זה פורום חנונים זה?

RichardSmith

New member
מזכיר לי פאשלה...

אני חושב שזה היה המוסד... אני חושב שקראתי על זה בעיתון...
אבל נשכח מזה.

DirtySpirit

New member
איפה אתה חי?

" היכולת להעמיק ולהרחיב אופקים באמצעות מחשב היא מוגבלת" ?
לשגיא

נכון, ולא נכון

ספרים מסויימים נחשבים איכותיים ואחרים לא. כך הוא הדין גם לגבי סרטים ותוכניות טלוויזיה. אין איש תרבות שיבכר ספר של דניאל סטיל או רם אורן ע"פ צפיה ב"אזרח קיין" או ב"הדיקטטור הגדול" רק משום שמדובר בספר מול סרט. גם באשר לטלוויזיה הרי שמצויות בה תוכניות איכות הזכורות לדורות כגון "שורשים" ו"עמוד האש". רוב האנשים אינם רואים בפלטפורמה עליה מוגשת חוויה תרבותית את חזות הכל, ויודעים לזהות איכות בכל צורת הגשה.

RichardSmith

New member
פה ושם יש הודעות על ספרים.

פשוט ספרים פחות זמינים. גם אם אמליץ על הספרים שקראתי לאחרונה, לאנשים יהיה קשה להשיגם. אז זה די נופל על אוזניים ערלות, לא?

RichardSmith

New member
ובאופן פרטני...

זאת הרשימה שאני קורא כרגע.
Madam Bovary / Gustave Flaubert Knife of Dreams / Jordan A Nietzsche Reader / Hollingdale Hammer of the Gods / Nietzsche, Metcalf The Iliad / Homer Asimov 39-49 short stories / Wells The Silva Mind Control Method / Silva Princess Bride / Goldman Evolution / Baxter The Doom that Came to Sarnath / Lovercraft Fact and Fancy / Asimov The Wealth of Nations / Smith From Herzel To Rabin / Rubinstein LOTR / Tolkien The Hobbit / Tolkien​
רודף העפיפונים / חאלד חוסייני יומנה של בריג'ט ג'ונס / הלן פילדינג מעבר לטוב ולרע, לגניאולוגיה של המוסר / ניטשה מאמר לוגי פילוסופי / ויטגנשטיין הרוח בערבי הנחל / קנת גרהם תולדות המחשבה הכלכלית / אוזר ובלאנשפילד הפיתוי לעוצמה / גולומב כלכלת ישראל / קונדור כה אמר זרתוסטרא / ניטשה הולדת הטרגדיה, המדע העליז / ניטשה המוזיקה של המספרים הראשוניים / סוטוי אלים אמריקאים / גיימן צד שמאל של החושך / לה גווין סודו של ריקי / דודו שחר ניקולס ניקלבי / דיקנס פרקים באסתטיקה / ויטגנשטיין הנשיקה למצורע / מוריאק דר ג'קיל ומסטר הייד / סטיבנסון במדבר וביער עד / סנקביץ' המשוררת מכנרת / בר מדין / שביט מבוא ללוגיקה / קופי מישהו לרוץ אתו / גרוסמן קאנט / יובל קבצנים רוכבים / קרס סיימתי כרגע את: ילד מלחמה / קארין לוואצ'י קבצנים ובררנים / ננסי קרס והם מומלצים
קבצנים הוא הספר השני בסדרה כאשר הראשון הוא קבצנים בספרד. ילד מלחמה הוא הספר הראשון בטרילוגיה.

אתה תיאלץ לסלוח לי

אבל אני מתקשה, מטעמים מובנים, להאמין שזו הרשימה שאתה קורא כרגע. דהיינו - שכל אלו פתוחים על שולחנך ואתה מעלעל בהם סימולטנית. זה קצת יומרני. באנדרסטייטמנט.

RichardSmith

New member
הם לא חייבים להיות פתוחים על שולחני

סימולטנית. ברשימה יש משהו כמו 40 ספרים. כאשר כרגע אני קורא סימולטנית בערך 10. את רודף העפיפונים, WOT, מישהו לרוץ איתו, קאנט, ניטשה, מאדאם בוברי והתנך אני קורא ממש כרגע. שום יומרות.

תתרחק מרופאים פסיכיאטרים../images/Emo8.gif

מי שמסוגל לעוב אחרי 10 ספרים בו"ז הוא או גאון או בעל אישיות מאנית או טועה ולא באמת מצליח להתרכז בכולם.

RichardSmith

New member
טועה אני לא.

אני כן קורא עשרה ספרים אבל כרגע במרווחי זמן די גדולים, אולי שעה ביום לקריאה. לפני תחילת הסמסטר היו יותר שעות בעניין.

RichardSmith

New member
בהחלט בהומור. ../images/Emo13.gif

או לפחות לא בכבדות. בתקופת הצבא נהגתי לקחת 4 ספרים בתיק ולהחליף ביניהם בנסיעה. עם העייפות של יום העבודה, קרה שדמויות ומעשים השתזרו להם בסיפורים, היה די מדליק למען האמת, אפשר ליצור ככה סיפורים חדשים.

mantrix

New member
ומה אם יש לו פיצול אישיות נשלט? ../images/Emo13.gif

הוא מקצה אישיות שלמה עבור כל מטופל...

mantrix

New member
מה זה בדיוק "נוטה"? ../images/Emo3.gif

זה כמו שתגיד שמגדל פיזה *נוטה* ליפול

Nimst

New member
זו אחת מ5 משמעויות של הפועל

והרי לך הוכחות, אם אתה ממש מתעקש" לנטות (פ') לאהוד, להעדיף, לשאוף לכיוון, להימשך ל-, ללכת עם, ללכת אחרי (פ') לרצות ב-, להיות נכון, להיות מוכן, להסכים ל-, להיענות, להתכוון (פ') לכפוף, להתעקם, להיות בכיוון, להיות בשיפוע, להיות בזווית; להטות מלה, לעשות הטיה (פ') לפנות, לסור, לסטות, להסב, לשנות כיוון (פ') להקים אוהל, להאהיל, לפרוש, למתוח ונא לא לפקפק בי להבא, אה?

למעלה