זר השבוע!

Y. Welis

New member
איך באמת נקראים שם ה'קטקטים'?

נדמה לי שהמקור היה יפאני. אולי הדרדסים לא (הכותב היה בלגי), אבל מי יודע.
היו אגב גם עיבודי אנימה ל'נשים קטנות' ו'הקוסם מארץ עוץ' (ראש הדלעת זכור במיוחד. נודניק רציני) וכן 'המומינים'. אם כי שם המקור הספרותי שווה הרבה יותר. ממליץ לך להקריא להן. חוויה גדולה.

אני אגב קראתי להם 'טקטקים'. עוד זכור שיר הפתיח מלא הפאתוס של מיקי קם - http://www.imdb.com/title/tt2161930/

ליפאנים יש מגוון רחב של אנימה, ממגוון תקופות. מה שלפני התשעים היה מאוד מרוכך ו'רגוע' לעומת מה שאחרי.

Y. Welis

New member
ואגב לדעתי מה שהיה טוב לנו, יהיה טוב גם להם

= לדור הבא. שום סיבה שלא.

רק כל עוד זה לא 'היער הירוק' הזוועתי, או 'טוב טוב הגמד', המסוכן.

Y. Welis

New member
או 'סיפורי מוש' המבחיל. זה דבר שלדעתי גרם נזק

בלתי הפיך לדור שלם. לכן אמרתי לעיל - אנימה שלפני התשעים.

אין לי מושג אך קוראים להם כאן

יש כאן מגוון תוכניות חדשות שאנחנו רואים, ואני מאוד מרוצה מעידן התמימות.
דרך אגב, הורדתי להן את כל העונות והתוכניות של הדרדסים. יש בערך 8 עונות עם מיליון פרקים לעונה. הדרדסים זה בלגי במקור, לא ראיתי גרסאות אחרות.

אני ממש לא מסכימה בקשר לתוכניות שלנו בתור ילדים, אולי המצויירים כן (וכמו שכתבת תלוי מה, אני לא רואה את הנזק במוש השור או טובטוב הגמד אבל לכל אחד יש את השריטה שלו
) התוכניות האמיתיות כמו הצריף של תמרי, ריץ' רץ' ורחוב סומסום מיושנות. ראיתי רחוב סומסום ורגע עם דודלי וממש השתעממתי.
לא מכירה אנימה, לא התחברתי לזה בכלל (למרות שהייתי בגיל הנעורים כל הכיתה שלי ראתה sailor moon)

דרך אגב, יש לך ילדים?

Y. Welis

New member
התכוונתי לסדרות הזרות. הן timeless

המקומיות היו טובות למי שחי אז בארץ. אם כי ב'ריץ' רץ' היו כמה דברים מקוריים מאוד, שעובדים עד היום (אגב מחצית מהם חיים היום בחו"ל; יש כתבה ביוטיוב).

לי עדיין אין, אבל יש לי תוכנית מפורטת של החינוך שאתן. אני יודע בדיוק מה צריך ולאיזה גיל.

לא זכורה לי הסידרה שהזכרת http://www.youtube.com/watch?v=X6_RZhh44NY, אבל נשמע מעניין.

אני זוכר הרבה אנימות. בעיקר כאלה עם תוכן - סיפור, גיבורים אנושיים, ערכים חיוביים. אלה דברים שלא היו ב'מוש' או 'טוב טוב'.

אגב משהו שהיה רק בכבלים בזמנו (90'-91') והקדים את זמנו -
http://www.youtube.com/watch?v=Y1Hh32q3yCI
שנתיים לפחות לפני 'בברלי 90210', ועשרים שנה לפני 'גוסיפ גירל' ודומותיה (וקודמותיה). חומר חיוני למתבגרות.

גם לי היו תוכניות לפני שהיו לי ילדים

זה מזכיר לי, שנתיים לפני שנולדה הבכורה היה לנו ריב (שנמשך 4 ימים בערך) על חינוך הילדים וצפייה בטלוויזיה - תוכניות ריאליטי בעיקר אבל לא רק. זה היה ריב קשה, כמעט התגרשנו בגללו
4 ימים רבנו על עקרונות, השפעות, הבאנו מאמרים אחד לשנייה, ובעיקר צעקנו. באחד מהימים אפילו לא הלכנו ללימודים כי המשכנו לריב

טוב, התבגרנו מאז. לא רואים אצלנו ריאליטי (חוץ מהישרדות אבל את זה ראינו גם לפני שהכרנו) אבל הטלווזיה היא כלי חשוב בחינוך ובכיף.

ועל זה אני אומר - תוכניות לחוד, ומציאות לחוד.

Y. Welis

New member
אני יותר טכנולוגי בקטע הזה

כך שנראה לי שיהיה קשה יותר לברוח מזה - יש לי מסך וסטרימר, ועליו כל החומרים שאהבתי בעבר ובהווה. זה חומר הצפיה שיהיה. שום דבר חי או שלא לטעמי.

כמובן שיהיה צורך לנהל מו"מ בנושא (ומזל שעברתם את הריב לפני שהילדה הגיעה) אבל במישור המעשי הכל מוכן. רק צריך את הצופה הצעיר.

לנו אין כבלים

יש לנו אנטנה וקולטים את הערוצים הרגילים (כמו שבארץ יש ערוץ 10, 2 ו-1)
ויש לנו הולו+ ונטפליקס.
המון DVD
בנוסף יש לנו טלוויזיה חכמה (ו3D) אז אנחנו רואים דרך המחשב

שיהיה לך בהצלחה במו"מ ותזכור את מילת המפתח - להתפשר! )דרך אגב, זה הסוד לנישואין מוצלחים)
אה, ושהילד מגיע מהגן עם יובל המבולבל או רינת
להזכיר שיש דברים שרואים בגן, ויש דברים שרואים בבית
הצגות חנוכה הן קטגוריות נפרדות (אתה רושם
)

אה, ואל תדאג, עברנו גם המון ריבים אחרי שהיא נולדה. העסק רק מסתב משם והלאה.......

Y. Welis

New member
אני לא מתכנן להישאר כאן.

כבר מגיל צעיר ידעתי שמתישהו אזוז, אבל התעכבתי. בדיעבד הרבה יותר מדי. היום אני מוכן טוב יותר להזדמנות הבאה.

כך שאין חשש מאותם יצורים שהזכרת (מה גם שאחד מהם דרס פעם אדם וגרם לו לנכות תמידית; אבל את זה לא מזכירים לו).

אני גם חושב שאין הצדקה עוד לכבלים או לוויין. VOD דרך הרשת (רשמי כמו אצלך או 'דודתי' כמו כאן) עדיף הרבה יותר. בלי פירסומות ובלי תכנים שלא רצית, ועם התכנים שעליהם גדלנו.

enigma14

New member
מי אמר שרע?

אני ראיתי את הסדרה המצויירת שהייתי קטנה

ואל תדבר על הסדרה החיה השוטדית המדובבת שהייתה בשנות ה70,כי אפילו אמא שלי פחדה מזה שהייתה קטנה...

shirush3

New member
שאלות שאלות

מכל העולמות של האגדות/מיתולוגיות יש עולם שהיית רוצה לבקר בו?
שקיעות או זריחות?
היום הכי אהוב בשבוע?
חודש אהוב?
הדבר שאת הכי אוהבת לעשות עם הבנות?
מה הכי מעצבן?
מה יכול להעלות לך חיוך בננה על הפרצוף?
צבע אהוב?

מכל העולמות של האגדות/מיתולוגיות יש עולם שהיית רוצה לבקר בו? יוון

שקיעות או זריחות? שקיעות (למרות שמאז שאני אימא אני רואה יותר מידי זריחות)

היום הכי אהוב בשבוע? שני - כולם חוזרים לשגרה

חודש אהוב? אוקטובר. מתה על הסתיו

הדבר שאת הכי אוהבת לעשות עם הבנות? לשכב לידן, לנשק אותן ולהריח את הצוואר שלהן. לכל אחת יש תגובה אחרת שהורסת אותי

מה הכי מעצבן? גיר על הלוח, שהגדולה עושה קולות של חתול ותלמיד שמפליץ באמצע השיעור

מה יכול להעלות לך חיוך בננה על הפרצוף? הבנות שלי (כמה קילשאיתית אני יכולה להיות?!) וחיות (מסתבר שאני יכולה קילשאתית מאוד)

צבע אהוב? כחול על כל גוניו

LeAnnDylan

Well-known member
שאלות

[בעיקר שאלות שיטחיות כי אני בן אדם שיטחי. עמך הסליחה]

קודם כל, מה קורה?
איך מזג האוויר אצלכם?
מהי העונה האהובה עליך?
מחשב או טלוויזיה?
מהו הסרט האהוב עליך?
מהי סדרת הילדות האהובה עליך?
מי היה הסלבריטי קראש הראשון שלך?
האם גם את אכלת חול בתור ילדה?
האם שברת אי פעם עצם?
איזה סיפורי כזב סיפרו לך הורייך כדי ללמד אותך לקח כלשהו או לגרום לך לעשות משהו שהם רוצים?
מיהי הדמות הטלוויזיונית האהובה עליך ביותר בכל הזמנים?
סאוור פאטץ' קידס או סקיטלס?
ד"ר פפר או קולה?
שמלה או חצאית?
בילוי בחוץ או בבית?
ים או בריכה?
סרט בקולנוע או בבית?
גלידה בגביע או בכוס (או ישר מהקופסה)?
צבעים חמים או קרים?
אובמה או רומני?
איזה מוזיקה את שומעת?
מהו הדיסק הראשון שרכשת?
מהי ההופעה הראשונה שהלכת אליה?
והאחרונה?
כריסטמס או חנוכה?
ובוחן פתע פטריוטי מהיר- מני חמישה שירים של חנוכה (בלי להיעזר באינטרנט)-
ושאלת השאלות- מה את חושבת הסיכוי שאמה תסכים לעשות לי ילד?

bring it on......

קודם כל, מה קורה? הכל אחלה. תודה על ההתעניינות. אני בעיצומה של כתיבת עבודה סמינריונית לסיום התואר הראשון בנושא זהות וקהילה.

איך מזג האוויר אצלכם? חורף! למרות שפה זה סתיו. עכשיו יש רוחות מאוד חזקות ומעונן. תודה לאל שיש הפוגה מהגשם (ירד 24 שעות רצוף ולא אמור להפסיק עד יום שני לפחות)

מהי העונה האהובה עליך? סתיו!

מחשב או טלוויזיה? צמוד..... לא חושבת שאני יכולה להכריע בנושא.....

מהו הסרט האהוב עליך? מרי פופינס! מצויר - אלאדין והלוראקס

מהי סדרת הילדות האהובה עליך? הקטקטים (ראיתי שנה שעברה עם הבנות, היה כיף כיף כיף). גברת פלפלת. משפחת קדמוני.

מי היה הסלבריטי קראש הראשון שלך? הדוד ג'סי מצער גידול בנות

האם גם את אכלת חול בתור ילדה? אני מניחה שכן, כי עד היום החול מוצא את עצמו לסנדוויץ' / אבטיח / תפוח שאנחנו בחוף

האם שברת אי פעם עצם?כן. את עצם הבריח בגיל 12

איזה סיפורי כזב סיפרו לך הורייך כדי ללמד אותך לקח כלשהו או לגרום לך לעשות משהו שהם רוצים? וואו, יש לך שאלות מעולות. אני לא זוכרת, אבל אני אספר לך על השקרים שאני מספרת לילדות שלי - אם תשחקו עם החגורת בטיחות בכיסא יבוא שוטר ויכעס עליכן. אם תמשיכו לצעוק יגיע בעל החנות ויבקש ממכן לצאת החוצה או יתן עונש (את לא מבינה אך זה עובד!), אימא יודעת הכל (וזה השקר הורים הכי גדול, אימא ממש ממש ממש לא יודעת הכל למרות שזה מפחיד, אפילו הצליחו להחביא ממנה שבוע שהשן מתנדנדת והיא הייתה בהלם שהיא גילתה את זה)

מיהי הדמות הטלוויזיונית האהובה עליך ביותר בכל הזמנים?

סאוור פאטץ' קידס או סקיטלס? סקיטלס!

ד"ר פפר או קולה? אם אני חייבת אז קולה....

שמלה או חצאית? גם וגם, בקושי יש לי מכנסיים....

בילוי בחוץ או בבית? תלוי בעונה ובמידת העייפות

ים או בריכה? בריכה

סרט בקולנוע או בבית? קולנוע!

גלידה בגביע או בכוס (או ישר מהקופסה)? גביע (כוס רק בבית)

צבעים חמים או קרים? בד"כ קרים

אובמה או רומני? אובמה!

איזה מוזיקה את שומעת? alternatuve rock אבל אוהבת גם את מה שברדיו.

מהו הדיסק הראשון שרכשת? step by step של NKOTB. אגב, הקסטה הראשונה שרכשתי הייתה של ירדנה ארזי

מהי ההופעה הראשונה שהלכת אליה? לא כולל שירות

והאחרונה? מותק של פסטיבל 2011

כריסטמס או חנוכה? שילוב של השניים, אנחנו אוהבים מסורות ולא חגים דתיים.

ובוחן פתע פטריוטי מהיר- מני חמישה שירים של חנוכה (בלי להיעזר באינטרנט)- נר לי נר לי, הנרות הללו, מעוז צור, חנוכיה לי יש, באנו חושך (יש לי ילדות זוכרת....)

ושאלת השאלות- מה את חושבת הסיכוי שאמה תסכים לעשות לי ילד? בואי נבחן את הדברים לעומק. המושתף לגברים של אמה הם מיסתוריות עם נטיה קלה לפלילים ו/או הסתבכות בצרות. ניצוץ מסקרן בעיניים. עדיפות לז'קט עור. הרפתקנים נועזים, ועדיף שיהיה להם כמה שיותר זיפים על הפנים. אם אין לך נטיה לפלילים, אני חוששת שהסיכוי לא גבוה במיוחד.

דמות טלוויזיונית אהובה

אני חושבת על זה כבר כמה שעות, אין אחת אהובה ביותר, אבל יש כמה שאני אוהבת.

דקסטר, ברי ואן די קאמפ, ג'ורג' ואיזי.
לאחרונה אני גם מחבבת את הדמות של אסי כהן בחטופים

ואך שכחתי את האהובים החדשים שלי

mr & mrs. coach
מהתוכנית friday night lights

הזוג המושלם. אני קוראת להם בעלי ואישתי החדשים

למעלה