זקוקה לעזרתכם:

זקוקה לעזרתכם:

טוב, אז ככה: הנהלת הפורומים בונה איזושהי מערכת שתנגיש עוד יותר את הפורומים, ותאפשר חיפוש וחשיפה של פורמים לפי מילות המפתח החוזרות בהם שוב ושוב. נתבקשנו להצביע על 10 המילים החוזרות על עצמן ביותר בפורום שלנו, שמאפיינות את הפורום (נגיד, פמיניזם, אינ חושבת שעלה הרבה, אבל הוא לא הנושא של הפורום...) אסור שהן יהיו מילים שכבר קיימות בשם הפורום (תודו שכבר ירדו לנו 3 מילים פוטנציאליות).. אני אמור הלהעביר את הרשימה של המילים הללו עד סוף השבוע. אשמח אם תעזרו לי בעניין הזה... אני כבר חשבתי על : מנחה, הצעת מחקר, פוסט-דוק, סטטיסטיקה, ביבליוגרפיה/רישום ביבליוגרפיה מה דעתכם? יש לכם עוד? אתם חושבים שחלק מהנ"ל לא מתאימות? תעזרו לי לגבש את הרשימה שלנו?

FPNH

New member
Keywords

תלמידי מחקר אקדמיה אוניברסיטה תארים מתקדמים Ph.D מאסטר / תואר שני סטודנטים מתרגלים אמא פולניה ולדעתי סטטיסטיקה וביבליוגרפיה הן לא מילים מתאימות

אוקיי בנוסף למה שהצעת

מבחן, דוח, רפרנס, פרסום , במקום הצעת מחקר פשוט - מחקר (זה יכסה יותר הקשרים), תרגול, קורות חיים וכמובן - ניצול ציני מרושע ואכזרי (סתאםםם אני בהשפעת השרשור הקודם שהגבתי בו).

שמישהו יספר לתפוז

שהיום אפשר לעשות keyword extraction אוטומטי עם אחוזי הצלחה גבוהים ביותר. ואם הם יוסיפו אפשרות לתייג שרשורים אז בכלל החיים שלהם יהיו קלים.

Unicorn98

New member
עוד כשהייתי מנהל פורום, ניסיתי לדחוף בכל כוחי

את הנושא של חילוץ תגיות אוטומטי (ברמת הפורום זה די טפשי בעיניי, אבל ברמת ההודעה זה מאוד שימושי). הרי תפוז ידוע בכשלונו בטיפול בכל נושא אחזור מידע וחיפוש. הרי יש סיבה שלא הסירו לחלוטין עדיין את מערכת החיפוש העתיקה (כבר שלוש שנים אחרי שהשקיעו הון תועפות במערכת חיפוש חדשה ונוצצת). חושבים קצר מאוד, בתפוז.

../images/Emo13.gif אבל למה הם מתעקשים?

בווינט (ולא שאני מתה על מבנה הפורומים של ווינט) כבר הכניסו תגיות לפני שנים...

Unicorn98

New member
המחשבה הקונספירטיבית שלי בנושא הזה

אומרת שאין להם באמת אינטרס. כמו שאין לתפוז אינטרס לייצר חיפוש טוב באמת, מכיוון שאז יכתבו פחות הודעות בפורום (עם אותן שאלות ואותן תשובות). אחרת כבר מזמן היה פה חיפוש איכותי באמת. מה יותר טבעי מכך שמנהל פורום יקבע 10 (או 15 או 100) מילות אינדקס לפורום, ומערכת אוטומטית תסווג הודעות לפי המילים הללו, כדי ליצור אשכולות תוכן חכמים לטובת אחזור עתידי? עוד שאלה לי אלייך, למה יש 20 כלים שונים בסרגל של תפוז? מדוע צריך גם מאמרים, גם קישורים, גם טאגליינז (שנמצאים גם בקישורים, כמובן), גם שאלות נפוצות, גם מילון מונחים... בלי סוף. עשרים כלים שיכולים בקלות לדור תחת אותו השם, מתוך ראייה פונקציונלית ולא הבחנות טכניות טפשיות. בזמנו ב"סטודנטים" קרענו את התחת ממש על סיווג ויצירת תוכן מאחורי הקלעים, רק כדי לגלות שחברי הפורום (ותיקים כחדשים) לא מוצאים את ידיהם ורגליהם בסבך הכלים שתפוז מניח לפניהם. זו גם הסיבה שבפורומים רבים לפחות 70% מהשאלות הן חוזרות ונשנות. זה אינטרס של תפוז, של המפרסמים ולכן גם של הבעלים. אחת הסיבות שעזבתי את הניהול, שכ"כ התעצבנתי על איך שהדברים מתנהלים שם... כעס לא עושה טוב לעור הפנים
.

זוועה

איך שהם שמים אינטרסים כאלו לפני שירות ללקוח. הם פשוט רוכבים על הגל של עצמם בהנחה שהגולשים ישלימו עם כל מה שיזרקו עליהם (מה שנכון, וזה מה שבאמת עצוב...).

אכן חבל על הקמטים ../images/Emo6.gif

תשובה לא מוסמכת, אני לא מומחית גדולה בטכנולוגיה אבל אחד מהדברים שלמדתי בעבר בעבודתי בווינט הוא לשים לנגד עיני את טובתו של המעסיק ופחות את טובתם של הגולשים. בזמנו עבדתי לילות כימים בריצוי גולשים (מה אני מיתממת, בריצוי עצמי...). גם אני חובבת סדר והיגיון, אבל מנגד יש את בעלי הממון והם משקיעים במטרות שטובות לצרכיהם - כמו שציינת אתה עצמך במקרה הספציפי - תנועה ערה של גולשים בפורום. הסדר הוא לא מה שמשנה להנהלה ולכן הדברים עובדים ככה, ואנו ממשיכים לחשוב שהם עקומים. טוב שיש יתרון גם ליכולת הסתגלות וגמישות ויש לנו מה לעשות עם הכישורים האלה הלאה בחיינו (כמו אולי, לכתוב על הנושאים האלו תזות ודיסטרציות)

במקרה יצא לי להכיר מקרוב את תהליך הטמעת

הטאגים בווינט, ומה אומר ומה אדבר? אם יש דרך עקומה לעשות את זה - ווינט הלכו בה. בראשונה, הם רצו רשימת טאגים (כמו שתפוז עושים עכשיו), מטעם מנהלי הפורומים. אח"כ הם רצו לצנזר את הרשימה. בסוף הם החליטו על טאגים מתוך רשימה סגורה שאין בלתה. ואח"כ... המציאות כבר עשתה את שלה. ואני תוהה מה אחוז הכותבים שמתייגים הודעות? אני מניחה שהוא נמוך. מאד.

22ק ו ס ם

New member
נכון זה אידיוטי

הדרך הכי פשוטה היא פשוט לעשות חיפוש דרך גוגל. אני נותן את האופציה הזו בבלוג שלי והתוצאות מצוינות. אפשר בקלות לחפש רק בפורום ספציפי דרך גוגל ובא לציון גואל. למה להמציא משהו שכבר קיים ועובד מצוין?

LastFlowers

New member
תיוג אולי מתאים לפורמט בלוג

לא לפלטפורמה כל כך רחבה כמו פורום רב משתתפים ורב הודעות. יומן רשת הוא בראש ובראשונה אישי, וככזה בדיוק כמו עבודות המחקר הפרטיות שלנו ניתן ליצור לו תגיות שתעזורנה לכותב הפוסטים ליצור קצת סדר, וגם תסברנה לקוראים שלו על מה בדיוק משוחחים כאן. בקיצור - לא מבינה את המהלך התמוה הזה של תפוז. מצד שני, אני גם לא ממש מופתעת מחוסר יכולתם, שלא לומר בחירתם שלא להתאים את השימוש במערכת לגולשים. בלי שום קשר לזה, גם בבלוגים אני לא מחפשת לפי התגיות אלא משתמשת בחיפוש כללי בתוך הפלטפורמה. חיפוש של גוגל, כך התחוור לי, איננו יעיל בכל אתר, והוא גם איננו מספק תמיד 100% תוצאות (שמתי לב שיש לו נטיה לדלג על התוצאות החדשות יותר)

הדוקטורט שלי עוסק בחלקו בתגיות

יוזרים יתייגו רק אם יש להם אינטרס לתייג. ויש כל מיני אינטרסים, למשל שימוש וארגון אישי, עבור אחרים ברשת חברתית,על מנת להביע דיעה או להשפיע על משהו וכו'. אם אין בשביל מה, לא יתייגו. אמאזון למשל הוא אתר עם מליוני יוזרים ומעט מאד תיוגים.

בוודאי שאפשר

אני מנסה לייצר המלצות אוטומטיות לקריאת ספרים בהתבסס על הטקסטים של הספרים עצמם.

Unicorn98

New member
וואו, נשמע מרתק! (וכמה שימושי... ../images/Emo8.gif)

אני יכול לדמיין כמה תחומים רבים נושקים בטח לנושא שלך. נושא של חישוביות, ואינטליגנציה מלאכותית (כמו זיהוי הטעמים של Pandora, במוזיקה), ונושא ה-tags וכל הקשור למיצוי מידע וכו' וכו'... כמו שאמרתי, נשמע מרתק

למעלה