זכויות בסיס

לא בהכרח ש...

לא בהכרח שמי ששם את המגן דוד הוא זה שהוריד את התמרור הזהרה. וכמובן שחוק הוא לפני הכל. העניין הוא שפותח השרשור לא אמר שזה לא בסדר בגלל החוק, אלא בגלל הדת. אז בוא לא נערבב.

בארבאבא

New member
במקרה הנ"ל נוצר כאן מצב שמישהו

הוריד תמרור על דעת עצמו[רוב הסיכויים],ובמקום זה מישהו על דעת עצמו החליט לשים של שלט של מגן דוד.באותה מידה,זה לא היה בסדר גם אם היה שם חצי סהר או תמונה של מפלצת הספגטי.. אני גם לא בדיוק מסכימה עם הטענה שלו "אוי.הדת הולכת להשתלט לי על העיר", אבל אני גם חושבת שלא צריך לתת לגיטימציה לדברים כאלה..לא משנה אם זה מגן דוד,יונה או מנורה.

בתגובתי כלל לא התיחסתי לעובדה שהורד התמרור

כי לא בהכרח זה ששם מגן דוד הוא זה ששם תמרור במקום, כותב ההודעה הראשית של השרשור ממש לא ציין שזה מה שהפריע לו, ולכן הדבר היחיד שהתיחסתי אליו הוא העניין של הדת, שזה מה שהפריע לו. וברור שאין לגיטימציה להוריד תמרור שיכול להיות כל תמרור שהוא , ולהחליפו, ולא משנה במה הוא החליף.

irreplacable

New member
בזה אתה מתעסק?

קודם כל זה רק מגן דוד. לא צלב קרס ולא הרבי מלובביץ' .. דבר שני, אתה יודע לכמה דברים אני חשופה להם בטלוויזיה שאני מתנגדת להם?? ה-מון . ואני לא פונה לרשות השידור ומתלוננת. וזה לא מונע ממני לפתוח טלוויזיה. אף אחד לא מחייב אותך להיות דתי או ללכת לבית כנסת.. זה קצת מוגזם להתעסק בזה.

OK וכשזה נימצא אצלך מחוץ לדלת של הבית ?

בכניסה לרחוב שאת גרה בו ואת רואה נוכחות יותר ויותר גדולה של חרדים בעיר ובשכונה בפרט..

הנוכחות לא מפריעה

הבעיה היא כשמעבר לנוכחות, משאירים אחריהם סימנים. אפשר להקביל את זה למטיילים שלא מפריע לי שהם מטיילים ביערות, אבל כן מפריע לי הלכלוך ושאריות האוכל\בקבוקי פלסטיק שהם ישאירו. הנוכחות לא מפריעה, רק שלא ישאירו "סימנים" שהיו. ובחזרה לנושא, דת היא עורך חיים שאדם בוחר לעצמו, זה בסדר ואין עם זה בעיה, כל עוד הוא מאפשר לאחרים את אותו החופש.

irreplacable

New member
אבל "הסימנים" שלהם זה לא לכלוך..

לא יכולתי להמנע מהאסוציאציה שעלתה לי מייד לראש ברגע שקראתי את התגובה הזאת שלך ... גם לנאצים הפריע המגן דוד שלנו והסממנים שלנו וזה עוד אפילו בגולה ולא במדינה שלנו.. אנחנו מדינה חופשית ודמוקרטית וזכותם "להשאיר סימנים".

לנאצים הפריע הקיום

השאלה היא למה שמטיילים ישאירו זבל אחריהם? על אותו משקל, נניח שאני אומן גרפיטי, מותר לי לצייר על כל קיר של מבנה שאני רואה בחוץ ? מדינה חופשית ודמוקרטית וזכותי "להשאיר סימנים"

irreplacable

New member
לשלט הספציפי שעליו כתבת

אני גם מתנגדת אבל בניגוד אליך לא בגלל שזה סממן דתי (ודרך אגב לא רק דתי) אלא בגלל שזה סוג של מעשה ונדליזם (לפי מה שכתבת הורידו שלט של כביש) אבל אתה מדבר על קופות צדקה וכל מיני "סממנים" שלא גורמים נזק לרכוש. וזה בשונה מגרפיטי.

EdisonGirl

New member
אתה חושב אותו הדבר על גרפיטי?

אתה בעד רחובות נקיים מכל סוג של אמנות? מכל מזכרת למי שהיה שם קודם? אין סוף להשפעות של תרבויות על הצריכה שלנו, אפילו על הבניין שאתה גר בו, והצורה שבה מעוצב בקבוק השתייה שלגמת ממנו היום. אין לזה גבול. לאן אתה חותר?

איזה שטיות

אלק חיה ותן לחיות דווקא הדת החילונית היא הכי צלבנית כל החוקים של המימד האכזר שלהם (החילונים) נכפים גם על אלו שאינם רוצים חלק בזה (הדתיים) אתה כועס שהחליפו את השלט שמייצג את הדת שלך בשלט שמייצג את הדת שלהם

למעלה