זהו, הוא התגייס :(

The Blue Fairy

New member
זהו, הוא התגייס :(

זה היה נורא, לראות את האוטובוס נוסע ולדעת שאני לא יכולה ללכת אחריו. עכשיו אני מתה מגעגועים ומחכה לרגע שהוא יתקשר. איך אתם עומדים בזה? אני אישית כבר בדכאון כל היום

oshiko

New member
להתעודד, יהיה בסדר ...

למפגשים שלכם יהיה מעכשיו טעם מיוחד, שלא היה קודם. זה מניסיון של יותר מ-20 שנה גם בעניין הצבאי וגם בעניין הרומנטי ... ספרים ושירים נכתבים סביב הפרידות והפגישות ... וחוץ מזה, אם נהיה לרגע קצת פחות דרמטיים, יש סלולרי פעם ביום. יהיה טוב.

The Blue Fairy

New member
כן, אבל היינו רגילים להיות יחד כל

יום כל היום וגם כשלא היינו רואים אחד את השני כמה שעות היינו שולחים אסאמאסים ומתקשרים אחד לשני.. אז המעבר מזה ל2 דק' שיחה ביום היה לי חד מדי אבל עכשיו אני בסדר :) התעודדתי כששמעתי שנחמד לו

roni250b

New member
מכיר את התחושה....גם שלי התגייס...

לפני שבועיים וחצי.....סופרים את הימים....כל יום שולחים דרך המחשב מסרים ומחכים כל רגע לסימן שהם נשלחו......
לעמוד ליד האוטובוס , הילד בפנים מנפנף לשלום לנו....לחברה.... צביטה בלב.....איך קרה שפתאום התבגר כל כך....כשלפני כמה ימים עוד היה האפרוח של אמא ואבא......
בטלפון, בלילות אפשר לשמוע את הקול שלו מתחלף אט אט....שומעים את הבגרות שופעת מכל מילה ומילה.....
ממתינים היום לבואו....שבועיים לא ראינו את זיו פניו.....הציפיה מורטת עצבים...אפילו את הטלפון הוא לא הדליק עדיין.....

צודקת בכל מילה

קשה לראות את האטובוס יוצא ולהתגעגע כבר ומיד. אתמול הייתי בדכאון כל היום עם מועקה וחור בבטן, עד ששמעתי ממנו אחה"צ. נשארו לישון בבקו"ם והבוקר נוסעים לשיבטה. היום מרגישה קצת יותר טוב, אתמול נכנסתי לחד שלו 100 פעם, הוא עשה סדר בחדר לפני שיצא והחדר נראה כמו מוזיאון, לא יודעת כבר אם אני מעדיפה את הבלאגן או הסדר. הבן התגייס לתותחנים ? שיהיו לנו בריאים ויחזרו בשלום ולכל שיחה בענייני געגועים ודכאון אנחנו כאן.

oshiko

New member
נראה לי שזה חבר ...

לא שזה משנה הרבה - אהבה זו אהבה וגעגועים הם געגועים. BlueFairy תקני אותי אם אני טועה - מדובר בחבר שהתגייס אתמול לקשר"גים, נכון? בכל מקרה, כן - אני מכיר את הגעגועים לבלגאן - אצלנו זה קורה בחופשות אחת לשבועים ...

אימשל2

New member
כן הפרידה קשה, אבל

קבלי עצה מאמא סופר חרדנית לחייל קרבי וחברה (לפני שנים רבות) של חייל קרבי בלבנון. אפשר להתרגל להכל. זה ענין של סוגסטיה, כלומר, שכנוע עצמי. אני מבינה, לפי גילך, שמדובר בחבר שהתגייס. מצד אחד, קשה יותר להיות אמא של מתגייס (ואל תנסי לסתור את דברי עד שתהיי אמא). מצד שני, לפרידה מחבר ישנם צדדים קשים שלא קיימים ביחסי אם ובן. כך או כך, האם זה יהיה קל או קשה את תקבעי לעצמך. קודם כל, אל תפסיקי לחיות. זה נכון עכשיו ונכון תמיד. תדאגי שלא כל החיים שלך יסובו סביב החבר (איפה הוא/מה הוא עושה עכשיו/למה הוא לא מתקשר וכו'). זה לא יעזור. חייבים להתרגל למחשבה ש"NO NEWS GOOD NEWS". זה שהוא לא מתקשר, לא אומר שקרה משהו או שהוא לא חושב עליך, זה אומר שהוא לא יכול להתקשר, נקודה. עוד משהו שעוזר, תשלחי לו דואר (מכתבים, כרטיסי ברכה, חבילות) זה עושה טוב לשני הצדדים ומשמר את הקשר בתנאים החדשים. חוץ מזה, אמרו כבר לפני משהו חכם: לפגישות איתו יהיה טעם חדש. בקיצור, צריך לקחת הכל בפרופורציות. זה מפיה של מישהי שצריכה לעבוד על עצמה קשה כדי לעשות את זה, כי באופן טבעי אני לוקחת הכל ללב ולריאות באופן הכי אישי שאפשר. כך, שאם אני מצליחה לחיות את חיי בשיגרה ברוכה, כל אחד יכול.

מילים כדורבנות, למרות שלא התכוונת

אלי, עזרת לי מאד, כאמא טריה לחייל טרי.

immale

New member
חבילות

אני הייתי שולחת חבילות בזמן הטירונות לכל שבת שהבת לא היתה יוצאת הביתה. מכיון שאין ביקורים (לפחות בשיבטה) זה היה מביא לה פיסה של בית לשם ולי היתה את התרפיה לקנות כל מיני דברים טובים, לארוז, לצרף מכתבים תמונות וכד'.

oshiko

New member
בדרך כלל אין באף בסיס טירונים

עד כמה שידוע לי ... חוץ מיום הורים שיזום על-ידי היחידה, בדרך כלל מצורף לאיזשהו טקס, כמו השבעה למשל. בנח"ל הכלל שנאמר לנו הוא שאם סוגרים 21 מותר ביקור אחד.

../images/Emo51.gif נרוץ להכין חבילה, אולי תספיק

להביע לפני שבת. ד"א אם רוצים שיגיע מהר, אני לא שולחת דרך סניף דואר רגיל, אני הולכת ישר לסניף המרכזי של דואר חבילות ואז מגיע מקסימים תוך 48 שעות. מקווה להשיג היום את הדואר הצבאי. מישהו יודע ד.צ. של שיבטה ?

אימשל2

New member
48 גם מהסניף ליד הבית

החבילות נמצאות ברשות הצבא תוך 24 שעות, לפחות מכל הסניפים בערים גדולות. כמו כן, מחיר החבילה לצה"ל הוא 7.90 ש"ח בכל גודל ובכל משקל. מנסיוני, כאשר הבן נמצא במחנה שמושך דואר כל יום החבילה מגיעה תוך 48 שעות. אם הם בשטח החבילה "רודפת" אחריהם אפילו לשטח. ישנם בסיסים שלא מושכים דואר בכל יום אלא רק פעם בשבוע. במקרים אלה אם רוצים שהחבילה תגיע לשבת צריך לשלוח אותה יומיים לפני היום בו אוספים את הדואר. הניסיון ילמד אתכם. אני מניחה שבשיבטה, אוספים דואר בכל יום. ניתן לעקוב אחרי החבילה באמצעות האתר של רשות הדואר www.postil.com. בשדה המיועד להקלדת הברקוד של הדואר הרשום מקלידים את הברקוד שעל החבילה (מופיע ע"ג העותק של שובר המסירה). לתשומת לבכם, מכתבים לא מגיעים במהירות שבה מגיעות החבילות. מה לשלוח בחבילה: קודם כל, מכל דבר שולחים הרבה, כדי שאפשר יהיה לחלק לחברה. למה לא לעזור לילד להיות פופולרי בגלל החבילות המשודרגות שהוא מקבל?! אין חלב בצבא. מי שאוהב חלב עמיד אפשר לשלוח. ברבים מהבסיסים אין גם אספקה שוטפת של שוקו, שוקו עמיד בקופסאות בודדות עם קשית הוא דבר נפלא (גם מתעבי חלב עמיד כמוני שותים בשמחה שוקו עמיד). גם קרטונים של שתיה (אני מעדיפה מיצים טבעיים) בתוספת כוסות חד פעמיות, מצוינת. בעונה, אפשר לשלוח קרמבואים בקופסאות קשיחות. פיצוחים. סוכריות גומי (תולעים/נחשים/במבליק) כאלה שנוח ללעוס תוך כדי מסע. החברים של הבן שלי ברכו אותי כל פעם שהוא שלף כאלה סוכריות במסעות. עדיף עוגיות (כמו מאפינס) על פני עוגות כך שלא צריך לפרוס, גם כן ערוזות בקופסאות קשיחות כדי שלו ימעכו או יתפוררו. בקיץ לא לשלוח שוקולד. חטיפים (כדי שלא ימעכו, להכניס עם השקית המקורית לקופסה קשיחה או לעטוף בנייר קרטון (כזה שיש בתוך חולצות/גופיות חדשות). בקיצור, תאלתרו כמיטב אהבותיו של הילד/ה. אם תוכן החבילה לא ממלא את כל הקופסה, תוסיפו נייר מקומט כדי למנוע תזוזות. כדאי להדביק היטב את החבילה עם מסקינג-טייפ מכל הכיוונים כדי למנוע התפרקות בזמן שהן מקבלות יחס אכזרי מעובדי הדואר האזרחיים והצבאיים. מומלץ לצרף מכתב. מהדרים, מוסיפים גם כל מיני דברים מוצלחים שהתקבלו בדואל, שיהיה מה לקרוא...

אימשל2

New member
ערוזות=ארוזות ומה עוד בחבילה

שכחתי את חטיפי הבריאות מקורנפלקס או מגרנולה. קימות אריזות של חטיפים טעימים מאד. למי ששולחים חלב עמיד אפשר לצרף אריזות קטנות של קורנפלקס. אפשר גם לשלוח ממרחים כמו חמאת בוטנים שיגוונו את ממרח השוקולד והריבה. בפיצוחים, ל-א לשלוח בוטנים. מנות הקרב מכילות בוטנים ואחרי שהיה בשטח ואכילת מנות קרב, הם לא רוצים לראות בוטנים. פירות יבשים למי שאוהב, הם חטיף טעים ובריא.

וואו, את אלופה, כמה זמן את כבר

שולחת חבילות. נתת המון רעיונות מצויינים שלא חשבתי עליהם בכלל.

אימשל2

New member
מספיק זמן כדי ללמוד

חוץ מזה, למדתי מחברות שכבר שחררו את הבנים, ואני משתדלת להעביר את זה הלאה.

אימשל2

New member
אופס שכחתי לציין

שאם הילד שכח משהו בבית אפשר לשלוח בחבילה (רק אחרי שוודאתם שהחבילות מגיעות בלי בעיות). יש לי חברות ששלחו אפילו כרית ושמיכה בדואר כדי שהילד לא יצטרך לסחוב.

למעלה