זהו, הוא התגייס :(

אימשל2

New member
אופס שכחתי לציין

שאם הילד שכח משהו בבית אפשר לשלוח בחבילה (רק אחרי שוודאתם שהחבילות מגיעות בלי בעיות). יש לי חברות ששלחו אפילו כרית ושמיכה בדואר כדי שהילד לא יצטרך לסחוב.

immale

New member
ביקורי הורים

אני לא יודעת בוודאות אבל משערת שזה לא השתנה בשנתיים וחצי האחרונות. היה רק יום הורים אחד במהלך הטירונות. בקורס מפקדים כבר יש ביקורים אבל לזה יש לכם עוד זמן... בהתחלה הבית נראה ריק והחלל גדול, עם הזמן פשוט מתרגלים למצב. תשאלי את הבן שלך מה הדואר הצבאי וכן את מספר הסוללה שלו, בד"כ אומרים להם את הפרטים האלה. את בטוחה שהוא לא יצא בשבת הקרובה? הבת שלי יצאה בשבת הראשונה ואז רצה לריקושט להצטייד (כל מיני שיפצורים, משחולת, פלנלית וכד').

יש לו חברים שזה עתה סיימו טירונות

ואמרו לו בוודאות שלא יוצאים בשבת הראשונה, אבל אולי תהיה לי הפתעה, בצבא שום דבר לא סגור. אני מעריכה שיודעים מראש על יום ביקור. אני מקווה להתרגל לחלל הריק אפילו שקשה. משחולות, פלנלית וכו' הם לא מקבלים ? אולי כדאי לרכוש לו לפני שהוא מגיע לחופשה ? את הדברים האלה באמת לא קנינו. תודה בקשר לשאלה על הסוללה.

סמדר בנ

New member
לאמאלה

נראה לי שהבנות שלנו עשו מסלול דומה/מקביל. שילחי לי במסר אישי פרטים - אולי הן היו ביחד?

שיבטה

רציתי לדעת אם בטוח אין ביקורים בשיבטה כי אנחנו רוצים ליסוע לבקר את אח שליי

סמדר בנ

New member
יגידו להם כבר

תשאלו את אחיך הערב - הם יודעים אם יש או אין ביקור - אם שום דבר לא השתנה אז בטירונות אין ביקורים. אם הוא שם בקורס (מפקדים, קצינים) או סתם משרת שם אז יש ביקורים.

gourmet

New member
היום הראשון הוא הקשה מכל

אבל אחרי הטלפון הראשון הכל נראה קל יותר, ויש משהו נפלא בלחכות כל יום בלילה לשמוע אותו מהטירונות, השמחה שהטלפון מצלצל והבן מעבר לקו.

טלפון מהבן אתמול בלילה..

בסה"כ בסדר ומצב רוח בסדר, חוץ מכמויות הציוד שמבלבלות אותו ושהיה לו חום כל היום כנראה בגלל החיסונים. מישהו/י נתקלה בזה גם ?

oshiko

New member
פק"ל טלפון

השיגרה שאת נכנסת אליה כוללת דריכות לטלפון בסביבת 11 בלילה, פחות או יותר, לא כולל לילות שיש בהם מסע (ואת זה בד"כ יודעים רק בדיעבד). לגבי הבן שלי הדווח היומי כולל קודים רבי משמעות שנעים בין "בסדר", "סבבה" ו"אחלה". כל קוד כזה מקפל בתוכו את הניואנסים המיוחדים למה שעבר עליו באותו יום.

רוני61

New member
כל כך רחוק השח רחוק

לי זה נראה כאילו הוא על כוכב אחר. אתמול התקשר בערך ב12 בלילה, מצב הרוח לא היה משהו וזה לא מתאים לו. יום ארוך עם המתנות ארוכות ללא תכלית לטענתו. אני באמת מקווה שיתקשר גם היום בערך בשעה הזאת, נראה אתמול שלא היתה לו סבלנות לספר מה היה במהלך היום. כניראה שאצטרך להתרגל. דרך אגב בבית הספר שלו יש טקס חלוקת תעודות בגרות ביום שישי הוא לקח את ההזמנה, יש סיכוי שיתנו לו לצאת?

נכון, אותו סיפור גם אצלי, הבן מספר

שסתם מתזזים אותם ורובם לא מרגישים טוב מהחיסונים. אולי יעשו לנו הפתעה וישלחו אותם לשבת. שהבן שלך יבקש לצאת, שווה, מקסימום יגידו לו לא.

רוני61

New member
לא התלונן על החיסון אבל מצב הרוח

ירוד, אני מרגישה את זה, מה שמדאיג אותי שזה לא אופייני לו, אולי זה סתם כמו בשיר שאומר "לילה ראשון בלי אמא" והוא צריך להתרגל לעובדה שככה יראו החיים שלו תקופה ארוכה. אמר שהודיעו להם שהשבת היא שבת סגורה כלומר כולם נישארים בבסיס מפקדים מילואימניקים כולם לכן לא מאמין שיתנו לו לצאת, האמת עדיף עוד שבוע בבסיס כי אם יצאו השבת החזרה תהיה מאוד קשה עדיף להסתגל עוד שבוע להכיר יותר לעומק את האנשים ואז לצאת הביתה. מה שמעיב על מצב הרוח שלו זו העובדה שפגש בבקום כמה אנשים שמצאו חין בעיניו מצאו שפה משותפת (מוסיקה וכו..) ובשיבטה היפרידו אותו מהם.עכשיו הוא עם חברה חדשים שהשפה המשותפת היא לא מידית וגם הגדוד שלו לא נראה לו (כניראה שזה נובע מכל מיני מיתוסים כי אין באמת הבדל מה זה משנה אם אני בגדוד א' או גדוד ב') נקווה לטוב

גמני חושבת כמוך, עם כמה שזה קשה

שעדיף שבת סגורה ואז פחות קשה לחזור. בני דווקא עם מצב רוח די בסדר, מרגיז אותו שסתם מתזזים אותם. הוא למשל בלשכת גיוס פגש רק חבר אחד שהוא מכיר. השאר נראו בסדר.יש לו מזל שהוא טיפוס מאד מסודר, מאוד ממושמע למסגרות ובעל משמעת עצמית גבוהה, זה מקל עליו את ההסתגלות, לדבריו יש הרבה חבר'ה שעדיין בשוק אבל הוא כבר לא. אולי הילדים שלנו ביחד. הבן שלי טיפוס די שקט, חברותי אבל לא נדחף לאן שלא מזמינים אותו עד שמכירים אותו ומאד מתחברים אליו. לבן שלי קוראים ארנון כהן, תשאלי אם הוא מכיר אותו.הבנתי שרק ביום חמישי נדע איזה גדוד ואיזה מס' סוללה. יש לך כבר כתובת ? אם לא לי יש. מקווה שישתפר לו מצב הרוח ושיכיר מהר חברים ויסתגל.

The Blue Fairy

New member
כאן חבר שלי הרוויח

הוא מכיר את כל מי שהוא התגייס איתו והם גם כנראה יוצאים השבת הזו :))

למעלה