זוכרים כמה שהצטערתם על קומונת ה..

SaraGubits

New member
יש מחסור בתינוקות לאימוץ

ובשביל לפצות על המחסור הזה, מביאים תינוקות מחו"ל וחלקם אפילו מסחר בשוק שחור, שהן נכנסות להיריון בכוונה כדי למכור את התינוקות שלהן. יש המון זוגות בארץ שירצו.. יש מלא מקומות שאפשר לפנות אליהם למסירה לאימוץ, שמתי קישורים למקומות האלו בקומונה

Kalla

New member
איזו היתממות!

אז למה יש כל כך הרבה ילדים גדולים לאימוץ בארץ? אם היו מאמצים את כל התינוקות, זה לא היה קורה. ברגע שיש לתינוק בעיה בריאותית או בעיה חוקית כלשהי בהסדרת האימוץ, הסיכויים שירצו או יוכלו לאמץ אותו צונחים. קודם תדאגי למצוא בתים לכל התינוקות שכבר חיים ואחר כך תדאגי למלא את בתי הילדים בחדשים. וחוץ מזה, ומה עם תינוקות מחו"ל? להם לא מגיע לחיות במשפחה אוהבת ובתנאי קיום סבירים? להם לא מגיע שיאמצו אותם? הם סוג ב'? כל אימוץ של תינוק בארץ זה פחות תינוק מאומץ מחו"ל ולהפך. תמיד יהיה כאן תינוק שמפסיד. לא אכפת לך? תחשבי שהתינוק הקמבודי הזה שטרחת לפרסם אודותיו בפורום אימוץ, הוא לא היחיד. יש מיליונים כאלה. תדאגי קודם להם, במקום לדאוג שיהיו עוד רבים כאלה.

SaraGubits

New member
עניי ערך קודמים

ואולי יש חוקים דרקוניים שמפריעים לאמץ את כל התינוקות הישראלים בינקותם? למה שלא תהייה פתוחה האפשרות לאמץ את התינוקות הישראלים, וברגע שלא נשאר יותר, אז אפשר גם לאמץ אל אלו מח"ול.. ומה עם זה שיש אלו שמנצלים את האימוץ כסחר בילדים בנלאומי?

Kalla

New member
את מבינה בכלל מה את אומרת?

את הילדים לא מעניין אם לא מאמצים אותם כי יש חוקים דרקוניים או כי יש להם מחלות או מומים מולדים או מכל סיבה אחרת. נכון, החוקים דרקוניים. את יכולה לשנות אותם? לא? אז אין לך מה להגיד. כן? אז קודם כל תשני ואז נדבר. זה לא שהילד יכול לשים את חייו on hold ולחזור אליהם אם וכאשר החוק ישונה. הוא סובל כאן ועכשיו ושום דיבורים ותיאוריות לא יעזרו לו. את יכולה לגרום לאנשים לאמץ תינוקות חולים, בכל מצב בריאותי? לא? אז אין טעם להוסיף עוד תינוקות כדי שבטוח לא יהיה סיכוי לאלה שכבר נשארו מאחור. ומה עם המקרים שההורים הביולוגיים לא מוכנים לגדל את התינוק אך מצד שני לא מוכנים לחתום ויתור כדי שיהיה בר אימוץ? את יכולה לפתור את העניין הזה? את בעצמך אימצת איזה ילד מסכן חסר בית? ונגיד והיום כל מי שרוצה לאמץ תינוק יאמץ את כל הילדים בארץ ואחר כך את כל הילדים בחו"ל (עדיין מקוממת אותי דחיקת ילדי חו"ל הצידה אבל נניח). עדיין כמות הילדים הנטושים הרבה יותר גדולה ממספר המעוניינים לאמץ בעולם כולו . אף פעם לא יווצר מצב שיש יותר מאמצים מתינוקות. ההפך הוא הנכון. אם באמת היה אכפת לך מהחיים של הילדים האלה, היית דואגת קודם כל לאלה שכבר נולדו וחיים במצב שלאף אדם לא מגיע לחיות בו. ודאגה זה משהו מעשי ולא ברבורי שכל על מוסר ואיך הדברים צריכים להיראות בעולם אידיאלי. בעולם אידיאלי רק נשים שרוצות ללדת היו נכנסות להריון ומביאות תינוקות אהובים לעולם ולא היה צורך באימוץ בכלל. אבל אנחנו לא חיים בעולם אידאלי ואיש מאתנו, אפילו אם יפעל במלוא המרץ, לא יכול לתקן את כל העוולות. אבל להוסיף בכוונה עוד עוולות על אלה שכבר שקיימות? להציף את העולם בילדים חסרי כל נוספים מבלי שמצאת קצה של פתרון לאלה שכבר קיימים? זה מוסרי בעינייך? זה צודק בעינייך? זה אנושי בעינייך? ונכון, יש סחר בתינוקות. אז? איך זה תומך בטיעונייך? אם כבר, זו הסיבה האולטימטיבית לא להביא ילדים לא רצויים לעולם. ובוודאי שלידת כל התינוקות הלא רצויים בעולם לא תפתור את הבעיה הזאת בכל מקרה. את היית פעם בבית ילדים במזרח אירופה שרה? אפילו באחד שנחשב "טוב"? אז לפני שאת מטיפה, אולי כדאי שתעשי טיול קטן ותנסי לדמיין את עצמך כילדה או את אחד מילדייך חי ככה. כי אני הייתי שם והלב כואב עד היום. ומה שהכי כואב הוא שלילדים המקסימים האלה, שלא פשעו נגד אף אחד, אין שום סיכוי בעולם. קצת נתונים יבשים: ברוסיה לבדה יש כמעט מיליון ילדים חסרי בית שמספרם הולך וגדל מדי שנה. מתוכם מאומצים אולי 10,000 בשנה, כולל אימוצי חו"ל מכל העולם המערבי. גורלם של כל היתר לגדול במוסדות ובגיל ההתבגרות להיזרק לרחובות. ויש מקומות שהמצב שם עוד הרבה יותר גרוע, גם מספרית וגם מבחינת איכות הטיפול בילדים. אם את רוצה לעשות מעשה טוב, אולי כדאי שתתגייסי למען השגת סיוע עבור ילדים במוסדות מהסוג הזה. תאמיני לי, זה הרבה יותר דחוף וחשוב.

SaraGubits

New member
יש עמותה לתינוקות נטושים

מי שרוצה לאמץ יכול לפנות אליהם עמותת תינוקות אני יודעת שאינך מסכימה איתי. לדעתי צריך סדר בעולם, כל אחד ידאג למסכנים של האזור שלו. אם נדאג לכל המסכנים שבאזורים אחרים, מי ידאג לאלו שבאזור שלנו?

Kalla

New member
אבל שוב, נניח שהייתי מסכימה

שכל אחד ידאג לעניי עירו. זה לא היה משנה את המצב בכלום. עדיין תמיד יהיו מקרים שבהם ילדים לא יאומצו מכל מיני סיבות (בריאותיות, חוקיות וכו'). חוץ מזה, אין שום סיכוי שבארצות מזרח אירופה ועולם שלישי האוכלוסייה המקומית תדאג לתינוקות הנטושים. למשל ברוסיה, מספר האימוצים על ידי תושבים מקומיים הוא אחוז זעום ממספר כלל האימוצים, שגם הוא, כאמור, לא בשמיים. וזאת למרות שמאמצים מקומיים יכולים פשוט להיכנס לכל בית ילדים ולבחור איזה ילד שמוצא חן בעיניהם ולא לשלם על כך גרוש. הייתה פעם תוכנית טלוויזיה שבה שאלו כמה עשרות אמהות שנטשו את ילדיהן אם היו מוכנות להחזיר אותם הביתה אם היו משלמים להן כסף על גידולם, ורק 4! מתוכן ענו בחיוב. אין, זה מקרה אבוד מראש ומי שמשלם את המחיר הם הילדים. אבל מה אכפת לך, שרה, העיקר התיאוריות היפות. אבל בכל מקרה, אפילו אם להתעלם מכל אלה (ולדעתי זה אכזרי להתעלם, אני רק הולכת לרגע עם הרעיון שלך) במצב כפי שהוא כיום, מה שאת מציעה פשוט לא יישים. כי עובדה היא שיש חוקי אימוץ דרקוניים בארץ. שיש תקופות המתנה של 6 שנים שלא כל אלה שכבר משוועים להיות הורים מסוגלים לעמוד בהם. שיש הגבלות חמורות של מצב משפחתי, דת, גיל. זה החוק נכון להיום, חלק מהסיבה שהחוק הוא כפי שהוא הינה מעורבות של הממסד הדתי בתחום האימוץ (למשל, אסור לרווקות ורווקים לאמץ והמאומץ חייב להיות בן דתו של המאמץ) ולכן הסיכויים שישתנה אי פעם תלויים, בין היתר, בהפרדה בין דת למדינה, מה שלא נראה שהולך לקרות בעתיד הקרוב. אז, כפי שאמרתי, שרה, אפשר להתפלסף, ולזרוק ססמאות יפות לאוויר, אבל כל אלה לא ישנו את מצב הילדים שנכון להיום איש לא אימץ וכנראה גם לא יאמץ אותם. צריך להסתכל למציאות בעיניים ולא ליצור מסביבך איזו אוטופיה פרטית שבינה לבין המצב הקיים אין כל קשר. כבר אמרתי, אם את רוצה להפנות אנרגיות למטרה טובה, תפני אותן לסיוע לילדים שכבר חיים, שזקוקים לזה עכשיו, אתמול: תפעלי לשינוי החוקים, לגיוס סיוע למוסדות, להחדרת מודעות לגבי אימוץ בקרב אנשים. זו לא חוכמה להתעלם באופן קונסיסטנטי מהעובדות הנוראות שאני מעמידה לך מול העיניים ולהמשיך בשלך כאילו כלום. איך שאני רואה את הדברים, כשמדובר באנשים חיים מול אידיאולוגיה, האנשים החייים תמיד קודמים. קודם יש לדאוג לאנשים ואחר כך לאידיאולוגיה. אך יש לי תחושה שדבריי נופלים על אוזניים ערלות. מילא שזו דעתך, אבל זה שאת מנהלת מסע מיסיונרי אקטיבי מבלי לקחת אחריות על השלכות מעשייך, זה אנטי מוסרי ומזיק בעיני. חבל!

שָׂרָה

New member
אז מה עם לשלוח את התינוקות מכאן

לאימוץ בארה"ב שגם שם רוצים לאמץ תינוקות לקנות אותם (וכסף יענה את הכל) כמו שאנו קונים תינוקות מחו"ל.. אנו יכולים רק להשתדל. הלוואי והיינו יכולים להציל את העולם. עוברים הם חיים בדיוק כמו ילדים שכבר נולדו, בייחוד מהחודש השישי ומעלה, הרבה מהעוברים יכולים לחיות כבר בצורה עצמאית

Kalla

New member
ללדת תינוקות כדי להפוך אותם

לתעשייה משומנת היטב??? לייעד אותם לייצוא? ואת עוד מדברת על סחר בתינוקות? פרט לכך, למה שמאמצי ארה"ב יעדיפו תינוקות ישראלים על פני תינוקות רוסים, ויטנאמיים, קמבודיים ואחרים? הרי תמיד תהיה להם אספקה שוטפת עם עודפי יצוא מהארצות האלה. הם לא מודעים שם לתוכניות שלך, שרה, את יודעת. אחרי הודעה כזו נותר לי רק להרים ידיים.

מאריונת

New member
אם כל כך אכפת לך מתינוקות,

למה את לא מאמצת בעצמך במקום לשלוח אחרים לעשות את זה? אני שואלת רק כי את מסייעת אקטיבית להבאתם לעולם ע"י ההתנגדות שלך להפלות - יש לך אחריות אישית עליהם לדעתי.

efroch99

New member
אני די בטוחה

שזה נופל על אוזניים ערלות אצל שרה (שחוזרת על עצמה כמו תוכי בלי להתייחס לנקודות שאת מעלה, והיא כנראה באמת חסרת תקנה), אבל אותי השכלת! תודה רבה!

I s t a r

New member
מאוד אהבתי מה שכתבת

ולא חושבת שיש מה להוסיף. אחוז עצום ממתנגדי ההפלות יודעים לזעוק חמס עד שזה מגיע לרגע שמישהו צריך לקחת אחריות על הילד.אז תיראי אותם מקפלים את הזנב בין הרגליים ובורחים מהמקום בשקט- אף אחד מהם לא יאמץ את התינוק שהוא אילץ מישהי אחרת לללדת -נגד רצונה. צביעות זו המילה הכי עדינה שאני יכולה למצוא. בכל מקרה, מה שלא כל כך עלה כאן זה נושא ה"אימהות הכפויה". דיברתן הרבה על תינוקות לא רצויים והמחיר שמיליוני נשמות אומללות כאלה משלמות- אולם אני רוצה גם להעלות לשנייה את ההיבט של המחיר שאישה משלמת על היותה אם נגד רצונה החופשי. נשים שילמו את המחיר הזה לכל אורך ההיסטוריה ובחלקים נרחבים של העולם- עדיין משלמות. אף אישה שרוצה ילדים לא יכולה להבין את העוול והסבל שנגרם לאישה שנאלצת בכוח להתעבר ,ללדת ולגדל ילדים שאינה רוצה בהם. למרות שנשים רבות אלופות בהדחקת ריגשותיהן- הרגשות עדיין שם וזה מתפרץ בדרך זו או אחרת. קראתי פהם משפט של בחורה שנאלצה לשאת היריון כפוי מסיבות דתיות -ולאחר הלידה מסרה את תינוקה לאימוץ. היא תיארה את זה " עכשיו אני מבינה מה מרגיש אדם חולה סרטן- שגודל לו משהו בגוף שמעכל אותו, לוקח לו את כל המשאבים, אוכל לו את האוכל, משתמש בגופו כאינקובטור - והוא לא רוצה אותו שם "!!!! הזדעזעתי מהתיאור הזה אבל מאוד הבנתי אותה. נשים שמאלצות נשים אחרות לשאת היריון בלתי רצוי וללדת נגד רצונן עושות בעיני פשע של ממש. מתנגדי ההפלות לא חושבים לרגע על המחיר שאישה כזו משלמת... על התחושות שהיא עוברת, על האשמה שעוד מנחיתים עליה, על זה שהיא מרגישה שהגוף שלה בוגד בה וכמובן איך לא- על שטיפת המוח שנעשית לה שהיא רעה ואיומה בגלל תחושותיה אלה. אני חושבת שבעולם מתוקן- נשמות תגענה הנה רק בהסכמה מלאה של הבוחרים להביאם, נשים וגברים. זה טבעי בעיני שההתפתחות העתידית היא לעולם של בחירה חופשית, של איזון מיספרי ואולי אף הקטנה מיספרית של בני אנוש על הפלאנטה (כדי שיהיה בכלל סיכוי להישרדות המין האנושי) . זה נורמלי וכל כך הגיוני שיקרה וזה נורא בעיני איך שאנשים בכוח מונעים את החופש מאחרים ואח"כ נעלמים חזרה לכוך החשוך שלהם להתלחש עם אלוהים ולספר לו כמה הם טובים שכן -הם הצילו עוד נפש אחת ממוות -רק שבדרך כבר הרגו 2 נשמות - הורה נגד רצונו ותינוק לא רצוי.

QueenOfMagic

New member
יש המון ילדים

ובטח שנשאר מה לאמץ למעשה חלקם חיים עד גיל 18 ללא הורים.

Kalla

New member
אם היה נשאר מה לאמץ?

את עושה צחוק, נכון? או שאת אטומה לגמרי או ש... אני מעדיפה אפילו לא לכתוב מה. ושיעור בדקדוק (ובאנושיות): תינוק זה לא מה, אלא מי. כסף אולי אין לך, אבל אכזריות לא חסר.

שָׂרָה

New member
בדיוק! ויש ביטוי נוסף:

כל מילה אבן
לא קיפלתי שום זנב אבל כשם שאמרתם שאני חסרת תקנה, מאותה סיבה שנמצאת אצלכם אני לא מתווכחת. אז נסכים שלא להסכים. כי אם נמשיך להתווכח, כל השרשור הזה יהפך לתת פורום שלם

למעלה