זהבה גלאון מאשימה שהתקציב הוא שקרי. אבל תקציב הוא רק

עמיקם10

New member
זהבה גלאון מאשימה שהתקציב הוא שקרי. אבל תקציב הוא רק

תכנית ותכנית היא בסיס לפעולה. ופעולות לביצוע כשמבצעים הן בסיס לשינויים. מר"ץ לעומת זה מבטיחה שתפעל לשלום ולא עושה ולא עשתה ולא תעשה כנראה שום דבר חדש. כי אין לה לא תקציב ולא תכנית וכל הפעולה של זהבה היא דיבורים.
שכל מה שעושים לא טוב.

עמיקם10

New member
ואיך זה שהשדרנים ברדיו יודעים מה יהיה.

אני מקשיב הרבה לקול המוסיקה. שמעתי יצירה מוכרת בפסנתר-ונסיתי לשמוע איך קוראים לה.אבל השדרנית רק אמרה מהי היצירה הבאה.

יוליקה

Member
מנהל
יש לך טלפון חכם?

יש אפלקציה, שלא רק יודעת להגיד לך את היצירה, היא יודעת גם להגיד לך את הביצוע ומאיזה שנה ההקלטה
שמה SHAZAM בעלי משתמש בה כשהוא לא מצליח לנחש לבד את היצירה....

י מ י ת 2

New member
עמיקם, יכול להיות שאם היו נותנים למרץ

מספיק קולות היא היתה מראה איך היא יכולה להציע תקציב אחר.
הצעת תקציב היא הצהרת כוונות, היא מדיניות, היא אידאולוגיה. בהמשך הדרך יכולים להיות שינויים אבל הבסיס הוא בהחלטה על התקציב.
ובתקציב הזה שהממשלה הצביעה עליו, ברור שאין שום מסר של תקוה. כל הדיבורים של לפיד הם סתם דיבורים על הניר אין שום דבר בתקציב שאמור לממש את הדיבורים וההבטחות שלו.
חג שמח.

יוליקה

Member
מנהל
מזל שהם לא קיבלו מספיק קולות

כי אחרת כך היתה ניראית מדינת ישראל - חזרה לתכנית החלוקה של כ"ט בנובמבר 1947...

עמיקם10

New member
התקציב הוא 2014 פלוס או מינוס.

והוא גדול מספיק כדי שיכלול אמיתות ושקרים. והרזרבות מוסתרות בארץ ישראל השלמה. לזהבה גלאון זה מה שמפריע אני מניח.

deebeebee

New member
וחבל שמי שרכב על גלי המחאה

הצליח לשטות שכמות מצביעים שהביאה אותו לממשלה.

עמיקם10

New member
ניסיתי להוריד את האפליקציה למוסיקה ו..תנחשו

בגוגל הזנתי לפני חמש שנים אי מייל כי המחשב שלהם לא הסכים לקבל את האי מייל האמיתי שלי בטענה שהוא של מישהו אחר. בסוף אחרי 10 נסיונות 'סיכמנו' על אי מייל כלשהוא וסיסמה ונכנסתי לפיקאסה..כעת כשניסיתי להוריד אפליקציה בטלפון החכם -גוגל הצמידו לי אי מייל אחר שאני לא מכיר עם סיומת של מספר טלפון שאף פעם לא היה לי..
[בקיצור כמו עיריית תל אביב שתבעה כסף וטוענת שעיקלו-שהוא שקר גמור וללא סימוכין..ולכן שילמתי. ]
גם עם גוגל תמיד יש משהו חדש. זה לא בשביל הדור שלנו. אני חשב לעצמי שאולי הם גם נוסעים במכונית שלא רואים....וקונים דירה שלא רואים.
נ.ב.
אגב איך זה שכל הבחורים הצעירים האלה שהמציאו את גוגל ואת אפל ואת מייקרוסופט- הם אמריקאים..ואת כיפת ברזל ישראל המציאה. ואת התנ"ך גם הם לקחו לנו. ולא אומרים תודה.

מאיר שלו מספר שאביו היה בצבא הבריטי

ויום אחד הוא נוסע עם חבר במדבר המערבי ובדרך מצטט לו סיפורים מהתנ"ך.
פתאום היה צריך לבדוק משהו, הוציא את התנ"ך מתרמילו כדי לבדוק, והבריטי כולו נדהם:
"מה, יש את התנ"ך גם בעברית ???"

מינהר

New member
מאיר, סיפור חביב. היה לי פעם ידיד הולנדי שידע מצוין

את התנך. נוצרי. הוא הודה לפני, שעד שהגיע לישראל, הוא חשב שכל המקומות כמו בית לחם, ירושלים, מגידו, נצרת, כינרת, זה הכל אגדות. הוא התפלא לראות, שכל המקומות האלה קיימים במציאות.

עמיקם10

New member
[ההגדה על] יציאת מצרים-אצל המצרים איננה קיימת.

וכך גם חציית התעלה-ב-16 באוקטובר 1973. אבל בספר דברים טז ג: "לְמַעַן תִּזְכֹּר אֶת יוֹם צֵאתְךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם, כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ" והפירוש לכל ימי חייך הוא גם בימות המשיח.
ופעם פעם יימצא הפפירוס או האבן עליה פרעה חרת את זכרו של המעשה הגדול.

התורה אמורה להיות ספר ההיסטוריה והחוקים של עם ישראל.

אבל במחקר שלי מצאתי כל כך הרבה סתירות כשבפרק אחד כתוב משהו ובפרק אחר כתוב משהו אחר, שהספרים הללו הפכו להיות בלתי אמינים.
ההונאה הדתית לא רק נתפסת במליוני הפרשנים עם מליארדי פרשנויות שרובן הזויות וסותרות, אלא אפילו בנושא הבסיסי ביותר מה שמפורסם איננו נכון - עשרת הדיברות. ומענין שכולם כולל בחו"ל מאמינים בעשרת הדיברות שלא ניתנו לעם ישראל, ולא באלו שכן ניתנו. (כי אלו שלא ניתנו הם דרמטיים יותר ומותירים רושם עז).

יתר הספרים בתנ"ך הם כמובן התחרות הראשונה של "מספרי סיפורים", דמיוניים ככל שאפשר להמציא.

ארכיאולוגים ניסו למצוא שרידים לתנועת בני ישראל במדבר 40 שנה, ולא הצליחו ולכן פיקפקו בסיפור. כמוכן שבמדבר לא ניתן למצוא ממצאים של עם נודד שלא בנה בתים ולא עסק בחקלאות אלא נדד כל העת ורק חיכה לקבל ביטוח לאומי מאלוהים בצורת שלו ומים.
אבל גם אם זה נכון שבני ישראל נדדו במדבר, הרי מי שמעמיק לקרוא (ובלי פרשנויות. היום כל אחד מרשה לעצמו לפרש, איך אמרה צופית גרנט:"יום אחד עמדתי ברמזור, ואלוהים נכנס לי למכונית") מגלה בעצם שלא יכול להיות שבני ישראל היו במדבר 40 שנה בלי להתיישב כאשר ציר התנועה שלהם מחציית ים סוף דרך רפידים לעקבה "עציון גבר" ומשם צפונה לאדום ומואב, ורק אז הכניסה לארץ כנען.

ויש עוד דוגמאות רבות להמצאות שבתנ"ך וגם בתורה.

deebeebee

New member
התורה היא אוסף

של סיפורים שיתכן שהתרחשו ויתכן שלא, אבל נכתבו כנראה ע"י אנשי שונים בתקופות שונות (ולא כפי שנהוג לומר שמשה כתב אותה, ויש המשייכים זאת לעזרא או לתקופו). על כך הוחרם שפינוזה בזמנו. מאוחר יותר חוקרי המקרא הסיקו את מסקנותיהם בתורת התעודות/ביקורת המקרא. לגבי חלקים אחרים של התנ"ך-לחלקם קיימים ממצאים ארכיאולוגים שונים.
מי כתב את הכתובים? קיימות דעות שונות. ביקורת המקרא מתנגד לדעה הקובעת כי שלמה כתב את קהלת, לדוגמא, וטוען כי היא לא נכתבה ע"י אדם אחד, כשם שהתורה לא נכתבה ע"י אדם אחד.
&nbsp

מינהר

New member
הסטוריונים חשבו שאחאב לא היה, והנה נמצאה מצבת מישע

מלך מואב, שהתפאר בנצחון על אחאב.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, ראית אמש את התכנית בערוץ 2 על רכבת העמק???

חשבתי עליך...
התכנית דיברה יותר על הרכבת שהיתה מדמשק עד קהיר...

לא ראיתי

מדמשק לקהיר הנסיעה עברה דרך רכבת העמק כיוון שבדרעה היה הפיצול, דרומה הציר לכיוון ערב הסעודית מכה ומדינה, ומערבה לכיוון חיפה ומשם ללוד לקנטרה וקהיר.

אגב, חומר ממשיך לטפטף אלי, וכבר עברתי 1347 הסיפורים בספר (ספירה אחרונה לפני חודשיים) במחקר בן 18 שנה.

למעלה