כל אחד קורא את עולמו הפנימי בדברי אחרים
הפרשנות שלך כל כך רחוקה מכוונתי שזה ממש משעשע.
אין פה שום עניין של מלחמה וכיבוש שטחים, בוודאי לא במערכת יחסים. יש פה עניין שבין אדם לבין עצמו, וההתמודדות שלו עם לשים את עצמו במרכז (שבוודאי מופיעה בעוד אלף מקומות בחייו) היא התמודדות פנימית. מבחינתי אדם ש"שם את עצמו במרכז" הוא פשוט אדם שער לרצונות ולצרכים שלו ומבטא אותם בפשטות כשהם עולים, וזה חיובי מאוד כי זו הדרך היחידה שמאפשרת שיחה אמיתית.
אנשים שבאופן טבעי מתייחסים בכבוד לרצונות ולצרכים של עצמם לא מנהלים שום מלחמה. הם מדברים בטבעיות על הרצונות והצרכים שלהם ופועלים בטבעיות למימושם. כשהם פוגשים אדם נוסף כמוהם, ושניהם מבטאים בטבעיות את הרצונות והצרכים שלהם, מתקיים משא ומתן בריא ומוצאים פתרונות ופשרות שעובדים בשביל כולם. אם אין פתרון, לפעמים מפרידים כוחות ונפרדים. לא מתוך מלחמה, אלא מתוך איזון בין הרצון להיות ביחד לבין תשומת הלב למה שכל אחד צריך ורוצה.
הבעיה מתחילה כשאחד הצדדים הוא כזה ששם את הרצונות והצרכים שלו בצד. זה בדרך כלל משהו שנלמד עוד בילדות, לפעמים זה מתוך צורך לרצות או להתחבב, לפעמים זה בגלל הורים תובעניים או לא יציבים ועוד הרבה סיבות. ואז צד אחד מבטא צרכים ורצונות, והצד השני שותק. והחיים מתגלגלים, ובגלל שאין משא ומתן בריא, הדברים נוטים יותר ויותר לצד הראשון. לא בגלל שהראשון רשע, אלא בגלל שהשני מסיבותיו לא תרם את הצד שלו, ולא נתן שום רמז (או אולי נתן רמזים בפאסיב-אגרסיב) לצרכים שלו. ואז אחרי שנים, השני השותק מתעורר ומתרעם על חוסר האיזון. הפתרון היחיד פה הוא שהראשון ילמד להביע צרכים, וזה לא דורש כיבושים ומלחמות אלא מוכנות של אותו אדם להשיל את הצורך שלו להקטין את עצמו ולרצות אחרים כדי להשיג את הרווחים החבויים שהוא מוצא בזה.