זוכרים שהיתה תקופה בתל אביב

shukylu1948

New member
יוליקה-חסכון בדלק

בקדש כבשנו את כל סיני והצבא היה צריך כמעט את כל מלאי הדלק שהיה בארץ.צריך לזכור שאז עוד לא היו לנו מאגרי דלק רזרביים כמו היום ובקושי היה כסף זר שאיתו אפשר לרכוש דלק.תחשבי על כל המשאיות האוטובוסים וכמובן הטנקים שהיה צורך לשנע אותם בכל מרחבי סיני וזה צרך כמעט את כל מלאי הדלק שהיה אז.עפי הספרות על קדש שיש לי היה חוסר גם במים וגם במשאיות.עפי אתר אטל באינטרנט גיסו מיכליות להובלת חלב על מנת להוביל מים לצבא מה שגרם לחוסר חלב לאזרחים.

הורי קנו חבית נפט שוטף עים שכן

הייתה בחצר . כך לא הייה חסר לנו נפט לפטילייה . ב74 הייה לנו נפט מסיני זוכרים שהיחזרנו למיצרים

טרה10

New member
נתיבי נפט--פרשת שחיתות.

בשביל פרטים צריכים לקרוא..ממש לא זוכר. ב-1974 הועלה מחיר הדלק-מ-20 דולר לחבית..לא היו אותיות. אלא הועלו מחיר החשמל והדלק. והידעתם שעל מכוניות מוטל מס של כמעט 90 אחוז כמו לפני חמשים שנה. מה שקרה זה שהמשכורות הותאמו לעלות המחיה. כמובן שגם בסיוע של שביתות סנקציות- ולחץ על המעסיקים. חלק גדול מהשכירים מקבלים אחזקת רכב ומשלמים על כך מס הכנסה. והכל די מעוות. כי לא נוסעים עם הרכב לעבודה. למי שיש הסעה. את זה אני יודע מנסיון אישי- [איך שאומרים במחפשים את המטמון]..מלפני עשר שנים.

השבתת רכבים אחרי קדש

הארץ חולקה לאיזורים ולימים. צבע התוית סימן את האיזור והיום בשבוע סומן על ידי האות. הרכב היה מוגבל בנסיעה באיזור והיה מושבת ביום שסומן על ידי האות. והיתה האות הכי נחשקת "ת" שסימנה "תמיד". והכי הכי נחשק היה "ת" עם הצבע שסימן את כל הארץ. רופאים ופרוטקציונרים קיבלו בד"כ "ת" עם צבע האיזור בו נסעו.

יוליקה

Member
מנהל
אנחנו מתבססים על זיכרון

אני כבר חורשת יומיים את כל האתרים ולא מוצאת לכך סימוכין.

יוליקה

Member
מנהל
פניתי לאתר נוסטלגיה

וזו התשובה שקיבלתי: אביבה, ראי המושג "מדבקת היום בשבוע" בפרק רכב ותחבורה. לא ידוע לנו שהייתה הגבלה בתקופה אחרת חוץ מאשר לאחר מלחמת יום הכיפורים. דייויד סלע עורך אתר נוסטלגיה אונליין - שימור התרבות הישראלית www.nostal.co.il ==== Date 15/10/2006 13:06:59 Subject כללי Remarks שלום רב, כבר יומיים שאנחנו מחפשים סימוכין לכך, שהיתה השבתת רכבים בארץ ליום אחד (אות שסומנה על רכבים) לפני מלחמת יום כיפור. שנות ה-50 אחרי מבצע קדש אולי? באתר שלכם יש התייחסות רק לשנת 1973. האם תוכל להפנות אותנו לסימוכין לכך? תודה מראש אביבה

shukylu1948

New member
קיצוב בדלק

יוליקה התשובה של בני הספל נכונה.יש סימוכין במספר אתרים כמו אטל.

ועוד משהו ליוליקה

האינטרנט שיבש "קצת" את ההתיחסות שלנו למקורות הסטוריים אמיתיים כמו ספרים ועיתונים. אז זה שחרשת וחיפשת באתרים זו לא כל העבודה.

יש לי כרך של ידעות אחרונות

משהוא כ30 שנה למדינה . הארועים החשובים שהיו במדינה . נחפש את הכרך בטח שם כתוב משהוא נחפש . זה כול העיתונים שיצאו מקום המדינה או החשובים ביותר . נקווה שאישתי לא זרקה את ספר ההיסטוריה של המדינה

לי יש כרך מעריב 30 שנה

גם עברתי ולא מצאתי כלום . כי שם יש מיכול חודש 5 דפים כותרת . כניראה זה לא עניין אף אחד לא היציגו את זה

בני אני זוכרת טוב את המדבקה

על המכוניות, בתור ילדה בגיל שלומדים לקרוא נהניתי להכריז איזו אות "נוסעת על הכביש"

magy

New member
אני לא זוכרת השבתת רכבים אחרי מלחמת

קדש. לא היה לנו רכב ולכן אם היתה השבתה כזו לא היה לי מושג... ילדה בת 8 , לא מתעניינת אחרי מלחמתה הראשונה שלה, בהשבתת רכבים. אני כן זוכרת את הימים שאחרי מלחמת יום הכיפורים, כי כבר היה לנו רכב ונאלצנו להשבית אותו פעם בשבוע....... לא ידענו איזה יום לבחור. לא בחרנו את שבת. זה בטוח.

הגבלות תנועת מכוניות בסוף 1956

אז לכל הספקנים והספקניות ש"לא מצאו באינטרנט": בחודש נובמבר 1956 הפסיקה ברה"מ באופן חד צדדי את אספקת הדלק לישראל. ממשלת ישראל החליטה על הגבלות תנועת כלי הרכב ועל הגבלות בצריכת החשמל. החל מיום 7 דצמבר 1956 כלי הרכב הוגבלו (כפי שכתבתי קודם) בתנועה לאיזו מסויים (הארץ חולקה לחמישה איזורים) וליום מסויים. הונפקו מדבקות שהוצמדו לשימשת הרכב בהתאם, תוך ציון היום באות עברית והאיזור יוצג על ידי הצבע (למיטב ידיעתי האיזור בין חדרה וגדרה קיבל צבע צהוב).. ההגבלה בחשמל אגב, היתה שימוש בנורה אחת של 60 ווט לחדר... אני מחפש בניירות (ובנרות...) צילום של מכונית עם מדבקה. אם אמצא, אפיץ אותה כאן... המקור שלי הוא הספר "1948 - 1958,עשר השנים הראשונות", בהוצאת עיתון "הארץ" וכן "ספר המאה" של מרדכי נאור.

magy

New member
אם אתה אומר.....נקבל את זה כעובדה

תודה על המידע...............

מצאתי כזו תמונה

באתר nostal יש להקליד בתיבת החיפוש למעלה מימין את המילה "מדבקת" וללחוץ על התוצאה "מדבקת היום בשבוע". יכולתי להעתיק את התמונה לכאן, אבל זה אתר כל כך נחמד, והם מבקשים לא להעתיק מהם אז התחשבתי.

למעלה