זה מה שיש לי להגיד:

magenta73

New member
זה מה שיש לי להגיד:

הפארדוקס של הפאלוצנטריות עם כל הביטויים שלה הוא שהיא תלוייה בדמות האשה המסורסת על מנת לתת סדר ומשמעות לעולמה. מושג של אשה עומד כציר מרכזי למערכת: החוסר המיוחס לה הוא המייצר את הפאלוס כנוכחות סימבלית. הא!

1Shir

New member
עכשיו רק נשאר שתסבירי למה זה פרדוקס

וברור שאני לא צוחקת.

magenta73

New member
למה?

פאוצנטריות - התרכזות בפאלוס - איבר מין זיכרי. מה שקורה זה שמעצימים את הפאלוס - האיבר הגברי וכו' - רק ע"י ובאמצעות אישה. אם לא הייתה האישה, או יותר נכון האישה המסורסת (כלומר - ברגע שהיא תהייה מסורסרת הפאלוס ניצח) הפאלוס היה אפס. לא מתקיים בפני עצמו. במילים אחרות - אם לא היו מגדירים לנו קנאת פין, פין לא היה שווה כ"כ הרבה. פין שווה הרבה רק בגלל שטוענים שלאישה יש קינאת פין. ותודה לפרויד.

ufffnick

New member
ועל זה נאמר

ההיסתברות לבליעה מאולצת, שווה להסתברות לפליטה ספונטנית. א. איינשטיין. <הסבר: נאמר והוכח מתימטית (ופיסקלית) לגבי התנהגות אלקטרונים מעוררים מסביב לגרעין> (סתם לא קשור, אל זה הזכיר לי משפטי חוכמה של התואר שלי.

1Shir

New member
אם זאת היתה החוכמה של התואר שלך

אמממ מצטערת... אין לי אפילו איך להמשיך את המשפט הזה.
אה, ובליעה היא אף פעם לא מאולצת! ever heard of spitting?

magenta73

New member
../images/Emo6.gif

שים לב: התשוקה, שנולדת עם השפה, מתירה אפשרות להתעלות מעבר לדחפי ולדמיוני, ואולם נקודת ההתיחסות שלה חוזרת בהתמדה אל הרגע הטראומטי של לידתה: תסביך הסירוס. לכן המבט, שצורתו מענגת, עשוי להיות בעל תוכן מאיים, והאישה כייצוג/דימוי היא המייצגת באופן המזוקק ביותר את הפרדוקס הזה. SILENCE! I FROID YOU!

purplegiraff

New member
וזה הכל תלוי בתפיסה העצמית של האישה, לא?

שגם היא תלויית תרבות אני לא מאמינה שאני מנסה אפילו לענות לזה... את נשמעת כמו האקס שלי.... סטודנט ל--פרויד....

magenta73

New member
האמת היא שכרגע, בעבודה הסמינריונית הזו

אני מתעסקת במגדר ובתקשורת, זה רק ציטוט מתוך מאמר שמנתח בצורה פסיכואלניטית את הטקסטים התקשורתיים. בכל מקרה, התפיסה העצמית של האישה נמצאת בתוך אקווריום - ככה היא אמורה להיות/להיראות/להרגיש/להצליח. לרוב אדם לא מסוגל לראות מעבר לאקווריום שלו עצמו, וכך גם התפיסה הנשית. אני מבטיחה לכל מי שמעוניים קופי מהעבודה הסימנריונית לכשהיא תסתיים. בנתיים צפו לכל מיני הגיגים שכאלה...

purplegiraff

New member
רוצה!!!../images/Emo13.gif

שאנחנו אסירים של סגנונות תקשורת שנכפו עלינו בהעדר אפשרויות חברתיות אחרות - שפה אחרת- דוגמאות חיקוי אחרות... מאד מעניין אותי!

1Shir

New member
גם אני רוצה!! :)

לא הבנתי אם התפיסה העצמית של האישה שבאקווריום מושפעת כולה מהתרבות או שיש גם משהו מעבר...

magenta73

New member
התרבות זה הכל.

תרבות זה דת/חברה/רוח/אמנות/תקשורת/אמונות... תרבות זה הכל.

זה שרוב האנשים...

לא מסוגלים לראות מעבר לאקווריום שלהם... הגיוני וכנראה נכון, לפחות עבורי זה נכון. אבל מפה ועד לאמירה שכל התפיסה הנשית היא כזו? או שנאמר למה רק הנשית, מפני שלכאורה הגברים לא צריכים ראיה יותר מרחבית כי העולם כולו בכף ידם ואילו נשים שכן צריכות לראות "תמונה גדולה" לא רואות ולכן הן מוחלשות? ולמה דווקא אקווריום לעומת, נניח, קופסה? כאילו אקווריום, שקוף, מאפשר לראות את הנעשה בחוץ אבל לא להשתתף, מעין "תקרת זכוכית" כזו, או שסתם בחירת מילים מעניינת?

magenta73

New member
טוב, אני כן אענה

כולם באקווריום, גם גברים וגם האליטה התקשורתית לצורך העיניין. קרי קרא לזה דג במים, כולם במים. גם מי שכביכול מייצר את התרבות או את האייקונים שלה, ולכן - תסתכל על תקשורת ותוכל למצוא בה רמזים על הלך הרוח של החברה. למה דווקא נשית? כי עד לפני לא הרבה זמן ואולי גם עדיין - אתה תראה כי הפניה לנשים היא די מצומצמת - תהיי יפה, תהיי אמא ואז תהיי מאושרת. אני לא אומרת שאין זיכוי גברי, לדעתי יש, תהייה חזק, תהיה מחפוספס, תהייה עשיר... אבל לא בזה אני מתעסקת
אולי בסימנריונית הבאה...

purplegiraff

New member
מה מה? עשינו תואר באותו הדבר?????

לא בטוחה שמה שכתבת צודק... אבל קודם צריכה להזכר מה זה בליעה מאולצת- רגע- בליעה שמביאה את המולק' לרמה אנרגטית שלא קיימת, לא משהו עם התנגשות במולקולות אחרות, או תנועה במהירות מסוימת לכיוון כלשהו ואז הרמות האנרגטיות שלה משתנות קצת??? רמה אנרגטית וירטואלית,או שזה רק בבליעות האלו שדומות לרמאן, ג'יזוס!!!! שכחתי הכל, פאקינג הכל סליחה על הצרפתית שלי זה כבר היה לפני 5 שנים ומאז לא התעסקתי בזה ועכשיו בזכותך אני רואה שנהיה לי סלט...
בכל אופן, רק עכשיו אני רואה כמה זה באמת פאליף כל המקצוע הזה... פחחחחח בליעה מאולצת , פליטה ספונטנית.... אני עשיתי על פליטה לא קרינתית, מה זה אומר?

purplegiraff

New member
מה מה? עשינו תואר באותו הדבר?????

לא בטוחה שמה שכתבת צודק... אבל קודם צריכה להזכר מה זה בליעה מאולצת- רגע- בליעה שמביאה את המולק' לרמה אנרגטית שלא קיימת, לא משהו עם התנגשות במולקולות אחרות, או תנועה במהירות מסוימת לכיוון כלשהו ואז הרמות האנרגטיות שלה משתנות קצת??? רמה אנרגטית וירטואלית,או שזה רק בבליעות האלו שדומות לרמאן, ג'יזוס!!!! שכחתי הכל, פאקינג הכל סליחה על הצרפתית שלי זה כבר היה לפני 5 שנים ומאז לא התעסקתי בזה ועכשיו בזכותך אני רואה שנהיה לי סלט...
בכל אופן, רק עכשיו אני רואה כמה זה באמת פאלי כל המקצוע הזה... פחחחחח בליעה מאולצת , פליטה ספונטנית.... אני עשיתי על פליטה לא קרינתית, מה זה אומר?

purplegiraff

New member
אוףףףףףףףףףף שלחתי פעמיים...

סליחה... MAGENTA את יכולה למחוק את הפאדיחה??? ההודעה הזאת מספיק נוראית פעם אחת...

ufffnick

New member
אני למדתי את זה

באספקט של תורת הקוונטים (בשנות המעבר שלה, לפני שהתגבשה למה שהיא היום). זה היה קורס שכונה "קוונטים 1" שמלבד לרמז הבאות, רובו ככולו היה תכנים היסטוריים של מודלים שפסו מהעולם. אחד מהם (שנשאר איתנו) היה זה, בשיח סביב האפקט הפוטו-אלקטרי ומשמעויותיו מבחינה הסתברותית. <למי שקרא וכל מה שראה זה "בלה בלה בלה בלה..." זה בסדר, זה בדיוק מה שעבר עליי כשקראתי את הסילבוס של הקורס.>

purplegiraff

New member
צחוקים...

אני עשיתי מאסטר שנקרא " הבנת מעבר לא קרינתי באוקטאטטראן" אז עשיתי קוונטים 1 2 ו 3, וגם פוטוכימיה וספקטרוסקופיה ות'אמת? הדחקתי את רוב הענינים..... אבל ממש... עד שעכשיו באת והוצאת לי את השדים מהארון...

למעלה