זה מה שיש לי להגיד:

purplegiraff

New member
אוי יקירי, עד שהגבת...

וזה מה שיש לך להגיד? אז בסדר, יש כמה גנים נאורים של ילדי אנשים נאורים בטח אי שם בת"א, שכידוע רק היא קיימת ולכל שאר המדינה אין בת קול... ושם יש כמה זוגות צעירים ונאורים שחיים אחרת, ובני זוג מספיק מודעים, פתוחים ושיתופיים להבין שלחלוק חצי חצי בכל המטלות כאשר שניהם עובדים זו הדרך הנכונה לזוגיות שיתופית חסרת אפליה שבה לשניהם יש מקום להתפתח. אבל מה כל החברה? מה עם כל השאר? אתה משוכנע שזה ככה בכל מקום? כי אם כן- טעות קשה בידיך (וגם בדעותיך...
) והמטומטמת שהתחתנה עם אותו עורך דין. ש"הביאה את זה על עצמה". יפה אם היינו יכולים להטיל רק בה את כל האשם- ולהגיד לה:" לא טוב לך? לכי חפשי לך איש אחר..." אבל: א. מעטים יחסית הגברים השונים מאותו עו"ד. ב. החינוך, החברה, והתפיסה העצמית שלתוכה רוב הנשים גדלות, מאפשרת מע' יחסים כזו, בתור נורמה מקובלת לחלוטין, אפילו אם לפעמים אשתו ממורמרת, רוב הסיכוים שהיא לא מאמינה שיש לה באמת על מה, הרי יש לה בעל, ועוד עו"ד... ג. הרבה נשים גם מאמינות בכל מיני רעיונות "מהפכניים שוויוניים שיתופיים" אך כשזה מגיע לתכל'ס, והן כבר עם שעון ביולוגי מתקתק, יש להן בן זוג ואהבה, הן כבר מתפשרות על הכל, ותתפלא- זה קורה בלי שאפילו שמים לב!!!! ד. בענין הפשרות, מגיל צעיר כל ההסתכלות וההתכוונות החברתית היא כזו שנשים פשוט יוצאות פשרניות יותר מגברים. אפילו אם הוריהן לא חינכו אותן כך ממש. לחץ חברתי זה דבר חזק, חזק מאד. ה. לנשים הרבה יותר קשה לתפוס עצמן כיחידה חזקה ועצמאית, ולכן אופצית הלעזוב אותו, לדעתי, יותר קשה עבורה בעיקר אם חינכו אותה להיות אמא מסורה ולשים את שלמות המשפחה מעל כל דבר אחר, גם צרכיה האישיים. נשמע לך כמו ימי הביניים? אז זהו, שזה לא. וכמו ש MAGENTA אמרה- התפיסה העצמית שלה לחלוטין מוגדרת ע"י החברה והתרבות (או משהו ברוח הזו)

1Shir

New member
אני דווקא אהבתי את ההודעה שלו ../images/Emo13.gif

קל להיות ראש קטן ולהטיל את כל האשם בתרבות ובחברה. אבל הגיע הזמן שנדבר גם במעשים ולא רק במילים, משמע - ניקח אחריות אישית על הפעולות שלנו ונבין שלא חייבים להיות רק מושפעים מהתרבות, אפשר ואף רצוי להיות מהפכנים ולהשפיע עליה. אמן. להגיד שככה חינכו אותנו ואין לנו ברירה כי פשוט לא שמנו לב, זה לא רק עצוב, זה אפילו מאוד מסוכן. זה ממש לא תירוץ לשום דבר בעיני.

purplegiraff

New member
אוי יקירתי.. יש לנו מזל!

לי ולך, שאנחנו אפילו יכולות לחשוב בצורה כזאת, אבל יש כ"כ הרבה נשים שלא, והן הרוב, וכן, זה עדיין- מע' החינוך, החברה, התפיסה שגדלים לתוכה, ברור שלאט לאט עם השנים יש יות ויותר נשים שמסוגלות לתפוס את הדברים אחרת, וזה נהדר, אבל יודעת מה? אני הייתי 7 שנים בזוגיות עם גבר נהדר, ומאד מתקדם בדעותיו ותפיסותיו, ואני עצמי באה מחינוך מאד ליברלי וחונכתי לחשוב על עצמי ועל התפתחותי ורצונותי, ובכ"ז, מקץ 7 שנים מצאתי עצמי במקום כזה בזוגיות שאני אחראית על כל עניני הבית, קניות, פרוצדורות, רשימת ה TO DO היתה באחרויתי, ניהול הבית, אפילו כספים... האוטו, נסיעות לכל מיני מקומות, סידורים בחוץ ותיקונים בבית- באחריותו- וגם זה- כשאני אומרת לו כל פעם מה צריך לעשות ומבקשת שיעשה. וזה למרות שהוא יודע בהחלט לעשות כל מה שאני ואני יודעת לעשות כל מה שהוא (כן כן גם לתקן נזילה בקיר!!) חוץ מלנהוג שאז לא ידעתי (וגם זה אגב נושא לדיון מעמיק שלי עם עצמי לאחרונה- סוג של השארת עצמי- "קטנה תלויה וחסרת אונים ומסתמכת על הגבר הנוהג"...) אז איך הגענו לשם? ולמה? ומי אשם? לא יכולה להאשים רק אותו, לא יכולה להאשים רק אותי, איכשהו גלשנו מבלי משים לתוך דינמיקה גברית נשית די קלאסית והרגשנו סוג של נוח שם. אני גם לא אאשים רק את החברה אך כיום ברור לי שאיזשהם קודים חברתיים חזקים מאד טבועים בנו- אפילו לא מהבית ו"לקחת אחריות אישית" ולהיות מהפכנים זה בכלל לא טריוויאלי, ודי קשה, ולא תמיד שמים לב מה קורה. ולי נשאר רק לאחל לי הרבה יותר הצלחה בפעם הבאה וכמובן המון בהצלחה בעניין הזה לך ולכל שאר המין הנשי (וגם הגברי בעצם, לא? כי זה גם לטובתם!)

zooti

New member
חפש שירשור "תחזוקת בעל" בפורום "נשים לאחר

לידה - תמיכה". חוץ מהנפוצות של התופעה שאפשר לראות שם, יש שם הודעה אחת שאני רוצה לצטט, שנראה לי שדי עונה לך: קשה לי עם נושא ה"בחירה" (הילהל) גם, כמו שחזרו כאן כבר על החתימה של אביטלה - כי אני מרגישה שלא היה לי מידע נכון ולכן לא עשיתי בחירה חופשית (לא היה לי שמץ של מושג עד כמה הגבר הפמיניסט שלי ישתנה, גם אם לא במודע, כשנהפוך להורים. לא ידעתי עד כמה הילדים יהיו עסק מתיש ועוד ועוד) וגם כי יש לפעמים עניינים שאינם תלויים בי - כמו מצב כלכלי (ובבקשה שלא יציעו לי שוב לגור בצריף דל כסוג של פתרון - זו לא באמת בחירה, ומרגיז אותי שמי שלרוב אומרת שזו בחירה היא מבנות המזל כלכלית). וגם הקהילה או המשפחה שאליה נולדנו - עד כמה הם יכולים לספק תמיכה מעבר למשפחה הגרעינית, שלטעמי היא דלה מאוד במשאבים.

belli80

New member
../images/Emo13.gif

עוד אחת שהסתובבה במכון מחקר בילדות? ואחר כך בבגרות?
מי אמר ששפיות זה לא הצד היפה שלנו?

purplegiraff

New member
אפשר להגיד...

בילדות מכון מחקר מבית היוצר הפרטי של אבי... בתיכון, ובכן, הלכתי לתיכון שנמצא באוסף של מכוני מחקר... ובבגרות? הפכתי למכון מחקר אקדמי בפני עצמו לכמה שנים מייסרות במיוחד... ותאמיני או לא.. אני חוזרת עכשיו למחקר, אבל ממקום אחר לגמרי, כזה שהוא מעשי ישומי ומאפשר לטפח את הנושאים החשובים לי וקרובים לליבי.(רגשית!) למה, באיזה מכון מחקר גדלת?

belli80

New member
ליד"האוניברסיטה??

גדלתי מעבר לכביש, במסדרונות המכון למדעי החיים... ואחורי זה ביליתי שם כמעט שבע שנים מיוזמתי האישית...

magenta73

New member
אני לא מסתכלת על זה מהכיוון הדרוונסיטי

של הישרדות, אלא יותר כמנגנון חברתי, אבל אם אתה נורא רוצה להיכנס לזה - האישה היא הכוח, היא היולדת, היא המשך הזרע שאתה רוצה להפיץ. עכשו, זה נורא מצחיק אותי כשעדיין מדברים איתי על ימי הממותות. ימי הממותות פסו מן העולם מזמן, העולם של היום, ותפיסות עולמו קשורות דווקא לדתות, במיוחד לדתות המונותאיסטיות - משמע יהדות/נצרות/איסלם. ולדעתי זה קרה הרבה אחרי שרצנו אחרי ציד... העולם או יחסי הכוחות של היום בכל הנוגע למגדר קשורות קשר ישיר למשפחה הגרעינית ולתפקיד האישה כרעיה ואמא. (ומתוך זה או כיוצא מתוך הגבר כמפרנס). המשפחה הגרעינית לא טובה לאישה, מכיוון שהיא סוגרת אותה בתוך תבנית בעייתי - של מטפלת, (ואני לא מדברת עכשיו על עוזרת בית ועוד שלל תפקידים אחרים...) ואם היא נורא רוצה היא יכולה לצאת לעבוד, אבל עדיין היא המטפלת הראשית, ללא עזרה מנשים אחרות - מה שהיה קיים גם בימי הממותות וגם בימי האריסטוקרטיה וכך גם הפועלים (הייתה משפחה מורחבת). תוסיף לכך את ההסתכלות על האישה כאובייקט מיני (נגיד וזה קיים גם הפוך, מיוחד בימינו, עדיין, זה לא אותו הדבר ואין לי בעיה להיכנס איתך לעומק גם על הנושא הזה), תוסיף את העובדה שרווקות תמיד יסבלו יותר מלחץ חברתי מתון (או שלא) מרווקים, שלא נדבר על סטיגמות, ותקנח בשכר עבודה נמוך יותר. (וזה כשמקבלים אותך לעבודה למרות העובדה ש... יו... יש לך ילדים! - כלומר, אם גבר ואישה באים לראיון, שניהם נשואים, שניהם עם שני ילדים - אצל הגבר זה כביכול לא יראה כסיבה לפסילה, אצל האישה כן. כשזה ילך מהעולם, אז אני אגיד לך שאנחנו נמצאים במקום ועולם שיוויוני - עד אז, יש לי קייס.)

ufffnick

New member
וגם את

רק מחזקת את דבריי, למרות הניסוח שמעורר תחושה של סתירה. מה גרם בעצם לתבנית המשפחה הגרעינית? היא לא הומצאה בוקר אחד. ממש כמו כל תבנית חברתית, גם היא התפתחה עם השנים ועברה מודולציות שהתאימו לאותם צרכים קבוצתיים. האישה היא היולדת ונותנת החיים, היא זו שמניקה ודואגת לצאצא, היא זו שנשארת "בבית" והגבר "מפרנס". המשפט האחרון מתאים לכל תבנית (כמעט) בהיטוריה האנושית, החל משבטים בימי הממוטות, ועד המבנה החברתי היום. מה גורם לקיבעון? ברגע שיש מין אחד ששולט, הוא יעשה הכל כדי לא לאבד את השילטון (ורשימת הסיבות אינסופית), החל מדתות שמקבעים את הסטטוס בפאן אמונתי (על בסיס הפחדה ושימוש במושגי - יעוד, תפקיד וצו האל), ויכול להיגמר באחוות גברים בכל אספקט אפשרי - קבלה לעבודה, תפקידים בכירים וכו'. הקיבעון ישנו ותמיד היה, וכמו שאמרתי, ככל שיהיה שימוש רב יותר בשיוך מושגים אל אחד המינים כמו רגש=אישה, כוחניות=גבר, במקום יחוס תכונות והתנהגויות כאל כל המין האנושי ע"פ קונטקסט ולא ע"פ סטריאוטיפ, המצב לא ישתנה. זו אחת הסיבות שתפיסות "חדשניות" מציגות חלוקה שעולה בדימיון המופרע של מי מהקבוצות (נשים וגברים בהגדרות קוטביות - נוגה ומאדים), רק יעמיקו, או לפחות יקבעו את האפליה והקיבעון בתפישה החברתית. בוקר טוב ושבת שלום

ואני עוד אוסיף שקראתי איפשהו שהם גם מקטינים

אותנו במראה פיסית שנראה רזות יותר וגרומות יותר ככה נאיים עליהם פחות הסרוס הוא גם בלהקטין את הגודל הפיסי שלנו , כי אישה שמנה נראית יותר עם נוכחות ועוצמתיות אז יאלא בוא נקטין אותה בגודל ואז היא תהייה פחות מאיימת על הגבר קראתי את זה איפשהוא וממש התחברתי

אז מה זה אומר...

על גברים שלא אוהבים אותן רזות וקטנות? ומה את ערה בשבת בשעות כאלה? בראיין טוב, גמני ער עוד מקודם, אבל יש לי סיבה טובה...

ufffnick

New member
זה סותר את ימי הרנסאנס

בהם אישה רזה נחשבה לענייה, חולנית ולא אטרקטיבית להקמת משפחה (בעולם המערבי), בעוד אישה שמנמנה נחשבה לאצילית ומאוד אטרקטיבית. ולאורך כל ההיסטוריה נשים היו קטנות פיסית מגברים, מלבד שבטי האמזונות שהופיעו לא מעט במיתולוגיה היוונית שלאחרונה נמצאו עדויות פיסיות לקיום שבטי הלוחמות בדרום מערב רוסיה. וכמו במיתולוגיה הן אכן היו במימדי גברים, מאוד חזקות ובלונדיניות (תווים רוסיים עתיקים).

OriIdan

New member
הכל יחסי בעולם

אין ספק שהפאלוס לא שווה כלום ללא ההגדרות היחסיות הללו.

OriIdan

New member
אולי חובב

אני רחוק מלהיות פיזקאי אבל חובב פיזיקה בהחלט.

טוב קראתי שוב והפעם הבנתי..

אני כשמי כן אני - אבוקדו זאת גם הצורה שלי.. יאללה משמרגיש מאויים.. קטן עלי.. אנחנו צריכות גברים ולא פחדנים!

למעלה