זה יושב אצלי בלב...

rolan

New member
זה יושב אצלי בלב...

ואני רוצה מאוד לשמוע את דעתכם הכנה, לשמוע מה באמת באמת, הייתם עושים במקומנו... לפני כמה ימים התוודתה בפני השבלולית וכמוה (לא באותה שיחה) עשתה גם אחותה הסייחה, על כאב עמוק שרובץ להן בלב. הסייחה אפילו חיברה בין מחלתה לקושי הזה... ועל מה הן מדברות...
הן אומרות כל אחת בדרכה ובשפתה, שכניסת אוהי לביתנו היתה מהירה מדי עבורן, הן מוחות על המנהגים החדשים בבית ועל כך שבכל דבר ועניין אוהי מתערב ומתווכח איתן. הסייחה עוד "הגדילה" ואמרה שלדעתה, מחלתה נובעת מכך, בין היתר... השיחה הראשונה, התקיימה לפני כשבוע עם שבלולית, במהלך השבוע גם סייחה דיברה איתי ואתמול בערב, שוחחה איתי שוב, השבלולית. אציין מעט ממה שעבר לי בראש באותו רגע – רק כדי לנסות להמחיש מעט... כאבתי את כאבן יחד עם זאת כאבתי את כאבו של אוהי (לכשאספר לו), ברגע של כאב וחולשה הזדהתי איתן ומיד אח"כ כעסתי והבנתי שאין בכך תועלת וטעם... שמחתי (כן שמחתי...) על שהן משתפות אותי ומיד נעצבתי על הקושי העצום אליו נקלעו... אהבתי, מאוד אהבתי אותן בנותיי היקרות, ואת אוהי שחשוב ויקר לי גם כן.... בליל שלם של רגשות... יחד עם ניסיונות עצומים לשליטה עליהם, כדי לא לתת לאף אחד מהם להתפרץ שלא במקום... לאחר שסיפרו לי (כל אחת בתורה) אמרתי שאני משתפת בזה את אוהי, שאני אומרת לו ה-כ-ל... ושנדרשת שיחה מרובעת... בתחילה, שבלולית התנגדה, לא רצתה שאספר לו... אמרתי לה שאני לא מוכנה ל"שאת" משא כבד כזה לבד, שאני רוצה שאוהי יהיה מודע לעניין ואחר כך גם נשוחח. כך גם עם סייחה... שיתפתי אותו, סיפרתי לו את מה שאמרו, הכי נקי שאפשר, בלי פירושים, בלי יפיופים, עם כל הקושי והכאב... מיותר לציין שהיה קשה – לו וגם לי... לאחר השוק הראשוני – שלו מהסיפור, שלי כמספרת... אמרתי לו שאנחנו חייבים למנף את העניין... לקחת אותו ולהשתמש בו כעת כמנוף לשיחה בריאה... שיחה שממנה נוכל לבנות בסיס להתנהלות של משפחה, בכוונה אני לא קוראת לזה בסיס שאפשר לחיות איתו, או בסיס לחיים טובים... משפחה פירושו – מטוב ועד רע... אוהי הסכים איתי. סיכמנו שבסוף השבוע, כאשר שבלולית תגיע מהצבא, נקיים שיחה מרובעת. ביקשתי את רשותו לספר לכם, להיוועץ איתכם. גם לזה הסכים, אף שאמר שלדעתו אתם חברים שלנו מדי, ותתקשו לתת עצה, שתתרכזו בלתמוך, תתנו אהבה וחום – נכון שלא זה כך
... עוד משהו, היום היתה לי שיחה מעניינת עם אשת מקצוע (עו"ס שעובדת איתי), סיפרתי לה את סיפור הפיצוץ הגדול בין הדוב לסייחה מלפני שבוע. עוד בטרם סיימתי, אמרה לי – "נו, את מבינה עכשיו מה היא מבקשת? היא רוצה שאבא יתייחס אליה ויתן לה כבוד והערכה, גם מכאן נובעת המחלה שלה"... אני לא מספרת את הנ"ל כדי להתנחם... אני מציינת עובדה, משום שברור לי (גם לאוהי וייתכן שאף לשבלולית וסייחה) שזה לא נגמר בזה, שיש עוד רקעים עליהם כנראה התיישבה המחלה הארורה הזו... אז... אשמח לשמוע מכם, מה הייתם עושים אתן/ם, איך הייתם משתמשים במידע הזה, מה הייתם אומרים לילדות ובכלל דעתכם... אל תתחשבו בחברות בינינו, היו כנים וישירים – בבקשה
וכאן המקום
להגיד לכם, שאני עצובה, כועסת, שמחה, אוהבת ובעיקר מתוסכלת... יחד עם – ידיעה ברורה וחזקה שמזה נצא כולם לדרך ארוכה, מפותלת, עם עליות וירידות שבסופה מחכים לנו הרבה שמחה ואושר
תודה על הסבלנות

וואו איזה פצצה

הדבר היחד שאני יכולה לומר כרגע ,רולנית אל תחפשו אשמים ואפילו את הסיבה למחלה,תשאירי לאנשי המקצוע את העבודה וגם הם עדיין לא סיימו את תהליך איסוף הנתונים. אני מאד גאב בבנות המקסימות שלך שמצאו את הכוחות להפתח ולדבר איתך ולהוציא מחשבות ורגשות ,(זה רק בגלל היכולת שלך להקשיב ולא לבקר את דבריהם). רולן,כנראה שכניסתו של אוהי לחייהם היתה באמת מהירה וללא הכנה טובה,אך את הנעשה אין להשיב ומכאן חייבים למצוא פתרון להרגשתן העכשווית. אני בטוחה שאוהי הגורם לך אושר ,הוא בן אדם עם כל המשתמע מכך ואם יש מקום להעיר ולשנות ,זה הזמן. את ודאי קרועה בין הנפשות הפועלות,אל לך לראות בכך שאת אשמה,את הכלי שלהן לשפר את חיי המשפחה והאוירה בה. נשיקות לך ולאוהי שבודאי כואב לא פחות וחש אשמה ואי נוחות

רולנית אהובית../images/Emo23.gif

כיוון שאני מכירה את הסיפור הזה מהיום בצהריים כשחשפת אותו בפניי, וזה לא עוזב את ראשי מאז, תרשי לי קצת להמשיך לעכל את זה ולהגיב מאוחר יותר או בבוקר. אני חייבת להיות יותר מסוגננת ובהירת מחשבה מעכשיו, בסדר? גם הייתה לי שיחה ארוכה עם רגיעון בעניין. אני עוד אחזור לכתוב בעניין הזה אחר כך. בינתיים קחו חיבוק משפחתי ואוהב, וחיבוק ענקי ומיוחד לאוהי המקסים והתומך.

רולן, אני ממוטטת

את חייבת לסלוח לי אבל אני אגיב רק מחר. אם לא אגיע למיטה עכשיו, אני באמת אראה כמו התמונה של השלד על המחשב. אין לי כוח לנשום, חייבת לישון. אל תכעסי שלא כתבתי לך עדיין. מבטיחה מחר, אבל רק בצהריים, בבוקר אני לא ליד מחשב עד שתים עשרה בערך. אוהבת אתכם מאוד, משפחת החיות היקרה שלי, יעל

rolan

New member
יונה יקירתי

אני יודעת שזרקתי פצצה. אני יודעת שהשאלות הללו קשות מאוד.... אנחנו לא... ממש לא, מחפשים אשמים, למרות רגשי האשמה שישנם ממילא עוד מתחילת המחלה... דיברנו על כך... אני אכן קרועה כמו שתיארתי ובכל זאת עדיין מצליחה לתפקד בתוך המערבולת... מאוד, מאוד רוצה לשמוע איך את היית נוהגת מהנקודה הזו - שנלמד כולנו...

באמת שקשה לי לענות

איך אני הייתי מגיבה?,אני חוששת נורא ,אבל האמת היא ,שעד כמה שאני יודעת אוהי לא מזיק לבנות ,אין משהו במערכת היחסים שמדליק נורה אדומה ומעיד על יחס קשה מצידו ,ולכן הדרך היחידה שאני רואה היא שיחות ואפילו מניפולציה קטנה,לשאול את הבנות האם יוקל להן אם אוהי יעבור לבית אחר?לפעמים שאלה כזאת יכולה להביא אותן לידי מחשבה והבנה של אחריות כוללת . לדעתי תשובתן תהיה חד משמעית לא,ומכאן לדבר על איך הן רואות את היחסים? ולאפשר להן להיכנס לתפקיד שלך כאמא וכאישה ....

rolan

New member
למרות החששות ../images/Emo24.gif

אמרת לי עכשיו דבר ענק
אני חושבת ששאלה כזאת, שתישאל על ידי, יכולה לעשות את המפנה
וואוווווווו יונה - את חכמה
אף פעם, אבל אף פעם אל תחששי לומר לי דעתך
תודה ע נ ק י ת

בונוסית

New member
רולן../images/Emo18.gif

יונצ'ה אכן חכמה וטובה במנפולציות (יונצ'ה את לא פולניה
) אבל... (ויכול להיות שאני טועה כי בטוח יונה מכירה אותכם טוב יותר) אני לא הייתי עושה זאת. ואני יסביר: הבנות אכן מרגישות כאס על כניסתו המהירה של אוהי, ליגיטימי. הם משתפות אותך- מצויין. את מקשיבה - נהדר. אבל הן לא יכולות לעשות עליך מניפולציות שכאלה. יש בבית גבולות ברורים . זכיות וחובות לכול צד. להציג שאלה כזו מקנה להם את הזכות גם לקבוע עובדות. וזו- הזכות והחובה שלך. אני מאוד מבינה שזה קשה לקבל שותף חדש לבית ולמשפחה. אבל הן תתמודדנה...ותתגברנה... מהדגש|כאן ועד בכלל להתיחס להאשמות מופרכות ואני רוצה להגיד לך, מהידע שלי, שחולות אנורקסיה הן מנפולטביות לא קטנות. וכן חלק מהצורך זה להרגיש נפרדות מההורים, התבגרות, צורך להגיד אני שולט על חיי (ולכן גם הצורך בכבוד מאבא שלא רואה בה כאדם בוגר אלא כילדה קטנה שאפשר להגיד לה מה לאכול..) ובכלל כמו שאמרו- זה לא הזמן לחפש אשמים. יש 1000 ואחת סיבות ועוד 1. (עובדה שבלולית גדלה באותו בית, עברה את אותם שינויים, קיבלה את אוהי למשפחתה והיא לא חולה..) רולן- קשה להן זה ברור. זה בכלל לא משנה בנות כמה הן. השיוניים האלה קשים. קראתי פעם שלוקח לפחות חמש שנים עד שמשפחה מורכבת מתגבשת. יש לכם עוד 4
זהו, הייתי חייבת להגיב מהלב. ממשיכה לקרוא את השרשור....

rolan

New member
בונוסית ../images/Emo9.gif

חייכתי ואהבתי... אני חושבת שיונה התכוונה למניפולציה שלי עליהן... כך לפחות הסבירה, ולא להיפך... אבל לעצם העניין זה חשוב פחות כרגע... אהבתי את תגובתך, ואהבתי את המידע ששיחררת כאן - 5 שנים, אז לנו נשארו בעצם עוד 3.5...
מעומק לבי

*יערית

New member
השאלה נשאלה...

אתמול כששוחננו.. חושבת יונה שעלית על נקודה חשובה

אוהוי כבר נמצא,

כבר נכנס אליכם הביתה, כבר השתלב. אז זה קרה מהר מידי לטענתן אי אפשר להחזיר את המחוגים אחורה ואי אפשר גם להבוציא אותו מהבית. בכל מקרה, לא כדאי
אני ממליצה לקבוע כללים מסויימים בהם הוא מתערב, מתווכח, מער ולבנות וכו' בכדי שהן ירגישו יותר בנוח. אולי גם להן יש הצעות? הרי הוא כבר נמצא בלב ליבה של המשפחה מה שהיה, היה.

rolan

New member
../images/Emo45.gif פרי - אוהי הוא עובדה שאין עליה

עוררין... מקבלת מאוד את מה שאמרת בעניין הכללים וההצעות שלהן - תודה חמודית

oehhe

New member
אני כאן

שלא תגידו שאינני מגיב מסיבות טכניות או עצלות. לא כל כך יודע מה לכתוב כאן oehhe קצת עצוב לי

רולן יקרה

אני חושבת שקטונתי מלדעת איזה עצה לתת, רק אשקף לך קצת אולי. ראשית,אמרת בעצמך- יש לך זכות גדולה בכך שאיפשרת לבנות שלך להרגיש מספיק בטוחות ופתוחות ביכולת לשתף,לפתוח ולדבר על דברים גם אם הם לא קלים,לא נעימים ולא נוחים. זה סיפתח מאד משמעותי בעיני, זה כרטיס הכניסה לנפתולי התהליכים והפתרונות.קחי את זה כקרדיט גדול למערכת היחסים שניווטת. שנית, אני חושבת כמוך שהמשך הקו הפתוח הזה הוא הכלי למציאת הדרך. שיחה מרובעת, בעלת אופי של הקשבה,קבלה ורציה משותפת למצוא את הדרך לחיי משפחה בריאים, היא הדרך. ארשה לעצמי להוסיף ולומר לך שיחד עם הנכונות לשמוע ולחשוב ברביעיה יש לך לדעתי את כל הלגיטימציה להעמיד את פני הדברים כבסיס איתן- אוהי הצטרף למשפחתנו, מעכשיו אנחנו הולכים לדבר ולחשוב ביחד איך כולם הולכים להפיק מכך את הטוב. אני בטוחה שהשיחה הזו לא הולכת להיות קלה, דברים לא פשוטים הולכים להאמר שם, אבל תזכרו לאורך כל הדרך- אם הם לא יאמרו הם יהפכו למורסות מטפטפות, ולכן למרות הכאב יש לעודד את כל חברי השיח לומר באמת באמת את כל אשר על ליבם, ומשם לחשוב ביחד איך הולכים לפתור. ועוד דבר קטן, לפעמים דברים שנראים ממבט של אחד ככמעט מבוי סתום, מתגלים בעצם כהרבה יותר פשוטים לאחר שכל הלבבות נפתחים ביחד. בהצלחה וחיבוק גדול לכולכם.

rolan

New member
ענבר יקירה

אני לוקחת מדברייך, ברשותך, את הדברים הבאים: "לפעמים דברים שנראים ממבט של אחד ככמעט מבוי סתום, מתגלים בעצם כהרבה יותר פשוטים לאחר שכל הלבבות נפתחים ביחד." אהבתי הפנמתי תודה רבה

למעלה