מצטער, אין לי זמן.
Femme fatal, בעיקרון אני מסכים עם 2 התגובות שלך למושג הזמן, ולכן הרשי לי לחדד מספר נקודות: מהי הגדרת הזמן? אינני חושב (כמוך) שמישהוא יוכל לבוא עם הגדרה סבירה (אל אף שלכולם נדמה שהם יודעים על מה מדובר), קשה אפילו להוכיח אם לזמן יש כוון, הכוון היחידי של זמן (מדעית) מוסק מחוק האנטרופיה (אינטגרל של dQ חלקי הזמן) ולכן הזמן הולך קדימה, במערכת סגורה, כשהאנטרופיה גדלה. אך גם חוק זה אינו פיסיקלי אלא תצפיתי בלבד. לפי תאורית איינשטיין אם ננוע במהירות האור (במרחב התלת ממדי) הרי רכיב המהירות בממד הרביעי יתאפס, במילים אחרות הזמן יהיה אפס. אם נחשוב שאנו מסוגלים לנוע במהירות האור, הרי כל האור סביבנו (הפוטונים) יעמדו ולא יזוזו ייחסית אלינו, וכל מדידה תהיה בלתי אפשרית, או כפי שטענת "הזמן הוא פונקציה של תנועה", הרשי לי לחדד "תנועה ייחסית". >>מהי יחידת הזמן הקצרה ביותר?<< זה פשוט, זה הזמן שעובר מהחלפת הרמזור לירוק, ועד שהנהג מאחוריך צופר. >>לדעתי הזמן הוא יצור בדיד שבא כיחידות. סברה זו פותחת חלון לאותם רעיונות מד"ב של טיול קדימה או אחורה בזמן ועצירתו.<< אולי תוכלי מעט להעמיק ולהסביר איזה חלון נפתח אם בדידות הזמן? הנרי