זה נוער זה? זה בררה!

אני, אני

תראה... אני לא מזדעזע בקלות ואני לא מצקצק בלשון בכל פעם כאשר אני שומע מישהו משתמש בעברית של זאב רווח. בקיצור אולי פעם אני אהפוך לפולניה שמשחקת ברידג' עם החברות ומתלוננת על כל העולם, בינתיים אני סתם יפאני קטן. נניח שאתה צודק ומדובר בזלזול והאינטרנט לא נחשב מקום שצריך להתאמץ בשבילו. נעזוב את הזלזול בצד. אבל למה הם צריכים להתאמץ על מנת להתבטא בצורה תקינה? לא נראה לך מוזר? ואם לא באינטרטנט, אז היכן הם כן מתאמצים? בטלוויזיה? בשיחות פנימיות? בשיחות עם אבא ואמא? לא נראה לי. אני חושב שהם לא יכולים וזה עצוב (לא מזעזע, עצוב...) שלא תבין לא נכון. כמו שאמרתי, לא כולם חייבים להקשיב ל'רגע של עברית' כל בוקר ולכתוב על זה חיבור. מי שמכיר אותי יודע שעבודתי הקודמת כללה פרקים נרחבים בה התקשורת התנהלה ע"י השמעת נהמות של גורילות מיוחמות אבל ההבדל ניכר במי שמסוגל לעבור כרצונו מנהמות לעברית יפה לבין מי שישאר תקוע בביבים. שלך (עם אפשרות להחלפה) כרוב

fvie

New member
זה לא משקף!

כשמיניסט בישראל, אני רואה לעצמי חובה להעיר לכל אותם האנשים המצליפים בלשונם ("שננו לשונם כמו..." אמר המשורר המקראי) תדיר אודות רמת (שפל, ליתר דיוק) התלמיד בישראל, שישנו נוער אחר. נכון, ישנם רבבות בוגרי מעבדת משרד החינוך לניסויים במוחות אדם ע"ש פרנקשטיין. ילדים שלא יודעים הבנת הנקרא מהי. ילדים שמחשבים 2+3 במחשבון. ילדים שעל כרחם נעשה מוחם כמחית זו שאין לה הופכין. אבל, יש נוער אחר. נוער שלא מאדה את מוחו מול המסך. נוער ש"המורדים" אינם משאת נפשו. נוער חדור אידאלים נעלים (זה בלי קשר). נוער שעבורו תבונה היא לא מילה גסה. ואני מכיר לפחות נער אחד כזה, והוא אפילו ישן בחדר שלי.

קפת

New member
שלום, נשמה

ברור שזה לא משקף, וברור שאתה צודק. ושוב, זו בדיוק הבעיה שלי עם הדיון הזה, שהוא סוטה לכיוון הכותרת "זה נוער זה בררה", ולא זו הבעיה בעיני. אתה מכיר לפחות שמיניסט כזה וגם מאפשר לו לישון בחדר שלך... פה ושם בשיטוטי ברשת אני ניתקלת בעוד כמה חיות נדירות כמוך. אנלא טוענת שכל מי שמתחת לגיל 18 מוחו הוא מחית מאודה. אנלא חושבת שמחית מאודה היא פונקציה של גיל, אם כי בגיל מסויים זה יהיה גורל המוחות של כולנו. אני טוענת שהנגישות למדיה הוירטואלית הופכת את התרבות המחיתית לבון-טון. וזה כואב. לי זה כואב.

אוך

New member
באמת נשמה

גם מצא נוער אחר, גם לא הרביץ לו וגם נתן לו לישון בחדר שלו. נוער חדור אידיאלים. מי ידע שיש עוד חיה כזו?

fvie

New member
לא מדויק

לא נתתי לו לישון בחדר שלי. זה החדר שלו באותה המידה כמו שזה החדר שלי.

fvie

New member
שלום גם לך

כשאמרתי שזה לא משקף, התכוונתי לא לבודדים, אלא לקבוצות שלמות. אם ניקח את הנוער הדתי כדוגמא, הרי שעל אף הנגישות למדיה הוירטואלית, הרי שהזבל הנשקף משם לא ממלא את כל עולמם. הם עסוקים בד"כ בפולחן, בלמידה ובהפגנות ופינויים, וזאת - שוב - על אף החשיפה לזבל מהמרקע. ההבדלים הם ככל הנראה בחינוך בבית ובבית הספר.

או קי

כמו שכתבתי באחת מהתגובות כאן, הכותרת אמורה היתה להיות ציטוט ציני של 'מבוגרים' אשר תמיד חושבים שהדור שלהם היה טוב יותר. אין בכוונתי להפוך את הדיון ל'אנחנו קראנו ושיחקנו בחוץ יותר מכם ולכן אנו טובים יותר'... העובדה שקיימת שכבת נוער איכותי לא מוטלת בספק אך גם לא מהווה משקל נגד לתחושה הלא טובה המקננת בי מול הרקב הגלובלי. בעיה אחרת היא ההבדל הערכי שאתה יוצר במרומז בין הנוער החילוני הפוחז לבין יפי הבלורית חובשי הכיפות אשר מלאים כרימון יד 26. גם לפני שישים שנה עסקו קבוצות מאורגנות של נערים חדורי אידיאלים בפולחן, למידה, הפגנות ופינויים (בעיקר של יהודים). אני לא חושב שלהט אמונתם עומד ביחס ישר לאיכות בפרט ואנושיות בכלל. לפני שאתה נעלב (ולפני שמישהו צועק 'גודווין'), אני לא חושב שהמפד"לניקים הם נאצים. אני רק חושב שלהט אמונה ופעילות פוליטית לא קשור כלל לנושא עליו אני מדבר. להזכירך כי גם לימי לבנת, דליה (כפרה) איציק ושאול (נשקול אם לפרוש) יהלום היו פעם צעירים לוחמניים שחילקו כרוזים בקמפוס - תראה מה יצא... בהצלחה

גודווין? טפי עליך

בזמן האחרון כרוב, אתה אעפס לא מרוכז. אתה פוסח על שתי הסעיפים, אוכל משתי העוגות ומשאיר אותן שלמות. פחות מדי פעילות מינית להערכתי, או בעיות גיל ופרוסטטה.

הו, שלום לך באמת...

לקח לי זמן, בסוף נזכרתי מאיפה הניק שלך מוכר לי. אני לא מרוכז? אני? אני? מותק, אם רמת הריכוז תעלה, אני עושה כאן חור בכיסא, בריצפה ונופל לקומה שמתחת, כמו בסרט ההוא עם הדברים שיוצאים מהבטן. 'פחות מידי פעילות מינית'? מכות נוספות מתחת לחגורה יתקבלו בברכה... אני יכול רק להתנחם שגם אצלך לא בדיוק ספינת האהבה בזמן האחרון, כמה פעמים אפשר להשתמש באותו טריק ולשלוח את ההורים שלו החוצה לראות את האטרקציות בעיר? בעיות גיל ופרוסטטה? טפי עליך, יא חתיכת סיר קובה. עד יום שבת האחרון זה היה רק 31. אפילו חוקן לא שלחת... מתגעגע טום

קפת

New member
זה לא כזה מסובך

לעשות חור בכיסא, כשכל הבית שלך עשוי מנייר אורז... נחמה, הוא קרה לך קובה, אם לא שמת לב. אני בטוחה שמחר את "לא תשימי לב" מה את מכניסה לו בחוקן. אני רק מבקשת להיות נוכחת כשזה קורה. גם לי מגיע איזה אפיקומנצ'יק. ומזל"ט לכרוב, שחוגג 32 אביבים בערוגת הגינה, מסביב לחבית.

למה את חושבת שהבית שלו עשוי נייר?

מי שמדבר על קובה, שלא יתפלא שהוא קם בבוקר לבד. וזה לא בחוקן. יש לנו משחק אפיקומן קטן. חפש את ההפתעה. (רמז: זה כבר לא בחלחולת).

קפת

New member
הוא יפני, לא?

אלה, ככה הם בונים. קראתי בספר על נוריקו סאן.

מותק שלי, התכוונתי לשלוח

אבל אמרתי שהיפנית של שבת החליטה ללדת. אז הקובה במקפיא ואני אוכלת עלים. כמו ג'ירפה. חוצמזה שבמחוזותי אני דווקא שמחה על השקט היחסי שנפל בחלקי. אני כמו מתה מהלכת ואף אחד לא שם עלי. אפילו את המחשב הלאימו ממני.

יס באך

New member
פרנקשטיין

ככל שיפתיע אותך, היה חוקר ידוע מאוד בלמידה ובחשיבה, בעקבות מחקר גדול שלו, על חסמים בלמידה, קשיים בלמידה נוצר המושג "טעוני טיפוח", שהוציא הרבה כסף מהממשלה למען ילדים מבתים בהם לא זכו לחינוך עפ"H המודלים שלו. כמובן, שאח"כ הואשם פרנקשטין בגזענות ע"י פעילים חברתיים, והוא מסכן לא ידע שהוא כזה, בכלל. מוצא חן בעיניי איך אתה מגלגל את האחריות למערכת החינוך, לטלוויזיה ובא להגן על אלה שהם לא כמו "האחרים". כיוון שאני קצת יותר מבוגר ממך, וגם קפת יותר מבוגרת ממך, היא תגיד לך שאתה לא מגלה דבר חדש, וגם לא מפתיע אותנו. נניח היית מספר לנו שהבחורה הזאת היא דווקא אחת מהכיתה שלך שיש לה מאיות בכל המקצועות, אז היית נשמע קצת אחרת מכל המתבכיינים כאן כמוך.

באך, כפרות

מאיפה הבאת בחורה? הוא לא כתב שום דבר על בחורה, לא שאני ראיתי בכל אופן וחיפשתי טוב. מאחר ודנים פה גם בהבנת הנקרא כדאי שנשים לב למה שאחרים כותבים משום שאחרת, הכל חוזר עלינו וקקה בידינו.

יס באך

New member
אודיסאה דארלינג

לא התחיל הפתיל בכרוב והבחורה עם הפרעה שציטט? האם נראה לך שאין מקום לבקש מהילדון שאליו אני מגיב להיות קצת אחרת משפע המבוגרים דכאן המקוננים על גורלו של הדור שלו, ואז הבאתי את הבחורה דלמעלה כדוגמה?

טעות שלי בהבנת הנקרא אחשלי

סליחה. אני לעולם לא אצליח להבין את הפתילים הללו. מה קודם למה, ומי קודם למי.

חאליק ג'נטיל מותק

בוא נתערב שחוצמזה שהיא לא שמה זין היא גם עילגת? תתקשר אליה באכי, ניקח אותה לאיזה דרינק.

למעלה