זמן- האם הוא רציף או בדיד?

1_JFK_1

Active member
מצטער, אין לי זמן.

Femme fatal, בעיקרון אני מסכים עם 2 התגובות שלך למושג הזמן, ולכן הרשי לי לחדד מספר נקודות: מהי הגדרת הזמן? אינני חושב (כמוך) שמישהוא יוכל לבוא עם הגדרה סבירה (אל אף שלכולם נדמה שהם יודעים על מה מדובר), קשה אפילו להוכיח אם לזמן יש כוון, הכוון היחידי של זמן (מדעית) מוסק מחוק האנטרופיה (אינטגרל של dQ חלקי הזמן)
מה זה הקשקוש הזה ? אנטרופיה - (אינטגרל של dQ חלקי הזמן)

dS={\frac {\delta Q}{T}}

הביטוי T במכנה הוא הטמפרטורה המוחלטת ולא הזמן !!
ולכן הזמן הולך קדימה, במערכת סגורה, כשהאנטרופיה גדלה. אך גם חוק זה אינו פיסיקלי אלא תצפיתי בלבד. לפי תאורית איינשטיין אם ננוע במהירות האור (במרחב התלת ממדי) הרי רכיב המהירות בממד הרביעי יתאפס, במילים אחרות הזמן יהיה אפס. אם נחשוב שאנו מסוגלים לנוע במהירות האור, הרי כל האור סביבנו (הפוטונים) יעמדו ולא יזוזו ייחסית אלינו, וכל מדידה תהיה בלתי אפשרית, או כפי שטענת "הזמן הוא פונקציה של תנועה", הרשי לי לחדד "תנועה ייחסית". >>מהי יחידת הזמן הקצרה ביותר?<< זה פשוט, זה הזמן שעובר מהחלפת הרמזור לירוק, ועד שהנהג מאחוריך צופר. >>לדעתי הזמן הוא יצור בדיד שבא כיחידות. סברה זו פותחת חלון לאותם רעיונות מד"ב של טיול קדימה או אחורה בזמן ועצירתו.<< אולי תוכלי מעט להעמיק ולהסביר איזה חלון נפתח אם בדידות הזמן? הנרי

קרוע10

New member
למה רק תנועה?
כל שינוי כמו התרופה בה לוקח למים בקנקן על הגז לעלות ב (נניח) 10 מעלות

nissimhania

New member
אם הזמן הוא רציף...

אין משמעות ל"רגע". אין הווה, וזה די מדכא... למעשה כל החיים שלנו מתרחשים בהווה, ואם הוא לא קיים, אז האם אנחנו בכלל חיים? יוצא שהחיים שלנו הם כמו חלום, גם שם הזמן הוא אשלייה (חלומות שנראים לנו ארוכים יכולים להתרחש כמה שניות במציאות), ואז בוודאי אין משמעות לחיים, ומה אני אגיד לכם... את זה אני לא מוכן לקבל.

InnerKid

New member
משמעות ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

צר לי עבורך ידידי, אבל המשמעות תהיה כנראה רק זו שאתה תיצור עבורך.... כן, בפה מלא אני מסכים איתך שזה מדכא וחווית חוסר המשמעות הינה חלק מחווית היומיום שלי... איך מתגברים על זה? כל אחד בדרכו שלו...

nissimhania

New member
אני לא מנסה להתגבר על חוסר

המשמעות בחיי כי היא קיימת, ואני מחפש אותה כי אני מאמין שהיא קיימת יותר מכל דבר אחר בעולם ויותר מהעולם עצמו... אבל זה כבר סיפור אחר :).

Henryf

New member
nissimhania - אם הזמן רציף

ההנחה שהזמן רציף לא מוכיחה שאין "משמעות" או "הווה". אל תיתן לפיזיקה להשפיע על הפסיכולוגיה שלך, הפיזיקה צריכה להסביר אותך ולא ההפך. משמעות החיים לא קשורה לשום מדע, ייתכן שמדעים מסוימים יירצו לחקור את ה"משמעות", אבל הם לא מייצרים אותה, אתה מייצר את המשמעות שלך. הנרי

nissimhania

New member
אני לא מסכים,

אם אני "מייצר" את המשמעות שלי, הרי שאותה משמעות תלויה בהוויה שאני תופס. אולי יש אנשים שלא צריכים או לא מאמינים בקשר בין המשמעות של החיים לבין המציאות שלהם, אני כן. ולכן אני נותן, ורוצה לתת לפיזיקה (הייתי מעדיף לומר "טבע") להשפיע על הפסיכולוגיה שלי. וכשאני אומר שאין הווה, במובן שהחיים שלנו נעים מרחפים מעל נקודה אשלייתית של זמן, בעוד שאיננו חיים בעבר או בעתיד, יוצא שאיננו חיים בזמן בכלל! אפשר להגיע מכאן למסקנות שונות, אחת הצעתי כבר- שהחיים הם אשלייה ולכן חסרי משמעות. מסקנה יותר מעניינת שאני יכול לחשוב עליה, היא שהחיים שלנו לא מתקיימים בזמן... קשה לי להסביר למה אני מתכוון, כי זה רעיון חדש לי.

nissimhania

New member
אנשים, קחו צעד קדימה מעבר למדע

תנו לדימיון לספק לכם רעיונות להסביר את מהותו של הזמן, נראה לי שהדימיון ייתן לנו תמונה לא פחות מדויקת מכל מה שהמדע יכול כעת, ובטח שיותר מעניינת... אחרי שאשמע רעיונות שלכם, אציע משהו משלי (מטאפיסי משהו...:)).

Henryf

New member
זמן רציף.

נא לא להסחף, למה שהזמן לא יהיה רציף? כל אינטרול זמן, ויהיה קטן ככל שיהיה, ניתן לחלקו. (זנון, והבודהיסטים אלפי שנים לפניו). כנ"ל לגבי מסה (אם היא קיימת בכלל) ואנרגיה. מושג הקוואנטים שמדבר על קוואנטים בודדים של אנרגיה, בא לפתור בעייה מאד מסוימת בפיסיקה (באנרגיה רציפה, סה"כ האנרגיה בתיבה שחורה היה אינסופי). הפתרון הבדידי הינו פתרון מתמטי, אכסיומתי, שעליו נבנו התאוריות הפיזיקליות המודרניות, אבל עדיין זו רק אכסיומה ולא "אמת פילוסופית". תורת המייתרים מוכנה לוותר על קוואנטיות האנרגיה תמורת בדידות מיזערית של מיתרים (בגודל פלאנק), זה אומנם קוואנטים שונים, אך עדיין בדידים, והבעייה הינה אחת ויחידה, ככל שאנו קטנים במימדים, הרי סכום כל האנרגיה (האינטגרל) נותן תוצאה המתקרבת לאיסוף, וקבלת תוצאה אינסוף אנרגיה בפיסיקה זה ציון "ניכשל" לתאוריה. הבדידות (ההפך מרציפות) אינה מושג פילוסופי, אלא "טריק" מתמטי. הנרי

עידו10

New member
לפי תאוריית הזמן הרציף

אין "הווה", זו המצאה. מבחינת ההגיון- אין באמת הווה, יש רק עבר ועתיד, כשאתה "גולש" על הציר הזה של עבר ועתיד. ואם מישהו יכול להצביע לי על משהו שקורה ב"הווה" שיקום...

nissimhania

New member
אתה יודע שגם מה שאנו קולטים בחושים

שלנו הם דברים שכבר קרו? גם אם יש כזה דבר הווה, לעולם לא "נחייה" אותו, כי כל תחושותנו מגיעות אלינו באיחור הנובע מפעולות המוח והחושים! אם אני שומע עכשיו רעש, זהו רעש שהתרחש כמה מאיות שנייה לפני שהגיע לאוזני, אותו דבר עם ראייה, אותו דבר עם תחושה פיסית- מהרגע שאני נוגע במשהו עד שהמוח שלי מפרש שאני נוגע בו, עובר זמן. למעשה, אשליית ההווה היא בעצם עבר ממש.

עידו10

New member
זה בדיוק מה שאני אומר....

ולגבי קיום העתיד, גם זה בספק, שכן כל החלטה שלנו משנה אותו, לכן הדבר היחיד שקיים מבחינתנו הוא העבר, ולכן- כולנו חיים בעבר, ולעולם לא נוכל לחיות את ההווה או את העתיד

nissimhania

New member
לא הבנתי איך שללת את העתיד,

אבל אם כבר יש לי גם פתרון (חצי בהלצה): -אין עתיד. -למה? -תוכיח שיש... -מה הבעיה? נחכה לו. -כשהוא יגיע הוא לא יהיה עתיד, מנין לך שהוא היה עתיד לפני כן?

עידו10

New member
יש 2 שיטות סותרות לראיית העולם-

אחת- שיש לנו בחירה חופשית, ולכן כל החלטה שלנו משנה את מה שעתיד לבוא. השניה- שהכל קבוע מראש, לכן אין לנו יכולת להחליט משהו בניגוד לעתיד הקבוע. אני אישית חושב שיש לנו בחירה חופשית, ולכן העתיד אינו קבוע. לכן- כל החלטה הכי קטנה שלנו משנה את העתיד, ואם הוא אינו קבוע אז- או שהוא לא קיים, או שהוא לא רלוונטי לגבינו, שכן אין לנו יכולת לנבא מה יקרה בו. גם הפתרון שלך משתחל לדעה שלי- שכן אם הדבר שהיה עתיד לבוא אכן היה עתיד אי אפשר לדעת

shkool

New member
האם אתה מאמין כי לכל דבר ולו הקטן

ביותר - יש סיבה?

עידו10

New member
עוד פעם זה? ../images/Emo6.gif

כן, אני מאמין שלכל דבר יש סיבה, אבל לא במובן של אלוהים או מתכנן.
אני חושב שמשום שלכל דבר יש סיבה, ולנו יש את היכולת לבחור, אזי ההשלכה על העתיד היא- או שהוא משתנה ללא הרף, או שישנן אינסוף גרסאות שלו, או שהוא לא קיים. בכל מקרה, הוא לא רלוונטי לגבינו, ולכן הוא בחזקת לא קיים
מקווה שהבנת למה אני מתכוון

nissimhania

New member
הדיכאון שלך לא מרשים אותי...

וגם לא הבנתי איך מזה שיש לנו את היכולת לבחור נובע שעתיד לא רלוונטי. ההיפך הוא הנכון, עצם העובדה שאנו בוחרים ומשפיעים על העתיד שלנו, אז ורק אז הוא הכי רלוונטי בשבילנו.

למעלה