זהבה גלאון מאשימה שהתקציב הוא שקרי. אבל תקציב הוא רק

עמיקם10

New member
הבחנה בין עיקר לטפל היא הדבר החשוב בחיים.

בדת אין עיקר וטפל.
הגיאוגרפיה התנ"כית היא החשובה.האמונה של עם ישראל בארץ ישראל היא השומרת עליו. האמונה באל שמרה קצת פחות. התנ"ך הוא יצירה ספרותית. ספר משלי הוא פנינה גאונית.
גם העלילה מבראשית עד לתקופה שבה נחתם לפני כ- 2300 שנה מרתקת ומעסיקה חוקרים כבר 2000 שנה מיוסף בן מתיתיהו שכתב את ספריו. היסטוריונים לא מצליחים לכתוב בלי להתייחס לתנ"ך. ובלי להתייחס ליהודים. אולי היסטוריונים הודים וסינים. ולגבי האמת בתנך, אין אמת בשום מקום, ואגב גם אין זמן. ואילו לתנ"ך יש זמן משלו.
 

עמיקם10

New member
וזה מה שחשוב

מגילת תהילים ופפירוס ממערה במדבר יהודה ממרד בר כוכבא.

 
גם תום סוייר הוא יצירת מופת, ולא הפך לספר קדוש...

ואפילו לא "הארי פוטר".....
הרוב המוחלט של האנשים כלל לא מכיר את התנ"ך מעבר לסיפורים הלא נכונים שסיפרו לו המורים, והפסוקים שהכריחו אותו ללמוד בעל-פה, ולכן הם מקבלים מה שאומרים להם אחרים על התנ"ך , בלי לפקפק אפילו.

אבל מכיוון שאתה כלל לא מתייחס למה שאני כותב, אלא עסוק בנתיב משלך, הרי זה לא דו-שיח , ואני לא רוצה להפריע לחד-שיח שלך, לכן אפרוש מהדיון הזה.
 

עמיקם10

New member
הקדושה של התנ"ך לא שייכת לדיוננו

מעבר לזה הדיון היה בכל זאת על התנ"ך, ולא על מה שאתה מסכים או לא מסכים עם מה שכתוב בו. ובטח לא, כאמור, אי הסכמה עם יחסם של אחרים לספר- כספר. משום מה אתה כותב, מה לא נכון, ומה לא קרה. או כמו שנאמר בגבעת חלפון: חיובי, אז תגיד חיובי.
 
השומרונים לאומתינו , לא מקבלים

את הפירושים למיניהם, אלא הם הולכים רק לפי הכתוב בתורה,
מה שחשוב בחוקים שיש לנו , זה שמחזיק את העם יחדיו, אחרת כל אחד היה פורץ לו דרך אחרת,
לו החסידים היו שומרים בקנאות על דבר אחד מעשרת הדיברות , כמו "לא תגנוב" הייתי מרוצה, אבל הרב, הם הגנבים המפולפלים של היקום, אין דומה ואין משוה להם !!!
מאיר , הסברת את דבריך ואני מקבלת אותם, איך חוקרי התנ"ך למיניהם, מסבירים את כל הסטיות של הכתובים?
הרי כל מה שאתה ציינת , אני מאמינה שגם הם ראו.
 
למה דתיים גונבים ומרמים ? כי זה לא בעשרת הדיברות

כפי שהסברתי כבר מזמן שעשרת הדיברות המפורסמות לא ניתנו לעם ישראל, אלא אחרות לגמרי, והכל כתוב בתורה.
אבל אף אחד לא מתייחס לזה, כי הדתיים מספרים שקרים, והיחילוניים לא מבינים בזה, וזה הסיפור.
לכן הדתיים מרשים לעצמם הכל, כיוון שהציוויים של לא תגנוב ולא תרצח וכו, הפכו להיות תקנות משנה במקום חוקי יסוד.

חוקרי התנ"ך הם בדיוק כמו הפרשנים האחרים: הם דתיים שלוקחים את מה שכתוב, ומפרשים אותו כרצונם,
וכמספר הפרשנים כך מספר הפרשנויות ויותר מזה.
ואל תשכחי שהיום כל אחד מרשה לעצמו לפרש מה שהוא רוצה, וההמון אומר שזה מה שיפה בתורה. זו התשובה שקיבלתי מחרדית= שזה מה שיפה בתורה, שכל אחד יכול לפרש את התורה איך שהוא רוצה..... ושמעתי את האמירה הזו גם מדתיים אחרים.
אז לא פלא שזה נראה ככה.

גם הפרשן עמיקם נותן פרשנויות משלו והוא רוצה לדעת רק מה כן ולא מה לא.
איך אפשר לדעת מה כן ? הלא הכל סיפורים מומצאים , ואין שום ראיה לכך שסיפורי התנ"ך היו בכלל.
אבל לאמירות שלי הוא בכלל לא מתייחס, אז שיעשה מה שהוא רוצה. לא מתאים לי לדבר אליו כמו ל___.
 

עמיקם10

New member
התנ"ך הוא שיעור בגיאוגרפיה מקומית.לא היסטוריה

אלא דברי מוסר ותוכחה. עשרת הדברות מקורן אצל חמורבי הוא אמורפי הוא אמרפל המקראי.
הגיאוגרפיה בתנ"ך מלמדת שהיו כאן הרבה עמים ששום מקור אחר לא עשיר בפרטיהם כמו המגילות שמהן ייצרו את הספר השלם שנקרא תנ"ך או ביבלייה. הפירושים בכלל לא מעניינים כמו שהפרשנות על הספרות היא הבלים-כמו שאמר לנו עמוס עוז. כמעט אף פרשן לא כתב רומן ששווה לקרוא. והפרשנים עסוקים בעצמם.ובעיסוק שלהם. לעומת זה סופר כמו מאיר שלו דוקא נהנה מהתנ"ך וגם כתב הרבה ספרים עליו.
היה לי מורה ישראל בן שלום שפירש לנו את המסכות במשנה על מרד בר כוכבא- שקרה בשנים 132-135
אחרי חחיו של יוסף בן מתיתיהו- ולא היו לו בעיות אם מה שכתוב במשנה ובתלמוד. על בית שמאי הוא כתב ספר ששמרתי. רוצה לאמר התנ"ך זו רק ההתחלה של ההיסטוריה של עם ישראל. התחלה טובה. כמו כל ההתחלות.
 
למעלה