שרה
נכנסתי לקומונה שלך כדי לראות מה קורה בה. לדעתי לאיים על נערות חרדות בהדרדרות לסמים ובמוות מדימום זה דבר מתועב לעשות. אין ויכוח שהפלה היא הליך רפואי חודרני וככזה הוא בעל סיכונים אפשריים ותופעות לוואי שונות. עם זאת, גם הרדמה אצל רופא השיניים או ניתוח לייזר להסרת משקפיים או ניתוח קיסרי הינם בעלי סיכונים - כל הליך רפואי עשוי להשתבש (שלא לדבר על כל הדברים שעשויים להשתבש בלי שום קשר לרופאים). לו היית אדם אחראי ואכפתי באמת, שדואג לאותן נערות אומללות (ולא רק למצפונו הנקי לכאורה) היית טורחת להביא לקומונה שלך רופא / גניקולוג / פסיכולוג (אובייקטיבי, לא מישהו שמתנדב בעמותת אפרת או לוביסט) שיציג בפני המתלבטות את הסיכונים הכרוכים בהפלה, כמו גם את הסיכונים הכרוכים באי-הפלה. זו תהיה עזרה אמיתית לנשים שמתלבטות ולא לעצמך ולמצפונך בלבד. אני מקווה מאד ששום נערה לא תיכנס לקומונה שלך ותחליט לשמור על התינוק בגלל איומייך ב"רצח", "סמים", "מוות", "דכאון" ושאר מלים מפוצצות ומניפולטיביות בהקשר זה. ועוד אני מקווה שמצפונך הטהור לא יצטרך להתמודד עם נערה כזו, שלאחר הלידה (עם מסירת הילד לאימוץ או עם ההחלטה לגדלו בעצמה) תגלה שדכאון, עצב וחרטה אינם כרוכים אך ורק בהחלטה להפיל, אלא עלולים להיות כרוכים גם בהחלטה לגדל תינוק לא מתוך מקום של בחירה, אהבה ומוּכנות. בקיצור, אני חושבת שבכוונותייך הטובות ובמחשבתך הפשטנית את שותפה אקטיבית לפשע מוסרי וממשי נגד תנוקות ואמהותיהם.