ו.....יום ראשון!!

אמ, פה הטעות.

אמנם כתבים מן העבר, צורת דיבור בספרות (למשל הצגת דיבור ישיר של אחת הדמויות הזקנות בסיפור) או התייחסות לשיר, מאמר או כל כתב אחר. אמנם ניתן לכתוב עם א'. אך את כותבת בהווה, לא כך? נכון להיום, האקדמיה ללשון העברית הוציאה תקנה כי כל המילים הנלקחו מהארמית (למעט, סבתא וטעמי המקרא) יכתבו עם ה' בסיומת. את תכתבי איך שבא לך, אך תדעי כי את כותבת עם שגיאות. אני לא רואה כל הבדל בין כל האנשים ש"צוחקים" או מעירים על שגיאות כתיב של חברי פורום שונים או בכללי על שגיאות בהודעות לבין ההבדל הזה. זוהי אותה טעות.

בפעם האחרונה שבדקתי,

כתיבתי הייתה תקינה, טפו טפו.
מעבר לכך, ציינתי בהודעתי הקודמת את קביעת האקדמיה, ובסה"כ הוספתי שלמרות הקביעה הזאת, זו לא תהיה טעות גמורה לכתוב עם א'- גם כי יש לכך בסיס, וגם כי זה די נפוץ. מובן שנכון יותר לכתוב בה'. אבל מכאן ועד להגיד שאין הבדל בין לכתוב קופסה עם א', לשגיאת כתיב כמו שולט עם ת' זו הגזמה לדעתי.

ולכתוב קופסה כ"כופסא"?

יש לכך בסיס, אמנם. מכיוון שהמילים האלו הגיעו מן מקורות הארמית. מה שכן, גם נפוץ לכתוב בגוף ראשון עתיד "יהיה" במקום "אהיה". ועדיין, זוהי טעות. נפוץ לייחס צומת כנקבה, וזוהי טעות. מן הסתם שזה נפוץ, עדיין זה לא אומר כי זה טעות. זה אפילו רק מחמיר את הבעיה לטעמי.

מעולם לא הצדקתי כתיבת 'כופסא'

אבל אני כן חושבת שיש הבדל בין השגיאה הזאת [חוץ מהעניין עם ה-כ'] לבין השגיאות שהבאת כדוגמה שהן חסרות כל בסיס.

שוב, אני ממש לא טוענת שאת טועה

אבל תסכימי איתי שיש הבדל בין לעשות טעויות של כתיב או של זכר ונקבה - טעויות שנובעות מתוך בורות בלבד - לבין טעות שמקורה בכתיבה שנפוצה בקרב האנשים - ולא מתוך בורות, אלא מפני שפעם באמת נהגו לרשום כך. זה שבשנים האחרונות [ואני לא יודעת במדוייק מתי] החליטה האקדמיה לפסוק בעניין א/ה לטובת ה-ה', לא אומר שהיה כך מאז ומעולם. וכאן מקור הטעות
מה גם שהתיקונים האלה של האקדמיה ללשון הם לא בראש מעייניהם של רבים מאיתנו, ולכן לא כולם מודעים אליהם. ולא, אני לא טוענת שאי ידיעת החוק פוטרת "מעונשין", אבל לכל דבר יש נסיבות מקלות. אני מקווה שהבנת את העמדה שלי בנושא

Z A M i

New member
אין צורך לכתוב בשפה גבוהה../images/Emo12.gif

זה ממש הצחיק אותי שפתאום כשאתן מדברות על שפה תקינה, שתיכן כותבות בשפה גבוהה.. [למרות ששפה גבוהה זה סבבה(חחח..דורי..)]

jt7785

New member
אגב, אני ממש מסכים עם שנשונה

בתור התחלה, שימי לב שהיא כן מציינת (כבר מההודעה הראשונה) שהיא יודעת ואף מכירה בזה שהאקדמיה התייחסה לנושא (בשנים האחרונות, לא?). עכשיו, מכיוון שבמילה "כופסא" ישנן שתי טעויות, הייתי אומר שזה באמת מצחיק לרשום כך, אבל רק בגלל שגיאת ה"כ". כמו ששני (וגם את) אמרה, שגיאות כתיב משמיעה, כגון החלפת 'ק' ב'כ' וכמו שאת אמרת החלפת "אהיה" ב"יהיה" וכו', הן אכן שגיאות כתיב לכל דבר שאינן נובעות מעקרון לוגי (אלא רק משמיעה). כתיבת קופסא, היא דבר פסול "חדש" יחסית, וכעקרון דבר זה היה נכון עד לא מזמן (שלא כמו טעויות השמיעה) ולכן אפשר בהחלט להתייחס אל זה כאל טעות "פחות" קריטית. אם תשאלי לדעתי האישית, שאמנם היא לא כזו חשובה, אבל יש אנשים שיטענו שהיא בדר"כ עניינית, האקדמיה ללשון זה גוף מאוד מצחיק שמוצא לעצמו להתעסק בנושאים השוליים ביותר כגון כתיבה נכונה של המילה "קופסה" (ועוד המון דוגמאות). יש עוד אלף ואחד דברים שהייתי מעסיק את זמני בהם לפני הסוגייה הלא מעניינת הזו. אגב, אני כבר העברתי למדריך הפסיכומטרי שלי שבעקרון אמורים לכתוב קופסה.... ועוד דבר אחד קטן, ככה למי ששרד את הדרך עד לכאן, לכתוב את המילה "חופר", זאת אך ורק בריחה ממשהו שמאתגר אתכם, וחבל מאוד שהרבה אנשים רואים את ה"חפירות" באור זה, ולא משכילים מעט. יום טוב לכולם (במיוחד לך זמי).

jt7785

New member
מצד שני, אחרי התיקון של ניר

לא באמת היה צריך שתכתבי "גם קופסא" לאחר מכן. הרי זה לא לגמרי נכון, נכון?

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifעל הפסקה האחרונה

ואני יודע שרובכם עכשיו יגידו לעצמם "נו בטח שהחפרן הראשי יסכים עם זה" אבל תנסו רגע לחשוב בצורה קצת יותר רצינית ופחות הומוריסטית. כבר שנים קוראים לי חפרן רק בגלל שאני אוהב להתעמק בדברים ולדון בהם. במדינה מתוקנת ובחברה נורמאלית בטח הייתי נחשב "אינטליגנט" "בר דעת" "בעל ראש פתוח" "בר שיח ברמה גבוהה" ועוד שלל מעלות טובות. רק בארץ המחורבנת שלנו לאנשים כאלה קוראים חפרנים. טוב מה לעשות הרבה יותר קל לצחוק על אנשים כאלה ומאשר לקרוא את הדברים שלהם ולהחכים קצת... אנחנו דור מזוין אמרו כבר? אמרו...

רן,

תתפלא, אבל בארץ ה"לא מתוקנת" ובחברה ה"לא נורמלית" שלנו- לרוב האנשים אין שום בעיה עם אנשים שאוהבים "להתעמק בדברים ולדון בהם". אבל יש דברים שאין מה להתעמק בהם ולדון בהם. (ע"ע שרשור שלם על זה שמישהו כתב ששאלון "נגנב מפורום סינרגיה"). וחוץ מזה, בלי להעליב-בהרבה מאוד הודעות שלך אתה חוזר על עצמך מליון פעמים. זה שתכתוב את אותו הדבר 50 פעמים לא יעביר את המסר יותר טוב מלכתוב אותו פעם אחת, בצורה קצת מתומצתת יותר. בלי שום כוונה לפגוע או להעליב, כן? ביקורת בונה שכזאת

למעלה