"אין מה לעשות"-דוקא לא!!!
תסלחי לי שאני לא יורדת מהעניין אבל אולי אני אבהיר את עצמי יותר- ה"קיצורי דרך" שאת כתבת עליהם, ממש לא מוכרים לי (אבל נשמעים טוב). אני התכוונתי בדיוק לשבעה נקיים! יש מה לעשות!!! למשל, ידוע שהדקא גורם לדימומים, אפילו קלים שבקלים-זה בעיה, לא? ומה קורה אם למשל, לא היה דימום למרות הדקא או שהוא הפסיק, עשית מה שעשית, ואחרי יומיים פנצ´ר? אז מה, הלך הכל? מתחילים לספור שוב? ממש לא בטוח. נכון שעם עובדות א"א להתווכח, ולא חשוב ממה נגרם הדימום- אבל עדיין יש הנחיות מסויימות ויש בדיקות מסויימות שמתאימות למקרים כאלה, אפילו שברור ברור ברור שהדימום הוא בגלל הדקא ומגיע מהיכן שמגיע. אז גם בשבעה נקיים עוד יש מה לעשות. תמיד שווה לשאול. לגבי הזקיקים- שובבה זה השם השני שלי. סליחה שהטעתי אותך. ב- IVF יש יותר זקיקים ומגדילים אותם, אבל עדיין יש קטנים יותר גם כן. זה אותו רעיון אבל בגדול-יותר זקיקים מאשר בהזרעות. השאיבה מתבצעת בהרדמה מלאה (אחרי צום, כי את בעצם מוכנה לניתוח, אם וכאשר...). התהליך עצמו לא לוקח הרבה זמן, רק כמה דקות. שואבים את הנוזל של הזקיקים, עם הביציות היקרות מפז, ואחרי חצי שעה בערך את מתעוררת. אחרי התאוששות קלה יעבירו אותך לחדר, תקבלי לחם עם ריבה ותה (כמו בקיבוץ) ובערך אחרי שעתיים את משתחררת הביתה. יכול להיות שתרגישי כאבים, כי בכל זאת עשו שם משהו... לי כאב רק כשקמתי והתיישבתי. אבל אנחנו מתרגלים להכל. אל תדאגי לשאיבה, זה החלק הקל מבחינתך. לגבי ההחזרה- מחזירים לרחם עובר/ים, ומבחינת הצוות את כבר בהריון... אבל עדיין יכול להיות כשלון. שאלתי כבר כמה פעמים על הסיבות לכשלון (תנחשי למה) והתשובות שקיבלתי הן: יכולות להיות לכך הרבה סיבות, הרי גם זוג שנכנס להריון באופן טבעי לא מצליח אחרי פעם או פעמיים (מעניין למה רק אני מכירה אנשים כאלה). ועוד תשובה- כנראה שמשהו לא היה בסדר וזה הריון שלא צריך היה להתפתח. דרך אגב זה קורה גם בהריון טבעי לחלוטין ויש הרבה נשים שלא יודעות שאם היה להן איחור במחזור זה בגלל הריון שלא התפתח. לדעתי אף אחד לא יודע למה באמת זה לא מצליח, גם לא הפרופסורים למיניהם. אם זכרוני עוד מתפקד, את עדיין לא ב- IVF , אז בבקשה, אל תתחילי לדאוג כבר מעכשיו, טוב? כמה דיברתי, אני הולכת לשתות משהו. ועוד דבר- בקשר לשם- לא צריך להתנצל. זה פשוט נשמע לי לא טוב. השם האמיתי שלי הרבה יותר יפה, אבל הוא תפוס. יום טוב!!! אני כאן לשאלות נוספות אם יש. רגע רגע, יש לי גם שאלה- איך קוראים לרב של הלימון? ואיזה טעם יש לאבץ?????