זה פורום זה? זה מדבר זה!

shay or eli

New member
ושוב, היה צורך במהפכה

תמיד יש צורך במהפכה. גם אם היא בעיקר של האיכרים (והיה פרולטריון ברוסיה) אם ישנן מהפכות בארצות המתועשות הסוציאליזם יכול להתקיים. הרי החקלאים תלויים בתעשייה ופועלי התעשייה תלויים בחקלאות, ולכן סוציאליזם גם במדינות האגרריות הוא הכרחי. ולמען הדיוק ההיסטורי, במהפכת פברואר 1917 כונן שלטון פרלמנטרי בורגני ברוסיה. כבר לפני זה במהפכת 1905 ניתנו זכויות עצומות לבורגנות והיא הלכה יחד עם הצאריזם. במהפכת אוקטובר 1917 הוסרו כל המנצלים - הקפיטליסטים, הפיאודלים והריאקציונרים. הדיעה שהצגת דומה למנשביקית ברוסיה שלפני המהפכה - צריך לבנות קודם כל את הבורגנות הלאומית ולאחר מכן את הסוציאליזם. זוהי תורה שנכשלה, ניתן לראות אותה במדינות המזרח הרחוק כמו תאילנד ונפאל שלא הצליחו להתמודד מול בורגנויות חזקות מהן. היום ההמונים בנפאל קיבלו תודעה מהפכנית סוף סוף וכיום מתרחש שם מרד קומוניסטי עצום. יש לבצע מהפכה סוציאליסטית בכל ארץ וארץ, גם אם הפרולטריון בארץ הזאת קטן. בתמיכת בעלי בריתו הפנימיים (האיכרים וחלק מן הזעיר-בורגנים) והחיצוניים (מעמדות פועלים בארצות המתועשות) יכול פרולטריון בארץ נחשלת לקיים סוציאליזם. הדבר לא צלח במאה ה- 20, בעיקר בגלל כישלון ההנהגה המעמדית ברחבי העולם. אך אם כל נסיון העבר, המאה ה- 21 היא המאה הפרולטרית.

shay or eli

New member
אני לא מומחה גדול למהפכה בנפאל

רק לפני כמה ימים קראתי משהו על מרד קומוניסטי שמתקדם שם. גם למאואיזם אני לא מומחה גדול לצערי (אחד מהחורים בהשכלה שלי). הדבר היחיד שאני מכיר מתורת מאו זה ההסבר על לוחמת גרילה, גם זה מאוד בקווים כלליים. חבל שאין את כתבי מאו בעברית.

Azazel

New member
מאו ../images/Emo31.gif

הבנאדם היה יותר קיסר ביני מאשר מהפכן.

shay or eli

New member
סוציאליזם חייב להיות דמוקרטי

הדיקטטורה של הפרולטריון = הדמוקרטיה הפרולטרית. זה אומר שליטה של מועצות הפועלים וועדיי העובדים הפועלים באופן דמוקרטי על אמצעי הייצור והמדינה והזכות שלהם להתנגד לכל שלטון אחר - כוחות ריאקציונריים וקפיטליסטיים. מומלץ לקרוא "הדמוקרטיה הבורגנית מול הדיקטטורה של הפרולטריון" מאת לנין. וקומוניזם אינו הדיקטטורה של הפרולטריון, סוציאליזם הוא כן. סוציאליזם הוא שלב הביניים בין הקפיטליזם לקומוניזם. הקומוניזם הוא מה שבא אחרי הסוציאליזם, אחרי שכבר אין צורך במדינה ושלטון בגלל חיסולם של הבדלי המעמדות והניצול. הקומוניזם בשלבו העליון דומה למה שרבים קוראים אנרכיה, בתוספת עקרון "איש לפי יכולתו איש לפי צרכיו". מומלץ לקרוא "המדינה והמהפכה", שוב מאת לנין.

Azazel

New member
חיסול השלטון= PASSE.

חיסול השלטון הוא לא רק בלתי אפשרי, אלא גם מסוכן ואמוראלי.

shay or eli

New member
היו שלבים בהיסטוריה בהם לא התקיימה

מדינה ואנשים התנהלו יפה מאוד בחמולות. אולי בבוא הזמן הקהילות והועדים יחליפו את המדינה ולא נזדקק לה יותר. ייתכן וללא ניצול לא יהיה צורך במדינה. אך אלו הרבה דיבורים באויר, ראוי לבחון את הדברים כרגע ולא להסתכל רחוק מדי לעתיד, אנחנו לא נביאים.

EverMan

New member
תראה באופן כללי אני מאמין בדבר

כלשהו , שאומר : למה לעזאזל אם אני נולדתי במדינה בשם ארה"ב , אני צריך להרוג אנשים במקסיקו ? רק כי אני נולדתי בארה"ב והם במקסיקו אני צריך למות או להרוג ? מה ההבדל המהותי בין מקסיקו לארה"ב ? שפה מדברים אנגלית ושם ספרדית ? בשביל זה צריך "עוד מדינה" , בשביל זה צריך תחרות בין שניהם ? הדבר הכי הגיוני , זו מדינת על אחת המייצגת את האינטרסים של כולם.

shay or eli

New member
חמולות? היה חביב פעם

בתקופה הטרום פיאודלית? מועצות פעולים, ועדיי מפעלים וקיבוצים? מה רע ברעיון של דמוקרטיה ישירה, כשאדם מנהל את חייו במסגרת קהילתית ויש לו השפעה אמיתית על עצמו ועל אחרים, ולא רק מצביע פעם בארבע שנים?

idoz

New member
חולשה

חמולות - רק בני משפחה רשאים להיות חברים בה, עדיין לא הבנתי מה קורה כאשר גבר נישא לאישה לאיזה חמולה הם מצטרפים. מועצות פועלים, ועדיי מפעלים וקיבוצים - למה לאדם להיות כה מעורב בהחלטות אם הוא לא רוצה?, מה רע בשיטה הנוכחית בה הוא רק בוחר פעם בכמה שנים את המפלגה והאדם שתואמים את השקפת עולמו? לאותן מועצות פועלים, ועדיי מפעלים וקיבוצים אין מספיק כסף, כיצד הן יממנו השכלה לאזרחיהן? למה שהשולטים או כמה אנשים לא ייקחו כסף וציוד לעצמם בלא שהם יתפסו ויקבלו עונש? (ע"ע קיבוץ שפיים). משחר האדם האדם אהב אלימות. האדם זקוק לריגושים בצורת אלימות (שכנראה נותרו בו מתקופת היותו חיה) אחרת יחל אצלו תהליך ניוון תרבותי, דמוגרפי וכו' (ע"ע אירופה).

Azazel

New member
אני רוצה לראות אותך

בונה מסילות ברזל באורך אלפי קילומטרים, משגר אנשים לכוכבים אחרים, ודואג לתשתיות של עיר בסדר גודל של מקסיקו סיטי בלי שילטון.

shay or eli

New member
אוקיי, עוד לא ביטלתי את השלטון

אני לא אנארכיסט. אני פשוט מאמין שייתכן וכשנבטל את הניצול נגיע לשלב בהיסטוריה בו לא נזדקק למדינה. ולשם הבהרה, אני לא תומך חמולות או משהו, רק נתתי אותן כדוגמא לשלב ללא מדינה בהיסטוריה.

Azazel

New member
הבנתי בדיוק מה שאמרת

ואני אומר שזה לא משהו טוב. איך נשיג את כל הדברים שהבאתי כדוגמא?

doresh shalom

New member
מרצ סוציאל דמוקרטית לא סוציאליסטית

אבל ממש לא מא לי להכנס לויכוח הזה (זה מתחיל לחזור על עצמו)

EverMan

New member
כולם היום קפיטליסטים.

ההבדל הוא שבעבודה עדיין יש המון אנשים ממפא"י , אחדות העבודה ועוד שדוחפים לכיוון סוציאליזם. העבודה בכיוון סוציאליסטי , למרות שהיא לא מתפקדת ככה לצערי. אין היום אף מפלגה לא קפיטליסטית. מלבד חד"ש - אבל אי אפשר ממש לבחון אותה בנידון.

למעלה