רולן שלי, הנה הגעתי, עם תגובה משלי
קודם כל מתנצלת שלא קראתי את כל השרשור הארוך. לא הייתי כאן מאתמול בערב והבית התמלא אנשים... מה פה קורה פה? השרשור שלך רולן, ארוך וענק, ואין לי מושג אם אני אחדש משהו או לא, והשרשור של הילה, שגם אותו לא הספקתי לקרוא בחלקו האחרון, גם הוא פורח ומעצים ועולה על גדותיו. אני שמחה שעוד נשמות חמות באות לחלוק איתנו את חיינו וחייהם. זה מחמם את הלב. ועכשיו לעניינכם. רולן, אני חשבתי הרבה לפני שאני כותבת עכשיו. ואני חושבת שחלק מהדברים שהבנות הציגו, קצת תמוה בעיניי. מוזר לי שילדה בת 17 שהיא אנורקטית באבחנה רפואית, מצליחה להציג תוך זמן מאוד קצר יחסית מתחילת המחלה שלה, והאיבחון, את אחת הסיבות למחלה, כאילו באה בגלל הצטרפותו של אוהי למערכת. אנורקסיות לא מפתחות מחלה מסיבות רציונליות וסוביקטיביות. אלא דברים תת-הכרתיים ולא רצוניים שקורים להן ומובילים אותן להתנהגות האכילתית המופרעת (מלשון הפרעה, כמובן) הזו. לכן, הפרשנות שלה למחלה, ממש לא מעניינת, סליחה... כלומר, לא חלילה שאני אומרת את זה בבוטות, אבל נראה לי שזה מניפולטיבי. היא לא מסוגלת לפרש זאת ככה פשוט כי זה לא הגיוני מבחינת האבחון של המחלה שלה. ובוודאי שלא בשלב זה של המחלה. כנ"ל הבת הגדולה. הסבריה על צורך להיתלות באחרים ואיבוד עצמאות בתקופה שאוהי נכנס לחייכם, אז, בזמנו, גם נשמעת קצת כמו משהו מאולץ. לדעתי, לבנות קשה בלי קשר למחלה ולתלות של כל אחת מהן. הן רוצות להביע מצוקה, ועל מנת שתעזרי מהר יותר, הן תולות זאת בסיבות שאולי תזעזענה אותך יותר מהר ואז תעשי משהו או שמנוחת נפשך תופרע קצת. אוהי הוא אוהי הוא אוהי. על הטוב ועל הפחות טוב שבו. הוא אדם שהתאהבת בו, שעשה, עושה ויעשה לך טוב, ולכן ילדה בת 17 ואישה צעירה בת 20 בהחלט צריכות להבין שלאמא יש חיים והחיים דינמיים. אם יש בעיה של הסתגלות לכמה פרמטרים מעצבנים באישיות של אוהי, עבורן, הן צריכות להגיד מה מפריע להן, והוא יכול לקבל או לא. אוהי לא יכול להשתנות. הוא איש בוגר ומבושל, ומקסימום, הוא יכול לעגל פינות ולצעוד קצת יותר על בהונות. לא יותר מזה. אני חושבת ששיחה משפחתית צריכה לעזור, אבל ממקום אוהב אך תקיף ומלא ביטחון מצידך. אני חושבת שהן צריכות לקבל הסבר שההרכב המשפחתי שלכם לא הולך להשתנות. טוב לך, טוב להן וטוב לכולכם. צריך להצביע על דברים שונים שמפריעים, כמו שעושים זאת בכל משפחה ביולוגית מלידה ומבטן, ולנסות לתקן דברים. אבל לא לדון בסיבות לאנורקסיה ולא בכל מיני בעיות אישיות של הבנות. זה הדבר הכי חשוב שאני רוצה לנסות להגיד לך במסר הזה: בשום אופן, לא להתחיל להיכנס לפרטים האלה שקשורים לאוהי כגורם לאנורקסיה של סייחה, לתלות של שבלולית ול"אשמתו" כביכול, בכך שהבית השתנה". צריך להבהיר חד-משמעית: הבית השתנה לא בגלל שאוהי נכנס לחיינו. הבית השתנה כי כולנו משתנים. כי החיים דינמיים, כי אתן גדלות, ואני מתבגרת וזהו גלגל החיים!!!! אוהי בכלל לא האישיו והנושא המרכזי פה. בשום אופן. זהו. בהצלחה לכולכם, יקיריי, אוהבת אתכם ומאמינה בכם, יעל