זהו,ידעתי!איינשטיין עבד על כולנו

niv1990

New member
אבל אני חושב שהפיסיקה כן דורשת את זה

שהתוצאה תיהיה זהה לכל מערכת במצב התמדה, כי כולן נכונות באותה המידה... נכון שאתה יכול לכל נקודת יחוס ספציפית להכניס חוקי פיסיקה שונים, אבל רוצים חוקי פיסיקה שיהיו תקפים לכולן. *אני די בטוח, אבל כדאי שמישהו יאשר שאני לא מדבר שטויות מפאת עייפות\בלבול

kaplanal

New member
אם אתה יושב בחדר הסגור

איך אתה יודע שהשמש זורחת? אתה מסתמך עך הניסיון שלך,אתה יודע שהשמש זורחת כל יום בלי שום קשר אם אתה יושב בחדר הסגור ואם לא.זה גם נראה לך היגיוני שהדבר הזה יקרה גם באותו היום שאתה יושב בחדר הסגור. תורת היחסות זאת קפיצת מדרגה מבחינת ההיגיון הרגיל.בזה יחודיותה ובזה גאונותו של איינשטיין

Rtitan

New member
בהנחה שאינך ../images/Emo191.gif...

קראתי את כל השירשור כמה פעמים ואינני מצליח להבין את הנקודה שלך. תיאור המקרה שאתה מביא הוא מצויין דווקא כדי להבין בדיוק את הצורך בתורת היחסות וממש אינו כלי שיכול לשלול אותה... האם תוכל להרחיב, לבאר ולהסביר היכן אתה מוצא בעיה? לא שממש איכפת לי - אתה יודע, רבים ובעיקר טובים ממני כבר הבינו שאינשטיין היה מישהו שכדאי להקשיב לו וצריכים יותר משמץ תעוזה (חוצפה?) כדי לצעוק שאינשטיין עבד עלינו, ושתורתו עמדה באינספור ניסיונות לקעקע אותה - אבל כדיון פילוסופי, מרתק אותי לדעת היכן מצאתץ בעייתיות בה.

אז ככה

ברור שיפריכו אותי בקרוב,אני אולי פשוט מטעה את עצמי ואני צועק את זה בהומור כמו שכתבתי למעלה. את הטעות שאני חושב שמצאתי(שוב,אשליות,אבל למה לא לנסות?) אפשר למצוא בדיון למעלה עם אחמס,שלא הסתיים עדיין. הסברתי את עצמי כמה שיכולתי,אם תוכלי למקד אותי איזה חלק בטענה שלי לא הבנת אני אשמח.

אני אנסה שוב בכל זאת

הטענת המרכזית בדוגמא,היא שבשני במקרים המהירות היא מהירות האור,אך הדרכים שהוא עובר שונות,לכן הזמנים שונים אצל שני המודדים. אני טוען,שאחד המודדים,למשל זה שבתוך הרכבת,מוטעה בכוונה,על ידי כך שמיסיעים אותו במהירות של הפוטון שבו הוא צופה,ולא מאפשרים לו להביט בו זמנית גם על הפוטון וגם על הקרקע ,ובכך להבין בעצם,שהפוטון נע בזיגזג .אז אם הפוטון נע באמת בזיגזג(כמו שרואה הצופה מבחוץ) אזי ששניהם מודדים זמן שווה,אם שניהם מודדים זמן שווה,איפה היחסות פה?

MedhopZ

New member
מה זז?

רגע, הפוטון עולה ויורד או שאולי הרכבת וגם הצופה השני עולים ויורדים והפוטון בעצם במנוחה?

למעלה