זה נראה דיי אבוד

אני שוב אסביר

מג'נטה, יצא לי לקרא כמה טורים שלך ויצא לי לקרא כמה תגובות שלך בפורום. את מתנסחת בצורה רהוטה וברורה ולא זכור לי שראיתי אצלך אי פעם טעות כתיב כלשהיא. קיצר, את לא הטיפוס שעליו דיברתי. תשמעי, אני לא מצפה מכל אחד שכותב בנט להיות א.ב. יהושע , ממש לא. טעויות שנגרמות כתוצאה מעייפות, חוסר שימת לב וכו' הן אנושיות וקורות לכולם . אני דיברתי על טעויות משמעותיות שחוזרות על עצמן (וזה גם מה שכתבתי בתגובה הראשונה בפוסט) . לא פעם ב- אלא משהו קבוע שממש מציק בעין . זה, לדעתי, לא אמור להימצא אצל אנשים בוגרים שעברית היא שפת אימם ( שאין להם בעיה לימודית כלשהיא כ מ ו ב ן) . וזה כן דבר בסיסי. אפילו מאוד בסיסי. מצטערת. לא סתם עורכים הכתבות ביסודי ולא סתם המורה מתקנת את השגיאות במבחן. אתה לא צריך להיות גאון הדור כדי לכתוב ללא שגיאות כתיב בגיל 20 פלוס. לגבי רהיטות, פיסוק, חלוקה לעמודות ושאר ירקות , זה משהו שנרכש עם הזמן ככל שאתה כותב יותר. ושוב, זה לא משהו שאני מצפה מכל אחד שכותב בנט. וזה גם לא חשוב לי במיוחד האמת. מה שחשוב זה להישמע ברור לצד השני. (פיסוק אגב, עוזר מאוד במקרה הזה אבל מילא) בכל אופן, כשמדברים עם מישהו זר במסנג'ר צריך להבין שהכתיבה שלך והתוכן הם אלו שמייצגים אותך כרגע. ואם בן אדם בן 30 עדיין לא יודע לכתוב בלי שגיאות כתיב, לא יודעת מה איתך, אצלי זה כן מוריד.

magenta73

New member
א. אני מודה לך

ב. חופשי יש לי טעויות כתיב. ג. יש דיסלקטים בעולם. ד. יותר מעניין אותי בחור שכותב עם קצת שגיאות, אבל נשמה טובה, מאשר אחד שיודע לאיית יופי אבל חרא של בן אדם.

אין על מה

לגבי הדיסלקטים, דיברתי על זה בתגובות הקודמות וגם בזאת שמופנית אליך. אמרתי שאני מוציאה מהכלל את אלו שיש להם בעיה לימודית. אני לא עד כדי כך נוקשה. ולגבי סעיף ד- נו מה אני אגיד לך. אותי דוקא מושך לאללה חרא של בן אדם .. לא , באמת, מה הקשר עכשיו? טוב,נעזוב את זה , כי זה לא הולך לשום מקום כמו שאני רואה ואין לי כוח לחזור על עצמי. תעויוט קטיב זה אחלה ודי.

magenta73

New member
לא אמרתי שזה אחלה

אמרתי שזה לא סיבה לפסול משהו על הסף.

ד נ י ת3

New member
טיפטיפונת 25:

אני לפעמים עושה טעויות תחביריות, טעויות בהן/הם, טעויות בניסוח משפטים. לא, אני לא מטומטמת וגם לא דיסלקטית. עיברית פשוט לא שפת אם בשבילי. עכשיו בואי ניראה אותך מתנסחת באנגלית. אולי שם אני אוכל לפסול אותך ולהטיל ספק באינטיליגנציה שלך. יקירתי, טעויות כתיב התנסחות וכו' עדיין לא מעידים על טיבו של האדם. יש כאלו שקשה להם לכתוב או להתנסח וזה עדיין לא הופך אותם למטומטמים או לבני זוג חרא. יש כאלו שמתנסחים נהדר אבל הם ציידים ולא רצינים. מציעה לך להתמקד בתכונות הבאות: טוב לב, נתינה, פתיחות, תקשורת.

תגידי,

ועכשיו באמת אני תוהה, את בכלל קראת את התגובות שלי? אני הוצאתי מהכלל את אלו שהעברית היא לא שפת אם בשבילם ואת אלו עם הדיסלקציה. אולי קודם תקראי ואח"כ תגיבי? לא חובה סתם להגיב. סליחה אם אני נשמעת בוטה ,פשוט לפעמים יש לי הרגשה במיוחד בפורום הזה, שאנשים לא ממש טורחים לקרא את הבן אדם שאליו הם מגיבים . והבן אדם יכול לחזור על עצמו שעות וזה לא יעזור. אגב, תודה על העצה בסוף . אני באמת אשתדל פעם הבאה לוותר על ההכתבה בתחילת הבליינד דייט וישר לעבור למבחני טוב לב. את באמת חושבת שיותר חשוב לי האיות מהאופי של הבחור? נו באמת.

avshalomat

New member
וזה בסדר גמור

רק חשוב להבין שזה לא מעיד על האינטלגנטיות של האגם, אלא על כישלנו במערכת האיתות.

Noam S

New member
...

אולי בשבילך זה שטויות, אבל את זה לא אני, זה לא ממש חכם לומר את מה שאמרת. אם תוך כדי שיחה אותה בחורה קוראת מיילים ובודקת מה מצב הפסטה על הגז כל 5 דק'... ועוד מספר דברים (היא אמרה לי) - זה לא מראה על רצינות יתרה. ביני לבינך - אם היא היתה מדברת עם בראד פיט היא לא היתה בודקת לא מיילים ולא פסטה. אז בבקשה... אומנם את בחורה, אבל אל תנסי לעשות מכל הבחורות בלונדיניות חייכניות
בלי הכללות בבקשה. "זה אתה. לא הן." - נו ברור, הגבר תמיד אשם
תצבעי לשחור

תראה,

צא מנקודת הנחה שהיא מדברת / דיברה עם עוד מאה גברים ככה שאין לה כוח להתחיל לבזבז אנרגיות על מישהו שאולי לא יקרה איתו כלום. צא מנקודת הנחה שהיא לא טיפוס שאוהב לשבת מול מסך ולצ'וטט במשך שעות אלא מעדיפה לעשות דברים בצורה אחרת. צא מנקודת הנחה שהיא לא כמוך. נקודה. ת'אמת? גם לי אין סבלנות לצ'יטוטים אל תוך הלילה עם אנשים שאני לא מכירה (וגם עם כאלה שכן). מעדיפה את הדרך הישנה והטובה של טלפון , פגישה וסלאמאת. כל הכתיבה הזאת די מתישה בסופו של דבר. ברגע שיש לך פרטים בסיסים וזה נראה לך ,לא עדיף פשוט לעבור לטלפון? נשמעת לי דרך הרבה יותר טובה להכיר ככה בן אדם.

Noam S

New member
אחלה גישה

"טלפון , פגישה וסלאמאת"... אולי נקצר תהליכים וישר סאלאמת? בכל מקרה, גם אני כבר לא הכי מחבב את הרשת בכל הקשור להכרויות. הרוב זה מריחה אחת גדולה. אבל יש איזה מינימום של שיחה אינטרנטית לפני שעוברים לטלפון. איזה מינימום של השקעה. מינימום של בירור פרטים. התרשמות של אופי האדם בכתב. ותאמיני לי שאפשר ללמוד הרבה על אדם תוך חצי שעה של צ'יטוט.

טוב,

את ה-סלאמאת אני מרשה לכל אחד לפרש אחרת:) לגבי המינימום-צודק. נראה לי ששעה שעתיים מספיקות כדי להבין אם יש מצב להמשך או לא ולפחות בהן,רצוי להשתדל. אבל אולי באמת היה לה משהו על הגז?! אתה רוצה שהיא תשרוף את האוכל רק בשביל שתצא מרוצה???

Noam S

New member
חלילה

אומרים שאתה עסוק ושתדבר כאשר תתפנה. לא בחצי תחת... אחרת ככה השיחה גם נראת.

yuli c

New member
לא מסכימה איתך...

תראה, יש אנשים ואני מכירה כאלה שיודעים למשל שיש להם שגיאות או שההתבטאות שלהם בכתב בעיקר שמדובר בכתיבה במסנג'ר לא משהו ועל כן מעדיפים שלא ליצור רושם רע אצל הצד השני ולהבליט את הצדדים היותר חזקים שלהם דרך שיחה בטלפון. ושגיאות כתיב חמורות ככל שיהיו, אינן בהכרח מעידות על אינטילגנציה ו/או רמה אישית, כבר יצא לי להכיר אנשים מאוד אינטיליגנטים בעלי רמה אישית מאוד גבוהה שסובלים מלקויות למידה כאלו ואחרות, ובתור אחת שגם סובלת מלקויות למידה שמתבטאים בייחוד בכתיבה מהירה כמו מסנג'ר אני מעדיפה לקצר או אפילו לדלג על התהליך הזה ולעבור לטלפון. אני לא חושבת שהנכונות לדבר במסנג'ר לפני הטלפון זה איזשהו מדד להשקעה, ועל כן אם אם אני לא מחפשת חבר להתכתבות אני אעדיף לעבור לטלפון ולא למשוך זמן על שיחות במסנג'ר שלא אומרות הרבה, מניסיון.

Noam S

New member
אני מקווה שזה נאמר כבדיחה

יותר ממשפט ציני אך רציני. בכל זאת - אדום הפורום... ופירוש רש"י (רק למקרה שזו לא היתה בדיחה): זו היתה דוגמא תיאורטית למקרה שהיא לא היתה זורקת זין, בניגוד לזריקה שכן התחוללה.

ufffnick

New member
מה לא ברור לך?

אתה באמת מצפה שהיא, היושבת מול מסך מרצד, עם מינימום חשק להתכתבות ורצון עז לעבור לטלפון, תשב עם כל התחת על הכיסא, עם מקסימום השקעה וקשב, לאדם זר לחלויטן בצד השני של הרשת, כשכל מה שיש לה ממנו זה אותיות קופצות ואולי תמונה (שגם אמינותה מוטלת בספק מניסיונה בעבר)? ברור שהיא היתה משקיעה הרבה יותר אם זה היה מישהו שהיא מכירה ומוקירה. אבל אתה זר. והיא מתנהגת אליך כאל זר.

למעלה