשל...
נשים- פונות לסמכויות, ומבקשות הגנה. ולפעמים הן מזכירות ילדים או ילדות, כמו ילדות שמבקשות מאבא שיגן עליהן.
אפשר לאמר "זה חריג... וזאת דפוקה בראש".. אפשר. אבל זה טיבן של נשים.
הן מתמודדות בעזרת סמכויות גבוהות יותר, ומעוניינות לחנך את הסביבה כל הזמן. לשנות את הסביבה בעזרת חקיקה / אנשי סמכות.
&nbsp
ביני לבין עצמי- אני שואל - מעניין איך היא הייתה מגיבה לאישה מזוהמת ומטונפת....
שואל.. ואני חושד שבמקרה כזה, היא הייתה שותקת.

צלשלספק

New member
אני אצטרף את דעתי הבלתי מלומדת לדיון

קודם כל אני מוצא שוני בין המקרים אך אין לי כח להכנס לזה,

אתמקד בנושא שכן רלוונטי בעיני, הוא נקרא - דרך ארץ

מחמאה מצד אחד יכולה גם להעליב כשמבטאים טאותה בצורה מזלזלת או פוגענית, תלוי למי פונים ואיך, ועדיין יש צורת נימוס בין אדם אחר למשנהו.

אני אתאר לך סיטואציה, בחור יאפי / וואחש / לא משנה עם ג'יפ נוצץ ומוזיקה רועשת, רואה לצידו ברמזור בחורה על קטנוע,
הוא לא יודע אם היא חתיכה או שלא, מה שעושה לו את זה שהיא על קטנוע בלבוש רכיבה מלא. אז אם מישהו כזה זורק הערה של "וואלה את או משהו כזה" זה לאו דווקא הופך אותו לסוטה אלא אולי לאדם וולגרי שקיבל בבית חינוך שהכל מגיע לו ושם פס על העולם.

באותה נימה, בחור אחר היה יכול לסמן
סחתיקה על הקטנוע, מותק. תתחדשי... אז באמת תלוי את מי פוגשים,
לא כל בנאדם מגעיל וחסר דרך ארץ הוא (גם) סוטה בהכרח, כפי שגם אדם תמים למראה יכול להיות מטורלל לגמרי מבפנים...

דידי 9

New member
נכון.

חוץ מזה שיש משהו בכל ההערות הערסיות מסביב שכבר לא מזיז, לא מציק,
לא מרגישים אותו בכלל...משהו שמתרגלים אליו באיזו צורה.
מקסימום יכול לעבור בראש-"דביל". או משהו דומה.לא מעבר.

חחח הפוסט הזה הזכיר לי אותך. ניהלנו שיחה על זה פעם.....:)

למעלה