זוכרים כמה שהצטערתם על קומונת ה..

jooxz

New member
סתם שאלה סקרנית

כתבת כך: " אני מאמינה שכל יצור חי שמרגיש יש לו זכות לחיות" - אני מסיקה מהמשפט הזה שאת טבעונית (או לפחות צמחונית) - האם גם דגים תרנגולות ופרות נחשבות בעיניך יצורים חיים שמרגישים, כפי שכתבת, או לא? כדי למנוע אי הבנות - אני טבעונית וחושבת כמוך ש"כל יצור חי שמרגיש יש לו זכות לחיות" - וכן, זה כולל גם עוברים מרגע שהןם יכולות/ים לחוש כאב והעמדה שלי בנוגע להפלות היא לכן מורכבת ומנסה לאזן בין זכות האשה על גופה וזכות העוברה לחיים ולחופש מכאב.

Arfilit

New member
סתם שאלה סקרנית אחרת

מהו - אם כן - האיזון הנראה לך נכון בין זה לבין זה?

jooxz

New member
אני עוד מתלבטת בנושא אבל

יש לי כיוונים: למשל, האם עד החודש השני (או כל שלב מוקדם אחר) יש או אין תחושת כאב לעוברה? אם אין תחושת כאב - האם עצם ההגדרה "פוטנציאל חיים" מספיקה כדי לא להרוג? אם יש תחושת כאב אז אסור להכאיב (אבל אולי להרוג בלי להכאיב?) וכל זאת רק משום שיש כאן גם את זכות האשה על גופה שעומדת מנגד (כי אם למשל היה מדובר באכילת חיות אז אין שום "זכות" אנושית לאכול חיות שעומדת מנגד כי אפשר ליחיות חיים בריאים ללא אכילת חיות). נראה לי שבשלבי הריון מתקדמים יותר בטוח שהכאב של העוברה ראוי להתחשבות ומשלב מסויים (מתי? לא יודעת בדיוק - אבל לפני הלידה) גם לחיים שלה יש ערך והם ראויים להגנה. אני אוסיף אולי שיש לי גם רגשות סותרים בנושא כי ברור לי שאחוז גבוה מאד מהתינוקות שנולדים יגדלו ויחיו על חשבון העינויים והמוות של חיות אחרות ויכלו את משאבי הפלנטה תוך בזבוז וחוסר התחשבות נוראי - כך שיש לי נטייה להעדיף שלא יוולדו עוד - אני מנסה לא לכלול את הנטייה הזו בשיפוט שלי לגבי האם ראוי להרוג אותם או לא - אבל זה לא קל...

SaraGubits

New member
העובר מתפתח מדרגה של צומח לחי

בשבוע השישי מההתעברות. לפני זה לעובר אין גלי מוח או תנועות רצוניות. אבל אחרי זה העובר זז ומגיב לסביבה. אילו העובר היה יכול לשרוד בחוץ בשלב הזה, הוא היה מתנהג כתינוק לכל דבר. תארו לעצמכם תינוק מיניאטורי בגודל של חצי זרת. אבל לפני זה, העובר נראה כמו כדור מחולק לשניים וניצנים שמהם יצאו הידיים והרגליים. במקום עיניים יש כתמים קלים בצידי הכדור, והפנים בסך הכול כדור מחולק באמצע מה שבעתיד בקו האמצע יהיה אף, פה והכל. עדיין אין תנועות בכלל ואין גלי מוח. רק הלב פועם. זה הזמן שאז הפלה זה לא 'רצח' אבל עדיין לא הייתי תומכת בזה. מובן שאם האשה לוקחת את ההיריון כל כך קשה, ויש בזה סכנה על בריאותה הנפשית או סכנת חיים ממשית כאן אין שום שאלה להפיל. אבל הבעיה היא היד הקלה להפיל. נותנים פתרון בזק. הרבה הריונות לא רצויים נכון שחלקם בגלל שהאמצעי מניעה התפספסו, יש חלק בגלל התנהגות בלתי אחראית ולא הקפידו להשתמש באמצעי מניעה. אילו החוק היה יותר תקיף בנושא ההפלות, היו יותר נזהרים לא להכנס להיריון לא רצוי. ממש כמו שאנשים נזהרים לא להסתבך עם החוק כמו בנהיגה פרועה ודורסנית, נזהרים בזה יותר מאשר להכנס להיריון לא רצוי בלי כוונה. לגבי זכויות החיות אני תומכת באגודת peta הם תומכים בשחיטה יהודית בצורה הומאנית. אני יודעת שכאן הקו למוסריות או אי מוסריות זה קו מאד חלש. ולגבי התפוצצות האוכלוסין, לא הבעיה היא האוכלוסין ושימוש יתר של משאבי הכדור הארץ, אלא השיטה שבה מגדלים את האוכל עם כל הזבל הכימי והשיטות הבזבזניות, כולל הנדסה גנטית עם נסיון לחסל את כל מאגר הצמחיה הטבעית כדי שרק הם יוכלו למכור את הזרעים. בעצם היה אפשר לגדל את כל האוכל פי שלוש יבול יותר מהשיטות הטפשיות והבזבזניות שמשתמשים היום.

I s t a r

New member
רואים שאת חיה באמריקה

שם ההגיון הוא : "אם לא נשים מכונות קונדומים
בשירותים של בתי הספר- הנוער לא יעשה סקס". ממש עובד.

jooxz

New member
אני לא מסכימה

עם הגישה שלך כל כך אבל מה חשוב לי להבהיר עכשיו זה ש PETA הן נגד שחיטה בכלל. כל שחיטה. כי הן ארגון זכויות בעלות-חיים והן בעד טבעונות (כלומר צמחונות שכוללת הימנעות גם מביצים וחלב) - וזו אכן גם ההשקפה (והתפריט) שלי. הן לא בעד "שחיטה יהודית בצורה הומנית" כי אין דבר כזה שחיטה "הומאנית" כמו שאין רצח "הומאני". המושגים האלה לקוחים ישר מהפרוטוקולים של ישיבות האס.אס. בנוגע לשיטות הרצח במחנות ההשמדה ועדיף שלא נאמץ אותם לדיבור שלנו כאילו כלום. אין רצח "הומאני" ואין שחיטה "הומאנית" - ו PETA יודעות את זה. מה גם ששחיטה יהודית דורשת שהחיה תהיה בהכרה במהלך השחיטה, כלומר, לא ניתן לאלחש אותה או להמם אותה לפני כן. אני לא באה לטעון כאן נגד שחיטה יהודית - אלא נגד שחיטה בכלל. לדעתי הקשחת המדיניות בנושא הפלות לא תגרום ליותר זהירות ביחסי מין - בדיוק כמו שהקשחת עונשי המאסר לא גורמת לירידה בפשיעה - בדוגמא שהבאת. כדי למנוע הריונות לא רצויים יש לחנך ולחנך ושוב לחנך והחברה צריכה לשדר מסר שסקס זה דבר לגיטימי ויפה ונהדר ושכדאי להיזהר בו מאיידס ומהריון לא רצוי אבל בהחלט כדאי לעשות אותו כשמתחשק. קונדומים חינם הם גם רעיון טוב. לא הבנתי מההודעה שלך אם את פעילה לזכויות בע"ח ואם את טבעונית?

Arfilit

New member
מדרגה של צומח???

הרממממ.... אני לא בטוחה שביולוגית את צודקת...

QueenOfMagic

New member
וואי אפשר לשאול שאלה על חיות?

מה עושים נגד תולעים? שום וחומץ שמעתי עוזרים.. ומה עושים נגד טפילי עור (שזה לא פרעושים) לחתול? נראה כמו אלרגיה אבל זה לא

Nataly A

New member
תשאלי בקומונה

מניסיון עבר, אני לא עונה בפורומים שלא קשורים לנושא עצמו. אם את כותבת שם תצטרכי לפרט קצת יותר (סוג החיה, גיל, מה הבעיה, מה ניסית עד כה).

gertrude

New member
שרה

נכנסתי לקומונה שלך כדי לראות מה קורה בה. לדעתי לאיים על נערות חרדות בהדרדרות לסמים ובמוות מדימום זה דבר מתועב לעשות. אין ויכוח שהפלה היא הליך רפואי חודרני וככזה הוא בעל סיכונים אפשריים ותופעות לוואי שונות. עם זאת, גם הרדמה אצל רופא השיניים או ניתוח לייזר להסרת משקפיים או ניתוח קיסרי הינם בעלי סיכונים - כל הליך רפואי עשוי להשתבש (שלא לדבר על כל הדברים שעשויים להשתבש בלי שום קשר לרופאים). לו היית אדם אחראי ואכפתי באמת, שדואג לאותן נערות אומללות (ולא רק למצפונו הנקי לכאורה) היית טורחת להביא לקומונה שלך רופא / גניקולוג / פסיכולוג (אובייקטיבי, לא מישהו שמתנדב בעמותת אפרת או לוביסט) שיציג בפני המתלבטות את הסיכונים הכרוכים בהפלה, כמו גם את הסיכונים הכרוכים באי-הפלה. זו תהיה עזרה אמיתית לנשים שמתלבטות ולא לעצמך ולמצפונך בלבד. אני מקווה מאד ששום נערה לא תיכנס לקומונה שלך ותחליט לשמור על התינוק בגלל איומייך ב"רצח", "סמים", "מוות", "דכאון" ושאר מלים מפוצצות ומניפולטיביות בהקשר זה. ועוד אני מקווה שמצפונך הטהור לא יצטרך להתמודד עם נערה כזו, שלאחר הלידה (עם מסירת הילד לאימוץ או עם ההחלטה לגדלו בעצמה) תגלה שדכאון, עצב וחרטה אינם כרוכים אך ורק בהחלטה להפיל, אלא עלולים להיות כרוכים גם בהחלטה לגדל תינוק לא מתוך מקום של בחירה, אהבה ומוּכנות. בקיצור, אני חושבת שבכוונותייך הטובות ובמחשבתך הפשטנית את שותפה אקטיבית לפשע מוסרי וממשי נגד תנוקות ואמהותיהם.

שָׂרָה

New member
לגבי לטרוח להביא רופא, פסיכולוג..

ועזרה אובייקטיבית, אם את מכירה כאלו אשמח מאד להפנות אותם לקומונה שלי

prizman

New member
הבנתי אותך שרה

ומעכשיו אציף את הקומונה שלך בדיעותי כמו שאת מציפה את הפורום הזה בדעותייך ואם אני, ושאר החברות/ים נחסם אצלך אקווה שאת תחסמי פה, ורעייך לרעיון גם.

SaraGubits

New member
ברוך הבא לקומונה שלי

יש הבדל בין לשים הודעות בדיעות שלך, ובין הצפה נגיד של הודעות זהות

למעלה