זורקת
- שאלה לדיון

זורקת ../images/Emo59.gif - שאלה לדיון

מוניקה התחילה אתמול בהיסוס שרשור שגווע בטרם כולם הגיבו וגם מי שהגיב, כולל אני, קצת התפתל בכיסא ומול המקלדת והעניין לא התפתח. הייתה לי התכתבות בנושא גם עם יעל ארבל ואמרתי לה שאפתח דיון בעניין. אולי זה לא פייר מצידי, כי מחר אפרד מכם לכשבוע משום שמחר בני הקטן מתאשפז לניתוח המדובר ולא אהיה עם מחשב במשך כשבוע ויותר, משך הזמן שבו נשהה בבית חולים אבל הנושא דגדג לי באצבעות ונורא חשוב לי לשמוע דעות ואולי גם לראות שינוי כאן, שזה ממש ישמח אותי. אני אעתקי לכם מילה במילה כמעט את המסר ששלחתי ליעל, ברשותה כמובן, והיא זו שהציעה לי כן לכתוב את זה בגלוי בפורום. הנה: אני מרגישה מוזר בפורום הזה, אני חייבת לציין. אני לא מרגישה שהוא תורם לי בכלל, השרשורים מתים שם, לא זז כלום ימים שלמים. אין לי מושג אם זה בגלל האנשים שנמצאים בו, אני ממש ממש לא יודעת ולא נמצאת שם מספיק זמן כדי לרדת לעומק ושורש העניין אבל זה חבל ועצוב כי פורום כזה יכול מאוד להועיל לאנשים שעובדים מהבית גם ברמת הבדידות מול המקלדת והטלפון וגם ברמת רעיונות שונים ומגוונים ובכלל, זה יכול להיות מקום או "בית" קטן לשפוך בו את הלב על כל מיני תחומים ובעיקר בתחום העסקי אבל לא רק. יש משהו מאוד קר בפורום הזה. מאוד לא אישי וזה חסר לי, החמימות של המקום. אני פעילה מאוד בפורום "משפחות מורכבות", פורום שהוא ממש בית בשבילי. מדי פעם אני כתבתי ב"ספרים וספרות" וכשיש לי שאלות חשובות או תגובות מעניינות ב"פורום תרגום ועריכה". אבל חשבתי שגם "עבודה מהבית" יכול להוסיף לי ומשום מה זה כל כך רחוק מהציפיות שלי, לצערי הרב כל כך. זהו. כתבתי ליעל עוד כמה דברים, אבל אני אחסוך את זה כאן. האם אתם שותפים להרגשתי? האם אני לבד בתחושה הזו? האם יש למישהו משהו להוסיף? לעודד? לנסות לשנות כאן? אני כל כך הייתי רוצה להישאר כאן אבל כרגע מאוד מוזרה לי התחושה. אני אשמח לשמוע עוד תגובות, שחר

ZION

New member
פה כל אחד תורם לפי רצונו ולא מקבל

לפי דרישותיו אם את רוצה לשוחח תרימי טלפון פורום נועד לכותב לומר את דברו במידה והתייחסו טוב ולא ,, גם טוב אבל את שמה שכתב חלק יקראו

טבעי הדבר שאנשים עסוקים בעיסוקיהם

ובפעילויות גם בפורומים אחרים, ולא נותר להם זמן להגיב על כל הודעה. יש רבים שרק קוראים הודעות ואינם מגיבים בכתב. יש שמגיבים במסגרת זמנם המצומצם רק לחלק מההודעות. יש הודעות שאדם ספציפי אין לו מה לומר בהן, או שאינו רוצה לומר. זה מותר, הפורום חופשי לכל אחד, אינו מחייב או כובל. סך הכל ההרגשה והיחסים טובים וגם יש מפגש של קבוצת נטוורקינג בחיים, לא וירטואלי. יש יחסים חמים ומפרגנים בין האנשים, עוזי, מוטי,אביבה ועוד. לשנות ולשפר תמיד אפשר, רק לא בכוח, בסבלנות וסובלנות עם חופש אישי. לא צריך להתאכזב, פשוט לזרום בגישה חיובית.

טבעי הדבר שאנשים עסוקים בעיסוקיהם

ובפעילויות גם בפורומים אחרים, ולא נותר להם זמן להגיב על כל הודעה. יש רבים שרק קוראים הודעות ואינם מגיבים בכתב. יש שמגיבים במסגרת זמנם המצומצם רק לחלק מההודעות. יש הודעות שאדם ספציפי אין לו מה לומר בהן, או שאינו רוצה לומר. זה מותר, הפורום חופשי לכל אחד, אינו מחייב או כובל. סך הכל ההרגשה והיחסים טובים וגם יש מפגש של קבוצת נטוורקינג בחיים, לא וירטואלי. יש יחסים חמים ומפרגנים בין האנשים, עוזי, מוטי,אביבה ועוד. לשנות ולשפר תמיד אפשר, רק לא בכוח, בסבלנות וסובלנות עם חופש אישי. לא צריך להתאכזב, פשוט לזרום בגישה חיובית. בהצלחה לבן בניתוח ורפואה שלמה מכל הלב

טרייטל

New member
הפורום

למרות שהפסקתי להיות שותפה פעילה בפורום ( פשוט בתגובות שקיבלתי מאביבה בנושא mlm שהגבתי , הרגשתי כמו הגרוש מגן העדן, הרגשתי יותר אשמה מזה שהרשה לעצמו בחוצפה ישראלית נפוצה לפרסם בפורום מספר פעמים בנושא ) אבל בהחלט אני עדה לזה שלפעמים מתעורר ויכוח והוא דועך מהר מאוד , והפורום מתחיל להיות משמעמם . אני בטוחה שאנשים רבים במצב היום היו מעוניים למצוא עבודה מהבית שאינה מבטיחה התעשרות מיידית ללא מאמץ , אלא עוד תוספת הכנסה . ובהחלט בתחום זה ניתן לההליף רעיונות בפורום . ברמה העקרונית איני יודעת מי מגיע במכוון או במקרה לפורום זה , ואולי בזה נעוץ השעמום .

relax

New member
שחר, אני מרגישה בדיוק להיפך..

משיטוטי בפורומים אחרים אני יכולה להעיד בשמחה שזהו הפורום שאני מרגישה בו הכי "בבית". כאן אני יכולה לכתוב מה שאני רוצה בלי לחשוב פעמיים מה יחשבו עלי ומה יגידו עליי, כאן האווירה יותר חמימה, לדעתי, ובכלל, זה שביומיים האחרונים לא קרה כאן שום דבר מרגש, או שלא המשיכו הודעה עד הסוף זה לא אומר שמשעמם כאן, או שהדברים לא זורמים. הרי אי אפשר להכריח את המשתתפים לכתוב/לא לכתוב. וכמו שאמרו לפני, פורום זה מקום וירטואלי שבו אנשים נכנסים כדי להתייעץ, לייעץ, לשתף ולהשתתף (ועוד כמה דברים). ובסה"כ מאוד נחמד כאן. אני מקווה שהרגשתך תשתנה, בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה בניתוח והרבה בריאות לילד ולמשפחה! נשמח לשמוע עדכונים כשתחזרי.

אני רואה את הדברים ככה:

הפורום מיועד לאנשים שהם עובדים מהבית ו/או אנשים שמתחילים את גישושיהם הראשונים בנוגע לעבודה מהבית. לדעתי יש כאן אנשים מקסימים שיש להם המון מה לומר והרבה מה לתת מהידע, הנסיון והראש שלהם, וכשמתפתחים דיונים אמיתיים ורלוונטים הם מאוד מעניינים ותורמים. מה שלי מאוד מפריע ואני בטוחה שהבריח לא מעט אנשים, הוא העובדה שהפורום נעשה בית פתוח להצעות עבודה למיניהן, ויכוחים אין סופיים באותו נושא (mlm אם אתם תוהים), מפריע לי שאנשים חדשים נכנסים ועושים בפורום הזה כבתוך שלהם ואחר-כך עוזבים אותו באותה רוח סערה שבה נכנסו ומותירים אחריהם הרס, ושאחרים מרשים לעצמם לעשות שימוש קל במקלדת ובמלים, ולהגיד דברים שלא היו מעיזים להגיד פנים אל פנים. אני חושבת שהרבה אנשים הפסיקו לקחת חלק פעיל בפורום בגלל הדברים האלו, ושאנחנו שנשארנו בו צריכים לעשות משהו בעניין. כי כמו שאני רואה את הדברים, יש כאן תהליך דעיכה איטי של אנשים שמאבדים עניין בהדרגה. וזה נורא חבל.

missB

New member
מסכימה עם יעל

יש בפורום הזו קבוצת בסיס של אנשים רציניים שעובדים מהבית ושאיתם נוצר קשר שחרג כבר מגבולות האינטרנט הוירטואליים. זה רק מוכיח בעיני שלקבוצה של אנשים שעובדים מהבית יש הרבה מן המשותף והרבה על מה לדבר זה עם זה. עם זאת, בפורום עצמו אני ממעטת להשתתף בזמן האחרון וזאת כי נראה שהוא הופך יותר זירה עבור הצעות שר"ש למיניהן ומחפשי עבודות קלות מאשר מקום לדיון בנושאים שמטרידים אנשים שעובדים מהבית. אמנם צודקת אביבה בכך שהפורום הוא האנשים הפועלים בו וכדי לשנות צריך לפעול ולעשות זאת. אבל מהתרשמותי עד כה, גם כשמנסים לכוון לנושאים אחרים, תמיד יש מי שנכנס ומסיט את הנושא לכיוון הצעת שר"ש ואחרי אינספור דיונים בנושא הזה, זה לא ממש עושה חשק להמשיך לדון בעניין. לפי דעתי רבים האנשים שעזבו או צמצמו פעילות מהסיבה הזו ודי חבל לי שהפורום לא ממצה את הפוטנציאל שבו.

monicala

New member
שתי מדינות לשני עמים

מה יש? אי אפשר לכתוב כותרת שלא שייכת לגוף התגובה? וברצינות: עבודה מהבית מורכבת מ"עבודה" - מרחב ציבורי, ו"מבית" - מרחב פרטי. עד כאן זה פשוט. סוגי העבודות שאנשים עושים מהבית שונות מאוד זו מזו והמכנה המשותף שאיכשהו מסתובבים סביבו בפורום הוא איך להשיג לקוחות, איך לשווק ואיך לפרסם. לכאורה מכנה משותף רחב, אבל הוא מצטמצם לצד הטכני שלו עם כמה תובנות אישיותיות פה ושם. כל הצד של "הבית", על הבדידות, הספקנות, יחסים בין בני זוג, ילדים ועבודה, איכשהו זוכים לפחות התייחסות, אולי כי לאנשים שעובדים מהבית חשוב להציג את עצמם בעיקר כ"עובדים". דווקא כשנכנסים לפורום אנשים כמו "ברונטית" למשל, (היי ברונטית, מה שלומך? לאן נעלמת? את מוזמנת לחזור ולספר מה קורה אתך) שיש להם התלבטויות אישיות, שמחלצים מעצמם את עצמם, ולא איזו שאלה טכנית, הם אלה המעוררים עניין בפורום. מה רצתה המשוררת לומר? שאולי אפשר להיות קצת יותר אישיים, קצת יותר רכים, קצת יותר .... לחלוחיים. כי אנשים העובדים מהבית, למרות עסקאות המיליונים שהם סוגרים, הם גם קצת לבד, קצת משתגעים לפעמים, קצת מאבדים תקווה פה ושם. גם לזה יש מקום בפורום. כי לא על הטכניקה לבדה יחיה האדם, ובא לציון גואל.

יונית א

New member
החזה של פמלה אנדרסון

אינו חלק מהפורום הזה, ולראיה גם סקס מושך בכותרת לא פחות מפוליטיקה
פורום מורכב מהאנשים שכותבים בו. לא מתאים לנו הפורום כמו שהוא, העיסוק האין סופי במלל מלמ מלמל מלמלות ויתר בדים וחוטי ריקמת חלומות, אז יאללה, המחט בידיים שלנו. לא חייבים לתפור את הדיונים האלו לנצח נצחים. אפשר לסרוג נעלי מיטה מצמר ורוד רך אפשר לתפור אוהל צבאי מבד ברזנט קשיח. אנחנו -ורק אנחנו קובעים את התוכן, הנימה, האווירה , וההתייחסות. יונית עושה הסבה מקצועית לתפירה-(לא תפרנות).

מסכימה עם כל מילה

ואני כל-כך רוצה לדעת לתפור במכונת תפירה, נראה לי עיסוק כייפי לאללא. בא לי לתפור וילונות, כריות, תיקים ומה לא. רק שאין לי מושג בזה. אז אני מוכנה לעזור לתפור תוכן, אווירה, נימה והתייחסות.

yair24

Member
גם לדעתי משהו התקלקל בדרך...

אמנם אני לא ממש כותב כל הזמן בפורום הזה, אבל אני נכנס ומתעדכן על כל ההודעות שיש פה. בהתחלה היו פה דיונים מעניינים והייתי ממש מחכה להיכנס לפה כדי לראות על מה ידברו... לא יודע, עכשיו זה נהיה מן פורום מת כזה... אין הודעות מעניינות, ואין את ה"הווי" הזה שיש לכל פורום מצליח שיש בו חברים קבועים שמדברים אחד עם השני כל הזמן. לדעתי פורום כזה צריך להיות פורום חברתי לא פחות מאשר פורום מקצועי. הייתי מציע שהודעות פרסום בסגנון MLM או כל פירמידה אחרת יימחקו בלי שום התראה ובלי שום דיון או ויכוח סביב הנושא. או לחילופין אם המנהלת לא רוצה למחוק אני מציע לעשות מן ברית לאכתובה בין חברי הפורום הקבועים שפשוט לא להתייחס להודעות האלה עד שהן ירדו לאט לאט ויעלמו... אין לי שום דבר נגד MLM ואין לי שום דבר נגד פירמידות למיניהן. מי שרוצה להיכנס לזה אהלן וסהלן ומי שלא רוצה שופרא דשופרא (לא יודע מה זה אבל שיהיה...
) אם אני מנסה לחשוב על איזה דיונים שנהניתי לקרוא אז אני נזכר בדיון שהעליתי על להירשם למס הכנסה ולביטוח לאומי ולמע"מ טוב אבל זה לא פייר כי אני פתחתי את הדיון הזה וזה היה דיון שעניין אותי, שימו לב שהוא גם התפתח לדיון רחב ומקיף שכלל את רוב אנשי הפורום. איזה עוד דיונים? הדיון שאני לא זוכר מי התחילה אותו נדמה לי יעל, שאמרה שיכול להיות שיש לה לקוחה ובסוף באמת היא קיבלה את הלקוחה. זה גם היה דיון טוב... והיה גם דיון של מה עושים כשמתחילים להתעסק בדברים אחרים במקום בעבודה עוד סיבה שהפורום די מת היא בגלל שאין מספיק חברים... אז אולי צריך לפרסם יותר את הפורום הזה. (כדאי לפנות לתפוז אולי שישימו את ההודעה הזאת בעמוד הראשי כי אני חושב שהפורום הוא פורום טוב.) יאיר

יאיר ומוניקה, סומכת ידיי על כל מילה

דיברתם כאילו מגרוני. הייתי שמחה שעוד אנשים יקחו חלק בדיון הזה וגם הייתי רוצה לשמוע את תגובותיה של אביבה בעניין. שחר

yair24

Member
לא יודע מה שחר מצפה לשמוע

אבל אני יכול לומר מה אני מצפה לשמוע: א. מה את חושבת על זה. את מסכימה? לא מסכימה? ב. איך אפשר לפתור את הבעיה שנוצרה. ג. דרך אגב זה בעיה שיש בכמה פורומים: מובטלי הייטק, קהילות סחר חליפין, לעומת זאת בפורום יזמות וניהול עסק לא ראיתי את הבעיה הזאת. השאלה היא למה?

למעלה