מה זה תסמינים שונים?
ילד הולך, רץ, קופץ, נופל, קם, מתגלגל - שמח בעולמו ושמח בגופו. חדווה של חיות והתנסות ראשונית.
פתאום ילד כזה משותק.
מה שאני טוענת קודם כל - זה שלא משנה בכלל הסיבה, ואיך מתאים לקרוא לסיבה באותו רגע.
שיתוק הוא שיתוק בין אם מלבישים עליו כתר של "פוליו פראי אלים ונושך", או "גיאן ברה", או "פוליו מוחלש" או חיידק סומו.
מה הם התסמינים? ילד משותק.
אני בטוחה שגם הח"כ גילאון הנבון, שחווה על בשרו שיתוק מפוליו יסכים - עצם החוויה להיות משותק היא התנסות מזעזעת ומחרידה (אפילו אם הסיבה היא רגישות לעגבניה). גם אם השיתוק עובר אחרי כמה חודשים, תוצאות ארוכות טווח משפיעות על כל התפתחות הילד ועל התנהלות המשפחה סביבו.
אני לא ראיתי את תוצאות בדיקות הדם של כל הילדים שנפגעו.
כשהורה נכנס עם ילד למיון (במקרה הזה משותק) - אם הרופא מייד מכריז שזה לא מהחיסון - אז בדיקת או שלילת נוגדנים ו/או נוכחות פוליו לא תופיע בבדיקות הראשונות.
למיטב ידיעתי גם אם ההורה מבקש במפורש בדיקה כזאת, מי שקובע אילו בדיקות מעבדה יש לבצע זה הרופא. אם הרופא לא ביקש - אז לא נמצא את זה שם.
אחר כך אני טוענת שמרוב אילוף עצמי בדקלום מנטרות,(והונאה עצמית), התרגלו ה"מומחים" להצהיר על כל תופעה ש"זה לא מהחיסון", עד שגם כשזה כן מהחיסון הם מוצאים דרך-לא-דרך להיצמד למנטרה.
במקרה המסוים הזה אפילו היה אפשר להודות שזה מהחיסון - ולצאת מזה ממש בסדר.
אני גם טוענת שאם יש חשיבות כל כך גדולה, והושקעו משאבים רבים כל כך בהחזרת אמון הציבור במערכת הבריאות - אז זו טיפשות להמשיך להתעקש על הדקלום הזה.
כן. אני חושבת שאם הם היו בודקים בכנות, ברצינות ועם יושרה - היה מקום להכיר ולהודות בכך שזה כן מהחיסון.
הרבה יותר אמין מ"גיאן ברה" שאיש אינו יודע את סיבותיו המסתוריות.
אמון הציבור ייקנה רק באמירת האמת לציבור.
אני אפילו נוטה להאמין שרוב ההורים היו מוכנים לעשות לילדיהם בדיקת נוגדנים לפני החיסון (אפילו בהשתתפות כספית) - כדי לדעת שילדם מוגן. בסופו של חשבון זה יוצא יותר זול ופחות כואב מהשברון הזה של ילד אחד משותק.