זכויות בסיס

BabaTheBuba

New member
אחי

בחיים שלי לא שמעתי על התמרור הזה "סימון טריטוריאלי". אבל אשמח אם תוכל לעלות תמונה כי זה באמת חדש לי. אף פעם לא ראיתי תמרור עם מגן דוד. באותה מידה גם לא עם צלב או ירח. ואם אכן הורידו את ה"האט" לטובת תמרור הזוי שכזה, וזה אכן מטעם העירייה, מה לך להתרעם? העירייה החליטה, זה המשחק שלה לא שלנו וזה גם לא אמור לדגדג לנו. ודוגרי, מי שמפתח סנטימנטים לתמרורים הוא די...מוזר, בלשון המעטה.

BabaTheBuba

New member
חחחחחח מישו שם שם תמרור

במקום האט והעירייה לא עושה כלום? נראה לי אם יודיעו לעירייה הם ישימו שם שוטרים שידפקו דוחו"ת למי שעבר בלי להאט. בכל מקרה אני רוצה לראות תמונה, זה מסקרן אותי.

בארבאבא

New member
מגן דוד זה לא רק סממן דתי.

העיר שלך לא תהפוך לבית שמש,בגלל שסמל הדגל של המדינה מופיע בכל מקום. היא תהפוך לכזאת,אם יקראו למישהי "פרוצה" בגלל חולצה עם שרוולים קצרים. אני מתרגזת יותר מהעובדה שהורידו תמרור האטה,וזה יכול להוות סיכון מסויים.אבל באמת לא מבינה למה להכניס לכן את עניין ה"דת"

ברחה הודעה

יש בלגן באחת השכונה על היתר בניה לא חוקי שקיבלו בביתספר ישן ובונים לעצמם שם מרכז ובנוסף יפתח בעיר בית ספר דתי אזורי זה מדליק לי כמה נורות.. לא רוצה לגלות שאני עולה לאוטובוס וזה קו מהדרין שאישרו בגלל כמות המשתמשים הדתיים או שלאור כמות הדתיים בשכונה סגרו לי את הרחוב לנסיעה בשבת

בארבאבא

New member
בוא נעוף עוד יותר רחוק

נראה לי שאתה קצת יותר מידי מושפע מהתקשורת. לא בכל מקום שיש דתיים,יש השתלטות דתית.מה,אסור לדתיים לגור בעיר שלך? אסור שיהיו להם בתי ספר משלהם מחוץ לבני ברק וירושלים? קודם כל,תעשה הבדל בין דתיים לחרדים.הדתיים הלאומיים לא מהווים כאן בעיה,ולא יקרה כלום אם גם הצד החילוני יכבד מידי פעם.אני גרה בכפ"ס,עיר דיי חילונית סה"כ.אבל יש בתי ספר דתיים, ויש גם רחובות שבכניסה אליהם מוצב שלט של "נא לא לנסוע כאן בשבת".אז מכבדים.מה קרה? וזה לא שזורקים אבנים,סה"כ מעדיפים שלא יסעו בשבת כי ברחוב המסויים יש אוכלוסיה מאוד גדולה של דתיים. אתה כבר הופך את הנמלה לפיל,עוד לפני שבאמת קרה משהו. אל תאכל כל מה שהתקשורת מגישה לך,לא כל חובש כיפה כבר מעוניין לקנות את האדמה שלך ולגרום לך לגדל פאות.

AlabamaW0rley

New member
מפריע לך גם מגן דוד אדום על אמבולנסים?

לא חסרים סמלים דתיים במרחב הציבורי פה.

לא יודעת אם זה כ"כ עניין של מה הסמל ששם...

כמו שזה עניין של מי החוצפן שלקח סמל של משרד התחבורה והרישוי שנועד לקבוע חוקי נהיגה בכביש והחליף אותו על דעת עצמו בשלט כזה או אחר. זו בעיה יותר חמורה מאשר מה הסמל עצמו מציג או לא מציג. היום מישהו מחליף שלט "האט-תן זכות קדימה" בכביש, מסכן בכך נהגים בפוטנציאל, ומחר מישהו יבוא וירה כדור בראש הממשלה ויהרוג אותו...אה רגע...נראה לי שזה כבר קרה לא? תחשבו על זה...

AlabamaW0rley

New member
וונדליזם מוביל לרצח ראשי ממשלה?

לא יודעת. אבל צפצוף על החוק בהחלט מוביל למקומות מאוד לא נעימים. וזה לא חדש שבישראל החוק הוא "המלצה בלבד".

AnotherGirl22

New member
שאלה

אם זה לא היה מגן דוד או סממן דתי אחר, זה היה מפריע לך באותה מידה??

גם ציור שלה עלה או עין היה מציק לי עקרונית...

לא משנה מה סמל שהושם אלא העובדה שלקחו שלט שהוצב ע"פ חוקי מדינת ישראל, נועד להסדיר תנועה ובמקומו מישהו על דעת עצמו שם שילוט כל שהוא אחר. אני יהודיה. מגן דוד הוא סמל שמדבר אלי בלי קשר לדת ועם קשר לדת-אבל הסמל עצמו בעיני פחות מהותי , אולי רק בגלל המצב בין חילוניים לדתיים היום, אלא מה שמהותי זה פריצת הגבולות והתנהגות כאילו לכל אחד הזכות לעשות כרצונו. זה עלול להיות מסוכן אם בדברים הקטנים לא מטפלים....

AnotherGirl22

New member
אוקיי, לך מפריע עצם המעשה...

אבל לי ניראה מההודעה שיותר הפריע לו שזה מגן דוד ואם זה היה משהו אחר זה היה פחות מפריע

לא

מה שמפריע לי בזה שזה מגן דוד, זה שנראה שיש סוג של מגמה שחרדים קובעים עובדות בשטח ואם אין תגובה ממשיכים עד שלבסוף "האזור שלהם" יש פה לא רחוק באמצע הרחוב שתי קופות צדקה ענקיות מכוערות בגובה מטר+ קופה אחת תרומות לעריית בני ברק והשניה לא זוכר. זה הגיוני שבאמצע הרחוב תיהיה קופת צדקה גדולה למען עיר אחרת? איך זה היה נראה.אם בכל חור היו צצות. קופות של עירית תל אביב? או קרית שמונה?

זאת לא הייתה הכוונה

רק נראה לי קצת בעייתי שזה בסדר או מקובל שחלק מהציבור "משאיר סימנים מסויימים" כי הם "בני המקום" וסימנים אחרים הם לא בסדר. יכל היה להיות כל סימן, הפעם זה היה זה . היה מפריע לי באותה מידה לראות את זה מחובר לעץ באמצע היער. לא מעבר.

כל הכבוד לו, אנחנו במדינת ישראל

שמגן דוד יהיה על כל בית מבחינתי. זאת הארץ שלנו, מספיק שורפים לנו דגלים. תאמין לי טוב שיש אנשים שגאים במדינה שלנו.ולפי דעתי אין כל קשר לדת מי שעשה את זה. אני חילונית , מאוד. אוכלת מה בא לי מתלבשת איך שבא לי ולא שומרת שבת. ועדיין, למגן דוד יש סמל שהוא מעבר עבורי.. אתה במדינת ישראל.אין לך מושג כמה אתה צריך להודות שיש לך מדינה. אז כן, שיהיה לך מגן דוד ליד הבית. תהיה גאה. היתי רואה את זה וכל פעם מחדש זה היה מעלה לי חיוך, חבל שאותך זה מעצבן. ואם לא הבנתי את ההודעה שלך כמו שצריך תגיד, פשוט בלבלת אותי.

בארבאבא

New member
גם אם זה הוחלף בתמרור הוריה\אזהרה?

שיעשה גראפיטי,אם הוא אוהב את הסמל.

למעלה