זאת מלחמה זאת?

Jinx007

New member
נעלמתי? קפוץ לי! הייתי בליל הסדר

אצל סבתא שלי...או שאין לך חיים ואתה לא יודע שיש דבר כזה שנקרא "פסח"? אז ככה, לסבית תקרא לאמא שלך. כל אחד והדעה שלו. זה שאני פמיניסטית סה"כ מראה כמה אני אוהבת את המין שלי ולא מוכנה לשמוע סטיגמות שלא מבוססות על הרבה. זה שהגברים כביכול שולטים עכשיו ביקום לא אומר שהמצב לא ישתנה בעוד 100 שנה. כך שנחיה ונראה.

Piren

New member
רק תיקון טעות...

את לא פמיניסטית.. את שוביניסטית.. אם כבר את משייכת את עצמך לקבוצה מסויימת, לפחות תבחרי את הנכונה.

Jinx007

New member
אם אתה כבר הולך לתת הערות..

תן את ההערות הנכונות. אתה זה שמתבלבל כאן.

Piren

New member
הייתי אומר לך לפתוח מילון

אבל אני יודע שאת תתעצלי לעשות זאת מכיוון ואת בטוחה בעצמך (את אשה חזקה וחכמה).. אז אביא לך את הפירושים הנכונים למילה שוביניזם ופמיניזם: Chauvinism Prejudiced belief in the superiority of one's own gender, group, or kind Feminism Belief in the social, political, and economic equality of the sexes עכשיו את מבינה למה את שוביניסטית ולא פמיניסטית? הסוג הכי גרוע של "פמיניסטיות" הן השוביניסטיות.. שמנפנפות בדגל השיוויון שבעצם הן שוביניסטיות (ולכן בטוחות בעליונותן) ודורשות אפליה לטובתן (מה שנקרא "אפליה מתקנת" שכל פמיניסט\ית יודע\ת שהיא אינה שונה מכל סוג אחר של אפליה, ולכן איננה ראויה) מהתשובות שלך בטופיק הזה די ברור לאיזו סוג של "פמיניזם" את באמת שייכת.

Jinx007

New member
אז זהו ש...

אני לא שוביניסטית. חצי מהגברים פה שוביניסטים כי הם מאמינים בעליונות של המין שלהם ושמים ז*** על הנשים. אני לעומת זה, שואפת לשיוויון בין המינים, וכדי לעשות את זה אני עושה בדיוק מה שנגברים עושים כאן, אבל להפך. כדי להראות שיש גם צדדים אחרים. לכן אני פמיניסטית. ובכלל, לא נראה לי שמישהו יכול להגיד עלי משהו אחר ממה שאני חושבת על עצמי, כי בסופו של דבר, אף אחד פה לא מכיר אותי. אז שקט. מהתשובות שלי אתה לא יכול להגיד עלי כלום, כי אתה קודם צריך להכיר אותי.

אמ... אני חושבת שלהיות פמיניסטית,

זה סוג של שוביניזם, אבל בצורה טובה, כי בעצם, מה אנחנו מנסות לעשות? לגרום לשוויון נכון? ולמה אנחנו עושות את זה? כי אנחנו אוהבות את המין שלנו יותר ורוצות שיהיה לו טוב יותר ממה שיש עכשיו ולגברים פחות... בעצם קוראים לזה שיוויון, אבל אני יודעת שכשיהיה שיוויון אז הגברים יסבלו יותר כי עד עכשיו הם היו המין ה"חזק"... אז אנחנו בעצם פועלות לטובת הנשים, אבל בשביל מטרה אחרת (שיוויון, אני מבלבלת יותר מדי במוח!!!) ובגלל זה זה סוג של שובינסזם, למרות שאצל הגברים זה יותר קיצוני... אני צודקת? מצטערת שהיו לי פה יותר מדי שאלות, אני נשמעת כמו המורה לטימטומטיקה! תמרה

Piren

New member
מה?

דוגרי.. עשית כזה בלאגן שאין לי מושג מה ניסית לאמר.. אבל בכל מקרה.. זה שטויות. להיות פמיניסטית זה לדרוש שוויון, לדרוש יותר לנשים זה ממש לא יוצר שויון. תחשבי על זה שאת הולכת לעבודה ומקבלים מישהו פחות מוסמך ממך רק כי הוא גבר.. חרא של אפליה נכון? אז למה שזה יהיה בסדר רק כי את אשה? זה "מתקן" משהו? זה כמו לאמר שעל כל איש שחור שנהרג צריך להרוג אחד לבן כדי "לתקן" את ההפליה נגד השחורים... הפליה זאת הפליה זאת הפליה, לא משנה אם המטרה שלה היא כביכול (ואני אומר כביכול) שוויון. לעולם לא יהיה שוויון אם את מנסה ליצור אותו על ידי חוסר שוויון, וכמו שאמרתי, כל פמיניסטית אמיתית יודעת את זה. אגב, וכמו ההגדרה של שוביניזם - אם את מאמינה בעליונות של המין שלך, את שוביניסטית. אם את פשוט אוהבת אותו יותר אני מניח שזה סוג של נרקסיזם

../images/Emo45.gif

אבל בעצם אנחנו לא רוצות לגרום לכם "רע".. רק שלנו יהיה יותר טוב... זה הקטע...

Jinx007

New member
מה, אתה לא יודע שיש דבר כזה

שנקרא "אפליה מתקנת"? "חוסר שיוויון זמני ע"מ ליצור שיוויון בעתיד"?

Piren

New member
את קצת איטית

כדאי שתקראי מה שקראתי, אולי קצת לאט יותר, אולי קצת יותר בעיון. אחרי זה, תרגישי חופשי לחפש אתר של פמיניזם אמיתי (אני חושב שיש פדרציה פמיניסטית בארה"ב שהיא הגוף המוביל שם) ותקראי את המניפסט שלו. פמיניזם אמיתי מתנגד לאפליה מתקנת כי היא עושה יותר אבל עוול מאשר צדק. יצירת אפליה לא יוצרת שוויון, לא משנה מה (בארה"ב אגב מתנהלים כל הזמן מאבקים משפטיים כנגד אפלייה מתקנת על היותה נגד החוקה). מכיוון וכזה קשה לך לחשוב מה לא בסדר באפליה מתקנת, שימי עצמך בצד השני ותראי מה תגובתך תהיה במקרה ואת תפלי למקרה של אפליה "מתקנת" כנגדך. אין אפילו צורך לדמיין שאת גבר. תחשבי על עבודה שאת תרצי, או מקום בו תרצי להציג את האומנות שלך. נגיד ג'וליארד שתרצי להתקבל (פסנתרנית לא?), אך יאמרו לך- "לא, את אומנם מוכשרת, אך עלינו לקבל יותר שחורים לבית הספר, ולכן את לא התקבלת". אכן, זאת היא אפליה נהדרת, ומתקנת. אני בטוח שאת תצאי עם המחשבה "וואי, איזה כיף, אומנם אותי זורקים למרות כישרוני הגדול יותר, אבל טוב לדעת שעל חשבוני, יתקנו עוול של שנים ולכן הכל טוב!" במקום להיות כזו אנטי גברים (או פרו נשים כפי שאת טוענת), תנסי להיות הגיונית.

Piren

New member
חחחחח

את איטית ואני מפגר...
"שתקראי את מה שכתבתי"... לא מה שקראתי
אני מנסה גם להבין מה היתה הסיבה לכתוב "יותר אבל עוול מאשר צדק" (אפשר לוותר על "אבל"
)

Jinx007

New member
../images/Emo6.gif

בסופו של דבר אנחנו משלימים זה את זה...
אולי לא שמת לב, אבל כשרשמתי שיש כזה דבר אפליה מתקנת זה רק היה להדגיש את העובדה שזה אכן קיים. שלא תחשוב שאני לא קוראת את מה שאתה כותב. אני לא מחפשת להתווכח כי זה לא יגיע לשומקום אז בוא נעזוב את זה ככה.

Piren

New member
אין לי מושג על מה את מדברת

באמת לא שמתי לב, כי מהתגובה שלך זה נראה כאילו את בכלל לא קראת מה שאני אמרתי ורק ניסית להראות שמותר להפלות כנגד גברים כי קיימת אפליה מתקנת... בעוד אני הסברתי למה זה לא מתקן כלל, ולמה בתור פמיניסטית את לא אמורה לתמוך בזה. במקום לזנוח, נסי להסביר את עצמך.

Kill The Arabs

New member
מדוע את כזו חסרת חיים?

הוא לא קרא לך לסבית. הוא אמר שהתגובה שלך היא כמו של לסבית מצויה וכתב "סליחה אם נפגעת" מה את ישר תוקפת. אגב. בעוד 100 שנה את תהיי תמותי מה אכפת לך מה יהיה עוד 100 שנה

Jinx007

New member
מדוע אף אחד לא קולט למה אני מתכוונת

? בסדר, הבנתי את זה, אבל עדיין איך הוא מצפה לומר את זה ולחשוב שאני לא אגיב? אני תוקפת כדי להגן על עצמי. זה פשוט קורה. מצטערת אם מישהו נעלב. דווקא אכפת לי מה יהיה עוד 100 שנה כי למרות שאני לא אהיה בחיים הנכדים שלי עדיין יהיו... לעוד מישהו אכפת מהשושלת שלו או שזו רק אני?

Bassman

New member
חבר'ה, זכרים, נקבות- תרגעו

זה אמור להיות שרשור הומוריסטי. כיף! לא צריך להתרגז... הכל הכללות כי ברור שלא הכל נכון לכ ולם זה הרעיון תרגעו ארבל.

TOTAHON

New member
../images/Emo111.gifגברים יותר מועילים לאנושות

כל ההמצאות הגדולות ביותר בהיסטוריה הומצאו ע"י גברים ! בודדות הנשים , שהמציאו משהו שיש לו ערך כזה או אחר שחשוב לאנושות.. דוגמאות : חשמל , נורת חשמל , מכוניות , מטוסים , טלוויזיה , מחשבים , כלי נגינה וכו.. וכו... ועל זה אין להתווכח !!! כמובן שהמצאנו גם כלי נשק, וזה לא טוב !! בכלל !! אבל מי שסובל ממנו לרוב זה הגברים , בגלל כל המלחמות.. בגלל זה גם יש יותר נשים בעולם דרך אגב..... אבל בשורה התחתונה אנחנו מתים עליכן בנות !!!! :)

Jinx007

New member
אני לא תוקפת...

רק חוזרת על מה שכבר אמרתי... כל הגילויים שנעשו היו ע"י גברים כי נשים לא היו זכאיות להשכלה בתקופה ההיא. לא פלא שאין שומדבר שאישה המציאה כי פשוט לא נתנו לה. אל תנסו להתווכח כי זו עובדה. אני לא תוקפת. הדברים דווקא נאמרו ברוגע.

TOTAHON

New member
../images/Emo111.gifאז זהו שלא..והמגמה נמשכת..

גם במאה ה-20 וגם במאה ה-21..... אינשטיין, ביל גייטס והרשימה נמשכת עוד ועוד... כל הממציאים של כל התרופות החשובות, וכל הממצאים החשובים הומצאו ע"י גברים , ואני מדבר על 5 השנים האחרונות אפילו... וזה סתם שטויות מה שאמרת , אף אחד לא היה מונע משום אשה להמציא משהו, במיוחד לא היום , אם הייתה לזה תועלת לאנושות , או רווח כלכלי , אף אחד לא היה מונע מנשים לגלות תגליות , ולהמציא דברים... אבל זה לא משנה , כי שנינו יודעים את התשובה... אבל האמת שהוויכוח הזה מטופש , ולא מוביל לשום מקום... כי למישהי פה "יש תשובה לכל דבר" , ומישהי פה "חושבת שהיא יודעת הכל" . ובצורה כזאת לא מנהלים דיון... לכן , מקווה שתהני לך בהמשך הוויכוח הדפוק הזה....

Jinx007

New member
אני לא באה בגישה של "יודעת הכול"

מצטערת אם זה נראה ככה..
בכל אופן, כל אחד ומה שמתחולל אצלו בראש ואי אפשר להתווכח עם זה.

למעלה