זה נראה דיי אבוד

Noam S

New member
זה נראה דיי אבוד ../images/Emo3.gif

או שיש התאמה באופי אבל לא ביופי. או ההפך. או שבכלל לא. יצא לי לצ'וטט היום עם מישהי באחד מאתרי ההיכרויות. נראת ממש אחלה, אבל זה כאמור בא על חשבון האופי. שגיאות כתיב מזעזעות. זריקת זין לאורך כל השיחה. מישהי אחרת, גם כן היום. נראת נחמד. כתבתי לה מסר באתר היכרות (אתר אחר). ענתה לי: "טלפון". וואלה משקיענית זאת. החלפנו מסרים, "אין" לה מסנג'ר, אין לה אייסיקיו. קשה לה לכתוב בקושי משפט באתר עצמו, רק "טלפון". עד כאן ההשקעה. אני לא אומר לרגע שאני טיפוס קל. יש לי צדדים כאלה ויש לי צדדים אחרים. (ועל כולם כתבתי בכרטיס האישי באותם אתרים אגב). אני פשוט מאד מודע לעצמי ולמי שאני מעוניין למצוא... וזה לא נראה לי בר מציאה. אני טיפוס פדנט וציני מצד אחד. מצד שני עדין ורגיש. מצד אחד לא סובל "אופי ישראלי" זרקני. מצד שני לא מסתדר עם בחורות שבריריות. בעיה
האם לנצח אהיה רווק? בלי שום מנגינות כינור ברקע - אוטוטו בן 28... והזוגיות? נראת רחוקה מתמיד....

magenta73

New member
אני יכולה להבין למה היא כ"כ רחוקה...

כי אתה פוסל על שטויות. א. שגיאות כתיב לא מראות כלום על אופי. ב. "זריקת זין" מצידך, יכולה להיות פשוט חוסר הבנה/התקבלות/רצון למדיה המדוברת - צ'טים. ג. למי שאין מסנג'ר, כל מה שזה אומר עליה זה, שאין לה מסנג'ר. ד. הגיוני שבחורה שאין לה מסנג'ר תכתוב לך "טלפון" - כי היא כנראה לא ממש מסתדרת עם המדיה הדיגיטלית... ולכן... היא רוצה לדבר בטלפון. מכל מה שכתבת לא הבנתי בדיוק איפה הבעיה. זה אתה. לא הן.

הי,

מסכימה לכל הנקודות שהעלית חוץ מעניין שגיאות כתיב. לא יודעת איך אצלך, אבל אצלי שגיאות כתיב זה טורן אוף רציני. והן כן מלמדות על האופי ועל הבן אדם הכותב. עד כמה הוא רהוט, עד כמה הוא משכיל, עד כמה הוא אוהב לקרא וגם עד כמה הוא אינטיליגנט. טעות קטנה פה ושם זה נסלח, אבל כשהטעויות משמעותיות וחוזרות על עצמן זה מראה די הרבה. כתיבה נכונה בשפת אימך (הקלות לעולים ..) זה עניין די בסיסי אחרי שאתה מסיים את כיתה ז'...

בגדול אולי

לגבי חלק מהאוכלוסיה רק שיש מיליון ואחד אנשים ונשים מקסימים ואינטלגנטים שיש להם דיסלקציה, ו-וואלה יש להם שגיאות כתיב

טוב,

כמובן שלא דיברתי על המיליון וחצי האלה. דיברתי על העיקרון ששגיאות כתיב זה לא משהו שאמור להימצא אצל אנשים בוגרים ולדעתי זה בהכרח משדר משהו לבן האדם הקורא במידה ואין להם בעיות מסוימות.

אני לא.

אבל אני יכולה לרמוז לו שאני לא מבינה את מה שהוא כותב ולראות מה תהיה התגובה. לא יודעת,אני לא באתרי הכרויות...

בכל אופן,

להגיד ששגיאות כתיב חוזרות, כתיבה לא רהוטה או מובנת וחוסר סימני פיסוק לא מרמזות כלום על הבן אדם מאחורי המסך, נראה לי קצת מוגזם. אלו דברים שאוטומטית מפריעים לעיניים ולקריאה ואצלי זה כן מוריד מהבן אדם (שוב במידה ואין לו בעיות מיוחדות).

באז באז

New member
אז זהו

לפני שנתיים בערך, שהצטרפתי לפורומים בתפוז, זה התחיל בכלל דרך פורום הכרויות אבל מהר מאוד הגיע לכאן ולפורום צילום (הנה פרט טריוויה שלא ידעתם). כתבתי מזעזע, בערך כמו שאת אומרת, פסיקים היו אולי מדי פעם. אבל פיסקה למשל זה היה מדע בידיוני בכלל. אמנם שגיאות כתיב עדיין לא חסר לי, אבל זה בטח לא כמו שזה היה לפני שנתיים. אני לא לגמרי יודע איך אני נראה היום מהצד, אבל מי שקורא אותי מהיום, לפי השיטה שלך חושב שאני סבבה במקרה הטוב... לפני שנתיים הייתי הרבה פחות אינטלגנט? פחות משכיל אולי כן (בכל זאת סטודנט) אבל אני מבטיח לך שזה לא הקשר. בכל מקרה, זה עדיין הייתי אני, רק קצת פחות משופשף וירטואלית. אקיצר, זה לא דרך למדוד בן אדם.

לא אמרתי פיסקאות באז

ולא אמרתי חוקי פיסוק, אני נראית לך מורה להבעה או משהו?! אמרתי ששגיאות כתיב רציניות וכתיבה לא ברורה זה משהו שמבחינתי מוריד אצל אנשים. לא נעים לי לקרא ככה וכן, נראה לי מאוד לא לעניין שבחור/ה בני 20 ומעלה לא טורחים לכתוב נכון. מבחינתי המינימום זה לכתוב ללא שגיאות בשפת אימך. נראה לי די טריוויאלי מה אני אגיד לך. לא חושבת שזאת כזאת דרישה גדולה. לא יודעת איך כתבת קודם אבל עד עכשיו לא ראיתי אצלך שום שגיאות . יופי, אחלה, עכשיו אני באמת מרגישה כמו מורה.

באז באז

New member
התכוונתי להסביר לך

שזה לא ממש מדד, עובדה שאני לא השתנתי (לא הרבה) אבל הכתיבה שלי השתנתה המון. את יכולה להמשיך להתווכח עם אמרת פיסקאות או לא, את יכולה להמשיך לטעון שאת מסוגלת להבחין בין מישהו שזה בכלל לא שפת האם שלו, בין מישהו עם קשיי למידה או באמת בור זרקן וחסר אינטלגנציה. אבל את לא. והיום, שנראה כאילו כל בן אדם שני סובל מדיסגרפיה\דיסלקציה\מילה מפוצצת אחרת זה קצת חבל, כי את לא יודעת מה את מפספסת. זה הכל.

נכון, אני לא יודעת להבחין.

מצד שני, אני גם לא נמצאית באתרי הכרויות ולכן כרגע אני לא מפספסת גם אף אחד בגלל שגיאות כתיב. מבחינה עקרונית ,שגיאות כתיב זה משהו שמפריע לי (ואפילו מאוד ) אצל בן אדם בוגר. שוב, במידה והבן אדם יליד הארץ ולא סובל מבעיה כלשהיא. במקרה כזה, כן אפשר ללמוד משהו על הבן אדם לדעתי. זאת סך הכל היתה הכוונה שלי בשירשור הזה . לא התייחסתי לסוגית ה- "אני פוסלת באתרי הכרויות בגלל שהוא לא יודע לאיית נכון" פשוט מפני שאני לא נמצאית באתרים האלו ולא עומדת בפני הדילמה הזאת.

magenta73

New member
אהמ...

אני תופסת מעצמי בן אדם די אינטיליגנטי, כן. אני אוהבת לקרוא, אני גם כותבת, אני מקבלת ממוצע של 90 פלוס בלימודים ועוד באוני פתוחה שזה יותר קשה מהממוצע. הייתי אומרת שזה מראה על אינטילגנציה, לא?... יש לי שגיאות כתיב. תמיד היו לי ותמיד יהיו לי. סוג של דיסלקציה קלה, אני חושבת מהר מידי ממה שאני כותבת וכותבת את מה שאני שומעת. לא איך שכותבים. במיוחד אם אני עייפה, זה יותר גרוע. אני גם מתבלבלת בין ימין לשמאל. ועוד שטויות כאלה. כנראה שזה לא כזה "בסיסי".

ד נ י ת3

New member
יקירתי הכחולה.

"אדם די אינטיליגנטי"? "די"? מותק, את הרבה מעבר ל"די". מוכשרת, כותבת, אינטיליגנטית, מקסימה, מתוקה, יצירתית, איכותית אבל.... <מה לעשות, אף אחד לא מושלם> פולניה.

ד נ י ת3

New member
והינה הצד הפולני צץ.

לא נורא מאמי. ותפנימי - איכותית. כן. א-י-כ-ו-ת-י-ת. עכשיו רק חסר לך בלונד. וקצת לשפר את הטעם באלכוהול, נעליים וסיגריות. <סיבוב בכיכר המדינה יפתור את העניין> מואהה.

magenta73

New member
שכחת שקיץ עכשיו...

אני הופכת לבלונדג'ינג'ית בקיץ... ואני אוותר על כיכר המדינה.

למעלה