זרמים בעדה התימנית

D a r k m a n72

New member
יש עוד..

אבא שלי עלה מ.. מנאכה
מנהלת נא להוסיף

מישום מה נדמה לי

שאותו האמפטי דמתי הוא איזה כדורגלן או סתם כושי אליל זמר עם צליל תימני-דמתי. וכנראה שבכל 10 לחודש ``אנו מתירין להתבלבל את העבריינים`` וכבר הספיקו לגייר אותו.

רדאעי

New member
העיר ראדע וכפרים סביב לה בתמונות

רדאעים הם עירוניים מבטן ומלידה, ובישול דג בנוסח ראדע ליום השבת זו אומנות העירעארה. [בפאריס מכנים את עירעיראת הדג הרדאעי - דג מוקרש בנוסח לבאנט]. בתמונות יכולים כולם לחזור בזמן לשורשים ולשים לב לרחובות הצרים ולמבנים ללא ועד בית וחניייה לרכב ואין מידראכות ואין קביש, ואין עובדי ניקיון רק חול וחול....כמה טוב שבאנו על כנפי הנשרים... גאולי תימן אמרנו?

שושי 13

New member
אהלן רדאעי ותודה לך על כל הקישורים

אני אוספת אותם ואז אשים אותם בקטגוריות של הפורום, כדי שכל מי שנכנס לפורום יוכל להנות.

רדאעי

New member
אוי ואבוי שכחתם את הבאייד'אנים

אין סליחה ואין מחילה... חדיד, ברקת, אזור, בקיור כל לוגמי קפה לבן עם לסיס לא ישכחו לכם את העלבון... גישר יא ראדע
אל תדאגו יאבייד'אנים אתם קיימים ובלי הפגנות מחאה.

שושי 13

New member
חחח, והיכן היית עד כה?

אנחנו כבר יומיים מחפשים את כל הזרמים, לאיזה כיוון זרמת אתה?

Oren G

New member
אני צנעני ../images/Emo13.gif

רק לא מזמן גיליתי שיש זרמים בעדה דוד שלי כתב ספר על המשפחה שלי בתימן - משפחת חוברה , שלפי הסיפורים ששמעתי היתה משפחה גדולה ועשירה בצנעא. סבא שלי שהיה רתך, היה עושה עבודות למלך או משהו כזה. הספר ייצא לאור עוד חודש-חודשיים, תהיה השקה חגיגית וכאלה , אני לא יכול לחכות לקרוא את זה כבר

y0el

New member
זרמים בעדה התימנית

קצת התבלבלתם בהגדרות ! אין זרמים ביהדות תימן ! ביהדות תימן יש רק זרם אחד והוא הזרם האורתודוכסי ! יש מנהגים שונים בבית הכנסת, שהעיקריים בינהם הם שאמי - בלאדי אי שם בעבר הרחוק, עקב מחסור חמור בסידורי תפילה, יובאו סידורים מחוץ לתימן, וכך הגיעו הסידורים ה"שאמי". שימו לב שהסידור השאמי הוא כמעט העתק מדוייק של הסידורים ה"ספרדיים". היכן שלא הייתה בעיה של סידורי תפילה, המשיכו להתפלל בנוסח ה"בלאדי" שהוא דרך אגב הנוסח המקורי התמני ! מי שזכה להתפלל עם זקני תימן בוודאי שם לב, שחלק גדול מהם התפללו בסידור "שאמי" אבל סדר התפילה היה "בלאדי" . בנוסף, יהודי תימן נקראים כ ... צנענים , חבאנים... כאוולנים, וכו'... ע"פ האיזור בו גרו בתימן, הצנענים מצנעה.... השרעבים, משרעב... וכו' שמות המשפחה של יהודי תימן הם בכלל סיפור מעניין. יש את השמות שמקורם במקצועו של אחד מאבות השבט... חדד (מסגר - חרש ברזל) וכד'... יש את שמות המשפחה שמקורם במקום מגוריי של אחד מאבות השבט... צנעני...(שבא מצנעה) - (לפעמים זה היה מישהו ש"עבר דירה" ואז זיהו אותו כ... יוסף הצנעני...למשל) ויש שמות משפחה בכלל שגויים ! כידוע לכם בוודאי, בתימן אדם מזוהה ע"פ שם אביו, לדוגמא... אחד ששמו יוסף ושם אביו שלום , נקרא בפי כולם , יוסף סאלם... ואחד ששמו יוסף ושם אביו יעקב, נקרא בפי כולם, יוסף יעקב , (להבדיל מהערבים , שהם נקראים ע"ש הבן שלהם - אם שם האב יוסף ובנו בכורו נקרא צדוק, יקראו לאב, אבו צאלח, לדוגמא.. ראש הממשלה הפלסטינית לשעבר - אבו עלא... משמעו...האבא של עלא) בימינו יש הרבה שמות משפחה של יהודי תימן שהם בעצם שמם הפרטי של אחד מאבותם, כשעלה תימני לארץ ושאל אותן פקיד העליה לשמו, באופן הכי טבעי הוא ענה.... יוסף סאלם (שם אביו) ובתעודת העולה נרשם בטעות שם פרטי - יוסף שם משפחה - סאלם (שלום) . בקצב הדעסה... חזרה לעבודה

שושי 13

New member
ברוך הבא יואל, לאוהלנו התימני../images/Emo140.gif

תודה רבה על ההסבר המלמד שהבאת, באמת תודה, גם אני לומדת דברים חדשים כאן. ההסבר שלך נראה לי הגיוני ואמין ואתה כותב ברור ולעניין ונעים מאד לקרוא אותך, שוב תודה.

סיקרן אותי לשאול....

אם לשמות המשפחה יש פירוש כזה מעניין, אני אשמח אם מישו ידע להגיד מה זה פירוש השם "סָלַב" - שם המשפחה של הצד התמני שבי.

למעלה