זכייה מוצדקת או לא מוצדקת?

סטילהוק

New member

סטילהוק

New member
זכייה מוצדקת

למרות שהייתי מעדיף שדבון יזכה, אך דבון עשה לא מעט טעויות שהעיקרית שבהן היא שהוא פשוט לא שמר על בן ודי זלזל בהכנות לקראת אתגר האש מול בן, ומבין כל השלושה שהגיעו לגמר, לבן לחלוטין הכי הגיע לזכות. ובטח לא לכריסי המרשעת או לריאן שנלקח על ידה כעז לגמר וקיבל רק קול רחמים אחד מדבון.

סטילהוק

New member
Survivor 36: Ghost Island

העונה ה-36 של הישרדות האמריקאית, שנערכה אף היא באיי מאמאנוקה במדינת האיים פיג'י שבארכיפלג הדרומי באוקיינוס השקט, שג'ף וההפקה התאהבו בה והחליטו שמעתה כל העונות של הישרדות ייערכו רק בה.
עם שני שבטים של 10 מתמודדים חדשים, בעונה הראשונה מסוגה, עם קונספט של אי הרוחות, שבו קבורים פסלוני חסינות ויתרונות מקוללים מעונות קודמות שהמתמודדים שמצאו אותם לא השכילו או לא הצליחו לעשות בהם שימוש נכון והודחו מהמשחק.
ושוב נערך גמר של שלושה: וונדל הולאנד, דומניק 'דום' אבאטה ולורל ג'ונסון. הזוכה וונדל שקיבל 6 קולות מול דום שקיבל 5 קולות ולורל שנלקחה לגמר כעז ולא קיבלה אף קול, אך בגלל שנוצר לראשונה בתולדות הישרדות תיקו בגמר, היא נהפכה למושבעת ה-11 וקולה הכריע מי מביניהם יזכה.

בעונה זו עשינו הכרה עם המתמודד מייקל ירג'ר, שהיה אנדרדוג מוחלט לאורך כל המשחק, אך הצליח לשרוד בזכות יתרונותיו, ערמומיותו, כישוריו החברתיים, ובעיקר קשריו עם קלין מהשבט הנגדי, ואף התגלה כאסטרטג לא קטן, עד שלבסוף, לאחר שנגמרו לו כל היתרונות ולא עזרו לו יותר כל התכסיסים להמשיך לשרוד במשחק, הודח מהמשחק ביום ה 29, כמודח ה 12 והפך למושבע החמישי.

כמו כן, בעונה זו עשינו הכרה עם המתמודדת קלין בכטולד, שרק בזכותה השבט שלה הגיע לעליונות מוחלטת במשחק מול השבט הנגדי, והיוותה איום כל כך גדול שאפילו חברתה הטובה ביותר מתחילת העונה דזירי, ניסתה להדיחה, אך עשתה זאת מוקדם מדי ובצורה מאוד שקופה ומרושלת, ובסופו של דבר הודחה מהמשחק בעצמה בשל כך. כמו כן שני הפיינליסטים הגדולים, הן וונדל והן דום הודו בריאיון שנערך איתם בסוף העונה בגמר שאם קלין היתה מגיעה איתם לגמר לא בטוח שהיא לא היתה זוכה בו מולם, או לפחות היתה נוגסת חזק בקולותיהם. בסופו של דבר אף היא הודחה מהמשחק ביום ה 35 שלו, כמודחת ה 14 והפכה למושבעת השביעית.

האם מדובר בזכייה מוצדקת או זכייה לא מוצדקת לדעתכם?

סטילהוק

New member
זכייה מוצדקת

וונדל שיחק משחק חברתי הרבה יותר טוב מדום שאמנם עשה את העבודה השחורה בזמן שוונדל נשאר בצל, אך משחקו היה אגרסיבי ותוקפני מדי לעומת משחקו של וונדל, למרות ששניהם שלטו לגמרי במשחק, והרבה בזכות יתרונותיהם והמסלול שסללה להן קלין בפרה-מרג', שהפך את השבט שלהם לעליון על השבט השני.

סטילהוק

New member
Survivor 37: David Vs. Goliath

העונה ה-37 של הישרדות האמריקאית, שנערכה אף היא באיי מאמאנוקה במדינת האיים פיג'י שבארכיפלג הדרומי באוקיינוס השקט.
שוב עם שני שבטים של 10 מתמודדים חדשים, שחולקו הפעם עפ"י חוזקם הפיזי, עושרם או מעמדם המקצועי, בעונה ראשונה מסוגה של דוד נגד גוליית.
ושוב נערך גמר של שלושה: ניק ווילסון, מייק ווייט ואנג'לינה קיילי. הזוכה ניק שקיבל 7 קולות מול מייק שקיבל רק 3 קולות ואנג'לינה שנלקחה לגמר כעז המושלמת ולא קיבלה אף קול.

האם מדובר בזכייה מוצדקת או זכייה לא מוצדקת לדעתכם?

Bar EL

New member
לא מוצדק בכלל

קווין אנג'לינה נשדדה ע"י המושבעים, אם הייתי שם הייתי דופק נאום שנותן לה ניצחון של 10-0-0.

סטילהוק

New member
זכייה מוצדקת

למרות שלא אהבתי ולא התחברתי לאף אחד מהמתמודדים שהשתתפו בעונה הזו ולא הייתי רוצה לראות אף אחד מהם חוזר לעונה נוספת, מבין השלושה שהגיעו לגמר, לניק הכי הגיע לזכות, גם בגלל שכמו שהוא תיאר זאת בעצמו, הוא היה אנדרדוג שניצח את כל משימות החסינות עד הגמר ברצף, וגם בגלל לשניים האחרים ממש לא הגיע לזכות, כי שניהם היו מדושנים מעונג שהם הרוב ולא עשו שום דבר מלבד לעצבן. ואם אנג'לינה שהיתה העז המושלמת בדיוק כמו לורל בעונה הקודמת היתה הזוכה בעונה הזאת, העונה הזאת היתה הופכת לגמרי לבדיחה, לפחות זכייתו של ניק שסומן כבר בפרק הראשון ע"י פאט שנאלץ לפרוש מהמשחק בשל פציעתו הקשה ופינויו, כמודח הראשון, ורק בזכות פינויו של פאט הוא ניצל מהדחה זו שמועצת השבט שלה בוטלה ולא התקיימה, תרמה בקצת שלא להפוך את העונה הזאת לבדיחה טוטאלית.

למעשה, אם אחת מהשתיים, אנג'לינה או גרוע מזה נטאלי, היו הזוכות בעונה הזו, ניצחונן היה קובר את העונה הזו בתחתית כל עונות הישרדות בכל הזמנים.

אורישקי

New member
אגיב במרוכז

1 - ברור שמנצח ראוי, האיש ששינה את המשחק
2 - מוצדק, שניהם היו ראויים, בדיעבד חשוב שטינה יותר
3 - מנצח ראוי, לא היה איזה עילוי בעונה הזאת בכללי
4 - בעבר חשבתי שהיא מהגרועות שהיו, עם הזמן למדתי להעריך אותה. שיחקה אנדר דה ראד'רדר מוצלח
5 - זכיה מוצדקת אבל ככל שאני חשוב על זה בריאן שיחק משחק אטסטריג טוב נגד כבשים והמשחק החברתי שלו היה עדיין ממש על הפנים
6 - זכיה מוצדקת בסה"כ בשהשוואה ליריב, לרוב עדיין הגיע יותר
7 - ללא ספק מוצדקת, שחקנית מעולה
8 - גם בעבר פחות הערכתי, היום אני חושב שהיא ראויה לזה לא פחות מרוב
9 - מנצח ראוי, לשניהם הגיע אבל טווילה שיחקה משחק חברתי נוראי וממש הביאה את ההפסד על עצמה וכריסס נתן את אחד מהFTC הכי טובים אבר
10 - מנצח ראוי, שלט בעונה. אהבתי את קייטי דווקא מאד אבל היא לגמרי הייתה עז
11 - מנצחת ראויה, בזמנו חשבתי שיותר מגיע לסטף אבל אני מבין בדיעבד שהיא הביאה את זה על עצמה
12 - מנצח ראוי, פרסונלית הוא גם מהאנשים שהכי חיבבתי בתוכנית. ברור שהכי הגיע לסירי אבל קודם כל שמחתי שטרי לא זכה. מבחינת הוא או דניאל שניהם שיחקו משחק טוב אבל אראס היה המנהיג של הברית והוא היה יותר לייקאייבל ולכן הזכיה ראויה
13 - אמנם האליל הגיש לו את העונה על מגש של כסף אבל הוא אכן שחקן טוב וראוי
14 - בהחלט מנצח מעולה ובללא ספק הראוי ביותר גם בהרכב הגמר
15 - מהטובים בתולדות התוכנית, לאמנדה גם הגיע אבל טוד היה פשוט אדיר.
16 - גם כן מהטובות שהיו, אמנם הכי הגיע לסירי אבל פארווטי הייתה מנצחת ראויה לא פחות.
17 - בעיני הזוכה הכי גרוע בתוכנית. לא היה לו שום משחק חברתי או אסטרטגי ולפי הדיבורים הוא היה גם די מטרידן. הוא ניצח כי שוגר הייתה מזעזעת וכי ברית הבצל הייתה רוב במושבעים והם שנאו את סוזי מדי.
18 - מנצח מעולה, ראוי, נתן הצגה טובה לג'ורי ובאופן כללי שיחק משחק די מושלם
19 - לא מנצחת ראויה בעיני, נכון שהאסטרטגיה של להידבק למי שהג'ורי שונא השתלמה לה אבל לא הרגשתי ממנה שום מחשבה מעבר למה שראסל אמר לה לעשות בעונה.
20 - מת עליה, השורדת האהובה עליי, שחקנית טובה אבל לדעתי מול פארווטי וראסל הניצחון לא הגיע לה. מסוגל להבין למה לא רצו לתת לראסל ניצחון ושוב יש דברים שלא רואים אבל לדעתי לא מוצדק בהשוואה לשניים שהיו מולה.
21 - גם כן ניצחון לא ראוי. לא שצ'ייס וסאש היו להיט אבל פאביו באמת לא היה מודע לכלום כל העונה. הניצחון השני הכי לא מוצדק אחרי בוב מבחינתי.
22 - כמובן ראוי, שלט בעונה והיה מול שני עזים
23 - בסהכ מרגיש שהיא ניצחה בעיקר בגלל הופעת FTC מעולה וטינה של המושבעים נגד קואוץ' שהוא באמת דמות שמייצרת אנטגוניזם. לא שחקנית הדור או מנצחת ממשש מוצדקת בכל מקרה.
24 - שוב, מהטובות והחזקות שהיו בתוכנית.
25 - מנצחת מעולה ומוצדקת ביותצר
26 - איכס, מנצח אוברייטד בעיני אבל הוא כן בסה"כ ראוי
27 - גם מוצדק בהתאם לנסיבות למרות שלא מתרשם ממנו בכלל
28 - מלך, ברור
29 - עוד יותר ברור
30 - בסהכ מנצח מוצדק, לא מהחזקים שהיו ויש מצב שלקרוליין הגיע יותר אבל יש לו את זה
31 - מנצח מעולה, השחקן הכי טוב בעונה הזו למרות שעודדתי את קלי וספנסר יותר. מהשחקנים החברתיים הכי טובים שהתוכנית ראתה
32 - בעיקר מנצחת מזליסטית כזאת שלא היה ממש הרבה הזזמדנויות להדיח אותה ולא עשתה הרבה. אוברי גם אוברייטד אבל היא כן שיחקה יותר טוב. לא מוצדק
33 - סהכ מו צדק למרות שלא מתלהב ממנו במיוחד
34 - מוצדקת מאד
35 - איכס, ניצחון מעצבן מאדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד וטוויסט נוראי
36 - מנצח מוצדק, הגיע לו
37 - בסהכ מוצדק למורת שבעיני למייק הגיע יותר את הניצחון

Bar EL

New member
אגיב

מבסס את הדעה שלי בעיקר על מי שאני חושב שהייתי מצביע עבורו אם הייתי מושבע - וכן ברור לי שיש עריכה ואנחנו לא רואים הכל, אבל זו תוכנית טלוויזיה ואם פשוט נסכים עם כל מנצח שיש בתוכנית אז מה הפואנטה שלנו בכלל לצפות בתוכנית ? אמורות להיות לנו דעות על מי לדעתנו היה צריך לנצח.
אז מבחינתי ראוי או לא ראוי זה תלוי מול מי המנצח היה בגמר שלו וזה לא כולל שחקנים שהודחו. (נגיד סירי מעונה 16 שראויה מפארווטי אבל לא השתתפה בגמר)

עונה 1 - ה-קינג, בהחלט ראוי
עונה 2- לא ראויה, לפי מה שאני זוכר קולבי שלט שם בעניינים
עונה 4 - ראויה מול נליה סה"כ
עונה 6 - ראויה
עונה 7 - ראויה מול ליל
עונה 8 -לא ראויה מול רוב, אבל בהחלט קרובה אליו
עונה 9 - ראוי
עונה 10 - ראוי
עונה 11 - באמת שלא זוכר את העונה אז אשאיר את זה נייטרלי
עונה 12 - לא ראוי, לדעתי דניאל שיחקה יותר טוב וחזק והייתי מתחבר יותר למשחק שלה
עונה 13 - ראוי
עונה 14 - ראוי
עונה 15 - ראוי
עונה 16 - ראויה
עונה 17 - ...
עונה 18 - ראוי לגמרי
עונה 19 - בזיון
עונה 20 - בזיון
עונה 21 - אוהב את פאביו אבל כנראה שהוא לא ראוי
עונה 22 - ראוי בהחלט
עונה 23 - לא ראויה, אומנם סופי שיחקה אותה בגמר וקואוץ' הצטדק - אבל הוא שלט בכל העונה, עשה את כל המהלכים ורקם את כל הקשרים (כמו להעביר את קוקראן צד ולהביא את עדנה לברית, וכמובן ליצור את כל הברית ולהיות המנהיג שלה) אז כן כמה שהוא טרול הוא שיחק דיי טוב, הבעיה היא שזה לא היה משנה כי אוזי וברנדון היו כלכך ממורמרים עליו שבגד בהם (לא מפתיע) שהם עשו קמפיין נגדו בפונדרוסה והתשובות שלו גם לא ממש עזרו .
עונה 24 - לגמרי ראויה
עונה 25 - לגמרי ראויה בשלישייה הזו ובכללי
עונה 26 - לא ראוי, מבחינתי דון שיחקה יותר טוב, יצרה יותר קשרים (קורין מספרת לה על המהלך, ברנדה מאוד קרובה אליה, מלקולם גם קרוב אליה), היא הפסיקה את הקולות של בני הברית שלה כי די בגדה בהם והם גם דיי לוזרים (בעיקר ברנדה ואריק) אבל הסיבה האמיתית שהיא הפסידה היא כי לקוקראן היה את סיפור האנדרדוג שמילד כאפות חיוור הפך להיות שחקן שזוכה ב3 חסינויות ומגיע רחוק...
עונה 27 - לא סובל אותו והוא גרוע, אבל הוא בהחלט ראוי ובטח שמול מוניקה וג'רבס - למרות כמה טעויות (כמו לא לשים את האליל על עצמו בפיינל 6 שזו טעות קריטית ממש) הוא שיחק טוב ויותר שקול הפעם.
עונה 28 - אין ספק שראוי, המנצח הכי אדיר אי פעם בעיני
עונה 29 - בהחלט ראויה, יש מצב שהמנצחת הכי אהובה עליי אחרי טוני בתור מנצחת של עונה ראשונה
עונה 30 - מבחינתי ראוי, הוא עשה המון טעויות אבל קרולין גם כן עשתה המון טעויות ולא באמת היה לה סיכוי מולו, על וויל אין מה לדבר...
עונה 31 - חלוק בין ספנסר לג'רמי , אבל בסופו של דבר אני חושב שהייתי בוחר בג'רמי ולכן ראוי.
עונה 32 - לא ראויה בעליל, לא מת על אוברי אבל היא בהחלט נשדדה כאן
עונה 33 - ראוי מול ההרכב שהיה שם - גם עשה המון טעויות
עונה 34 - ראויה
עונה 35 - לא ראוי...הייתי מצביע לכריסי , שלא נדבר על טוויסט אתגר האש אפילו
עונה 36 - לא ראוי מול דומיניק, גם בגמר כולם כולל האויב המושבע של דומיניק כריס, הודו שלדומיניק היה את המשחק החברתי היותר טוב, פיתח יותר קשרים והיה יותר דומיננטי - הסיבות של המושבעים שהצביעו לוונדל נשמעו כמו תירוץ עלוב ודפוק וממש הזכירו לי את עונה 20 של ביבי.
עונה 37 - ראוי, למרות שקווין אנג'לינה

סטילהוק

New member
תודה לכל מי שבחר לא להיות תוכי וכן הצביע בסופו של דבר

וכן, ממש לא חייבים לבחור בשיטה שאני הצעתי ושבסה"כ נועדה לעשות לכם את הבחירה להרבה יותר פשוטה וקלה, אפשר בהחלט גם לרשום במרוכז את כל הבחירות שלכם, כפי שעשו בר אל ואורישקי בסוף השרשור. וסאפיר כוונת השרשור לא נועדה לבדוק האם הזכייה היתה מוצדקת או לא מבחינת המושבעים, שלא ראו אפילו חצי ממה שהצופים כן ראו, אלא לבדוק האם מדובר בזכייה מוצדקת או לא מוצדקת מבחינתו הצופים, ושכל אחד מחברי הפורום יביע את דעתו לגבי כל זכייה בנפרד ולא כמו רובוט או תוכי אחרי בן אדם. ואני שמח שהיו לפחות שניים כאלה.

יחד עם זאת, אם את באמת חושבת וסבורה, ולא רק לשם ההקנטה, שכל הזכיות בכל העונות של הישרדות היו מוצדקות, זו בהחלט זכותך לחשוב כך. רק להבא נסי לא לדבר בשם כולם, כי לכל אחד יש דעה משלו ומחשבה עצמאית, שאחרת כולנו היינו רובוטים עם תוכנה אחת משותפת לכולם ולא בני אדם עם דעה עצמאית משלנו.

sapir aloud555

New member
למה אין אמוטיקון של תוכי

רק שתבין: הם חיו ביחד 24 שעות 20-39 ימים. אנחנו רואים תוכנית ערוכה של 15 שעות, שחלק מהסצנות מוקצנות וחלקן אפילו לא תואמות את המציאות. להגיד שהמושבעים לא ראו חצי ממה שאנחנו ראינו זו הזייה. It's a game of perception! אי אפשר לצפות שכל המתמודדים יהיו בכל מקום כל הזמן, זה למה המושבעים קיימים, זה למה הפיינליסטים צריכים לגרום להם להאמין שהם שיחקו בצורה הטובה ביותר. זה המשחק

אורישקי

New member
מסוגל להסכים איתך

כן יש מקרים שבהם זה צועק שהמתמודדים בחרו משיפוטים מפגרים... אבל קצת ק'שה לי לשפוט החלטות של הג'ורי בתוכנית ערוכה.
כאילו אני כן עושה את זה אבל אני משתדל להיות הגון עם זה....
&nbsp
לעומת זאת בביג בראדר יותר קל לי לדעת מה באמת קורה כי יש לייב פידס ואתה רואה בערך הכל כל העונה

סטילהוק

New member
יש משפט שאומר זה מה יש ועם זה ננצח

יש משפט שאומר זה מה יש ועם זה ננצח. בגדול, אני אמנם לא מסכים כלל עם המשפט הזה, ומעדיף על פניו את אפשר לנצח רק עם מה שיש, לא עם מה שאין. ועל כן מי שבאמת מעוניין ורוצה לנצח, צריך קודם לדאוג מראש שכן יהיה לו עם מה.

יחד עם זאת, אם זה כלל לא תלוי בנו ואין לנו שום אפשרות שיהיה לנו עם מה (כמו במקרה הזה של הישרדות, וגם תוכניות ריאליטי אחרות מסוגה, שאין לנו כצופים אפשרות לראות אותם בלייב 24/7, גם אם נורא רוצים), הכלים היחידים שיש לנו כצופים זה הפרקים הערוכים (ואגב, גם באח הגדול אנחנו לא באמת רואים הכל, יש המון צינזורים בלייב, ובעיקר בעונות האחרונות, וגם אם לא היו, יש כולה מצלמה אחת ושרואים חלק אחד של הבית לא רואים מה קורה בחלק אחר שלו באותו זמן בלייב, ולכן אי אפשר לאמר גם בביג בראדר שהצופים רואים הכל), אבל וכאן האבל הגדול, גם המתמודדים עצמם בדיוק כמונו הצופים לא רואים הכל, ומה לנו מראים בזמן שהם לא רואים, יכול לפעמים לשנות להם את כל השיקול בגמר. זאת גם הסיבה אגב שההצבעות ובחירת הזוכים בגמר נערכות בזמן אמת עוד על האי ולא אחרי שכולם חזרו הביתה וצפו בפרקים הערוכים וראו כל מה שנבצר מהם לראות כשהיו על האי. ועל כן דעתנו כצופים יכולה להיות רק על פי מה שראינו ושמענו ולא על פי ניחושים וספקולציות של מה היה או לא היה כביכול במציאות. ועל זאת בלבד אני מבסס את בחירותיי. כי כמו שכבר ציינתי, אפשר לנצח רק עם מה שיש, לא עם מה שאין.

סטילהוק

New member
מכיוון שאין עוד הצבעות מלבד אלה שכבר הצביעו ההצבעה נסגרה.

ואני מסיק מכך שכל שאר חברי הפורום שלא הצביעו ולא הביעו את דעתם כנראה חושבים כמו ספיר שכל הזכיות בכל העונות של הישרדות היו מוצדקות (והכוונה לא מצד המושבעים), אלא אך ורק מצידכם הצופים בתוכנית. אי לכך ובהתאם לזאת מי שלא הצביע ויטען בעתיד שהיתה זכיה לא מוצדקת באיזו עונה של הישרדות כולם יידעו שהוא פשוט צבוע.

ובכך מסתיימת ההצבעה לזכיות המוצדקות והלא מוצדקות בהישרדות.

למעלה