זוכרות את הזקיק שלי??? הלך פייפן.. |אוט

באאבו

New member
זוכרות את הזקיק שלי??? הלך פייפן.. |אוט

היי, זוכרות את הזקיק הבודד הזה שלי?? זה שיצא לי מהזריקות בבטן.. well, גם הוא הלך פייפן...
. ביום חמישי בלילה, אחרי שיחה עם הרופא, הוא אמר לי שאני ממש על סף ביוץ ושאקח כוריגון. (למה כוריגון אם אני ממש על סף???) בכל מקרה, לקחתי. אחרי שעתיים בערך היה לי דימום קטן קטן (ממש טיפות). מה שבעצם מעיד על ביוץ.. ומה? טבלתי רק למחרת...בערב!! זה אחרי 24 שעות בערך, שהביצית
כבר התאבדה... (היא מחזיקה 18 שעות, לא??) אווווווףףףףף.. לעזאזל הטיפול הזה, לא אכפת לי שהלך עוד טיפול, אבל רק ההמתנה והזמן הזה שעובר ומתבזבז.. משגע אותי!!! בכל מקרה, החלטנו ללכת ל- IVF. מה´ כפת לנו לתת את המכה?? אבל מה, משקשקת ביצים.. נראה לי ממש לא נעים ה- IVF´פים האלה.. לפני כמה לילות אפילו חלמתי
, ותסלחו לי.. שדחפור חופר לי בחצוצרות ושואב את הביציות שלי עם הכף שלו... בבקשה.. תגידו לי שה- IVF זה לא נורא כ"כ... תודה, באבו

צ´מעי יקירתי

ה-IVFים האלה באמת לא תענוג גדול אבל עם יד על הלב באמת (אבל באמת) שזה גם לא נורא. הזריקות הן זריקות (כמו בשאר הטיפולים) והשאיבה (שהיא בעצם ההבדל הגדול) עוברת תוך 5 דקות של ריחוף ובלי בולדוזרים אלא עם ידו העדינה של הרופא המיומן. וההחזרה כבר באמת קטנה עלינו. הקושי הכי גדול לדעתי הוא ההמתנה לתשובה (וזה אנחנו מכירות מכל טיפול). אז באמת שאין מה לפחד רק לראות את כל העיניין כחוויה מרתקת של תהליך מדהים שיש לנו את הזכות המפוקפקת (במרכאות או שלא) לחוות אותו. חיזקי ואימצי והעיקר שיהיה בהצלחה.

אולה *

New member
באבושקה!

אפשר קודם כל קצת לעודד? אז ככה: נקווה, שלא הפסדת את החודש, והביצית היפה תבשיל יפה ותביא את ה...הריון (לא חביתה). ואם לא - IVF לא נורא כ"כ. זה, כמובן, פחות נעים מהדרך הטבעית להביא ילדים לעולם
, אבל כמו שסוכריה אמרה - סקס זה בשביל הכיף. ומה לא עושים בשביל הילד! אין מה לפחד מ-IVF, ההרדמה קלה - בסה"כ 20 דקות. עושים דיקור שחלות ושואבים את הביצית (את כל הזקיק - עם הנוזל). אח"כ מפגישים את הביצית עם הזרע, ואם נוצר ה"קליק" - יש הפריה. לאחר 48/72 שעות מחזירים את העובר (בדומה להזרעה).
אולה

עמית@

New member
IVF זה לא נורא כל כך (הנה אמרתי)

והביצית חיה 24 שעות, לא 18 אולי עוד הספקת. בהצלחה בהפריות.

אוראושר

New member
../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה למועדון ה- I.V.F הלא כ"כ נורא ואיום. שאיבה, החזרה וההמשך ידוע... אני באופן אישי אוהבת יותר את השאיבה כי אז נרדמים ולא מרגישים כלום! ההחזרה היא כמו כל הזרעה - שתמיד שנאתי אותה (משום מה ומי) אז קודם שיהיה לך
בטיפול הנוכחי - כי עדיין כלום לא ברור. ואם בכל זאת זה לא יצליח אז מאחלת לך שתהיה לך הפרייה אחת ויחידה ושתעבור לך בקלות. אבל - בואי נקווה שכן יצליח לך עכשיו.

עוד לא אבדה תקוותנו

ואם בכל זאת לא הלך, ותתחילו IVF , זה באמת לא כ"כ נורא. רוב התופעות, כמו שהבנתי, משותפות גם להזרעות, רק שאנחנו מרשות לעצמנו קצת יותר... הערה קטנה- בקשר לטבילה שלך- כדאי מאוד מאוד (ושוב פעם מאוד) שתמצאי רב שמתמצא גם בטיפולים, כי יכול להיות שאת יכולה לטבול בזמנים שונים ממה שחשבת. אחרי הכל-העסק לא כ"כ טבעי ורגיל אצלנו, נכון? תתפלאי, אבל יש הקלות בעניין. אם את לא בקטע של רבנים-תשכחי ממה שאמרתי.

באאבו

New member
שמשונת ../images/Emo42.gif ../images/Emo42.gif |שמש

דוקא כן התייעצתי עם רב אחד, בנאדם מקסים ופתוח.. אין הרבה מה לעשות לגבי השמירה של 7 הימים הקריטיים שבין סוף המחזור ליום הטבילה. מה שכן, הוא אישר לי לספור את הימים האלה מהרגע שהמחזור נגמר, גם אם הוא נמשך נניח, שעתיים (
). (בדר"כ סופרים מינימום 4-5 ימים, גם כשהמחזור קצר יותר). אגב, הוא גם המליץ לי על כדורי אבץ ושתיית לימון, שמקצרים את המחזור (וזה באמת עוזר, התקצר לי ביום). ועכשיו, בנוגע ל- IVF: איך זה שמגיעים למצב של 15 זקיקים גדולים?? לא מתפוצצים מזה??
שמשונה, תודה רבה על העצות..
ומקווה ש- IVF באמת לא נורא כל-כך... באבו

תשובות להכל, רק אל תקראי לי שמשונה

אז ככה: דוקא לגבי השבעה ימים יש הרבה מה לעשות. לא התכוונתי שאפשר לוותר עליהם, אבל יש הקלות והנחיות מסוימות, כדי שזה ישאר בגדר 7 ימים ולא יהרס בגלל הטיפולים שגורמים לתופעות כמו דימום. קצת קשה לי לענות לך, כי אני לא מכירה אותך ואין לי מושג עד כמה את יורדת לפרטים בעניין הזה. באופן עקרוני- כדי שלא ידפקו לך השבעה ימים באמצע, אל תסתכלי על כלום. אם תרצי עוד פרטים- תבקשי, אני לא רוצה להגזים כאן... בינתיים, אם תצרפי את ההקלות לשלי-אנחנו במצב די נחמד... לגבי IVF : השאלה למה את קוראת זקיקים גדולים? אני לא אסגיר את מספר הזקיקים שלי מטעמי עין הרע ואמונות טפלות, אבל לא מתפוצצים מזה. צריך לשתות המון, ולפעמים קצת כואב ולא נוח, זה הכל. מה שכן, בטיפול הקודם היו לי פחות זקיקים מעכשיו, והם היו גדולים יותר-כנראה שיש קשר וככל שיש יותר זקיקים הם יכולים לגדול פחות. יש סיכוי גבוה למדי שאת השורה האחרונה המצאתי כדי לשכנע את עצמי. אני רק מקווה כל הזמן שהזקיקים שלי מספיק גדולים, כי אם לא-עדיף איכות מאשר כמות.

באאבו

New member
היי, סליחה על השם - ועוד תגובות.. ../images/Emo3.gif

קודם כל, באמת סליחה על השם.. זה מזכיר לי שמקצרים את השם שלי (האמיתי.. לא את הבאבואיסט, ואני נ-ו-ר-א מתעצבנת..) בקיצ´, כן, אני יודעת שלא מסתכלים וכו´ וכו´.. אני די בעניינים ודי מקפידה. אבל לגבי 7 הנקיים.. אין מה לעשות!! זוהי הרי ההוראה המפורשת בתורה. כל השאר זה דה´רבנן, ואפשר לעשות קיצורי דרך, כמובן בהוראת רב
. לגבי הזקיקים, לרגע רציתי לצעוק לעצמי שגיליתי משהו חדש, שגודל הזקיקים תלוי בכמות שלהם.. אח"כ קראתי את השורה הבאה שלך. שובבה..
. זקיקים גדולים אני מתכוונת לזקיקים שמסוגלים לבייץ. אצלי למשל, תמיד יש 2-3 זקיקים "נורמאליים", שמהם בערך 2 ממשיכים לגדול לביוץ והטכנאית תמיד אומרת לי שיש עוד "מס´ זקיקים קטנים".. לזה הכוונה. בטיפולי IVF מגדילים את הקטנים האלה לרמה שיוכלו לבייץ, לא?? אנא, עוד שאלה: איך מתבצעת השאיבה? ואם מחזירים לרחם ממש תאים מחולקים, שהם למעשה, צעד אחד לפני ביצית, מה הסיבות שיכולים לגרום לכשלון?? (טוב, זה היה 2 שאלות..
( שמש יקרה, המון תודה על המידע! באבו

עמית@

New member
אני מניחה שהתכוונת כמה צעדים

לפני עובר ולא ביצית.. כי מחזירים ביצית מופרית הסיבות לכשלון הן כמובן מגוונות ומעל כולן מסתורין ההשרשה.. בטיפול IVF מנסים להגיע לכמה (אופטימלי סביב 10) זקיקים בשלים שבהם ביצית תקינה. שואבים דרך הנרתיק עם מחט מונחית אולטראסאונד. בקשר לתורה וימים נקיים אני ממש (אבל ממש) לא יודעת כלום
צר לי.

לגבי השאלות שלך...

השאיבה מתבצעת דרך הנרתיק. עוד לא הצלחתי להבין איך משם הם מגיעים לשחלה (ישנתי בזמן השאיבה אז לא הראו לי) אבל הבנתי שלא עוברים דרך הרחם. יש להם איזה מסלול מופלא ישיר לשחלה. מחזירים לרחם עובר עם תאים מחולקים אבל ממש אי אפשר לדעת מה יקרה איתו ב 12 יום עד לבדיקת הדם. אצלי, ברוב הטיפולים, העוברים הגיעו ל 4 תאים אבל לא המשיכו להתחלק משם. למה? אין לאף אחד מושג (שמעתי שביצית או זרע באיכות ירודה יכולים לבצע את החלוקות הראשונות אבל לא מצליחים להמשיך) העובר אמור להמשיך להתחלק, הרירית אמורה לגרום לו להשתרש בה ואז הוא אמור להתחיל להפריש את הורמון ההריון לדם שיגרום לגוף להחזיק אותו (ולא לגרום למחזור). כל שלב בדרך עלול להשתבש וגם אח"כ, לצערינו, לא מובטח לנו שהכל ימשיך כמו שצריך. אני מקווה שאצלך הכל יתקתק כמו שעון ותצטרפי לרשימת המצליחות בטיפול IVF ראשון (יש כמה וכמה בפורום...) חנה

"אין מה לעשות"-דוקא לא!!!

תסלחי לי שאני לא יורדת מהעניין אבל אולי אני אבהיר את עצמי יותר- ה"קיצורי דרך" שאת כתבת עליהם, ממש לא מוכרים לי (אבל נשמעים טוב). אני התכוונתי בדיוק לשבעה נקיים! יש מה לעשות!!! למשל, ידוע שהדקא גורם לדימומים, אפילו קלים שבקלים-זה בעיה, לא? ומה קורה אם למשל, לא היה דימום למרות הדקא או שהוא הפסיק, עשית מה שעשית, ואחרי יומיים פנצ´ר? אז מה, הלך הכל? מתחילים לספור שוב? ממש לא בטוח. נכון שעם עובדות א"א להתווכח, ולא חשוב ממה נגרם הדימום- אבל עדיין יש הנחיות מסויימות ויש בדיקות מסויימות שמתאימות למקרים כאלה, אפילו שברור ברור ברור שהדימום הוא בגלל הדקא ומגיע מהיכן שמגיע. אז גם בשבעה נקיים עוד יש מה לעשות. תמיד שווה לשאול. לגבי הזקיקים- שובבה זה השם השני שלי. סליחה שהטעתי אותך. ב- IVF יש יותר זקיקים ומגדילים אותם, אבל עדיין יש קטנים יותר גם כן. זה אותו רעיון אבל בגדול-יותר זקיקים מאשר בהזרעות. השאיבה מתבצעת בהרדמה מלאה (אחרי צום, כי את בעצם מוכנה לניתוח, אם וכאשר...). התהליך עצמו לא לוקח הרבה זמן, רק כמה דקות. שואבים את הנוזל של הזקיקים, עם הביציות היקרות מפז, ואחרי חצי שעה בערך את מתעוררת. אחרי התאוששות קלה יעבירו אותך לחדר, תקבלי לחם עם ריבה ותה (כמו בקיבוץ) ובערך אחרי שעתיים את משתחררת הביתה. יכול להיות שתרגישי כאבים, כי בכל זאת עשו שם משהו... לי כאב רק כשקמתי והתיישבתי. אבל אנחנו מתרגלים להכל. אל תדאגי לשאיבה, זה החלק הקל מבחינתך. לגבי ההחזרה- מחזירים לרחם עובר/ים, ומבחינת הצוות את כבר בהריון... אבל עדיין יכול להיות כשלון. שאלתי כבר כמה פעמים על הסיבות לכשלון (תנחשי למה) והתשובות שקיבלתי הן: יכולות להיות לכך הרבה סיבות, הרי גם זוג שנכנס להריון באופן טבעי לא מצליח אחרי פעם או פעמיים (מעניין למה רק אני מכירה אנשים כאלה). ועוד תשובה- כנראה שמשהו לא היה בסדר וזה הריון שלא צריך היה להתפתח. דרך אגב זה קורה גם בהריון טבעי לחלוטין ויש הרבה נשים שלא יודעות שאם היה להן איחור במחזור זה בגלל הריון שלא התפתח. לדעתי אף אחד לא יודע למה באמת זה לא מצליח, גם לא הפרופסורים למיניהם. אם זכרוני עוד מתפקד, את עדיין לא ב- IVF , אז בבקשה, אל תתחילי לדאוג כבר מעכשיו, טוב? כמה דיברתי, אני הולכת לשתות משהו. ועוד דבר- בקשר לשם- לא צריך להתנצל. זה פשוט נשמע לי לא טוב. השם האמיתי שלי הרבה יותר יפה, אבל הוא תפוס. יום טוב!!! אני כאן לשאלות נוספות אם יש. רגע רגע, יש לי גם שאלה- איך קוראים לרב של הלימון? ואיזה טעם יש לאבץ?????

באאבו

New member
הרב של הלימון..

הרב של הלימון זה הרב השכונתי אצל אחותי (בפ"ת). קוראים לו הרב אלול. אני שותה הרבה מים חמים עם לימון, ולאבץ אין טעם. (קונים קפסולות כאלה של ויטמינים, מבית טבע). ולגבי ענין ה- 7. נכון. נכון. נכון. את צודקת. כתבתי לך אח"כ הודעת: "אה..", לא ראית?? כשיש דימום שנובע מהטיפולים, לא מחשיבים אותם כדימומים טמאים. (הנה, עובדה שהיה לי גם מהכוריגון יום לפני הטבילה.) אחותי, סגור?
לגבי שאר המידע, שוב תודה רבה! זה באמת עוזר המון לדעת את כל הדברים האלה, (מקווה שלא אצטרך להגיע ללחם ולריבה של ביה"ח ..
) נשיקות, באבו

אוראושר

New member
שמש מתוקה

את פשוט מקסימה - איזה הסבר מדוייק! לא פיספת אף פרט בתהליך ההפריה. כל כבוד לך על הסבלנות שיש לך לכתוב. לי יש כ"כ הרבה תשובות אבל כשאני באה לכתוב אותן פשוט נעלמות לי המילים ואני מרגישה שאני לא מבינה באף מושג מהמושגים הרבים שיש בפריון... יישר כח כיף לי לקרוא את התשובות שלך בכלל - גם ההומור. ביי

למעלה