זה נכון, שהרבה ילדים אמריקאים יודעים עוד שפות?

דונודו

New member
מלה ראשונה בכתבה: ״בקליפורניה״

זה עניין של שכבה מאוד דקה ואליטיסטית, וזה בעיקר כדי לעזור לילדים האמריקאיים בקבלה לקולג׳ אליטיסטי אחר-כך.
&nbsp
כל סדרת הכתבות הזו היא של רילוקיישניסט לרגע ו״תראו איזה קטעים עם האמריקאיים החייזרים האלה״, לא הייתי מחפש שם מידע עובדתי.
&nbsp
ועכשיו לגלול לסוף ולקרוא על המורה שנוזף (או ״נכנס ללב״) בילד יהודי היא הוא לא עשה קידוש לפני שאכל את הסנדוויץ׳ שלו בכיתה. אוי ואבוי.
 

debby12

New member
מנהל


בנוסף, אני לא אוהבת את הכותב הזה.... (הוא לא עיתונאי, ולא סופר. התיאור "כותב ברשת" נראה לי הכי מתאים).

מאחר שהוא בעצמו מתאר את עצמו כדביל (ע"ע: "אני זוכר בבירור שהיה שם בנין גדול עם שולחן ועוגיות ואנשים שדיברו על משהו" זה כל מה שהוא מצליח לקלוט באסיפת הורים בביה"ס) - לא נותר לי אלא להסכים איתו.

אבל גם אם נניח שהוא צודק ובבתי ספר רבים בארה"ב רוצים ללמד שפות (זה לא המצב - אבל נניח) - אז למה ללעוג לזה?
 

vinney

Well-known member
מה שמאפיין את קליפורניה זה לא אליטיזם, זה מהגרים

שכבה דקה אליטיסטית שמכוונת לקולג' אליטיסטי זה מאפיין של החוף המזרחי, לא המערבי.
 

debby12

New member
מנהל
בקליפורניה אין שכבה אליטיסטית שמכוונת לקולג'ים אליטיסטיים?

כן אולי אתה צודק בעצם - בקליפורניה זו שכבה עבה, מרוב שיש ריפוד עבה של מליונרי-הייטק.
 

vinney

Well-known member
טוב, זה כבר תלוי בהגדרה שלך ל"אלטיסטי"

אני לא חושב שUC (אוניברסיטה ציבורית) זה מוסד אליטיסטי, ות'אמת גם סטנפורד לא. שכבת המכרים שלי עדיין צעירה מדי כדי לחשוב על הקולג' של הילדים, אבל אני כן מכיר אנשים שגדלו פה ועובדים בתעשיית ההיטק וכל מי שאני מכיר שנולד באזור המפרץ - נשאר ללמוד באזור המפרץ.
&nbsp
אני מכיר רק שני אנשים במקום העבודה שלי (אישית, בטוח שיש יותר) שלמדו בivy league - שניהם לא באו מקליפורניה במקור.
 

Midriff

New member
הממ...

אוניברסיטה שהיא מספר 6 בארה"ב, מתקבלים אליה רק 4.8% מאלה שנרשמים (וגם אלה ברובם הם השמנת של ארה"ב) שעולה $53,000 לשנה לא אליטסטית זה קצת מוגזם.
לגבי ה- UC סיסטם, זה נכון שלקליפורנים זה לא מאוד יקר, אבל למי שמגיע out of state - בגלל שהרבה מהן מצויינות UCLA עולה משהו כמו $42K לשנה. וגם ל- UCLA אחוזי הקבלה הם רק 18% (בעוד שלמשל ל UCMerced זה משהו כמו 75%
אז להשאר ללמוד במפרץ אפשרי יש אוניברסיטאות עם תנאי קבלה לא מאוד גבוהים, אבל הרבה מהן, כן, ודורשים הרבה מאוד להתקבל. מה שהיה פעם זה לא מה שקורה היום.
 

vinney

Well-known member
לא כולם הולכים לUC

הרבה אנשים הולכים לCSU (למשל SJSU היא מצויינת), וגם UC - יש לא רק ברקלי, יש את דייויס וסן פרנסיסקו (בתי ספר לרופאה מאוד מפרוסמים), סנטה קרוז, סנטה ברברה, סן דייגו ואירווין (נחשבות למדי בתחום המדעים, ככל הידוע לי). וכן, גם מרסד (שעתיים נסיעה מפה), שזה הקמפוס החדש ביותר ברשת אני חושב.
&nbsp
מקום עבודה שלי זה מקום "אליטיסטי" גם, אז מכאן גם הconfirmation bias שלי, אבל זה לא לאמור שקליפורנים "חייבים" לעזוב את המדינה כדי ללמוד במקום טוב. זאת בניגוד להרבה מקומות אחרים בארה"ב. יש כאלה שבוחרים כי התקבלו לMIT והם מעדיפים את זה על CALTECH או סטנפורד או ברקלי, אבל להערכתי מי שמתקבל לזה - יתקבל גם לזה, וזה באמת עניין של בחירה.
 

Boston Guy

New member
אני לא בטוח שהבנתי מה שכתבת. או אולי אתה לא הבנת?

לדעתי - כשדבי ומידריף כותבות "אליטיסטי" - הם לא מתכוונות לאספקט של "לבני אצולה בלבד", אלא לאספקט של "מוסד לימודים ברמה מאוד גבוהה", שהוא מאוד סלקטיבי ומקבל רק מועמדים "מצטיינים" - GPA בעננים, כיתות AP (מתוגברות) בכל מקצוע אפשרי, "פסיכומטרי" במאיון העליון וכיוצ"ב.

רוב האוניברסיטאות שאת שמותיהן זרקת כאן בהחלט שייכות ל"מועדון" הזה - והתלמיד הסטריאוטיפי מהמעמד הבינוני-עליון בארה"ב בכלל ובאזורים מסויימים בקליפורנייה בפרט עובד קשה מאוד (מרצון או בגלל ש"טייגר PARENT" יושב לו על הגב) בכדי לצבור כמה שיותר "קבלות והשגים" בתיכון - ולפעמים הריצה הזו מתחילה הרבה לפני התיכון...

אם אני מבין את הסטטיסטיקות נכון - כל האוניברסיטאות הציבוריות של קליפורנייה ביחד (גם UC וגם CSU) משרתות כרגע טיפה פחות מ 800,000 סטודנטים.
מתוכם כרבע (25%) הם סטודנטים מ OUT OF STATE או סטודנטים זרים.
כלומר - כ 600,000 סטודנטים מקליפורנייה.
אבל... לפי הסטטיסטיקות, גרים בקליפורנייה כ 4 מליון צעירים בגילאי 19-25.
כלומר - החינוך הציבורי משרת רק אחד מתוך 6 צעירים.
 

vinney

Well-known member
לא הכל מושלם, אפילו בקליפורניה

הרבה אנשים עושים שנתיים ראשונות בcommunity colleges ורק את השנתיים האחרונות בUC/CSU, אז זה קצת משפיע על החישוב.
&nbsp
אבל בגדול - כן, החינוך הציבורי בהחלט לא מספיק כרגע, אבל זה בעיניי לחלוטין בסדר שלא יהיה מקום מובטח לכל אחד. מה שכן צריך להיות זה גישה לאלה שמסוגלים, אבל לא יכולים להרשות לעצמם. אבל זה כבר שייך לדיון אחר (שעדיין בדף הראשי של הפורום
)
&nbsp
לגבי דבי ומידריף ולמה הן מתכוונות - להן הפתרונות. אני מבין כ״אליטיסטי״ דווקא ״לבני אצולה בלבד״. כמו אוניברסיטאות בהן אפשר לשים שם על המגדל וכל המשפחה תלמד ותקבל תעודות מהם בלי שום קשר ליכולות או השיגים. כמה שידוע לי זה לא קיים באוניברסיטאות הציבוריות בקליפורניה, אבל אולי אני טועה.
 

דונודו

New member
קצת פחות ברור איך זה מתקשר לנושא המקורי של אימרשן

הסיפור של מוסדות ״אצולה״ שמקבלים על-סמך תרומות וקשרים של אבאמא פחות על-סמך נתונים של הילד/ה. מכל מקום, אני התכוונתי לקולג׳י עלית עם קבלה תחרותית. שליטה בשפה נוספת זה יתרון באפליקיישן, ובאופן טבעי גם פותחת אפשרויות למרכיב דיוורסיטי.

האימרשן סקולס האלה נראים לי אחלה, לשלוט בעוד שפה זה בוודאי יתרון בחיים, ובפרט לטעמי זה חשוב לאמריקאים להכיר שפה ותרבות נוספת בגיל צעיר. אני מניסיוני בהחלט רואה הבדל בין אמריקאים שגדלו עם מודעות לקיום של קבוצות אחרות (ילדי מהגרים, או שגדלו בשכונות מעורבות, או שליחות של המשפחה בחו״ל וכו׳) לבין אלה שפוגשים תרבויות זרות בפעם הראשונה בקולג׳ (או במקרה הרע בגראד סקול) - זה גורם הרבה אי נוחות גם להם וגם לסביבה. מה שצורם לי בכתבה זה שמוכרים את זה להורים בתור ״יתרון בשוק הגלובלי״ (בגיל יסודי!) ומתייחסים לזה כמו עוד דגלון במירוץ העכברים ההישגי. אבל בסופו של דבר כנראה תצא מזה ברכה.
 

Alon546

New member
אפשר בבקשה הסבר? עוד לא נדרשנו לסוגיה אז לא מכירים


מה ההבדל בין UC ל-CSU? אחד פרטי ואחד של הסטייט?
הפרטי יותר "נחשב"? יותר יקר? יותר קשה להתקבל?
 

vinney

Well-known member
בקליפורניה יש שתי רשתות של אוניברסיטאות ציבוריות

UC זאת הרשת המחקרית ה"יוקרתית" והמפורסמת, וCSU זאת הרשת "מדרגה שניה", שהאוניברסיטאות בה ברובן לא מחקריות ונועדו לתואר ראשון/שני בלבד (לפחות ברוב התחומים ורוב הקמפוסים, לא יודע אם יש יוצאי דופן).
&nbsp
מבחינת תנאי הקבלה - UC הרבה יותר קשה להתקבל, אבל מבחינת איכות יש קמפוסים של CSU שהם לא פחות טובים מקמפוסים של UC. למשל SJSU, או CalPoly.
 

Alon546

New member
תודה על ההסבר. באמת לא הכרתי

ואיך יודעים מה זה UC ומה זה CSU, בהנחה שזה לא מתבטא בשם כמובן?
מעבר ללחפש בגוגל, יש איזו דרך יותר אינטואיטיבית?
יש משהו שלישי, שהוא לא זה ולא זה?
 

vinney

Well-known member
זה מתבטא בשם

כמה שידוע לי קמפוסים של UC תמיד נקראים UC.

קמפוסים של CSU מאגדים בתוכם גם אוניברסיטאות שהוקמו לפני הקמת הרשת, לכן יש אוניברסיטאות כמו SJSU וCalPoly שיש להם שמות ייחודיים אבל הם חלק מהרשת. הקמפוסים היותר חדשים נקרים CSU.

הרשת הציבורית השלישית זאת רשת מכללות אזוריות (community colleges), שנותנות תוארים דו-שנתיים ותוכניות מעבר מוסדרות לUC וCSU. גם שם לא כל המכללות נקראות "community college". למשל אחת המכללות היותר מפורסמות ברשת נקראת San Jose City College.
 

Alon546

New member
תודה. עוד תחום שגיליתי שאני לא מכיר עדיין בארה"ב


ומעבר לכל אלה יש גם אוניברסיטאות פרטיות, נכון?
איפה הן נמצאות על הסקאלה, מבחינת רמה ומחיר ותנאי קבלה? או שאין חוקים ויש טובות ויש פחות?
 

vinney

Well-known member
אוניברסיטאות פרטיות יש מכל הסוגים

סטנפורד וcaltech נחשבות בין הטובות בעולם, לעומתן יש כל מיני מוסדות פרטיים שכל מטרתם זה להוציא כסף מאנשים נואשים - גם אלה קוראים לעצמם "אוניברסיטאות". יש הרבה דירוגים של מוסדות להשכלה גבוהה, למשל זה של us news והדירוגים של מוסדות מחקריים כמו דירוג שנחאי.
 

Boston Guy

New member
יש בארצות הברית יותר מ 3,000 מוסדות לימוד אקדמאיים

יש מוסדות ציבוריים שהם בבעלות המדינה שבה הם שוכנים.
יש מוסדות פרטיים.
רוב המוסדות הפרטיים מגדירים את עצמם כ NON FOR PROFIT - מה שבעברית נקרא מלכ"ר.
אבל יש מוסדות פרטיים שהם FOR PROFIT - כדוגמת רשת "אוניברסיטת פניקס", או להבדיל המוסד שנסגר שהיה נקרא "אוניברסיטת טראמפ".

המוסדות קיימים בכל הרמות האפשריות - החל ממוסדות עילית סופר סלקטיביים שאני בטוח שאתה מכיר את שמם כדוגמת אוניברסיטת הארוורד או MIT (שתיהן אוניברסיטאות פרטיות NOT FOR PROFIT), וכלה במוסדות ברמת עשב שכל מה שאתה צריך כדי להתקבל אליהן זה שיהיה לך דופק (וכסף).

בוגר תיכון אמריקאי שרוצה ללכת ללימודים אקדמאיים צריך לבחור מבין אלפי האפשרויות הללו לאן להגיש מועמדות (להרשם) - ויש לו מבחר עצום של אפשרויות. יש כאלו שבוחרים ללכת לאוניברסיטה במדינת מגוריהם. יש כאלו שדווקא בוחרים ללמוד באוניברסיטה במדינה אחרת בארה"ב.
אם אני אקח כדוגמא את בוגרי בית הספר התיכון הציבורי בעיירה שבה אני גר - במחזור שאליו הייתה שייכת הבת שלי היו קצת יותר מ 500 בוגרים שהלכו ישר לאוניברסיטאות. הם מפוזרים כיום בין יותר מ 10 מדינות שונות בארה"ב, בכמעט 50 מוסדות לימוד שונים. חלק מהם הלכו ל STATE UNIVERSITIES של המדינה שבה אנחנו גרים - אבל אחרים הלכו לאוניברסיטאות פרטיות במדינה שלנו, ל STATE UNIVERSITIES של מדינות אחרות או לאוניברסיטאות פרטיות במדינות אחרות.

איך בוחרים?
יש דירוגים (RANKINGS) של כל מני אירגונים שהפכו את זה למקצוע שלהם - למשל הדירוג של ה US NEWS AND WORLD REPORT - [URL]https://www.usnews.com/best-colleges[/URL] או הדירוג של ה PRINCETON REVIEW
[URL]https://www.princetonreview.com/college-rankings?rankings=best-385-colleges[/URL]

ויש כלים שמאפשרים לתלמיד (או להורה שלו...) למיין את המוסדות לפי ההעדפות האישיות שלהם (מגמות, סוג המוסד, אפיליאצייה, גודל, דמוגרפייה...) ולבדוק את ההתאמה של רמת התלמיד למוסד האקדמאי (להשוות את הציונים וההשגים שלו לציונים של אנשים שהתקבלו למוסד בעבר).

וכמובן - זה עניין של שיקול כלכלי.
אפילו הלימודים במוסד ציבורי של המדינה אינם זולים, ואם בוחרים במוסד פרטי "נחשב" הם יכולים להגיע ל 75,000$ לשנה ויותר. ולכן - עניין ה"מי ישלם" ו "כמה יכול לשלם" בהחלט נכנס לשיקול.
 

Midriff

New member
מתעלקת על הנושא

למישהו יש המלצות על יועצים שעוזרים בתהליך? אמנם יש יועצים בבית ספר אבל אני לא לגמרי סומכת עליהם.
 

JimmyGee

New member
לא מכיר יועצים, אבל אם יש לך שאלות, את יכולה לשאול פה

יש פה אנשים עם ילדים ב שיכולים לתת לך איזה כיוון.
 
למעלה