גם לדעתי רוב הרופאים דואגים למטופליהם
אני נמנעת משימוש במלה קונספירציה כדי לתאר את המציאות הקיימת כיום בנושא הזה.
לדעתי רוב הרופאים - שהם באותה הזדמנות גם בני אדם פרטיים לגמרי, ורובם הורים לילדים בעצמם - נקרעים בעצמם בין ההבנה הרחבה שלהם ביחס לבריאות הציבור ובין צרכיו של מטופל יחיד כפרט.
אני רואה את זה אצל רופא הילדים הנוכחי שלי - שרק בשיחה שלא לפרוטוקול הסכים עם בחירתי לא לחסן. ואף הודה בפני שהוא נמנע מלתת את חלק מהחיסונים לילדיו, וחלק אחר בחר לפצל ולדחות.
אני לא בטוחה שההחלטה לחסן היתה שגויה. לא יודעת מה שיטת ההתחסנות הנהוגה בסוריה - ונראה שחולי פוליו מסוריה מקבלים מקלט וטיפול רפואי אצלנו. בטח יקום מי שיטען שאותו משרד הבריאות שמאפשר לפליטים האלו להגיע לכאן על-מנת לקבל טיפול רפואי הומאני וצדקני מכניס לכאן את הפוליו הפראי דרך הדלת הצפונית. כיוון שכך, נראה שרצוי מאוד שהאוכלוסיה המקומית תהיה מוגנת ככל האפשר.
אני כן חושבת שלהגדיר את המהלך כ"אפס סיכונים". זה שגוי. זה לא אפס סיכונים.
נמצאים בסיכון כמה עשרות אלפים מדוכאי חיסון.
נמצאים בסיכון אלפים רבים שנפגעו מחיסונים - ולא רצוי לחסנם שוב.
נמצאים בסיכון תינוקות עד גיל חצי שנה שעדיין לא קיבלו מספיק מנות של החיסון המומת.
ודוגמה לבחירה איך להתייחס אל תופעות לוואי ב
דרך מסוימת אפשר לראות מהפורום הזה ממש. כמו גם הבחירה להימנע מלענות על שאלות מסוימות.
אני שוב חוזרת ומדגישה - אילו נפגעי חיסונים היו מקבלים טיפול נאות, ותואם נסיבות, אמון הציבור במערכת הבריאות היה
גדל. כיוון שהורה שילדו נפגע מחיסון היה יודע שיש לו כתובת. והורה ששוקל לחסן היה יודע שאם זה ייפול בצלחת שלו - תהיה לו כתובת.
לא כתובת לתלונות, או תביעות - אלא כתובת לטיפול הולם.
אני משוכנעת שבדיוק כפי שכיום - סוללה של משפטנים מנסחת ומשמנת את הפרצות האפשריות בטרמינולוגיה העיקשת הנוכחית - אפשר היה לשלם להם את אותו השכר על מנת שינסחו את הדרך המשפטית המפולפלת שתאפשר הכרה בנפגעי חיסונים וטיפול בהם בהתאם, מבלי שזו תהפוך עילה לתביעות פיצויים שאף גוף במדינה לא יוכל לעמוד בעלותם.
כפי שאפשר להבין מדעותי - אני ממש לא רוצה שטובת הכלל תהיה
קורבן של המקרה הפרטי שלי. להפך.
אבל כן הייתי רוצה שלמרות שהוא נפגע - הוא עדיין יהיה כלול בתוך טובת הכלל, ולא יודר ממנה בגלל פגיעתו.