זה הולך להיות שבוע מעולה

זה הולך להיות שבוע מעולה

צעדים קטנים להשגת המטרה,
דבקות ונחישות בדרך,
התמדה בתהליך שכל אחת בחרה כמתאים ביותר בשבילה,
כן ככה זה הכי טוב לכל אחת מאיתנו.
זה יהיה שבוע מעולה.
בעקבות רון שכתב על ארוחות מסודרות,
יצאתי ב"מבצע" שקראתי לו
3 + 3 למשך 60 ימים.
התחלתי אותו היום בדף שלי בפייסבוק: לרזות בראש בריא.
נקדם אותו גם כאן כדי שהיה ברור לנו שזה הבסיס.
3 ארוחות בוקר, צהרים וערב
3 ארוחות ביניים ולמשך 60 ימים וההרגל המדוייק הזה יטמע.
זה הולך להיות שבוע מעולה והתחלה של חודשיים שווים ביותר.
 

קשר חדש

New member
אני בעניין

אלא, שאני לא תמיד אוכלת את הפירות של הארוחה הששית בלילה. כיוון שאני אוכלת מתוך רעב ושובע, ובלילה אחרי ארוחת ערב אני בד"כ לא רעבה, אז הארוחה הששית לא מתרחשת. ככה שמוכנה להתחייב על 3+2 בלבד, ואם רעבה אז על 3+3.
 

קשר חדש

New member
רק לציין

שמי שישן בין 7-8 שעות בלילה (כלומר ער בין 16-17 שעות ביום) ואוכל כל 3 שעות, לא מגיע לארוחה ה-6. במיוחד אם הוא לא התחיל בדקה שהוא פתח את העיניים את הארוחה הראשונה.
 
כל שילוב שמדוייק לך

הוא השילוב הנכון.
המטרה של יצירת הרגל כזה הוא מניעת מרווח גדול בין ארוחות.
לפעמים מאד עסוקים וכאשר מרגישים את תחושת הרעב היא נמצאת בעוצמות מאד גבוהות.
המרווחים המדוברים הם שעה וחצי עד שלוש ולאוו דווקא שלוש.
והנכון ביותר לתת לתחושת הרעב לווסת את התחלת וסיום הארוחה.
 

Ron W

New member
בהצלחה גם בבחירת התוכן

מצאתי משהו משעשע בפייס של יואב גינאי שימו לב להערה בצד !..
https://www.facebook.com/photo.php?...0237020253775.327913.592318774&type=1&theater
הבחירה השגויה בעוגה נובעת מכך שהיא מציעה מגוון אבות מזון במקשה אחת
רק הפרופורציות שגויות.. והכל דחוס.
חשוב שגם בארוחות הביניים יהיה קצת חלבון (יוגורט) קצת שומנים
הבחירה שלי 4-5 שקדים טבעיים ליום ופרי עסיסי ואז החשק לעוגה פג ונעלם.
 

קשר חדש

New member
הבחירה השגויה היא האכילה הריגשית

מי שאצלו אוכל אמור "לפתור בעיות", במקום להוות מקור להזנה בריאה של הגוף (בשגרה) או להנאה (כאשר הוא בוחר להינות מאוכל), יבחר את מה שפותר עבור הגוף את הבעיות (וזה לא שקדים או יוגורט, אלא אם כן הם מפוצצים גם בסוכר או שמדובר על פתרון בעייה קטנה).

לא דובר כאן על חשק לעוגה (אכילת טריגר מכל סוג שהוא), אלא על עוגה ש"פותרת" בעיות. הבעייה היחידה לפי יואב גינאי בנושא היא המשקל העודף. אני חושבת שהבעיה היא בדרך פתרון הבעיה בלי קשר אם היא הובילה למשקל עודף או לא. דרך פתרון הבעיות הזאת, אלא אם כן מדובר כמו בסרטים על אכילת גלידה בזמן שברון לב קשה, שזה אירוע חריג יחסית בחיים, היא לא הדרך בעיני. בשגרה כדאי שהאדם ילמד לפתור בעיות בדרכים יותר לגיטימיות.
 

Ron W

New member
למה לא לאכול ברגש?

תזונה היא (יותר היתה) בעיה רצינית ועיקרית בהשרדות
לכן עוגה כמקור תזונתי גם כמטאפורה, פותרת בעיות קיומיות
תמיד שמחים לקראתה אוכל מטבעו פותר בעיות.
בעולם החי, שאנחנו חלק ממנו, נלחמים עליו ועסוקים בו רוב היום.
האמת מרוב המנטרה אכילה ריגשית איבדתי מה היא בעצם מייצגת...
כמעט את כל הרע שבעולם
ובעצם למה?
אפשר להתרגש גם כשאוכלים תפריט כשמגיעה השעה והכל טעים
ומוגש יפה ולחוש שיפור במצב רוח כלומר האכילה ריגשה ועדיין בריאה.
אפשר לסגל הרגלים שמאכלים טבעיים כמו אגוזים פירות וחלב יהוו פצוי
ופתרון לבעיות
לא ניתן להפריד את התזונה לצורך בריא. תזונה היא יצר בסיסי -
שאוהב לקבל את שלו עם המון רגש גם ממוצרים שלא נחשבים..
 

קשר חדש

New member
אכילה לצורך הנאה היא לא אכילה ריגשית

אכילה לצורך הנאה היא לגיטימית כמו כל רצון אחר להנאה: ממוזיקה, מריקודים, מפעילות ספורט, מתערוכות וכו'. אנחנו צורכים משהו באמצעות החושים שלנו, שמטרתו היא הנאה. כל עוד זה במינון סביר, זה אחלה בעיני. לדג' לאכול סופגניות בחנוכה בהדלקת הנרות. למה לא?

גם אכילת עוגה מתוך רעב אמיתי היא לא בעייתית. אם לא תכננת מה תאכל בארוחה הבאה, וכשאתה רעב יש בסביבה רק עוגה, אז עדיף לאכול עוגה מאשר להשאר רעב. לא צריך לאכול את כל העוגה בשביל לא להיות רעב.

אכילה ריגשית, היא אכילה כאשר אתה כועס/עצוב/נגעל/מפחד/מתרגש ברמה שאתה מרגיש שאתה לא מסוגל יותר. עוד רגע אתה מתפוצץ. ואז אתה יכול לצרוח, לבכות, לריב עם מישהו פיזית או מילולית, לעשות ספורט, לדבר על זה עם עצמך או אחרים או ... לאכול עוגה/גלידה או לאכול כמויות גדולות מאד של אוכל.
האכילה עצמה: גם משנה מצב רוח, גם מסיתה את הפוקוס מהנושא שבגללו נוצר הרגש לפעולת האכילה עצמה, גם מייצרת תחושות בגוף שמצריכות טיפול מיידי (כמו לנוח מרוב אוכל, כמו לעשות דברים כדי להפתר מהקוצים בתחת שיש כאשר מקבלים כמויות סוכר, כמו ללכת לשירותים וכו').
השיטה הזאת "פותרת" באופן מיידי את הבעיה. הבעיה היתה ההרגשה שעוד מעט אתה מתפוצץ מרוב הרגש. היא לא פותרת את הסיבה שגרמה לרגש המוגבר. ככל שהמנגנון של האכילה הריגשית יותר משוכלל, אתה יכול "להתעלם" מהאיתותים שהעניין המקורי, שבעקבותיו נוצר הרגש, שלחו לך.
אני לא מעוניינת להתעלם מהאיתותים שהרגש המקורי שלח לי, אני מעוניינת לדעת להתנהל עם הרגשות. ולהפריד בין אכילה לבין פתרון בעיות אחרות בחיים. בגלל זה אני מתנגדת למנגנון של אכילה ריגשית.
מה גם, שהמנגנון הזה הוא הרגל. זה הרגל שנוצר בילדות המוקדמת, כאשר הילד בוכה (=בסערה ריגשית כלשהי, או שיש לו צורך כלשהו), ודוחפים לו ממתק לפה. כמו כל הרגל, הוא אוטומטי. באיזשהו שלב, ככל שהמנגנון הזה הוא חזק ומושרש, אתה לא מרגיש את הרגש. עוד לא הספקת להרגיש וכבר אתה "מוצא" את עצמך במקרר. מבחינתך הגעת למקרר, ולא היית בהצפה ריגשית, כי התהליך כל כך מהיר, ולא מגיע אפילו לרמת התודעה. כדי להתחיל לשים לב אליו, כאשר אתה מוצא את עצמך במקרר, שנייה לפני הביס, אתה שואל את עצמך, מה היתה המחשבה האחרונה שעברה לי בראש, ומתעד אותה. אחר כך, אתה מקשר בין המחשבות לרגשות שעלו לך באותו הרגע. לדג' אצלי כשעשיתי את זה, ראיתי שהמון פעמים, מחשבה של "אני לא אצליח" והייאוש וחוסר האונים שמתלווה אליה, הובילה אותי למקרר. האני לא אצליח לא קשור למה שקורה באותו הרגע. אני יושבת בבית/עושה משהו, נזכרת במשהו בעבודה, חושבת שאני לא אצליח, ופתאום... אני במקרר. נזכרת במשהו שחברה אמרה, חושבת שאני לא אצליח לפתור את הענין, הרגשת חוסר אונים ... ומקרר.
זה לא פשוט לעשות את התרגיל הזה. זה מצריך המון אימון. אבל הידע שמקבלים ממנו מאד חיוני להכרת העצמי ולהבנת העצמי.
אז יש פעמים שאתה מודע לכך שאתה בסערה ריגשית: כועס/פוחד וכו' ופותר עם אוכל, ויש פעמים, שהמצב הריגשי אפילו לא מגיע לתודעה ואתה כבר במקרר. שני המצבים הללו הם אכילה ריגשית, שבעיני כדאי להפסיק אותם.
 

קשר חדש

New member
רק לציין שהקושי בויסות הריגשי יכול להשפיע על האכילה

בעוד דרכים, לא רק באכילה ריגשית.
אם אתה כועס/עצוב/פוחד/מתרגש לעיתים:
1. אתה לא מצליח לישון. העייפות עצמה, משפיעה על כמות האוכל שהגוף דורש.
2. אתה לא מצליח לאכול. ואז כשאתה נרגע, הגוף פתאום מרגיש טירוף של רעב אמיתי, בו אתה אוכל הרבה יותר, מאשר אם הארוחות מפוזרות על פני היום.
3. אתה לא מצליח לעשות פעולות פשוטות כמו הכנת אוכל (אין לך סבלנות) ואז מתוך רעב אתה אוכל אוכל מתועש וזמין, אך הרבה פחות בריא.

כדי שכל ההשפעות הללו על האכילה לא יקרו, כדאי לאמץ מנגנונים יעילים לויסות הרגשות. המנגנון המומלץ ביותר בעיני הוא להכיל את הרגש= לא להתנגד לו, פשוט להיות בו. או להפעיל שיטות שונות של פרשות המצב (כמו א.פ.ר.ת) כדי לשנות את הרגש.
 
קשר, את מקצינה את הגדרת אכילה רגשית

מעבר לגבול.
לאכול כמויות גדולות או לאכול מעבר לגבול היכולת.
להגיע לרמות סוכר גבוהות וללכת לשירותים..........
אין מי שמטפל בתחום הזה כאן ומכיוון שאת ההודעות האילו קוראים הרבה אנשים אני מבקשת לעצור כאן.
 
איזה כייף, מבצע חדש - אני מצטרפת

האמת שהצטרתפי כבר אתמול והיה מעולה
כשיש מבצע בפורום אני מצליחה להתמיד בלי בעיות
אולי מבצע של חודשיים יכניס את עניין הארוחות המסודרות להרגל
הנה השעות שלי:
8:30 פירות
11:30 ארוחת צהריים (זו הארוחה שהזמן שלה קבוע ואני לא רוצה לשנות אותו)
14:00
17:00
19:00
סלט או ב 5 או ב 7 בערב
איפה להכניס עוד ארוחת ביניים?
המטרה: לרדת תוך חודשיים מתחת ל 70 קילו ( להוריד 3 ק"ג בסך הכל)
אחר כך נראה מה הלאה
 

קשר חדש

New member
ושעות האכילה שכתבת נוחות לך?

את קמה ואוכלת אחרי שעתיים פירות. את לא רעבה לפני? אחרי?
את אוכלת ב-11.30 את ארוחת הצהריים (על זה אמרת שזה נוח לך).
יתר הארוחות בשעות השונות - הן נוחות לך? מה את אוכלת בהן?
בשבע בערב את אוכלת את הארוחה האחרונה ולעיתים הולכת לישון ב-12 בלילה. 5 שעות בלי לאכול בכלל. זה נוח לך?
איפה בדרך כלל הקשיים שלך? באיזה שעות? מה הקושי?
 
התשובה מאד ברורה

ארוחת הביניים האחרונה היא ארוחת לילה.
ארוחה אחרונה ב 19:00.
במידה ואת רעבה בין סיום ארוחת הערב לזמן שינה, זו הארוחה הקטנה שמסיימת את היום.
משהו כייפי, קטן, חמוד.
 
מאוד משתדלת לפעול ככה


הבעיה שלי היא שלא תמיד יכולה לאכול את ארוחות הביניים וגם לא יודעת מה לאכול בהן. יש לך רעיונות?
&nbsp
אני מנסה להוריד את הנטייה שלי לא לאכול כל היום או למשוך זמני ארוחות וכן לאכול בצורה מסודרת אבל אז זה מרגיש לי שאני כל היום אוכלת וקשה לי עם זה מבחינה רגשית.
 
תקבעי זמן התחלה וסיום

כשאת בוחרת לאכול ארוחה מסויימת, תקציבי זמן לאכילה ולסיום. נניח 15 דקות אם זו ארוחה בבית. 30 דקות ארוחה מחוץ לבית.
זה יתן לך את ההרגשה שהאוכל תופס זמן מסויים וקצר.
 

קשר חדש

New member
ארוחות ביניים הם בד"כ פירות

כלומור יש 3 ארוחות ביום, שכדאי שתדעי מה הזמנים שלהם.
ועוד 2 -3 פעמים שתאכלי פרי או יוגורט, בין הארוחות הגדולות.
נראה לי שאם תחשבי על זה ככה, זה לא יראה לך לאכול כל היום.
 
רעיון טוב אבל

כדי להאיט את הספיגה כדאי במידה ומתאים לשלב פרי וחלבון או פרי ושומן.
יוגורט עם פרי או יוגורט עם כמה שקדים או אגוזים.
לגבי ארוחות במהלך היום, סכמנו כבר שהם בזמן שמתאים לנו כשהרעב מתעורר.
האוכל מוכן, אין הפתעות אבל הזמן יהיה לפי תחושת הרעב ולא כי השעון הראה שעה מסויימת. יחד עם זה לשים לב לתחושת הרעב ולא לדלג עליה כי עסוקים וכו'.
 

קשר חדש

New member
אני חושבת שזה תהליך

מי שלא רגיל לארוחות מסודרות, ומדגל על ארוחות כשגרה, יהיה לו קשה להאזין לתחושת הרעב (סביר שהוא פשוט ישכח). לכן אולי כדאי לקבוע שעות שהשעון יצלצל כתזכורת לכך שיש להאזין לתחושת הרעב באותו רגע.
 
למעלה