ושוב - חפירה פמיניסטית.

dori78

New member
אמרת פה דבר יפה

נתת הגדרה למציקנים הללו, שזו בערך אותה הגדרה שאני נתתי לערסים בשרשור הרלוונטי בשבוע שעבר:

"אדם וולגרי שקיבל בבית חינוך שהכל מגיע לו ושם פס על העולם."

עכשיו נשאלת השאלה, האם נשים שחשות מוטרדות אמורות להתעלם ולהגיד לעצמן (כמו שדידי כתבה) "נו, עוד דביל"
(שאגב, חלק מאותם מציקנים, כאשר מתעלמים מהם, עוברים מהר מאוד לטון של איומים. הרבה יותר מטריד משריקות)
או שמא היה מן הרצוי, שאותו אדם ילמד איך ראוי להתנהג במרחב הציבורי, בניגוד למה שלימדו אותו בבית?

צלשלספק

New member
למה רק נשים, למה?

שכחת שאנשים כאלו יכולים באותה מידה להציק לילדים או לקשישים או אפילו לנסות ולהתעמר גם בגברים אחרים?
על הכביש או בתור לסופר, יש אנשים חסרי מוסר וחסרי דרך ארץ, וכן לכעולנו יש מעידות כאלו ואחרות, אבל יש אנשים שפשוט קורצו מחומר מגעיל, מה לעשות. לפעמים בא יחד עם החבילה עניין שוביניסטי כבד שמעבר להומור הסביר, ייתכן גם מלווה באלימות מילולית כלפי כל! הנ"ל שציינתי, לא רק נשים.

כל מה שצריך זה "טריגר" עבור אדם שכזה יחד עם עיתוי, זה יכול להיות קשיש חביב שנוסע על 40 קמ"ש וכבודו "נאלץ" לעקוף את הקשיש, ולקלל יא בן של זו..." יא ת..." עד שאתה זז. זו יכולה להיות בחורה על קטנוע או אופנוע, זה יכול להיות גם בחור וההוא ירצה לנסות איתו "רייס", זה יכול להיות גם ילד בתור לסופר שרוצה עוד מסטיק באמצע החישוב של הקופאית, והאדם הגועלי ."מתהפך" עליו בצעקות, למה? כי הוא ערס והוא גם ממהר.

לעיתים אני מציע לך לנסות לחשוב קודם כאדם, ולאחר מכן לתייג את עצמך כ-מגדר, שנשמע לעיתים בסכנת הכחדה ואפלייה משוועת. כאנדרדוג, בעולם של גברים, חרמנים, חסרי רסן ואלימים. אולי אני היחידי כאן בסדום, אבל אני לא רואה נשים כנחותות ממני, גם אם אני יותר שמרן באופי מאשר ליברל. גם לא חינכו אותי כך בבית. אבל אם בנאדם קם בבוקר והוא מרגיש ש"אכלו לו ושתו לו כי...", אז בהרבה מקרים הוא בוחר להרגיש כך. הוא יכול לבחור להרגיש אחרת.

לשאלתך בפסקה האחרונה.
תלוי בנסיבות. אם הבוס/ית מטריד על רקע מיני, ברורו שצרקיל לטפל בזה בחומרה, אבל אם איזה סתםן אדיוט ברחוב,
את יכולה להתעלם, או לחייך באם נאמר בהומור, את יכולה לתח שיחה אם הוא התחיל איתך, את יכולה לאמר שאת לא מעוניינת, את יכולה גם לקלל או לעלוב, את יכולה לצלם אותו ולשים בפייסבוק כאנס רודף נשים, או לבוא בלילה ולחתוך לו את הצמיגים של האוטו.

אישית,
במקרה הזה הייתי מקשיב למה שדידי אמרה ו מ ת ע ל ם.

PorFavor1

New member
אתה כנראה צודק

הגעתי להבנה הזאת לאחר חפירה ארוכה, כנראה שלא לצורך.
העניין זה עם אנשים תת רמה, והם מטרידים את כולם כל הזמן. כך שאתה במן קרוסלה שכזאת, חוטף הטרדה קטנה בכל פעם ממישהו אחר.
הם פשוט חייבים לתאר בדיוק מה שהם רואים, ובדיוק מה שהם חושבים על זה.
&nbsp
אם רק היה אפשר לסתום לאנשים את הפה... או לסתום את האוזניים או שניהם...
ובכלל, בשום מקום אי אפשר למצוא שקט מוחלט.

dori78

New member
אתה צודק.

תחשוב על כל ההתנהגויות הגועליות שאתה נחשף אליהן, סתם כי איזה ערס החליט שלא באת לא טוב בעין.
עכשיו תוסיף על זה את כל ההערות המיניות, כמו שרואים בסרטון שבכתבה.

בנוגע להתעלמות - ראה תשובתי לדידי, שמטילה ספק בתחושות שלי.

דידי 9

New member
טון של איומים?

ז"א אומרת הוא שורק או מעיר משהו, ואם את אדישה אז הוא אומר מה?
"תקשיבי כוסית, עצרי עכשיו או ש......?"

יש לי הרגשה שאת קצת מדמיינת, דורי.....מה זה מאיים?
או שאת חייבת ללכת עם מאבטח.....

את מבקשת לחנך את כל הערסים, בכל הגילאים שיש ב-מרחב הציבורי?
או שזה חלק מהפוסט הפימיניסטי שציינת?

dori78

New member
תלוי באיזה מצב רוח הוא. מאיים זה:

כשאת לא עונה לו, הוא מתחיל ללכת אחרייך באופן מאיים, תוך שהוא מקלל אותך ואומר "לכי לכי יא זונה מסריחה, מי ייגע בך עם סכין יא זבל".
ואם את עדיין לא עונה הוא מתחיל ללכת יותר מהר, רק כדי לראות אותך מנסה לברוח ממנו על עקבים.
לפעמים הוא גם יישלח לעברך איזו כאפה קטנה, ככה בשביל שתרגישי על מה הוא מדבר.

מה חשבת, שרק אריתראים וסודנים משועממים בתחנה המרכזית עושים את זה?
תתפלאי, יש יותר ערסים משועממים שעושים את זה מאשר אזרחים זרים.

דידי 9

New member
תקשיבי- את חיה בלהלהלנד!

מישהו הלך אחרייך-כשאת רצה על עקבים, ובסוף נתן לך כאפה אחרי שהוא
דיבר אלייך ככה???

סורי, לא מאמינה לך בשיט! חחחחחחח אשכרה ראיתי ת'תמונה בראש.
מה הקשר לסודנים וככה...

עזבי דורי-הבנו. הבנתי

הצחקת אותי, בחיי..

PorFavor1

New member
הנה מצאת מי שיסכים איתך ללא סייג

ואותו אחד הוא אני.
מסכים איתך שהמרחב הציבורי באמת שייך לכולם ולכולן.
מה שזה אומר, שזה מטיל חובת שתיקה מוחלטת על כל אחד ואחת.
מי שלא מעדיף שלא לציית לכלל הזה, פועל בדרך של אי נימוס, אי התחשבות, ואולי הטרדה חד פעמית, הטרדה סתמית, או הטרדה מינית.
רציתי רק להגיד שיש גילאים שהם לא ממש מודעים לנושא הזה.... ויש מקום להיות איתם קצת יותר סלחניים.
אבל אנשים בסביבות גיל 30 פלוס מינוס, או יותר, בדר"כ לא עושים את זה.

PorFavor1

New member
זה מזכיר לי שפעם עבדתי במוקד טלפוני

הייתי עובד שם כל יום, ואוכל תפוחים ירוקים חמצמצים בעת ההפסקה.
היו שם כאלה שהגיעו לשם כל יום, והיו גם נערים ונערות לא קבועים.
כולם יצאו בהפסקה לאותו מקום, שזה היה בחוץ.
ומרגע שהיו רואים אותי אוכל.... התחילו החקירות.... כל יום מחדש..."מה הסיפור עם התפוחים? אתה בדיאטה? מוריד משקל? למה דווקא תפוחים? מה יש בכלל בתפוחים? למה דווקא ירוק? אבל אין בזה בכלל אנרגיה... למה לא בננות? למה לא תפוזים ? איפה שמעת על דיאטת תפוחים? אה, אתה לא בדיאטה? תביא תפוח באמא'שך.. לא אכלתי כל היום...
&nbsp
היה שם רק בחור אחד שהיה הולך מסביב לבניין ואוכל שם לבד, מול המכוניות הנוסעות, אבל בלי אף שאלות טורדניות.
לפעמים זה משתלם להיות אנטי חברתי... ולפעמים לא.

צלשלספק

New member

אם כבר העלת את הנושא, באמת לאחרונה התפוחים לא משו...

זה נכון שתפוח ירוק (גרנד סמיט) נחשב לבריא יותר (או משו, והאמת גם אני מחבב אותם, במידה) אבל רבאק, למה לא פינק ליידי?

PorFavor1

New member
אולי ללבוש יש חלק בעניין

יש בחורות שמתלבשות בצורה פרובוקטיבית, חושפנית, או עם טייטס. שיער חשוף מדי.
זה לא מכובד. זה מעורר זלזול, לעתים אפילו זלזול חריף ( שמלווה בשתיקה ).
ואפילו עוד לא דיברתי על מקומות עבודה "מכובדים" שהבחורות מגיעות שם לבושות כמו... לא רוצה להגיד מה.
&nbsp
אין לזה שום קשר לדת, ולא ליהדות, ולא לשום דבר אחר.
בחורה שמכבדת את עצמה, דואגת להעביר מסר צנוע אל הסביבה.
הייתי בכמה מקומות עבודה יהודיים למהדרין, שהיו שם כמה בחורות ערביות. הייתה להן שמלה ארוכה, לעתים מטפחת ראש או צ'דור, ושרוולים ארוכים. גם לא היו להן שום קעקועים והן לא היו מעשנות.
זה לבוש שמיד מעמיד אותך במקום. לבוש שהוא מאוד נוח למתבונן שאיננו מעוניין בגירויים דרך הראייה, בטח לא בעת עבודה...
זה גרם לי לחוש כלפיהן מידה רבה של כבוד, כבוד של התנהגות נאותה שבאה לי טבעי.
ביני לבין עצמי, אני די בטוח שנשים כאלה אינן חוטפות הטרדות מילוליות או שריקות או קריצות וכו'.
&nbsp
אני אישית מסתובב עם כובע מצחייה, גם ביום גשום. זה טוב כדי למנוע קשרי עין לא רצויים.
גם אני יכול גם להוריד את המצחייה שתסתיר לי גירויים שלא מתאים לי לראות באותו רגע.
כך אני יכול גם להסתיר את המבט שלי, שלעתים עלול להתפרש כמבט רע או חודר מדי.
כלומר- יש כאן עניין של התחשבות בסביבה.
אני לא יכול להרכיב משקפי שמש, כי אני מרכיב משקפי ראייה במספר גבוה.
&nbsp
מי שרגיש להערות, יכול לשים על עצמו אוזניות רדיו, ולא לשמוע שום הערות.
אי אפשר לחנך את הסביבה גם במרחב הציבורי... מה לעשות...

PorFavor1

New member
לפעמים הגבר עצמו מוטרד, דרך חוש הראייה

אני לא יודע מי אשם ומי לא אשם...
אבל יש בעיה בחברה שלנו.
הבעיה היא שלגבר אין שום מרחב שמור מפני נוכחות של נשים. שום מקום.
בכל מקום יש אישה או נשים, או נערות או ילדות או סבתות.
והערבוב הזה, מביא לזה שנשים מוצאות את עצמן מוטרדות ע"י גברים, כמעט ללא הפסקה.
הבנתי שמדובר במחמאות... שריקות... וכמו שדורי חושדת, זה לא באמת חיזור, אלא הטרדה מילולית שמגיעה לאחר שהגבר עצמו חש מוטרד מהנוכחות של הבחורה / האישה.
תחושת ה"מוטרד" מתורגמת להטרדה מילולית, או הטרדה אחרת....
&nbsp
האם זה צודק?
אני לא מבין בצדק...
אני חושב שהחברה המודרנית, הפמיניסטית, דואגת לאינטגרציה כמעט מוחלטת של נשים בכל פינה שיש בה גברים. וזה כמובן גובה מחיר...
&nbsp
לדעתי, אם לגבר היה איזה מקום מפלט, מקום מוגן מפני נשים / נערות / ילדות, הוא היה יכול לקחת לעצמו כמה רגעים של רוגע מוחלט, ללא "ריסון", או תחושות שבהן הוא "מוטרד" דרך החושים שלו.
תחושת ה"מוטרד", מביאה למן הטרדה, הטרדה סתמית או מינית.
&nbsp
מקום ייחודי לגברים שבו אין אף בחורה....
יתכן שפעם היו מקומות כאלה, ואני בטוח שזה גם השפיע על אישיותו של הגבר, ועל מידת ההטרדה שלו את הסביבה ( נשים ).

dori78

New member
ההבדל שבין שליטה עצמית אל מול גירויים ובין הסרת הגירויים

מה שאתה אומר, דומה למה שאומרות כוהנות הדיאטות:
מי שהחולשה שלו זה פחמימות - שלא יכניס הביתה פחמימות.
מי שהחולשה שלו זה שוקולד - שלא יכניס הביתה שוקולד.
בגדול - זה נכון ויפה, אם כי אני הייתי מעדיפה ללמוד לעמוד בפיתוי, במקום להוציא את הפיתוי מטווח ההשגה שלי.

כשאתה מדבר על נשים כפיתוי, אתה שוכח שאשה היא אדם, אדם עם זכויות מסוימות.
למשל, ללבוש מה שמתחשק לה, בלי לפחד שמישהו יאנוס אותה כי "היא פיתתה אותו".
למשל, לדבר ברחוב בדיוק כמו גברים, בלי לפחד שמישהו יחשוב שהיא "מפתה" אותו עם הקול שלה.

אם אתה לא מסוגל להתמודד עם נוכחות נשית במרחב שלך - אולי באמת כדאי שתמצא מטפל טוב, אחד שיצליח להסביר לך את ההבדלים בין נשים ובין פיתויים שאינם ממין אנושי. מעניין שאני רואה כל יום כמה וכמה גברים שהייתי מוכנה לבצע בהם כמה מעשים מגונים, אבל אני מצליחה באורח פלא לכבוש את הדחף לסקור אותם מכף רגל ועד ראש כמו היו עוגה בויטרינה בבית קפה, או לשרוק להם, או לצעוק לעברם "איזה תחת, יא כוסון!".

מעניין למה אני (ועוד אלפי נשים כמוני) מצליחה לא להעביר לפסים ביצועיים את המחשבות שלי,
ולכל כך הרבה גברים זה כל כך קשה...

dori78

New member
כתבת בעצמך

שאתה מסיר את משקפי הראיה, מרכיב משקפי שמש וחובש כובע מצחיה כדי לא לראות את הנשים ברחוב.
תוקע אוזניות עם מוזיקה באוזניים, כדי לא לשמוע נשים מדברות.
הגדרת את כל הדברים הללו כהטרדה של גברים ע"י נשים, מעצם המצאותן במרחב הציבורי.
העלית את הרעיון של מרחב נטול נשים, כפתרון לבעיה.

מה לא מתחבר לך?

PorFavor1

New member
לא בדיוק הצעתי פתרונים....

לא הצעתי מרחב נטול נשים בשום מקום....
אולי התלוננתי על היעדר מרחב כזה, אבל לא הצעתי שום דבר כזה.
&nbsp
בעניין משיכה עזה מדי- כל אחד מתמודד עם זה אחרת, וגם הגיל עושה את שלו לאט לאט.
זה לא תמיד נוח לחוש משיכה מינית עזה כלפי מישהי במקום ציבורי.
&nbsp
העניין שאני אישית ציינתי לגבי עצמי- זה לא קורה כל יום... אבל את מה שאמרתי אמרתי.
לפעמים זה פשוט מפריע, עם כל זה שזה יפה לעין.
&nbsp
אבל...ציינתי בסוף השרשור שחשבתי על הכל מחדש.
הערות ברחוב- זה עניין לישראלים נחותים.

היי חכמה:)

את כותבת נפלא וחכם יקרה כיף לקרוא ולנהל איתך שיחות חוכמה:)

העלת נושא מעניין מאוד וגם כחלק מהטבע האנושי את יודעת לא כולם שוים מתנהגים נכון ועוד!

מתאר לעצמי שיצא לך לראות ערוצי טבע ומה קורה כשיש נקבה מול כמה עשרות או זכרים בודדים ,וזה כמשוואה מול העולם האנושי,שבו נקבה יוצרת עניין ותשומת לב מעצם נוכחותיה גם ללא התנהגות או לבוש וכו

השאלה היא היכן את לוקחת ולומדת לסנן את זה ,יצא לי לראות באטובוס במרכז תל אביב אחת שהעירה לגבר מבוגר זקן ,כול להית שהיא צודקת לא שמעתי ממש את הערב ,והוא נטרף עליה ופחדתי שיתמוטט חלילה !

לשם שינוי חזרתי מהמילואים ולא חפרו לי על רווקותי והיה לי מאוד שקט ולא עניין אותי שיחות גברים על הנשים שלהם או בחורות או סקס או לא יודע מה!

את פשוט לומדת לשים חומה מול האנשים ,כמו שאני שומע ורואה בשיחות בין הנשים יש המון הערות למשל על הריון וכו ששם ממש נפגעות אבל לא יודעות כנראה מהתחלה לעצור את זה !

יוצא לי לדבר לא מעט מחול עם נשים ,המנטליות אחרת מתאר לעצמי שגם הם חוות חיזורים וכו אבל הם לא מסמנות את זה כהטרדה ,אלא בנימוס יודעות למשל לא להגיב או לומר מצטערת אני בזוגיות ,נותנות תחושה נעימה של ניסית לזרום או לחזר וקיבלת יחס טוב ולא מין תגובות של לעורר פגיעה ריב ומדון מימך אליה

לצערנו אנו בעולם שהפתיל מאוד קצר בארץ!וגם לא ממש יודעים כאן להוקיר תודה מול חול ששם התגובות ממש אני מוקירה ומעריכה אותך על כך ישמור אותך האל וכו,הישראלית שלא מכירה תגיד למשל רק תודה ,אם היא קצת שמה עלייך כאדם או שמה עלייך תאמר תודה יקירי רק

תפנימי שיש לך כל כך הרבה רבדים בחברה הישראלית וקודי התנהגות שונים שהכול הופך ללא קל גם לאישה ולגבר

יצא לי בעבר לומר לכמה נשים למה אתן נותנות תשובות וקצניות לחיזור ,למה אתן גורמות לסוג של כעס או טיזינג בגלל התגובה ,ולמה לא ליצור חיזור שגם אם מקבלים לא הכל נשאר בטעם יפה בפה?

כשהתחילו איתי נשואות גם אני הרגשתי לא נוח עם זה ,אבל למדתי שיש לא מעט שמהתשדורת שאתה משדר אתה יוצר משיכה ונעימות גם מבלי להתכון לכך וזהו

PorFavor1

New member
תשומת הלב הזה- נועדה להטריד

תשומת הלב ברחוב, בכביש, במקומות אחרים שבהם אין מנהל עבודה- זה נועד להטריד תוך הסוואה של הזדון.
אני חושב שדורי קולטת נכון את המסר. המסר הוא להטריד, אבל גם לטשטש את הזדון.
זה לא חיזור אמתי... לא. זה תחפושת.
זו אכן הטרדה, אבל הטרדה בקטן.
כל אחד מטריד בקטן, וכל אחד מטריד מעט.
&nbsp
אני חושב שגם נשים עושות את זה.
כל אחת מטרידה אותך בקטן. מטרידה ללא דיבורים, מטרידה דרך חוש הראייה ( בדר"כ ), והולכת לדרכה.
לאחר מכן, מגיעה אחרת, מטרידה אותך קצת עם כל המחשופים שלה, והולכת לדרכה.
&nbsp
העניין הוא שאי אפשר לאמר לאישה איך להתלבש. כי יש לה זכות להתלבש איך שהיא רוצה. החוק, וגם החברה, לא מכיר בהטרדות דרך חוש הראייה. זה עניין של חינוך, עניין של נימוסים.
לאישה בחברה פמיניסיטית יש רק זכויות, ואין שום חובות מיוחדות שבאות עם הזכויות החדשות, שום אחריות מיוחדת.
&nbsp
הגבר, מוצא את עצמו מוקף בנשים למשך כל חייו. למעשה מגיל אפס, ועד יומו האחרון, כמעט ואין אפילו יום אחד שבו הוא "נטול נשים" או עם וודאות שהוא יהיה "נטול נשים". בשום מקום....
לטעמי- התסכול הזה, מביא להטרדות נגד נשים. הטרדות במעטה של דבש.
&nbsp
תחשוב על זה רגע...
אתה עושה מילואים, אבל בחברה שלנו שלאישה יש שיוויון זכויות, פעם ראית אישה במילואים ? בלי הרצאות על החוק....
יש להן רק זכויות...
אין לך מפלט של ממש מנשים.
לפעמים אפילו במשתנה של גברים, אתה רואה את הפועלת ניקיון נכנסת בלי שום אזהרה, ועוד איזה ספתא שנכנסת בגלל שיש סתימה בשירותי נשים. אתה בד"כ שותק, כי זה משהו שחולף תוך רגע אחד. אבל זה מצטבר... וזה גורם לתחושות שליליות.
מכאן שגם יש הטרדות נגד המין השני.

PorFavor1

New member
זרים ברכבת

היו תקופות שנסעתי באוטובוס בשעת הלחץ, שעת העומס, מתי שכולם לחוצים אחד לתחת של השני.
הנסיעה שלי- הייתה לא ארוכה.
היו גם בחורות באוטובוס. לעתים בנות גילי, לעתים צעירות יותר, לעתים מבוגרות יותר ממני.
היו הרבה פעמים שתמיד הייתה איזה אחת שנדבקת אליי.
עכשיו- אני לא יכול לאמר שזה היה משהו "מגונה" למעט מקרים נדירים ( והיו מקרים כאלה ).
בדר"כ זה היה משהו מאוד עדין. בחורה שעם היד שלה נדבקת ליד שלי, כאילו במקרה.
עם התחת שלה, נדבקת לי לאגן שלי, אבל בדר"כ לא לחלק הקדמי של האגן.
אני זוכר פעם אחת שקיבלתי ליטוף בירך מבחורה זרה... אבל זה היה חד פעמים בחיים שלי.
לפעמים הן עושות מן משחק עם הרגל שלהן, הרגל שלה כאילו מלטפת את הרגל שלי...
&nbsp
עכשיו- אני יודע שאני בחור לא מאוד אטרקטיבי... אני פשוט יודע, כי אמרו לי את זה.
וגם ברור לי שהבחורה- מי שהיא לא תהיה, משחקת אתי ( וגם היא- לא תמיד אטרקטיבית ).
זה זדון.
לאחר הליטוף או מגע היד על העמוד אחיזה באוטובוס, היא יורדת מהאוטובוס ולא מביטה לאחור... זה מאוד מעליב.
אני מבין היטב שזו הטרדה שמגיעה מזדון / משחק / איזו בדיקה של המין הגברי. אני כאילו במן מבחן.
היא רוצה לבדוק את המיניות שלי, לבדוק עד כמה אני משתף פעולה במשחק שלה.
&nbsp
לפעמים באמת שאין לי סבלנות לכל המשחק הזה. זה באמת כמו שאמרתי- משחק.

למעלה