זרמים בעדה התימנית

אני חושבת שאתה לא מדייק

ואסתפק במשפחתי. סבי ואחיו עלו לארץ בשנות ה-20 וה-30 וכבר במקור שם משפחתם היה ג'מיל, וכך גם שם המשפחה של קרובים רחוקים שעלו בזמנים אחרים וגרים במקומות אחרים בארץ. אבי סבתי ואחיו עלו בשנת 1909 ובאו מתימן עם שם המשפחה טביב, למרות שכבר דורות לא היה במשפחה רופא. כך גם הוריה של אשת דודי שגם הם משפחת טביב עוד מתימן, וגם אצלם כבר דורות לא היה רופא (מה שמראה שאצל כל אלה שם המשפחה ניתן עוד בתימן והרבה לפני שהעולים לארץ נולדו). גם אמא של סבתי עלתה לארץ עם שם משפחה - הפעם ע"ש המחוז, היא שרעבי.

חוששת שאתה שוגה

ואסתפק במשפחתי. סבי ואחיו עלו לארץ בשנות ה-20 וה-30 וכבר במקור שם משפחתם היה ג'מיל, וכך גם שם המשפחה של קרובים רחוקים שעלו בזמנים אחרים וגרים במקומות אחרים בארץ. אבי סבתי ואחיו עלו בשנת 1909 ובאו מתימן עם שם המשפחה טביב, למרות שכבר דורות לא היה במשפחה רופא. כך גם הוריה של אשת דודי שגם הם משפחת טביב עוד מתימן, וגם אצלם כבר דורות לא היה רופא (מה שמראה שאצל כל אלה שם המשפחה ניתן עוד בתימן והרבה לפני שהעולים לארץ נולדו). גם אמא של סבתי עלתה לארץ עם שם משפחה - הפעם ע"ש המחוז, היא שרעבי.

התמ-ים

New member
אני משער שג'מיל היה אביו או סבו

של הסבא שלך. כנ"ל טביב. נסי לבדוק את העובדה הזאת דרך הזקנים שבמשפחה. הרבה מהעולים לקחו את המחוז מהם הגיעו, כשם משפחתם (שהרי באותו מחוז, רובם היו קרובי משפחה ...)

דווקא את זה בררתי

כי ידעתי שבעולם כולו שמות המשפחה זה דבר חדש יחסית, אבל מסתבר שכל שמות המשפחה האלה קיימים כבר כמה מאות (ודאי מעט מאות) של שנים. סביר להניח שהראשון שעל שמו ניתן השם טביב היה רופא, והראשון שעל שמו ניתן השם ג'מיל אכן היה יפה (לפחות לפי טעמה של סביבתו), אבל בכל מקרה זה היה לפני מספר קטן של מאות שנים. השמות על פי מחוזות יתכן שנתנו עם העליה, ויתכן שביציאתו של אדם מהמחוז שלו למחוז אחר, או כשהמשפחה הגיעה לאתיופיה או למצרים (רבים מאלה שעלו לפני קום המדינה עברו במדינות הללו בדרך).

ומה עם החבדניקים ?

שלחת את החבאנים לחצר מוות ? יש להם תכלאל פרווה מעורב ים מפרץ הפרסי

שושי 13

New member
שימו לב לכמה זרמים כבר הגענו

צנענים דאמארים בשארים חיידנים שעיבים טאווילים ג'אמילים טאביבים יוסף בן-דויד סאלם שרעבים סינואנים עאדאנים שאמים בלאדים בארטים דרדאעים עוקאשים איבּים מאפטים דאמתים אותי מעניין מאד לדעת למי מכם יש משהו מסויים, מיוחד או מעניין לספר על אחד מהזרמים האלה.

מפי השמועה

כאשר התלוננו העיקשים בפני האימאם על הדרדסים שחשודים הם על המינות, והדרדעים התגוננו שהעיקשים מאמינים באלהים המקיים יחסי מין, בהיות ולא ידע להחליט מיהו הכופר שביניהם, ע``כ הכניס את שני הפלגים לכאלאבוש ושרף כ70 בתי כנסת ברחבי תימן.

שושי 13

New member
חחח, אז נוסיף גם את החאבנים ../images/Emo24.gif

אני בכלל לא מכירה את כל הזרמים שהזכירו כאן. היום למדתי מכם הרבה על זה. חבל שאף אחד לא מוסיף משהו מיוחד שהוא מכיר על זרם זה או אחר.

מזכיר הנשכחות

שאלה זו נשאלה ``מה עם החבדניקים`` ואם כבר היא שכחה את הראדאעים. יצא לאור אפילו תכלאל בנוסח מחודש ע``פ נסורת ראדאע

יyoידה

New member
רגע,

יש הבדל בין חבדניקים לחבאנים, ואני הגבתי לזה בגלל שברשימה היא לא כתבה אותנו...

שושי 13

New member
בבקשה - הרשימה עם התוספות

אגב, לא אני בניתי את הרשימה, אלו הזרמים שכתבו כאן כולם, אני אישית לא מכירה חלק גדול מהשמות האלה - לכן גם העלתי את הנושא כי ידעתי שיש הרבה זרמים בעדה התימנית. אגב, דארדאעים קיים ברשימה. מה שבעצם רציתי להביא לידיעת כולם, בעזרתכם, כמה זרמים יש ומה המיוחד לכל אחד מהם. צנענים דאמארים בשארים חיידנים שעיבים טאווילים ג'אמילים טאביבים יוסף בן-דויד סאלם שרעבים סינואנים עאדאנים שאמים בלאדים בארטים דרדאעים עוקאשים איבּים מאפטים דאמתים חאבאנים

דרדעים=פלג ביהדות תימן

שאינם קשורים למחוז. ראדעים=מחוז בתימן שתושביו הם כמובן הם רדעים. הדרדעים הם בלדי, והראדעים לרוב הם שאמי.

למעלה