ושוב - חפירה פמיניסטית.

כמו שציינת

זה משחק ייתכן ואולי היית צריך לזרום למגע כי פה יש תשדורת בכיון !כשהתחילו איתי גייס וטרנסיות במרכז תל אביב לקחתי את זה בהומור גם את הצעות מגונות והצביטות כשהיה לי פרוייקטים איתם

כל אחד אך שמרגיש מכיון שאני מכיר את הקהילה והפתיחות שלה אז לא עשיתי רעש מה שנקרא

כיום בגלל התחושת של זרות וזרים ,גם אם מישהי באוטובוס תתחיל איתי ואני לא מכיר קצת מלפני אולי או שתהיתי לא אזרום לעבר מגע אם זה קורה

PorFavor1

New member
זה כבר מעשה מגונה...

זה כבר עלול להיחשב למעשה מגונה. ואני לא מוכן לשים את עצמי בסיכון כזה, ובעצם גם לא רוצה למשמש אף בחורה זרה באוטובוס, שבכלל מפנה לי עורף ומביטה לכיוון השני ולאחר מכן יורדת מן האוטובוס ולא מביטה לאחור.
אני מוותר מראש על התענוג הזה, ושומר אותו לגברים אחרים.
&nbsp
גם אמרתי שהמגע הזה באוטובוס, הוא בדר"כ מאוד עדין, מאוד מרומז, מאוד על הגבול שבין מקריות לבין כוונה.
מי שזאת לא תהיה- אני הרי לא אשכב איתה בסוף.... אז בשביל מה לי לשחק איתה? בשביל לשקוע עוד יותר עמוק בפינטוזים על סקס? לא תודה.
שתשחק לה עם אחרים, ושתיתן לי קצת א מיניות, או היעדר של מיניות.
&nbsp
אני גם לא אוהב להחמיא לבחורות ככה סתם בחינם. לא בשביל לחזר ולא בשביל להחמיא ולא בשביל להטריד.
זו תמיד הליכה חבל דק, ובסוף לא יוצא מזה סקס, אז... זה סתם כמו "רעש סביבתי".
&nbsp
אני לא מקבל מחמאות בחינם, אלא אם צריכים ממני משהו, ואני מעדיף שלא לחלק מחמאות בחינם- בטח שלא באמצע הרחוב או בעבודה.
&nbsp
שמע- ככל שיש אינטגרציה יותר ויותר חזקה של נשים עם גברים, ככה נגזרת עליך שתיקה יותר חריפה, יותר נוקשה.
בשום מקום לא אומרים לך "אתה חייב לשתוק". אבל אומרים לך מה אסור לך לאמר. לאט לאט, מכרסמים לך בחופש להטריד מילולית.
וכל מה שנשאר.. זה שהבחורה מטרידה אותך דרך העיניים שלך, או על דרך של הטעיה שהיא כביכול זמינה מינית, והיא לא זמינה מינית....
זה בדיוק העניין, זה הקטע- שהבחורות משדרות זמינות מינית גבוהה מאוד, אבל בפועל, הזמינות המינית היא בעצם אפסית. זה לב לבו של העניין.... אווירה מינית, ואפס מימוש.
יש גם בחורים שכאילו מלבים את האש, מוסיפים שמן למדורה.. עם כל מיני יציאות כמו "וואי וואי, מה שאני הייתי עושה לה.... וואי....". או "מה שעשיתי לזאתי אתמול בלילה... וואי...". וגם "אתה פראייר, תעשה משהו..".
זה רק מלבה את האש. מלבה את היצרים, ומגביר את הנטייה להטריד.
בסוף, הגבר הוא זה שמסתבך ... לא האישה.
&nbsp
שתיקה בין גברים לנשים בעבודה - היא עובדה.
גברים לא רשאים לדבר עם נשים על כל נושא, גם לא בצחוק.
זה הולך רק לפי הרצון של הבחורה. אם היא רואה עצמה מוטרדת- היא עברה הטרדה. חד וחלק.

קודם כל חלאס עם הטרדה זה כבר מטמטם

מגזימים יותר מידי נקודה!יש למשל נערים שזורקים יציאות לבנות גילם כדי להרשים ,ויש חיזור שנועד לבחון לראות מה קורה איתה !
אם מוצאת חן בעיני מישהי והיא לא שמה עלי ישר לקטלג אותי כמטריד?מוגזם לא? אם כמה וכמה פעמים אז כן תקטלג.
אני חושב שבמקום העבודה ראוי לנהוג בקצת צניעות לי לא מפריע ציצי וכו ראיתי הכול כבר ,אבל כן יש אנשים לא מעטים וגם נשים שזה מוציא אותם מריכוז ומה לעשות צריך להתחשב!

מדובר כאן על קודי התנהגויות בחברה הישראלית ,לדעתי מרוב שכבר כולםפ כאן טעונים על כולם אז הפתיל מתקצר יותר ויותר וגורם לפיצוץ!

לא הייתי כיום מתחיל או מחזר ככה סתם,אני בודק לפני וגם את הרקע האישיותי ואז חוסך מעצמי ,קל להרוס חיים של אדם כאן על לא עוול בכפו!

יוצא לי לדבר עם לא מעט מחול ושם לא תשמע על הטרדות וכו ,הן יודעות שבעבודה מפלרטטים וכו ,בארץ לא כדאי בעבודה אצלם יש יותר פתיחות ולפעמים אני תוהה מה קורה כאן סביבנו?

אני לא מתייחס להערות ברחוב או בכביש הם פשוט אויר בשבילי

PorFavor1

New member
זה בדיוק העניין... שזו הטרדה

אם אנשים מהסביבה אומרים לך שאתה מטריד- אז אתה מטריד.
כמו שאמרתי... כללי הנימוס, מחייבים שתיקה מוחלטת. כל חריגה משתיקה מוחלטת, מהווה מטרד בקטן.
זה לא אומר שזה חייב להיכנס לקטגוריה של "הטרדה מינית".
זה גם לא אומר שצריך משטרה או כתב אישום על הטרדה רגילה.
זה אומר שמצופה ממך לשתוק, ואתה חייב לשתוק. אבל שתיקה מוחלטת. התעלמות מוחלטת.
זה מצער שאתה לא מבין את זה..... אז אל תבין. אני מבין.
אני מבין את הצורך של האדם לקבל שתיקה מהסביבה, ולא מאנשים זרים, אלא גם מאנשים קרובים.
הדבר הכי קל בעולם, זה להטריד דרך האוזניים. וזו דרכם של גברים.. להטריד דרך האוזניים...
דרכם של נשים, היא בדר"כ להטריד דרך חוש הראייה של הזולת. וגם חוש הריח...
&nbsp
זה מטרד. וזה מטרד, וגם זה מטרד, ואם יש ספק, אז גם הוא מטרד.
לא מחייב שזה הטרדה מינית, אלא ההיפך מהתחשבות.
אל דאגה- גם נשים לא מתחשבות בגברים. ההטרדה היא הדדית, ולא באמת נובעת מכוונת חיזור של ממש.

אז

זהו שאם לא היה חוק הטרדה לא היית אומר זאת!!כללי הנימוס גם מחייבים להגיב לאדם זר בנימוס ולא בעקיצה או טיזינג ולעורר תרעומת על האדם!יש רגישות גם לזה צריך לזכור זאת ,כי אם אתה עוקץ ואני מגיב ואתה אומר אני מטריד אז זה לא ,אך אומרים שקול מילים!
וגם לזה שמתי לב בחול שפשוט עונים לך בנימוס כאדם אפילו וירטואלי!ושוב מציין אני עובד עם נשים ראיתי לא מעט בחיי! אז אולי בוא נהיה אנטי מול כולם לא לדבר עם אף אחד לא נצחקק בעבודה כי מה לעשות אנו צמודים ביחד בעבודה זה מה שאתה רוצה ? גם ככה לא חסר כאן סכסוכים ותרעומות ופגיעות אז להוסיף?
אם לכל אדם שמדבר או זורק מילה אחרת כולם בהגדרה גם במילואים מטרידים ,באמת מוגזם כי אם אני שם עלייך או אתה עלייך אז לא תגדיר אותי כמטריד נכון?

ישטבע אנושי ויש לא להתייחס כלל ,אתה יודע לכמה אני לא מגיב בכביש שיצעק או יצפור עד מחר מה איכפת לי?

נשים מטבען רוצות להרגיש טוב עם עצמן ,הן פשוט לא תמיד שמות לב למה שהן משדרות ואיזו התנהגות ,למשל נשואה שמפלרטטת או פנויה עם פה ומיניות קוסמת שממגנטת ויש לא מעט כאלו וגם אצלי בעבודה אז מה נשתיק אותה לגמרי?היא לא הטיפוס שלי גם מינית בסיטואציה אחרת לא בעבודה היה יכול להיות סקס מסעיר אם אחת כזאת שמתאימה וזהו !

ובמשרד השתיק אותן שהן מדברות על סקס ומיניות ושאר ענייני נשים? לומדים לחיות עם זה ,ותאמין לי יש מכנסונים שהשפתיים למטה מאוד בולטות ומה לעשות אם הבחורה אין לה אמות מידה אז אני אחנך אותה?

בקיצור בשנים האחרונת וגם בוירטואליה פה האדם יותר ויותר מתעורר ונפתח פוגע נועץ מבלי לשים לב!ועצוב שזה קורה כאן ודוקא שכאן יש פתיחות וכו עדיף תמיד משנה זהירות

PorFavor1

New member
ובעבודה שלך- אתה מספר בדיחות מיניות ?

לא חוקר אותך, אלא סתם שואל....
אתה מספר בדיחות מיניות, ככה שנשים שומעות את זה?
פעם גלשת בעבודה באתר פורנוגרפי ככה שאישה ראתה את זה?
פעם דיברת על מה שהיית רוצה לעשות לבחורה צד ג' שלא נוכחת, אבל בחורה אחרת שמעה את זה?
&nbsp
כי אם כן... אתה משחק באש. לא פחות מכך.

תשובות

כאחד שעובד צמוד עם נשים בחודשיים שלשה הראשונים אתה בשקט לאחר מכן,אם אתה טיפוס חברתי אז זורמים בשיחות ,בדיחות מיניות לא אבל שלחו לי במייל תמונות אירוטיות שמצאו ברשת או הראו או דיברו לא ברמה של הטרדה כלפיי,אלא ברמת שיחה ופתיחות נשית

ושוב אני חוזר על עצמי אם היא שמה עלייך עין לא טובה אז תזהר ותתרחק כמה שיותר יש טיפוסיות כאלו!

פשוט לא מרבים לדבר על התנהגות הגועלית שיש כאן לאנשים אם זה בעבודה או בקניות וכו !
אני לא מתקשקש או שורץ בינהם אז ככה שאני פחות מתחכך ויודע עם מי ומה לדבר וזה חשוב בימינו

PorFavor1

New member
כלומר שאתה משחק באש

מילא ברחוב... שם אין מנהל עבודה. שם אולי אפשר להגיד הכל ומקסימום לקבל תיוג של ישראלי מכוער וזהו.
אבל במקום עבודה, אתה נוטל על עצמך סיכונים מתוך תחושה שאתה יכול לסמוך על הנשים שאתה מדבר איתן.
עד שיום אחד מישהי תקום עם מצב רוח לא טוב, ואז אכלת אותה...
&nbsp
קראתי על זה בספר של אופיר צומן.
מסתבר שטיעון כזה של "אבל כל הזמן היינו מדברים על סקס וצוחקים על סקס, ככה באופן קבוע". והטיעון הזה נשמע ונרשם, ולא הופרך בכלל, אבל...נדחה לגופו. כלומר שהמשפט בארץ לא מקבל את הדברים שלך.
זה הולך לפי הרצון של הבחורה... אם היא מרגישה מוטרדת, בדר"כ יוצא שאתה מטריד. בדר"כ....
גם בדר"כ יוצא שערכאת השיפוט היא ערכאת שיפוט נשית, וגם על זה המטריד לא יכול להתווכח.
&nbsp
אפשר להטריד מינית גם ברחוב, אבל ... עוד לא הגענו לשם, ולאמר את האמת, לא אהיה באמת מופתע כשיגיעו גם לשם.

PorFavor1

New member
שלמה פוקס- מן חריג מוזר....

הסיפור של שלמה פוקס והחיילת באוטובוס חרדי בירושלים, הוא מקרה של מן הטרדה מינית, שלא הייתה במסווה של חיזור.
זה היה על כך ש פוקס, קרא לחיילת "פרוצה", וזאת מסיבותיו.
&nbsp
נו... איך שלא יהיה- הוא הורשע בהטרדה מינית, ולא במקום עבודה, אלא בחוץ, באוטובוס.
הקיצור- כבר יש תקדים להטרדה מינית ברחוב / בחוץ.
במקרה ההוא קמה מהומה ונהג האוטובוס עצר את הרכב. בדר"כ זה לא ככה...ואולי מכאן יוצא שבדר"כ גברים לא מסתבכים בהטרדה מינית ברחוב.

PorFavor1

New member
חשבתי על זה קצת....

בתקווה שאני לא חופר עמוק מדי. דווקא המקרה של שלמה פוקס מעניין אותי באופן מיוחד. דווקא בגלל שזו הייתה הדרת אישה ממקום פיזי מסוים, ולא הדרת נשים כללית ( מתחום עיסוק מסוים ).
&nbsp
שלמה פוקס נסע באוטובוס "כשר למהדרין" או שאיך שלא קוראים לזה.
פוקס, חשב שבחצי הקדמי של האוטובוס- הוא מוגן מפני נוכחות של אישה. כנראה שהוא חשב כך בגלל שאגד מכנה את הקווים האלה "כשר למהדרין" וכך גם נהוג בקווים האלה שיש הפרדה בין גברים לנשים.
פוקס כאילו פעל בדרך של "דין עצמי" כאילו שהוא זכאי לסביבה נטולת נשים בחלק הקדמי של האוטובוס. זה מאוד מעניין....
פוקס הרגיש בטעות, שהוא כביכול פטור מנוכחות של נשים בחצי הקדמי של האוטובוס.
&nbsp
אבל ביהמ"ש כנראה חשב אחרת...
ביהמ"ש בכלל לא התעניין בתחושות של פוקס, ולא בהפרדה מגדרית שהייתה נהוגה באוטובוס באופן חוקי או לא חוקי.
&nbsp
מה שאני אומר כאן - זה בדיוק העניין של הפרדה בין המינים.
לפעמים עצם הנוכחות של הבחורה / אישה- מטרידה בפני עצמה.
ואיך הגבר מגיב? בהטרדה משלו, בדר"כ באופן מילולי.
&nbsp
האם זה צודק?
לא יודע מה צודק.
אני רק יודע שלגבר בישראל, ובכל מקום מערבי אחר בעולם- אין פינה לגברים בלבד בשום מקום. למעשה, ( כבר אמרתי ) אפילו בשירותי גברים. אם נכנסת איזה ספתא... מה תעשה לה? כלום. אין לך שום זכות לדין עצמי ואתה לא יכול להקים מהומה.
&nbsp
זה כל הזמן חוזר לאותה נקודה ממש....
הגבר חש מוטרד ע"י נוכחות האישה, המראה החיצוני של האישה... בצדק או שלא בצדק.... לא יודע מהו צדק.
בתגובה- הוא מטריד את האישה בחזרה, אבל באופן מילולי, חיובי או שלילי.
ההטרדה המילולית - היא משהו אובייקטיבי, כך שניתן לשפוט את המטריד.
&nbsp
נוכחות של אישה... במיוחד אישה יפה וסקסית, עדיין איננה מוכרת בחוק כהטרדה מכל סוג...
&nbsp
פוקס היה שרוי במן תחושת ביטחון כוזבת, ולא הבין שחוקי המדינה לרבות הטרדה מינית , חלים גם במקומות שיש בהם מנהג מקומי אחר.
&nbsp
אם בחורה מרגישה מוטרדת, ונפגעת כ"אישה"- כלומר שהגבר הטריד אותה.
זה פשוט, בערך כמו שזה נשמע.

קודם כל

אני בכלל לא זורק הערות ברחוב גם כשהייתי בן 16 לא זרקתי יציאות למינהם ברחוב לזרים!
עם נשים תמיד נזהרתי מכיר אותן היטב אז ככה שאני שומר על הפה והלשון איתן!ואנו גם בארץ מיוחדת כל כך שמוטב כמה שפחות לשתף אנשים בחייך ככה ייטב לך

הגזימו יותר מידי עם הטרדות כל חיזור לא מוצלח של גבר מקטלג אותו בתור מטריד,מטריד בעיניי זה אחד שכמה פעמים חוזר ומחזר ולא מבין מה זה לא ברור!

מכיון שכבר אנחנו חברה מנוכרת קצת אז גם היחס לבני אדם הוא בחשדנות ממש מוגזמת ורצון להרוס לך את החיים על כלום!

PorFavor1

New member
חשבתי על כל הנושא מחדש

נראה לי שאפשר להסתכל על כל הנושא באופן אחר, קליל יותר.
&nbsp
אולי מדובר פשוט בדרך חיזור של אנשים וולגריים, יהודים נחותים. וזהו....
כל היתר הוא בלבול מוח אחד גדול...
פלא שאף אחד לא אמר לי את זה מיוזמתו.
&nbsp
אני מציע לדורי שתחל בפרויקט חינוך לאומי, בעניין איך לחנך את ציבור הערסים לכבד את האישה, גם ברחוב, בכביש, גם במעבר חצייה, גם באוטובוס.
&nbsp
צריך לחנך את היהודי הנחות, לשתוק.
רק שרוב ארצנו מוצפת ביהודים נחותים... בעיה.

חלילה

אסור לומר על בני עמנו נחותים!יש שלל רבדים בחברה הישראלית ,והכי טוב באמת שאולי לא כדאי להגיב או לעקוץ או אפילו באמת להמציא סיבה בכדי לא לפגוע!
אולי דורי ספגה חיזורים הטרדות ,אבל לפעמים כמו בכביש אין ברירה אלא להתעלם,כי להתחיל מריבה עם אדם לא שווה את זה כאן

אנשים לא מחונכים לכבד זרים באשר הם!לכן בחול כל נושא הטרדות רחוק מהם ,היא יודעת להעביר מסר יפה ומנומס וזהו

יכולתי להחטיף סטירה או מכות לגייז ולטרנסיות בתל אביב כשעבדתי איתם,והיו צחוקים וחיזורים וזה ידוע בקהילה שמחזרים בחופשיות ואם לא הייתי יודע אז היה לכמה גייז פנסים בעין בעקבות החיזורים

דורי פשוט צריכה להכיר את הרבדים והמנטליות ולא להתרגש מכל פלוץ ברחוב כי אין סוף לכך

צלשלספק

New member
אני אשמח..

אם כולנו נדבוק לגופו של נושא, יגיע לאן שיגיע ויתגלגל מאשר לגופו של גולש ו/או הערות נוספות שלדעתי פשוט מיותרות.

אני לא מתכוון למחוק תגובה זו, אך אני חושב שהיה ניתן לנסח אותה מעט אחרת, הלא כך?

ללבוש אין חלק בזה

אתמול הייתי בדרכי לאספרסו בר ברוטשילד ובעודי צועדת לשם,
הלך לפני גבר בשנות ה40 לחייו, מהכיוון הנגדי הלכה לעברינו בחורה צעירה.
נראתה טוב, לא חשופה, לא פרובוקטיבית, אפילו די מכוסה אבל לבושה יפה, אופנתי, שיער פזור.. בחורה יפה.
אני הולכת,פתאום הבחור הזה נעצר.. מסובב אחריה את הראש ממש וממלמל לעצמו (וגם לי כי שמעתי אותו):
"וואו וואו איזו יפה" הוסיף נשיכה בשפתיים ומבט סליזי דוחה.
אני לא חושבת שהיא בכלל שמעה אותו כי היה הרבה רעש אבל אני שמעתי וזה היה מגעיל להסתכל עליו.
זו לא הטרדה,וזו יכלה להיות אפילו גם ממש מחמאה לולא היה מביט עליה כפי שהביט ולא היה נושך שפתיים.

dori78

New member
ואיך היית מרגישה

אם היית רואה 6-7 אנשים מסתכלים עלייך ככה כל יום?
התחושה האישית לא מתקבלת ממקרה אחד אלא מההצטברות, שזה מה שהודגם בסרטון.

לא עדיף ללמד גברים מגיל צעיר לא לעשות את זה?

PorFavor1

New member
יופי.. גם אסור להסתכל....

מה בדיוק המסר? שאסור גם להסתכל על בחורה יפה ?
אסור אפילו לסובב את הראש ולהגיד "וואי וואי" ?
את לא חושבת שאת מגזימה ?

למעלה