אם עשרות מליונים זה "הרבה" - אז התשובה היא "כן"
נכון לשנת 2018, כ 52 מליון מתושבי ארצות הברית הם ממוצא היספאני - ואצל רבים מהם מדברים ספרדית בבית.
כ 3.8 מליון תושבים בארצות הברית הם סינים. אצל רבים מהם מדברים סינית בבית.
קצת יותר מ 3 מליון תושבים בארצות הברית הם הודים. אצל רבים מהם מדברים ניב כזה או אחר של שפה הודית בבית.
אז יש בארצות הברית עשרות מליוני ילדים (כמו הילדים שלי) שמדברים את השפה הזרה שההורים שלהם מדברים.
בנוסף - בתלות במיקום בארצות הברית, יש גם במערכות חינוך תכניות של "לימוד שפה זרה" ברמה כזו או אחרת של אינטנסיביות.
במערכת החינוך הציבורית של העיירה שבה אני גר יש תכנית לימוד שפה זרה לאורך כל שנות בית הספר היסודי (החל מכיתת "גן חובה" (K) ועד כיתה ח'), ולאחר מכן יש תכנית לימוד שפות זרות בתיכון.
כל בית ספר יסודי בחר איזו שפה זרה הוא מלמד - חלק מבתי הספר מלמדים ספרדית, וחלק מתי הספר מלמדים סינית. התלמידים מקבלים מספר שעות (לא זוכר בדיוק כמה) שעות לימוד של השפה הזרה כל שבוע, לאורך כל 9 השנים של בית הספר היסודי.
כשעוברים לתיכון, התלמיד יכול לבחור איזו WORLD LANGUAGE הוא רוצה ללמוד בתיכון.
הוא יכול להמשיך ללמוד את השפה שהוא למד ביסודי (ספרדית או סינית), או יכול לבחור שפה אחרת - כשהאפשרויות הנוספות הן צרפתית, יפנית או לטינית.
כדי לקבל תעודת "סיום תיכון" הילד חייב לצבור לפחות שנתיים של לימוד שפה זרה בתיכון - אבל רוב הילדים עושים 3 שנים או אפילו יותר.
במקרים מסויימים, הילד יכול לקבל אישור ללמוד יותר משפה זרה אחת (למשל - ילדים של חברים שלנו שמדברים צרפתית בבית למדו גם צרפתית וגם לטינית). צאצא א' שלי בחר ללמוד בתיכון 4 שנות לטינית (כהכנה למסלול עתידי שיכול לכלול רפואה). צאצא ב' למד 4 שנות יפנית. שניהם למדו ספרדית לאורך כל שנות בית הספר היסודי.
.
מסלול דומה קיים במערכת החינוך הציבורית של עוד כמה עיירות באזור שלנו.
אבל - כמו שכתבו כאן אחרים - אני חי בחוף המזרחי, ובעיירה שעונה להגדרה של ויני "שכבה דקה אליטיסטית שמכוונת לקולג' אליטיסטי".