זכרונות

לסלוח לך? (אתאיסט עם ציציות)

נראה לך שזה יעבור לך בקלות כזו? לפחות תצום, או תקרא תהילים, או אל תאונן יומיים.... >אתאיסט קצת מאוכזב מהרמב"ם<

החינוך המיני בילדותי...../images/Emo111.gif

היה מעט רעוע... את כל הידע שספגתי, קיבלתי מילדה אחת (שמצאה איזה ספר בנושא ושמחה לשתף אותנו בממצאים...). את מה שלא ידעתי, השלמתי בדמיוני הפרוע, או מחברים קלוקלים... בברכת פורים שמח(למרות שהוא עדיין לא בא...)
מיכלי

ozone

New member
ושוב נזכרתי..

את סודות החיים התחלתי להבין בערך בכיתה ד´ (god bless the TV) ואז,בכוונה ע"מ להביך את אמא שלי שאלתי אותה איך באים לעולם (אחרי שהספקתי לשאול אותה מה זה לסבית,ועוד כל מיני שאלות כאלו),והיא התחילה לגמגם ,עד שנשבר לי,ועניתי לה שסתם שאלתי אותה,ואני כן יודע , לילה טוב,וחלומות ...(בואו נשאיר מקום לדמיון
)

חי אדר

New member
יאיך ילדים באים? ובדיחה קטנה

הדרך להסביר לילד איך הגיע לעולם, הוא עניין של חינוך הנתון באקלים תרבותי מסויים. ללא ספק, כי בחברה מיתרנית נושא זה, יהיה גלוי וחשוף יותר. מאידך, חברה שמרנית, נושא זה, יהיה נצור בחדרי חדרים. אולם, ברי כי התשובה שקיבלתה, היא תשובה של הדורות האחרונים, בחברה השמרנית. ואופן זה של התייחסות, הינו מוטעה. שהרי בסופו של דבר הילד גדל, ובודאי יחוש באמת הגלויה כיצד באים ילדים לעולם, ולנוכח ידיעה זו, יחוש כי הוריו שחינכו אותו לומר רק אמת, לפתע נתפסים כדוברי שקר. נמצא שלא הרוויחו דבר. אציין, כי במקורות ההלכה, דווקא יש פתיחות רחבה יותר לעניין, ואין הסתרה. כל ילד, הקורא בפרשיות התורה, נחשף מיד לדרכים ולאופנים של המין. החל, בסיפור מעשה ראובן, או בעיסקת המין שהביאה בכנפיה את הולדתו של ישכר. ועוד דוגמאות למכביר. לצורך העניין ולהמחשת האבסורד יש בדיחה בעניין, המספרת, כי ילד בא לאביו ושאלו, כיצד הוא הגיע לעולם, אבין השיב לו, כי הוא הובא לעולם, ע"י החסידה. הילד התעקש והפציר באביו עוד, ושאל איך החסידה הביאה אותי לעולם? השיב האב, ע"י המקור שלה. דעתו של הילד לא נחה ולא שקטה, והמשיך לשאול באורח אחר: והיכן המקור של החסידה? האב כבר נואש ואמר לו באזור הרוכסן של אבא. הנה כי כן, סוף דבר, בסוף האמת יוצאת אל העולם.

ozone

New member
מה שמזכיר לי..

ילד בא לאבא שלו,ושואל אותו - ´תגיד,אבא, איך הגעתי לעולם?´, אבא שלו עונה לו - ´בעזרת הסידה ,כמובן´. משתומם הילד - ´מה,אבא,זיינת חסידה?".

taxi555

New member
לגבי זה אתם ממש צודקים

אני זוכר שכשלמדנו בחידר והיגענו לכל הקטעים בתורה על לא תשפוך זרעך לשווא, ולא תשכב עם זה ולא עם זה, ובקיצור כל מה שקשור ליחסי מין או נידה וזיבה וכדומה, בחיים לא הסבירו שם כלום, רק קראנו את זה במהירות ממש גבוהה וזהו. כמובן שגם בחיים לא היו מבחנים על הנושא הזה, או שיעורי בית, פשוט כלום הנושא הזה לא היה קיים... וזה היה ממש מוזר כי בכל שאר התורה היינו מתעמקים עם רש"י וכל פירוש אפשרי או מבחנים על החומר שלמדנו ואו כמובן שעורי בית שיכלו לתת לנו .. הקיצר מה חשבו שאנחנו טמבלים אפילו שלגביי תמיד הייתי בטוח שעם הזין רק משתינים אבל מהגיל שהוא גם התחיל לעמוד לא הבנתי למה הוא צריך פעם לעמוד ופעם לישון למה אי אפשר פשוט להשתין איתו כמו פעם ולמה לעזאזל הוא עומד בכלל

חרדית

New member
"לא צנוע"

לי זה מזכיר שהיינו מגיעות לרש"י ""לא צנוע"" המורה היתה אומרת טוב פה אנחנו מדלגות מיד ------פתאום שקט בכיתה טוב כולן היו עסוקות בלקרוא את מה שהמורה אמרה לדלג. חרדית.

למעלה