זו בטח אחת השאלות הטפשיות ביותר

אמארונה

New member
זו בטח אחת השאלות הטפשיות ביותר

שנשאלו אי פעם כאן בפורום, אז מתנצלת מראש ושואלת בכל-זאת כי הנושא עלה היום בשיחה שהייתה לי עם חברה ששוקלת ללדת בבית. אז השאלה שלי לכל יולדות הבית היא בנושא שכנים וצעקות בזמן הלידה. האם הרשתן לעצמכן בזמן הלידה לצעוק מבלי לחשוש מה יגיד שמעון השכן? האם השיקול של לא להעיר את כל השכונה עלה בכלל אצלכן בזמן הזה?

1אילת2

New member
השכנים לא שומעים.

ניגשתי להתנצל אחרי הלידה והם אמרו שלא שמעו. גם הילדים שישנו בחדר לא התעוררו.

אום נטע

New member
אני הזהרתי את שכני

וכולנו הבענו תקווה רבה שהעייסק יעבור צהר ...

תראי, אני לא מהצועקות אבל...

העניין הזה לא עלה בדעתי בכלל. ועכשיו כשאני חושבת על זה, השיקול הזה זה לא מה שהיה משנה לי אם ללדת בבית או לא, או אם להשמיע קולות או לא. שמעון יכול לקפוץ לי. אגב, מעניין אותי מה יהיו הדיעות לגבי השמעת קולות בעת סקס (שאצלי בכל אופן הרבה יותר רועש מלידה
). כי אם על זה אין לשמעון מה לומר, אז יותר טוב שלא יהיה לו מה לומר על רעשי לידה
אני משווה את זה להרבה דברים אחרים בהורות שלי - אני לא נמנעת מהנקה מחוץ לבית רק בגלל שמישהו עלול לומר משהו, או לחשוב משהו. אני לא מסכימה לתת לילדים שלי לאכול כל זבל רק בגלל שאולי האמא של אחד הילדים בגן תחשוב שאני משוגעת. אני לא נותנת לתינוקתי הרכה לבכות בעגלה רק בגלל שהדודה מעפולה חושבת שזה מחזק את הריאות... הבנתותי

rjf

New member
מצחיק - גם אני חשבתי

על השאלה הזאת דווקא בגלל שיש פה איזה זוג שכנים שמיד פעם מעירים אותי בלילה... (לא כי היא יולדת) אחד הסיבות בשבילי לרצות ללדת בבית זה הפרטיות וכל הזמן אני חושבת - אם אני שומעת אותה נאנחת הם לא ישמעו אותי צורחת.....(ובתור תוצרת שלך חינוך דרום אפריקאי נוקשה ומחונך קצת קשה לי עם זה...)

debby12

New member
מנהל
זאת בכלל לא שאלה טפשית

בהריון עם בילבי הייתי גאה בזה ואפילו הכרזתי על תכניותינו בישיבת ועד הבית - למען יידעו השכנים שאם הם שומעים אותי זועקת באמצע הלילה שלא יזעיקו משטרה מחשש שבעלי מרביץ לי. אני מניחה שזה מראה שלמרות שהייתי מודעת לאפשרות - זה לא הטריד אותי. השכנים היו המומים משהו מההצהרה. בסוף התערב הגורל האכזר וזימן לי לידת בית חולים מחורבנת בכלל לא בבית. הצעקות שהיו בה לא היו מכאב אלא מתוך מאבק
בלידה החוץ-אשפוזית של גילגי אני זוכרת באיזשהו שלב שאמרתי לנוכחים: "איזה פדיחות - אני נורא צועקת". כולם אמרו שזה נדמה לי ושאני *לא* עושה הרבה רעש. בן זוגי גם חזר על זה בשבועות שאחרי (כלומר - זו לא היתה סתם תשובה טקטית כדי לעודד אותי בלידה....) יכולה גם לספר שחברה שלי ילדה בדירה עם קירות דקים יחסית. היא יידעה את השכנה מהצד השני של חדר שינה מראש. בסוף הלידה היתה באיזה 5 בבוקר. בקיצור, בשבע בעלה של החברה יולדת הבית יצא לשפוך את הזבל ופגש את השכנה מהעבר השני של הקיר ששאלה: נו? מתי התל"מ? אתם בטח מתרגשים בלה בלה (בקיצור- היא לא שמעה שום כלום. ומדובר בשכנה שהם סיפרו לה כי הם אמרו שהם די שומעים מה קורה מעבר לקיר). אוי - עכשיו נזכרתי שבגליון באופן טבעי החינמי שצימעס שמה קישור אליו איפשהו היתה רשימה נחמדה של אורלי בר-לב בשם "ומה יגידו" או משהו כזה. שווה לך אולי להפנות אותה לרשימה הזו שיהיה בהצלחה

אם פי 3

New member
לא שאלה טפשית

למעשה, היא עולה פעמים רבות כשמדברים על לידות בית. התשובה שלי מתחלקת לשניים: 1. החלק הטכני. אפתח בסיפור קטן. אני גרה בקיבוץ. כשנולדו הבכורים שלי, גרנו עדיין בשכונה של צעירים, כלומר, דירות קטנות, צמודות זו לזו, עם קירות "מנייר", ושכנים צעירים, ברובם רווקים/זוגות ללא ילדים. הבן שלי בינקותו, סבל מאד, מה שהתבטא בצרחות במשך כמעט 24 שעות ביממה - ואני מדברת על צרחות, לא על בכי (הוא למד לבכות רק בגיל 5 ח'). היה לנו מאד "לא נעים" מהשכנה, אבל לא היה הרבה מה לעשות (היו לנו עוד סיבות לרצות שהוא לא יצרח כל כך....). לאחר זמן מה, יצא לי לפגוש את השכנה, והיא, מיזמתה ולהפתעתי הרבה, ציינה שהילדים שלנו "נורא שקטים"... מאז המסקנה שלי היא שלא שומעים. אחותי לעומת זאת סיפרה לי שהלכה פעם בקיבוצה (אחר), ושמעה קולות של סקס בוקעים מאחד הבתים, והתפלאה על הקולות הרעשניים בשעה לא קונבנציונלית (אחה"צ). אחר כך התברר שהיתה שם לידה. אז היא שמעה קצת. אז מה. וזה מוביל אותי לנושא השני, העקרוני: לידה היא אירוע חד פעמי (גם אם חוזר על עצמו מספר פעמים, הוא עדיין לא שגרתי), מיוחד. אני חושבת ומאמינה שמותר לנו לתפוס את המקום הזה, אפילו אם נפריע לשכנים. בעקרון - אני מאד בעד התחשבות בשכנים, במיוחד בשעות המנוחה. אבל לידה היא אירוע יוצא דופן (בתקווה שהתינוק לא יצא מהדופן
) הן בתדירות שלו, הן במשמעות שלו, ואני מוצאת ברעשנות בלידה, זכות מלאה שלי, גם על חשבון השקט של השכנים. לא מתוך נסיון לפגוע, אלא כנקודה בחיים, שבה לא צריך להתחשב בכל העולם, אלא לדאוג לעצמי. זה מתחבר אצלי מאד לדרישה מ"הילדה הטובה" - להיות יפה ולשתוק. אז לא. מותר לי לצעוק, מותר לי לנהום, מותר לי להיות במלוא כוחי החייתי. לפחות בלידה, אם לא בשאר הזמן. (ורק הבהרה, כי בכתב לא תמיד רואים את זה: אני טיפוס מאד לא כוחני, רוב מכירי יגדירו אותי כאדם שקט ומתחשב. אני גם חושבת שהתחשבות הדדית היא הדרך לחיים משותפים - מבחירה (בני זוג) או אילוץ (שכנים). אבל חושבת שבלידה, מי שצריך להתחשב (אם בכלל, כי כאמור - לא שומעים) אלו השכנים דווקא.)

צימעס

New member
גם אצלינו השכנים לא שמעו.

ילדתי בדיוק בזמן בו הם מתארגנים לצאת מהבית ונוסעים, ואל היה להם מושג. בערך שנה קודם שכנה שלי (שני בתים ממני) ילדה בבית, ולשכנה שצמודה אליה לא היה מושג שהיא ילדה.

mamadan

New member
אני לא מהצועקות..

יותר משמיעה קולות נהימה נמוכים כאלה ובכי, אבל כמו שאיכשהו, לא מטריד אותי אם השכנים שומעים אותנו בזמן קיום יחסים, גם בלידה זה לא ממש מטריד אותי.

mise

New member
אני לא יודעת אם צעקתי

אבל כשהשכנים שמעו שילדתי בבית הם היו מאוד מופתעים. השכנה מלמעלה, שאצלה שומעים הכל ואצלנו שומעים כל מה שהולך אצלה אמרה לי "אבל לא שמעתי צעקות!! לא שמעתי כלום!!".

סטיוויה

New member
יש לי חרא שכנים ואני מהצועקות

יש לי שכנים איומים(חצר מימיני ומשמאלי).לגמרי.לא מגזימה. וצעקתי. לשמחתי אחת לא היתה בבית אבל זה לא מנע ממנה לרכל עליי יום אחרי. השנייה התלוננה לראשונה על הרעש. הן יכולות שתיהן להכנס לי עמוק לת..

סטיוויה

New member
התלוננה לראשונה ז'א לא בפעם הראשונה

אלא לשכנה הראשונה.מסכנה,היא היתה צריכה לסגור חלונות.אגב,יש לה בן אחד שיולד בקיסרי ע'פ בקשתה.

mise

New member
גם לך?

למזלי השכנים מלמעלה בסדר גמור, אני גם צריכה להתחשבן איתם על חשבונות, כי אני גרה ביחידה ששייכת לבית שהם שוכרים, אבל השכן הצמוד אליי פשוט מאפיונר גס רוח וחסר התחשבות בעליל!! אם היתה אפשרות שזה יפריע למישהו, הייתי שמחה אם זה היה מפריע לו!! על כל הרעש האיום והנורא שהוא עושה לנו בשעות בלתי סבירות (קונגו, קומפרסור, תיקוני הטרקטור עם הרעש המחריד שהם עושים ועוד ועוד..) לא סתם כתוב שצריך שכן טוב, בחיי.

באחת מהלידות שלי אחת השכנות שלי שאל

אותי מתי אני אמורה ללדת התשובה הייתה את תדעי ראשונה(היו לנו חלונות משותפים).. כן היה או לא היה לא זוכרת רק לא היו תלונות על רעש חוץ מהבעל...:) לידה קלה

שָׂרָה

New member
לי יש שכן מפלצתי

שניסה לסבך אותנו בצרות ואפילו טילפן לאגודת הגנת הילד והעליל עלינו שאנו מתעללים בילדים שלנו. אז עם שכן כזה שחולקים איתו אותו הקיר, כמובן שלא צעקתי בלידה אפילו שכאב לי בטירוף. עוד חסר לי שהוא ימצא את הלידה לבד ללא מיילדת לפנות בוקר כתירוץ לטלפן למשטרה ולהציג אותנו כאנשים לא נורמלים כדי שסוף כל סוף יקחו לנו את הילדים.

למעלה