לדעתי, זה בהחלט התרגיל
אמנם הפרש הגילאים הכי גדול שהיה לי עם בת זוג היה רק 5 שנים (לכל אחד מהכיוונים), ולרוב יצאתי דווקא עם בנות גילי (לא כי חיפשתי כאלה אלא כי במקרה מצאתי דווקא כאלה), אבל אני מאמין שגיל זה רק מספר ולא הייתי נרתע מלהתחיל עם מישהי שגדולה או קטנה ממני גם ב-10 שנים. זה סה"כ עניין של התאמה... כשלראשונה הכרתי את זאת שאח"כ היתה החברה הראשונה שלי, לא תיארתי לעצמי בכלל שיש סיכוי שנהיה זוג, דווקא בגלל הפרש הגילאים. אבל בסוף זה קרה. אני הייתי בן 21, היא היתה בת 16 (בעצם קצת פחות מ-16). היא אמרה לי שאני בגיל המקסימלי שההורים שלה מרשים לה מבחינת חבר. דרך אגב, זה מתקשר לעניין הקטינים/קטינות. כן, החוק אוסר על קיום יחסי מין מתחת לגיל 18. זה נחשב לאונס ולכן אם מישהו תופס מישהו מקיים יחסי מין, למשל, עם הבת שלו שהיא בת פחות מ-18, הוא עלול לתבוע את אותו הבחור על אונס. אני והחברה הראשונה שלי היינו ילדים טובים ולא עברנו על החוק...
כיוון שאף פעם לא היה לי קשר ארוך עם אף אחת, אז גם עם אלה שהיו בהפרש גילאים של 5 שנים ממני לא היה לי קשר ארוך, כמו גם עם אלה שהיו ממש בגילי. אני מאמין שהגיל משפיע על בן-אדם. אנשים שונים רוצים דברים שונים בגילאים שונים. בן אדם יותר מבוגר, יש יותר סיכוי שירצה "להתמסד", אבל עדיין זה לא אומר שכל מבוגר/ת י/תרצה "להתמסד" (כמה שאני לא אוהב את המילה הזאת! (סליחה!)). אנשים יותר מבוגרים אולי יותר "בוגרים" - אבל מה זה "בוגר"? זאת הגדרה מאוד אישית. אני זוכר שכאשר הייתי בן 20-22 היו לי שיחות נפש מרתקות עם בנות 14-16. אז מה זה אומר? שהן היו בוגרות יחסית לגילן? שאני הייתי לא מספיק בוגר לגילי? כמו שכבר אמרתי, מה שחשוב זאת ההתאמה... לא לפסול לפי מספרים!