זוכרים שהיתה תקופה בתל אביב

shukylu1948

New member
זוכרים שהיתה תקופה בתל אביב

די קצרה שעל מנת להקל על התנועה נסעו ביום אחד מספרי הרישוי הזוגיים וביום אחר האי זוגיים? ושבקדש ובששת צבענו את פנסי המכוניות בשחור ?

דווידו

New member
בסוף שנות השיבעים (יחסית לא מזמן)

כל אוטו היה צריך להיות מושבת יום אחד בשבוע.... היתה מדבקה ששמים על החלון הקידמי ונה האות שמסמל את יום ההשבתה לא זכור לי אם זה היה לחסוך בדלק או למנוע צפיפות בכבישים מתאר לעצמי שהסיבה הראשונה היא הנכונה דווידו

והיו נהגים שהיו מחליפים

פיתקאות בימים שלא נסעו עים אילה שרצו לינסוע באותו היום . לכול יום הייה צבע אחר

יוליקה

Member
מנהל
איך זה? הרי היום היה מוטבע ברשיון

הרכב - ואם היו תופסים אותם..... אז עדיין לא העיזו לנהוג בשלילה כמו היום עוד לא היתה שחיתות כזאת כמו היום

את המדבקה הידביקו לחלון

השוטר הייה רואה את המדבקה . אז היו כאלה שהיו מצמידים ללא הדבקה ומחליפים בין הפיתקאות

אוהד11

New member
זה לא היה בסוף שנות השבעים כי אם

ב- 1974, בעקבות חרם הנפט שהוכרז לאחר מלחמת יום כיפור

מה פיתאום זה הייה אחרי מיבצע קדש

אחרי מילחמת יום כיפור הייתה גזרה אחרת . לחסוך בחשמל 10% מישנה שעברה . חברת החשמל שלחה לכול תושב את חשבון החשמל מישנה שעברה . המדבקות היו אחרי מיבצע קדש הייתי אז ילד זוכר את המדבקות בכול מיני צבעים . ב74 הייתי נשוי עים חנות בטירה ושם קיבלתי את הפתק מחברת חשמל . זוכר . החנות הייתה חדשה ואז לא הייה נתונים כמה צרכתי שנה שעברה

נכון, הייתי אז תל אביבית והחשיכו

אחרי המלחמה את ארלוזורוב ודיזנגוף בלילות, הורידו את עוצמת האור ברחובות כמעט למינימום זה היה נורא מדכא.

יוליקה

Member
מנהל
אני חושבת שאתה צודק

נדמה לי שבסרטים של אסקימו לימון רואים מכוניות עם אותיות. אבל יש לי שאלה מצחיקה בעניין הזה הרי כמות המכוניות שהיתה לאנשים היתה אולי עשירית ממה שיש היום אם היו עושים את זה היום יש לזה טעם - מה היה הטעם אז? כמה כבר חסכו??

תשובות לשר האוצר דב יוסף

לא זוכר מי הייה אז שר האוצר אולי דוב יוסף . חיסחון זה תמיד טוב . אז הייה דן חסכן ותיבת נוח . אז חסכו הילדים . היום לא יש לילדים הכול מחשבים אופניים . אז המחשבות היו אחרות . אסור הייה להעלות הצגות באידיש . לפחות 20 אחוז צריך להיות בעיברית אז גזרות אחרות היום אין יותר מילווה ביטחון אחרי כול מילחמה .

יוליקה

Member
מנהל
הזיכרון של שנינו כניראה בגד בנו

באתר נוסטלגיה יש פרק שניקרא :רכב ותחבורה ויש התייחסות למדבקת היום בשבוע. (מעניין שגם לי זה זכור משנות החמישים) להלן הכיתוב: לאחר מלחמת יום כיפור הכריזו יצרניות הנפט הערביות על אמברגו נפט עולמי שבא לידי קיצוב משמעותי של שאיבת הנפט, דבר שהכניס את העולם כולו לפחד גדול. גם בישראל התפתח פחד שמא לא יספיק הדלק לכל צרכי המשק. אי לכך הוחלט שכל מכונית פרטית תושבת ליום אחד בשבוע. כל בעל רכב היה צריך לקבוע את היום בו הוא לא ישתמש במכוניתו. העשירים פתרו את זה ברכישת מכונית נוספת והקומבינטורים שיכלו להרשות לעצמם רכשו גרוטאה מקרטעת חסרת ערך, רק בשביל להשמיש אותה ליום אחד בשבוע, הדתיים בחרו משום מה ביום השבת. אבל שאר הציבור היה צריך לוותר על יום אחד בשבוע בחיי המכונית, ודיונים נוקבים נערכו ליד שולחנות האוכל של המשפחה הישראלית הממוצעת, עד שכל משפחה הגיעה להחלטה, באיזה יום בשבוע תהיה המכונית בחזקת נרות שבת, "להתבונן אך לא לגעת...." משרד התחבורה שלך לכל בעל רכב מדבקה עליה הייתה אות, לציון היום בו בחר בעל הרכב להשבית את מכוניתו. האות א" ליום ראשון, ב" ליום שני וכן האלה. את המדבקה היה צריך להדביק במקום בולט בצידה של השמשה הקדמית של הרכב, ורכב שלא הייתה לו מדבקה לא היה יכול לעבור טסט. למזלנו חמדנותם של שליטי הנפט הערבים הייתה גדולה מספיק כדי להפשיר במהרה את אמברגו הנפט. חזרנו לנהוג ברכב שבעה ימים בשבוע, והחיים נראו פתאום לאחר הסרת המגבלה הזאת כל כך נפלאים....

הזיכרון לא בגד בנו

באתר יש טעות . זה לא אתר רשמי של הממשלה אלה איזה בחור צעיר שכתב . אני זוכר טוב מאוד את המדבקות כאשר הייתי ילד. בשנת 74 הייתי נשוי הייתה לי חנות . הייתה גזרה לחסוך חשמל . שזה גם דלק ב10 אחוז פחות מישנה שעברה . בשנת 57 היו המדבקות של יום לא לינסוע . גרנו בכפר הייתי ילד השכן שלי הייה עובד עים רכב . והייתה לו בעייה איזה יום ליבחור . בכפר גרתי עד שנת 68 . אחרי זה עברנו לשיכון . תחפסי אולי באתרים אחרים שם יכתבו על זה יותר מדויק . אבל במיליון אחוז שנת 57 . שנת 74 הייה מילווה ביטחון . כבר היינו עשירים . היסתפקה הממשלה במילווה . הייה לנו נפט מסיני זוכרים ? .

שנת 74 זה כאילו הייה אתמואל בישבילי

הייה מחסור בסוללות . בזמן מילחמת יום כיפור . אז את הסוללות יצר תדיראן תוצרת הארץ וניגמר המלאי מיד.לקח זמן עד שהיביאו מחו"ל . הייתה האפלה כיסוי את החלונות בבד. בשנת 57 צריכת החשמל הייתה אפסית אז . עוד בישלו על פתליה . גם לא היו מקררים על חשמל . גם החימום הייה על נפט בחורף תנור פרידמן חימם את הדירה על נפט . או אמקור . הייה בקבוק נפט הפוך בתוך התנור עים שפיץ לכן קיצוב בדלק הייה בשנת 56-7 אחרי מיבצע סיני

והכי חשוב לא היו טלויזיות

בשנת 74 הטלוזיות פעלו על מנורות שצרכו המון חשמל כ300W היום כ60W . לכן ניתפסו בחשמל לחסוך

cohen chaim1

New member
ודאי שיוליקה צודקת

בתקופת מלחמת יום הכיפורים הייתה לי מכונית וזכור לי היטב שהייתי צריך להשביתה יום אחד בשבוע ולהדביק תוית על השמשה הקדמית בה צוין היום שבחרתי. גם לאחר מבצא קדש נגזרה גזירה זו על ציבור בעלי הרכבים, אבל אז עוד הייתי ילד.

למעלה