זכויות בסיס

זכויות בסיס

יש לנו ברחוב תמרור כבר הרבה זמן שהוא תלוי\מתנדנד היום בבוקר שמתי לב שהוא כבר לא שם. ומישהו החליף אותו במגן דוד. נראה שהוא "מושקע" ומחובר לעמוד -משמע זה לא משהו שילדים עשו, אלא מישהו הכין את זה מראש ולמטרה ספציפית . להיות מחובר במקום השלט של התמרור על אותם חיבורים. כלומר אדם בוגר עם מטרה ומחשבה. ולא "סתם בשביל הקטע" אותי אישית הדבר הזה הכעיס. א. כי אני מאמין קודם כל ולפני הכל ב"חיה ותן לחיות" ב. בגלל שאני חושב שדת זה דבר אישי, ומקומה של הדת בבית ובבתי כנסת\כנסיות\בתי תפילה ומקדשים אחרים. זה דבר אישי ואפשר לספר לאחרים להמליץ ולהציע, לא להכריח. ג. לכל אחד יש זכות לחיות כפי שהוא רואה לנכון. דת זאת היתנהלות, וזאת דרך חיים. אני יכול לחשוב שהיתנהלות של אדם או קבוצה היא לא נכונה בעייני, אבל אני לא יכול לדרוש מהם לשנות את דרכם. זוהי דרכם. כמובן עד שזה פוגע בי, ואז אין שום סיבה שהם לא ישנו את היתנהלותם. מה דעתכם ?

אתה כל כך מגזים

מגן דוד הוא בסך הכל שני משולשים הפוכים. סמל נדוש בתרבויות שונות בעולם, כי הוא פשוט. אף אחד לא מחייב אותך ללכת לבית הכנסת...

בתכל"ס זה סמל סנסקריטי עתיק .. שיש סימוכין שמוכיחים שהוא עתיק יותר מהשימוש ה"מושאל" שלנו כמסל יהודי .. בסה"כ זאת הגירסה הסנסקריטית ליין ויאנג .. מדובר בסימול הפאלי של גבר (משולש שמצביע מעלה) ואישה (משולש שמצביע למטה) מה שמזכיר לי את התוכנית ההיא מערוץ ההסטוריה ששם גורסים שהגביע הקדוש של ישו בתכלס לא היה גביע בכלל ואנשים טעו בפירוש הסמל V שבעצם מסמל את האישה ושכנראה כל הבלאגן היה סביב אישה שהרתה ליישו

צודק, אך הסמל הזה יותר מכל מזוהה עם היהדות,

גם צלב הקרס מקורו בתרבות ההודית העתיקה (משם הצורר העתיק אותו) אך אף אחד לא יעז לענוד סמל כזה כי הוא יותר מכל מסמל נאציזם,

Cade Foster

New member
לא קצת צביעות?

כשאדם דתי מוריד שלטים של בחורות בביקיני כולם יוצאים במסע צלב נגד הקהילה החרדית (ובצדק). במה זה שונה הפעם? לך מותר לתלות שלט במקום ציבורי? אז גם לו מותר. למה המגן דוד הזה כל כך מפריע לך? אפשר לחשוב ששמו תמרור של צלב קרס...

למה צביעות ?

בתוך הקהילה שלו אדם דתי לא יצפה לראות פוסטרים ופרסומים של נשים בלבוש חושפני ואין סיבה שיראה שם. אבל "בחוץ" בעולם החילוני.. אין לו שום סיבה או זכות להוריד שלטים ולפגוע ברכוש רק כי דעתו שונה מהמקובל באותה חברה. בדיוק מאותה סיבה היה את הבלגן עם הנבלות שירקו והפחידו את אותה ילדה בבית שמש. הם מפחדים מעולם שהם לא מכירים. והפחד בילבל אותם והפך לשינאה . איחן פה שום צביעות. הצביעות היחידה שיש כאן היא שלך. השלט היה קודם תמרור האט. משולש אדום . עם כל הכבוד דת זה דבר אישי .

Cade Foster

New member
מה זה "בתוך הקהילה שלו"?

מה אנחנו פה מחולקים לגטאות? בבתי כנסת אתה לא תראה פוסטרים של שפנפנות פלייבוי ובמועדוני חשפנות אתה לא תראה פוסטר של הרב יעקב איפרגן. בכל מקום שמוגדר נייטרלי - אתה תתלבש איך שאתה רוצה, אתה תתנהג איך שאתה רוצה ואתה גם תתלה איזה שלטים/קמעות שאתה רוצה, כל עוד זה לא משהו שהוצא מהחוק כמו צלבי קרס וכל מיני סמלים של ה-KKK. וזה לא תקף רק לגביך אלא גם לדוס שקיבע את התמרור עם מגן דוד. למרות שזה נהיה טרנדי לשנוא חרדים - הוא עדיין אזרח כמוך בדיוק. בינינו, גם אם הוא היה מרסס גרפיטי של מגן דוד, זה היה מפריע לך.

"בתוך הקהילה שלו"

באופן טיבעי אנשים מעדיפים לחיות בסביבת אנשים דומים, אם זה מבחינת שפה תרבות ועוד. דוגמה ירושלים ובני ברק. זה דבר שנוצר באופן טיבעי והוא לא דבר רע. אף אחד לא יחפש לשים שילטי חוצות לא צנועים בלב בני ברק.. למה זה בסדר שבאזורים שהם בעצם שייכים לכולם.. ובשימוש ע"י כולם, זה בסדר מובן והגיוני שיתלשו ויקרעו שילטי חוצות ?

Cade Foster

New member
אמרתי שזה בסדר?

פה בדיוק נכנס עניין הצביעות. מפריע לך שחרדי קורע שלטי חוצות שמכילים נשים, אבל באותו הזמן מפריע לך גם שחרדי שם תמרור של מגן דוד. אפשר בקלות לתרגם את זה ל"אני מציע ששלטים במקומות ציבוריים יכילו תכנים בעלי אופי חילוני בלבד".

לא בעלי אופי חילוני.

אבל בעלי אופי שתואם את רוח המקום. אתה תראה מגיני דוד בכנסיות ? צלבים בבתי כנסת ? שלטי רחוב לא צנועים בבני ברק? פרסומות שמיועדות למגזר החרדי בקניון ? (וכן יש פרסומות שמיועדות ספציפית למגזר החרדי) לא, כי זה לא המקום שלהם.

מה הקשר אטאיסטי ?

מקום ציבורי. נכון העיר היא עיר יהודית, כן, אבל הרחוב משמש את כולם.

Cade Foster

New member
מעולה!

אם הוא משמש את כולם, הוא משמש גם את הבחור שרצה לשים מגן דוד בתמרור. בקניון יש פרסומות שמיועדות למגזר החרדי? אז התמרור מיועד למגזר הדתי/חרדי. לא מדבר אליך מגן דוד? תתעלם. מישהו הכריח אותך להתייחס? זה לא שעשו את זה במטרה לפגוע ברגשות שלך. זה לא צלב קרס וזה לא סטיקרים שמסיתים לרצח או לא יודע מה. כולה מגן דוד! גם אני מסתובב עם אחד כזה סביב הצוואר...

בתוך הקהילה שלהם

לא שמים פרסומות כאלו, הסרטים שהם עשו זה באופן כללי על ירושלים... כי הם נמצאים בכל חור ומסתובבים בכל חור.

BabaTheBuba

New member
לא הבנתי בכלל

על מה אתה מדבר. איזה שלט הורידו ואיזה שמו במקומו? אתה מספר פה סיפור מעורפל ומצפה לתשובות ברורות...

דעותי...

אני לא בטוחה שהתגובה פרופורציונאלית למקרה, אבל אין ספק שהיה מרגיז אותי תליית שלט כזה לאור הדברים שקורים עם החרדים הקיצוניים היום. האם ביקשת מרשות עירונית להוריד את השלט? מה עשית?

מגן הדויד הוא לא רק סמל דת!

הוא הסמל לאום! אומנם הסמל הרשמי של המדינה היא המנורה בעלת שבעת הקנים, אך המגן דויד מעבר היותו סמל דתי הוא גם סמל לאום!

ראיתי אותו הבוקר ומיהרתי למכללה ....

ואז היו לי עיסוקים אחרים.. מחר. מרגיז אותי שהורידו שלט, גם אם כבר לא היה ממש מחובר ורק תלוי.. הורידו שלט "האט" משולש אדום ושמו במקומו מה שנראה לי "סימון טריטוריאלי". יש בתקופה האחרונה יותר ויותר סימנים של חרדים בשכונה ובעיר. אין לי שום דבר נגדם -רק לא רוצה לראות את העיר שלי הופכת לבית שמש.

למעלה