זיוף רשיון נהיגה

gady18

New member
זיוף רשיון נהיגה

האם ניתן לזייף רשיון נהיגה פלסטיק
במקרה שלמישהו יש צילום של רשיון נהיגה של מישהו אחר האם הוא יכול לשכפל אותו,
לבצע עברה ולהציג את הרשיון המזוייף , והאם השוטר לא צריך לבדוק גם תעודת זהות.
ובאמת מה קורה במקרה כזה. ומה עושה בעל הרשיון המקורי.

gady18

New member
תוספת

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3789690,00.html
מה שלא מובן למה המשטרה לא בודקת גם תעודת זהות.
וכמובן למה אם רשיון רכב נגנב מוציאים חדש עם תאריך הוצאה עדכני
וכמובן יש גם מספר הרכב.
ונוסף לכל למה אין רשיון נהיגה חכם עם ציף או לפחות פס מגנטי כדי למנוע זיוף מתצלום.

gady18

New member
עוד שאלה בנושא

האם במקרה של תאונה לא חייב השוטר לעכב את הנהג ולצלם את רשיון הנהיגה ולודא שאינו
מזויף וכמו כן לבדוק תעודת זהות , הרי שאם לא כן אין הוכחה שהרשיון לא מזוייף ואין גם רשיון
לבדוק
( בצילום שחור לבן של רשיון לא ניתן לשחזר צבעים ולכן אם יש את הרשיון ניתן לדעת אם הוא מזוייף
או לא )
וכמובן הגיע הזמן לחייב כל שוטר שבודק רשיונות לבדוק גם תעודת זהות ואפילו לאשר דיגיטלית
בעזרת סורק מתאים תעודה חכמה ובמקרה של תעודה ישנה לאשר אותה במחשב

גבע אבי

New member
תשובות לכל השאלות

שוטר חייב לזהות נהג על פי מסמך רשמי של מדינת ישראל: ת.ז., ר.נ.,דרכון, חוגר וכו'
זה מה ששוטר מבצע בשטח: מסתכל על התעודה ועל האדם מולו.
לפעמים הזיהוי נעשה בתנאי חשיכה ולפעמים בתנאי לחץ ומכן שיכולים להיות "פספוסים"
מה תאמר אם השוטר יהיה מחויב לזהות אדם על פי שני מסמכים ולך נאמר לשם ההמחשה, אין עליך ת.ז. אלא רק ר.נ. מה חישה השוטר?יעכב אותך לתחנה לשם זיהוי? ירשום לך דוח?
הרי תקום כאן מהומה רבתי ועליהום ציבורי על "מדינת משטרה" בריונות שוטרים" ומה לא.
במאמר מוסגר, לא הייתי רוצה לחיות במדינה כזו.
אם היית רואה אותי לפני שנה מציג תעודת זהות שלי מגיל 22 היית נופל מהכסא.
לכן הצעותיך נחמדות אבל לא מציאותיות.
כולל אמצעים חכמים בניידות.
וכמו שנאמר Shit happens

gady18

New member
תשובה יפה

.
אני לא הייתי רוצה להיות במדינה שבה ניתן להאשים אותך
על סמך רשיון מזוייף זה יותר גרוע, כמובן ניתן לצלם את מקבל הדוח
בכל אופן יש הבדל אם אתה נוהג ברכב שלך או רכב אחר. ואם החוק מחייב אחזקת תעודת זהות
אז צריך שתהייה , נוסף לכל תעודות זהות מתישנות לאחר 10 שנים.
בכל אופן לפי דעתי צריך לקחת טביעת אצבע זמנית מכל מי שמעורב בתאונה עם נפגעים.

זיהוי

לפעמים הזהוי המשטרתי לוקה בחסר
סיפר לי אביה של דוגמנית- על אשר נטל רשיונה על מנת להפקידו בבית המשפט בשל עונש פסילה כי בדרכו נעצר על ידי שוטר אשר לא שם לב כלל להבדלים המאד משמעותיים.....

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תשובות

1. ניתן לזייף רשיון נהיגה כמו שניתן לזייף כל דבר, כולל תעודת זהות.
2. ניתן גם להשתמש ברשיון נהיגה, וגם בתעודת זהות, של מישהו אחר.
3. כששוטר בודק רשיון נהיגה עליו להתבונן בפני מגיש הרשיון, להסתכל גם בפרטי הרשיון (למשל לבדוק האם שנת הלידה הרשומה)
4. במקרה של חשד יש דרכים לבדוק (אני כבר תפסתי מספר מתחזים)
5. עניין תעודת הזהות מסובך - לפי החוק כל אחד מעל גיל 16 צריך לשאת עליו תעודת זהות, לא רק נהגים, נסה לדמיין לעצמך מה היה קורה לו המשטרה היתה עוצרת כל מי שלא מקיים חוק זה
6. נהג יכול להיות מזוהה ע"י השוטר באותן הדרכים כפי שהוא מזוהה בהצבעה בקלפי - וגם ע"י מישהו המכירו (לא בעל/אשה) כשהמישהו הזה מזדהה כנדרש.

אזהרה

רשיון מזוייף הינו הזמנה לכל מחלה או צרה הכתובים בחוק לרבות אי תקפות בטוח על כל ההבטים הכספייים האדירים

gady18

New member
ןאז מה קורה אם יש רשיון נהיגה מזוייף

כלומר על מי ההוכחה
הרי מספר הרכב רשום וידוע שהיו זיופים.

gady18

New member
ןאז בגלל המשטרה לא רוצה להתאמץ

אנשים יכולים ליפול על מתחזה שוטר עצלן ולהאשם אפילו בתאונה ללא ביטוח בגלל גנבת זהות.
בכל האם ניתן לזיף רשיון פלסטיק , לא רשיון רגיל . והאם למשטרה יש אפשרות לזהות זיוך כזה.
בקשר לתעודת זהות , שוטר לא יכול לבקש סתם תעודת זהות, ואם ביקש ןאין אז כותו לעכב
לחקירה ,

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה כבר לא שייך לדיני תעבורה

אם מישהו רוצה לגנוב את זהותך הוא יזייף לא רק את רשיון הנהיגה
כבר ראינו זיוף דרכונים, וגם זיוף אנשים - (מה דעתך על המרגל בדמשק - אלי כהן, למשל) אין לדברים סוף ומבחינת "עלות תועלת" לא מעכבים לתחנת משטרה ופותחים בחקירה כנגד כל אדם שלא נושא עליו תעודת זהות, אלא במקרים שיש חשד מיוחד, לפחות 90% מהחייבים בנשיאת תעודה כזאת לא נושאים אותה.
במציאות - מעשרות אלפי הנהגים שפגשתי לא נתקלתי ברשיונות פלסטיק מזויפים, למעט אחד שזייף את תאריך התוקף, נתקלתי במקרה אחד בלבד שמישהו טען במשפט שנהג אחר התחזה לו, דבר שנשלל במשפט, למרות ששניהם הצהירו כך - בגלל זיהוי וודאי של הנהג האמיתי ע"י השוטר (עבירת שכרות), נתקלתי במספר רשיונות רכב ורשיונות נהיגה זמניים שנראו מזויפים והועברו לטיפול, המתחזים לאחר בד"כ לא מציגים תעודה מזהה ויש דרכים, שאיני רצה לגלות את ההתחזות.

gady18

New member
האמת שזה כן שייך

אדם למשל ביצע תאונה עם נפגעים ללא ביטוח , והזדהה בתור מישהו אחר.
השוטר רק לקח פרטים ולא צילם את הרשיון המזויף משני צדדיו האדם שהתחזו לו צפוי למאסר ,
ולאובדן כל רכושו למרות שאין לו שום אפשרות להוכיח זיוף כי אין בידו את הרשיון המזוייף
זה נראה לא תקין במיוחד , כולל אם מישהו למשל אומר ששכח את המסמכים בבבית מזדהה
בתור מישהו אחר ונעלם.
כמובן שאם היו לוקחים טביעת אצבע במקרה של תאונה עם נפגעים זה היה פותר הרבה בעיות
כנל אם היתה חובת צילום של העברין בכל מקרה של דוח.
בקשר לתעודת זהות אסור לבקש תעודת זהות אלא אם קיים חשד מיוחד.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נמשיך לפתח ונביא מקרים נפוצים יותר

אדם הלך לבנק והתחזה בתור מישהו אחר, הבנק, שלא כאותו שוטר, צילם את מסמכיו, גם תעודת זהות וגם רשיון נהיגה, האדם פתח חשבון, לקח הלוואות ,רוקן את האדם שהתחזה לו מכל כספו וחסכונותיו, מכר את ביתו ומרשים השייכים לו, עשה קניות גדולות בכרטיס האשראי, לקח הלוואות.
וכך נותר זה שהתחזו לו ללא רכוש ועם חובות גדולים.
וכדי להגיע למה שאתה ציינת לא צריך לזייף רשיון נהיגה - מספיק להתחזות במשרד הרישוי, להצהיר על אבדן רשיון, לשלם אגרה קטנה - ולצאת עם רשיון חוקי כשר למהדרין, או פשוט לגנוב את ארנקך ולהשתמש בתעודת הזהות שלך וברשיון הנהיגה שלך - הרבה יותר קל ופשוט מלזייף.
אבל מה כל זה שייך לדיני תעבורה?
-
ואשר למי ששכח (או "שכח") מסמכיו בבית - והיה מעורב בתאונה או עבירת תנועה - הוא מעוכב לצורך זיהוי.

gady18

New member
לי יש תעודת זהות ביומטרית והבנקים יכולים לאמת

אותה ,חוץ מזה זאת טענה משפטים אם ניתן להשתמש ברשיון גנוב או מזוייף הרי ההוכחה עי רשיון
שווה כקליפת השום וצריך הוכחות נוספות אחרת כנראה ברגע של טענת זיוף ההוכחה עוברת למי שתבע, וללא יהיה ללא הרשיון שהוצג קשה להוכיח. כמובן שעל רשיון פלסטיק יש כמה סוגי הגנות
ןכנראה בעזרת ציוד מתאים ניתן לגלות את זה, אבל כנראה לשוטרים אין ציוד וסביר להניח שאם
היה ברקוד סמוי בתוך הרשיון זה היה עוזר
במקרה של הבנק צריך גם לזייף תמונה ועוד פרמטרים ואז ניתן לגלות את הזיוף
בקשר למשרד הרישוי מקבלים רשיון זמני ,את הרשיון המקורי שולחים בדואר לכתובת של בעל הרשיון
המקורי , אבל כרגיל אם קבלת רשיון של מישהו אחר כל כך קלה כנראה צריך הוכחות נוספות
לזיהוי ,בפרט אם הנהג נוהג ברכב של מישהו אחר.

מיצו

New member
זה שיש לך תעודת זהות ביומטרית לא אומר כלום.

זה אפילו לא אומר שזה אתה. למעשה, אם אני הייתי רוצה בכך, הייתי יכול להתחזות לך, לזייף ת"ז רגילה שלך, לרוץ למשרד הפנים לפניך, ולהנפיק לעצמי ת"ז ביומטרית על השם שלך. אתה היית יודע על זה רק במידה והלכת בעצמך למשרד הפנים ושם היית מגלה שכבר הנפקת כזו תעודה, רק שעכשיו העבריין מוגן לחלוטין כי הוא זה אתה, כולל טביעות האצבע שלו, וכל הבנקים ישמחו מאוד לפתוח לו חשבון על שמך.

gady18

New member
זה קצת קשה לאחר הפעם הראשונה

מכיוון שיש כבר מאפינים שלך במערכת כגון תווי פנים וטביעת אצבע ןכמו שכתבת
הייתי יכול להתחזות לך, לזייף ת"ז רגילה שלך, לרוץ למשרד הפנים לפניך, ולהנפיק לעצמי ת"ז ביומטרית על השם שלך ולכן עדיף להנפיק ולא לחכות.
נוסף לכל המחזה משאיר טביעת אצבע ,דבר שיכול להפליל אותו , ולהוכיח אם אבוא לשם שהתעודה
מזויפת. שלא לדבר שסריקת פנים ביומטית מאפשרת לזהות זיוך אם תהיה בעיה.
כמובן שאולי ניתן לזייף תעודה של מישהו אחר ולשנות רק את השם , וזאת כנראה הסיבה שגופים
כמו בנקים ומשרדי רישוי ושאר משרדים ממשלתיים וכנראה גם עורכי דין רצוי שיהיה להם סורק שיאמת את התעודה. לפחות את מספר הזיהוי

"זיוך" פירושה

זיוף של חיוך?!

SSL11

New member
הנתונים הביומטרים לא מגינים מפני זיוף

ולכן עדיף לא להוציא תעודה ביומטרית. מה שמגן על התעודות מפני זיוף זה אמצעים פיזיים כמו סוג הדיו, סיבים, שבב אלקטרוני, וכן הפרט החשוב של תאריך הוצאת התעודה. תאריך הוצאת התעודה חשוב כי הוא הפרט היחיד שלא דלף עדיין ממאגרי המידע של משרד הפנים והוא מגן גם על התעודות הישנות מפני זיוף. בתעודות מסוג החדש, הביומטריות, ישנם עוד אמצעים נגד זיוף אבל, בשנתיים הקרובות, כל מי שרוצה לקבל אותן מחוייב ברישום למאגר הביומטרי שמסכן גם את פרטיותו וגם את ביטחונו. בעוד שנתיים ייתכן מאד שהמאגר הביומטרי יבוטל ואולי אף יונפקו תעודות חסינות לזיוף ללא נתונים ביומטריים כלל.

gady18

New member
בהנחה שלא ניתן לקודד את התעודה

ומשרד הפנים משווה טביעת אצבע אז התעודה לא נותנת לזיוף
בקשר לתאריך ההוצאה נניח שצילמת תעודת זהות בבנק ניתן לשכפל אותה
בקשר למאגר הביומטרי רק כך ניתו להגן מפני שכפול התעודה לאחר שאבדה או דווחה עי מישהו זר כאבודה
כמובן שצריכים להיות מספר מאגרים שרק בעזרתם ניתן לשכפל נתונים ושינוי ססמאות חודשי
כך שאם מישהו פרץ למאגר אחד לא יוכל להשתמש במאגר אחר וכמובן כל מי שנוסע לארצות הברית
רשום במאגר ביומטרי. וכמו כן כל בעל רכב תמונתו ופרטין נשמרים במאגר.
בקשר ל רשומון כפי שהוא נקרא , הוא היה קובץ שניתן למפלגות לצרכי בחירות,
ולא בדיוק היה מוגן .

למעלה