זוגיות ממרחק

אלון811

New member
זוגיות ממרחק

שלום לכולם,
בעיתי היא כזו, אני נשוי כבר 8 שנים לאישה שאני אוהב,
אני חושב שבמרוצת השנים ואפילו עוד בהתחלה, ראיתי שביני לבין בת זוגתי ישנם מרחקים מסויימים (כמו לכל זוג), במקום בו אנו יכולים להכיל את הבן/בת זוג השני/ה.
אני אדם רגשי, אוהב לדבר, וכך גם להביע את אשר על ליבי.
אני אדם מאוד תומך, יעידו על כך חברי וכן גם אשתי.
אשתי היא אדם מאוד "לעניין", קצת הסטריוטיפ של הגבר חסר הרגשות, שרואים לעיתים בטלויזיה.
היא לא אוהבת שיחות על רגשות, יותר מ-5 -10 דק של שיחה, פעם בשבוע והיא כבר אומרת שהיא מתעייפת מהשיחה.
היא אדם שצריך ואוהב תמיכה רגשית, למרות שלא צריכה אותה לעיתים תקופות, אבל כאשר חוותה משברים כאלה ואחרים- לאחר לידה, התחלת עבודה חדשה, כאשר נפצעה, היתי יושב לידה שעות ומדבר איתה, מנסה לעזור בכל דרך אפשרית.
כאשר אני חוויתי משברים כאלה ואחרים, הרגשתי שזה מכביד עליה לדבר על הדברים, שהייתי אומר לה שהיא רואה שאני במשבר ולא דיברנו כבר כמה ימים, היא היתה עונה: "אבל שאלתי אותך אתמול אם אתה בסדר, או שכבר דיברנו על זה".
אני יודע שאולי בין הציפיה שלי לבין האופי/ יכולת שלה לתת, ישנם הפרשים ואנו אנשים שונים.
אך אני מרגיש שאני צריך יותר, וזה יוצר לי סוג של טינה כלפיה, שאינני מעוניין בה.
הינו בעבר בטיפול זוגי, והיא טענה מול המטפלת, ש"כאשר הוא חלש, נפשית או פיזית, זה יוצר אצלי סוג של רצון להתרחק, אני רואה בזה סוג של חולשה שאני לא אוהבת".
זה נגמר בכך שהיא צריכה לעבוד על הרגשות האלו, אך זה נראה שהנסיונות שלה הם בגדר: שואלת יותר מה שלומי, דבר שנראה קצת בכוח ולא מרצון אמיתי.
שוב, אני יודע שכל אחד הוא אדם שונה והצרכים שלנו שונים ואין מתפקידו של הבן זוג למלא לנו את כל הציפיות שלנו.
אך הפער פה הוא כל כך גדול, שהוא מורגש בעיקר ברגעים הקשים, שאני חש לעיתים שאין לי שום תמיכה בבית.
לדוגמא אני עכשיו לפני קבלת משרה חדשה בתפקיד מאוד בכיר.
היתי במשבר בין רצון לצאת מהתחום לבין רצון להתקדם למשרה הבכירה הזו (שתיקח לי את רוב היום), אחרי שאמרתי לה שאני במשבר עם עצמי מה לעשות, דיברנו 10 דק שברוב הזמן אני דיברתי ותיארתי את חששותי.
לאחר כמה ימים אמרתי לה שאני מרגיש עדיין קושי נפשי, היא אמרה אבל כבר דיברנו על זה... תחליט וזהו.
יכול להיות שהיא צודקת, אבל לפעמיים אני צריך לדבר ומבחינתה זה מעמסה.
זה לא התחיל מהבעיה האחרונה אבל זה חידד אותה.
מה עושים?
אני מרגיש שאין לי שום תמיכה בבית, לחפש אותה במקום אחר?

מריוס זכריה

Member
מנהל
התשובה הקצרה היא: כן. התשובה הארוכה יותר - ראה בפנים.

בן או בת זוג זו עיסקת חבילה. אני בטוח שיש לגברת גם כמה יתרונות, אחרת לא היית בוחר בחבילה הספציפית הזאת. ואני מאמין שאותם יתרונות עדיין מתקיימים.

את החבילה הזמנת לפני 8+ שנים, והזמן מחדד דברים. הרבה פעמים מגלים מחסור בחבילה הקיימת, שקשה היה להדעת אותו מראש, או שהיה ידוע אבל אי אפשר היה לדעת כמה זה יפריע בפועל.

בסיכומו של דבר, יש פה צומת החלטה. או להמשיך בחבילה הקיימת, ולקבל את התמיכה הרגשית במקומות אחרים (לגיטימי במאה אחוז, בתנאי שהמקום האחר איננו נערה עם חמוקיים מושכים, או לב מושך) - או לפרק.

לא שומע מדבריך שאתה רוצה לפרק. לכן הצעתי היא לקבל את התמיכה או מחבר קרוב, או מבן משפחה, או מאיש מקצוע. בהחלט לא רומן לצורך תמיכה רגשית, כי זה אומר להתחיל לפרק את החבילה, מבלי לקרוא לילד בשמו.

זו הייתה הגירסה ה"ארוכה יותר". אם תרצה לפתח את הנושא, אתה מוזמן להמשיך בשאלה ולהרחיב.

רק לחדד את השאלה: האם באמת חסרה לך תמיכה ספציפית בעניין? או בכמה עניינים? או שנחוצה לך יותר אהבה? כי אם כן, אנחנו בסרט אחר.

אלון811

New member
אחדד ואענה

בהחלט אני לא בשלב של לפרק את החבילה, וגם אינני מתכוון לתמיכה של זוגיות במתכונת כזו או אחרת עם מישהי אחרת.
אני חושב שחסרה לי תמיכה בכמה מישורים, שבחלקם אני אולי לא רואה בזה עניין גדול מידי מכיוון שאלה "לא נושאים בוערים", אך היתי רוצה גם בהם לקבל תמיכה.
אני בעבודתי אחראי על מאות עובדים, ונמצא תמיד בצומת שבו צריך לקבל החלטות גדולות, דווקא בבית אני רוצה לשחרר ושמישהו יקח את המושכות.
אני בטוח שאני צריך לקבל גם עזרה מקצועית, בגלל בעיות שאני מושך מהעבר ואני מודע אליהם.
תמיד דמיינתי שהבית זה המקום החם שיעטוף אותך, ויתן לך את הכוח להמשיך בימים הקשים. שאלת לגבי אהבה... אהבה מבחינתי היא גם להראות אכפתיות ולצאת מהשגרה/שבלונה של מה שקורה עכשיו ולראות את הצד השני.
אני חושב שאשתי מעדיפה להשאר בשבלונה ושהחיים יורכבו משגרה.
זה לא תמיד דבר רע וכולנו או רובנו מעדיפים שגרה, וגם בשגרה אני רואה שהיא לא רוצה להכנס לעומקם של דברים שלא עובדים טוב (מבחינתה אם זה עובד, גם עם חורק ויש תקלות, עדיף לא לגעת כי זה לא מקולקל). אני בגישת בואי נטפל בדברים שמתחילים לפני שיסלימו, ואני גם יודע להחליק דברים שצריך.
מפה שוב לגבי שאלתך, ישנה אהבה אך היא גם רחוקה מכיוון שאין רצון אמיתי לשנות.
או להשתנות.
וכמו שאמרתי אני אדם רגשי ולכן בניגוד אליה שהעדר שיחות מבחינתה זה טוב ושיש אז זה סתם מפריע, לי החוסר זה יוצר ריחוק.
&nbsp
&nbsp

מריוס זכריה

Member
מנהל
אחדד גם כן

אם אני אשתמש במלים שלך (עם קצת פרשנות), אתה כותב שבחרת במישהי שמבחינה רגשית תואמת את הסטראוטיפ הגברי, זה שחזק ולא מדבר רגשות. ואילו אתה עצמך בסטראוטיפ ההפוך.
&nbsp
אני באמת לא מאמין שמגדר מגדיר מי אנחנו נהיה. ולגיטימי שיהיה זוג שאחד מהם בסטראוטיפ המכיל, המזין, האמהי, התומך - ואחד בסטראוטיפ שנקרא (בהיעדר שם אחר כרגע) לו "מכוון עשייה".
&nbsp
כשזוג נפגש סביב חלוקה כזאת, יש להניח ששני הצדדים נהנים מהיתרונות של אותם סטראוטיפים. שהרי אם מלכתחילה היית מרגיש שאתה רוצה אישה מכילה ומאפתית שאפשר לנהל איתה שיחות נפש ארוכות - היית בוחר באחרת, ולא בזאת.
&nbsp
מכאן אני מניח ששהיו יתרונות גם בזה שהיא כזו. לא פירטת מה יתרונותיה, ולא פירטת למה בחרת דווקא מישהי כזו, אבל אני מניח, מתוך הניסיון, שהיו לך סיבות טובות לכך.
&nbsp
אני מבין שכל בן או בת זוג מגיע/ה גם עם מגבלות, או דברים שבהם הם לא מושלמים. במקרה שלך, ברמה הסטראוטיפית, המגבלה ברורה: חסר לך החלק הרגשי המכיל. לזה התכוונתי בנושא של "עסקת חבילה".
&nbsp
הדגש כרגע הוא על החבילה. אם החבילה טובה, כולל היתרונות שלא ציינת, אז צריך לעבוד על החסר בעזרת אמצעים אחרים.
&nbsp
אם מנגד קשה לך עם עיסקת החבילה, אז אני ממליץ להכנס לתהליך ייעוצי או טיפולי שמטרתו העיקרית תהיהי לעזור לך למפוץ את חייך כעת, ולהחליט לאן אתה רוצה לקחת אותם.

אלון811

New member
יש הרבה דברים במה שציינת

מן הסתם שמכירים ומתאהבים החסרונות נראים יותר שוליים ומתרכזים בדברים הטובים בצד השני, עם הזמן גם הרצונות והשאיפות משתנים.
אני חושב שהיכרתי את אשתי היא היתה אדם מאוד אמביציוני,אחת שהגיעה מבית קשה וידעה מה זו עבודה קשה, אני חושב שהיא גם אדם יותר מכיל, אך הזמנים השתנו, אני נמצאים במצב כלכלי יציב (לא מסודרים או עשירים), והיא מצידה החליטה לרדת לעבוד 70% משרה ולהוריד רגל בהמון תחומים.
מצד שני הציפיה שלה היא שאני אתן גז באותה המידה.
לא אגיד שאצלי דבר לא השתנה, בזמנו שהכרנו היתי בעבודה ובתחום שבו אהבתי, כך שגם פחות היתי צריך לדבר על הקשיים או לחוות תמיכה.
כך שאפשר להגיד שנסיבות החיים שינו גם אותי, בצורך מוגבר בצד שמחבק ותומך.
בטיפולים הזוגיים שבהם היינו, היא היתה מבינה את הצד שלי, אבל שהגיע זמן לעשות שינוים, זה תמיד נראה מאולץ ולכן היא חזרה לשגרה הנוחה שלה די מהר.
אין ספק שדרוש פה חריש עמוק מצידי בהבנה דרכי לאן..
&nbsp

Yaelshachor

New member
כמה דברים

1. הייתי נזהרת מלקבוע שהיא לא אדם מכיל, לא רגיש או לא אמפטי. המצב שתיארת הוא שבחוויה שלך היא לא רגישה כלפיך ולא מכילה אותך. אולי היא כן מכילה אנשים אחרים? אנשי עשייה יכולים דווקא להיות אנשי עצה מצוינים, כי הם יודעים לנתח דברים באופן מעשי ולהפוך רגשות למילים והתלבטויות לבחירות מנומקות, וזה דווקא דבר שיכול להביא לך הקלה. יתכן שמשהו בקשר שלכם שחק את ההכלה שלה כלפיך, את רצונה להקשיב לך ואת הרגישות שלה לדילמות שלך. ואם זה כך צריך לעבוד על הקשר, על הקירבה, ומשם תגיע גם הכלה ואמפטיה. הדרך לפתור את החלק הכי בעייתי בקשר, היא לא לעסוק בחלק הבעייתי בקשר ולהעצים אותו. אלא לעסוק בחלקים הטובים ולהעצים אותם. 2. ילדים קטנים מצפים שאמא ואבא שלהם יספקו להם את כל צרכיהם וכשזה לא מתקיים הם בוכים וצועקים. כשמתבגרים, לומדים שאנחנו צריכים לספק את הצרכים של עצמנו ואנשים אחרים רק עוזרים כפי יכולתם, וזה בסדר. האם חשבת פעם מהם הצרכים שלה שאתה לא מספק? לבחור אישה לחיים זה למעשה לבחור בכל החסרונות שלה ולהגיד "אני יודע שאלה החסרונות שלה ואני בוחר בה בכל זאת". גם אם לא עשית זאת בתחילת היחסים, זה עדיין אפשרי. באמירה כזאת יש הרבה עוצמה כי יש בה לקיחת אחריות על הבחירה שלך, וגדילה מהילד שחייבים לו, לאדם מבוגר שמבין שכשבחר אישה הוא לקח מחויבות ולא מצא לעצמו אמא נוספת. 3. הרבה מנהלים ואנשי העסקים לא יכולים להתייעץ עם בת זוגם על עניינים עסקיים כי זה לא התחום שלה. לפעמים היא כבר משועממת מלשמוע ואין לה עוד רעיונות מקוריים או מה לחדש לך. יתכן שהיא באמת כבר נתנה כל מה שיש לה. להיות מנהל בכיר זה אכן מקום בודד, מלא בדילמות, מטען כבד של אחריות ועוד. כדאי לך למצוא מישהו שעוסק בליווי מנהלים, יש הרבה כאלה והם מספקים גם אוזן קשבת, גם אמפטיה והבנה וגם הכוונה אישית ועצות מעשיות. אבל הכי חשוב? תבחר באשתך מחדש.

אלון811

New member
הקשיים הם אחרים

לעיתים אני מרגיש שאני לא במקצוע הנכון, ואני מספר לה על התלבטויות, לעיתים אלה קשיים שבהם אני מרגיש חלש, ואני מצפה שסתם תעודד קצת.
לא מביא את הבעיות של העבודה הביתה, לרוב אלה בעיות שלי עם עצמי.
מבחינתה הדברים די בהירים כי ככה היא לוקחת אותם בעצמה.
- עייפה מהעבודה- מורידה אחוזי משרה
- אין כח לנקות/לבשל מפסיקה או מביאה מנקה.
&nbsp
היא מרגישה נוח עם עצמה, להחליט איפה ומתי להוריד לחץ, והציפיה שאני אבין (גם אם אני לא חושב שזה נכון) אני אומר לה את הדברים אבל לאחר שהוחלטו אני נדרש לחיות את זה, ואני מכיל את זה ומבין שצריך להמשיך כדי לשמור על יחסים תקינים בלי שיהיו מטענים.
כשזה נוגע לכך שאני אקח צעד אחורה במשהו, היא כועסת והיחסים יכולים להיות מאוד מתוחים תקופה ארוכה, מכיוון שהיא לא מוכנה להרפות מהמחשבה "איך עשיתי את זה", למרות שתגיד שאם החלטתי אז זה בסדר.
&nbsp

Yaelshachor

New member
אתה צריך ליווי אישי

יש בהחלט סוגים של ליווי שנוגעים גם בהיבט המקצועי תעסוקתי ובדילמות הקשורות לקריירה, וגם בהיבט האישי של הגשמה, נטיות לב, דיוק מטרות וכו'. לאשתך כנראה אין עוד מה לתרום לך כאן. תפטור אותה מהתפקיד הזה וכך תהיה לך ולה הקלה. תתחיל לחפש המלצות למלווה שכזה. שנית, קח אחריות ותתחיל להעצים את החיובי שבזוגיות שלכם. צאו יותר, תחוו יותר. שני אלה ביחד יביאו לך פתרון. אבל יש לי תחושה שזה לא מרגיע אותך כי אתה עדיין נאחז באותו ילד שבוכה כי הוא לא מקבל את רצונו מאמא, שהיא גיבורת על כל יכולה וכתובת לכל עניין.

alongrin

New member
אני לא מבין...

מי מפריע לך או עומד בדרכך לנהוג בדיוק כמוה?
אתה צריך לבקש רשות ממישהו?
רוצה להוריד קצת רגל גז? תוריד ואל תבקש רשות מאף אחד.
בא לך לשנות כיוון, תשנה..
תעשה מה שטוב ונכון לך.
&nbsp

A לוןA

New member
קצר ולעניין

אישתך מחפשת "גבר-של-פעם". כל דיבורי הרגשות והקושי מורידים לה ממך. "גבר אמיתי" מתמודד לבד, צד את הממותה וחוזר הביתה בלי לדבר אחכ יומיים על הקושי הריגשי בהריגת יצור חי.
אם אתה רוצה לשמור על החבילה, זה המשחק שאתה צריך לשחק. תמיכה ריגשית- במקום אחר (וכשאני אומר מקום אחר אני מתכוון חבר או פסיכולוג- לא בגידה)

אלון811

New member
אני גם חושב שהכיוון הוא כזה

אבל, אני חושב שזה קורה אצל הרבה נשים. (לפני שיכנסו בי פה כמה, גם אצל גברים).
אשתי באה מבית קשה יום שבו האבא היה הולך ועובד ב-2 עבודות בלי להתלונן, גם אם היה לו חצי התקף לב, היה הולך ועושה את "מה בצריך".
מצד שני אמא של אשתי היתה אחת שגם עובדת קשה (לא כמו הבעל), וגם מטפלת בו, מתוך חוסר הזמן שלו לעשת כך.
אני חושב שישנם נשים, שעדיין מצפים שהגבר יהיה "גבר", כי מבית כזה הם באו.
אך הן בגלל מצב חיים לא קשה והשרדותי, מרגישות שהן לא צריכות לעמוד באותו סטריוטיפ רק בצד השני, של האישה . כי אין צורך בכך, החיים הם לא השרדות.
אני מבין את האמרה שלך שצריך תמיכה רגשית במקום אחר.
הבעיה שבאיזה שהוא מקום אצלי זה יוצר קצת אנטגוניזם.
אני עובד מהבוקר וחוזר כל יום בשמונה בערב, אין לי זמן לשיחות נפש במהלך היום, אני מרגיש עייף, ומרגיש שבבית לא יותר מידי רוצים להכנס לפרטים.
לא יודע אם שיחה אחת לשבוע שעה תעשה את כל העבודה (או אם אני רוצה שזה יהיה הפתרון)

A לוןA

New member
תראה,

זו הכלה.
היא לא מספקת תמיכה רגשית.
להיפך, פתיחות רגשית מצידך גורמת לה לחשוב עליך כעל רכרוכי ושבי.
עכשיו שתי אפשרויות- או שאתה מקבל אותה כמו שהיא ומקשיב למה שכתבתי מעלה
או שאתה נפרד ממנה ומחפש מישהי שתיתן לך את כל מה שאתה רוצה.
&nbsp
להישאר במקום ולהגיד- אבל אני רוצה שזה יהיה אחרת!!! וגם לפתח תיסכולים שלמרות כל מה שאתה רוצה הדג שאתה מחזיק בבית לא שר כמו זמיר אלא נשאר דג- זה מטופש, ומתכון בטוח לאומללות.
&nbsp
או שתשלים עם הקיים ותשחק את המשחק, או שתשבור את הכלים.

alongrin

New member
מסכים לגמרי עם מה שאתה אומר.

ורוב הנשים הן כאלה בתוך תוכן...מי יותר מי פחות.
לך תעבוד ותביא את הכסף ואל תתלונן.
אם אתה רוצה להתבכיין לך לאמא שלך או לפסיכולוגית - כי אני לא.
&nbsp

A לוןA

New member
אז עכשיו שתי אפשרויות:

או שתביא את המחקר המעמיק שאתה מתבסס עליו בנוגע ל"רוב הנשים"
או שאתה סתם מקשקש.
&nbsp
אני לא אוהב קשקשנים.

A לוןA

New member
מריוס

אנחנו מכירים כבר יומיים
אני פעם הבטחתי שיהיה יפה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
מכיר את הבדיחה על "פעם ראשונה"?

זוג בפולין נוסע אחרי ליל החופה בעגלה עם סוס לעבר כפר הבית שלהם.
פתאום הסוס עוצר, באמצע הדרך.
הבעל ממלמל: "פעם ראשונה", מביא מכה בשוט וממשיכים.
פעם שנייה הסוס נעמד, הבעל ממלמל "פעם שניה", שוב שוט, וממשיכים.
פעם שלישית הסוס עוצר, הבעל ממלמל "פעם שלישית", מוציא רובה ויורה בסוס.
האישה קופצת על בעלה: מה אתה עושה? איך נגיע עכשיו?"
והבעל ממלמל: "פעם ראשונה".

למעלה