חבילת התו השמיני 10.9.13

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך
השוותי רק להוצאות חוקיות ולא למשהו לא חוקי

כמובן שניתן להשיג עותקים לא חוקיים עד לפני שיצאו מהדורות חוקיות ועותקים של איכות BD עוד לפני שבכלל ואם בכלל יצאה או תצא מהדורת BD של הסרט.

Mits Petel

New member
בכל מקרה הבלוריי הבריטי בדרך אלי.

ועל הכסף שהוצאתי על ה-dvd הישראלי אני מתייחס בתור: "קניתי קובץ תרגום עברי ב-50 ש"ח".

zender

New member
לצערי אנחנו רק המפיצים

אין לנו יד בהפקת המאסטר. אנחנו לא יכולים להתערב בנושא הזה.

לגבי הצבעים - אני לא יודע. צריך לעשות השוואה מול DVD מאיזור אחר, כדי לדעת בוודאות אם יש שוני.

לגבי הסטריאו - אכן מבאס. אני אנסה לברר למה לא 5.1, כי עד כמה שאני זוכר, 99% מהסרטים שסרטי לב הוציאו בהפצת התו השמיני, היו עם פסקול 5.1

Mits Petel

New member
ברור. האחריות פה היא של סרטי לב.

לפעמים הם משקיעים במאסטרים טובים, ולפעמים לא. לכן כתבתי "חתול בשק".

zender

New member
שבוע שעבר הופצו 10 כותרים חדשים של 4K

במקום לטפטף 3 כותרים כל שבוע, החלטנו לשפוך הכל החוצה ולא לתת לכם לחכות. גם לא טוב? אין מה לעשות, לא כל יום פורים.

AsafA55

New member
ואני קצת מתייאש מהיאוש שלך

אתה הרי יודע שאין שום סיבה שבעולם שמישהו ימשיך להשקיע בזה בארץ,אז למה אתה מופתע מזה כל פעם מחדש?

Mits Petel

New member
כן, אבל מעולם לא נעשה מאמץ אמיתי לשווק

את הפורמט בארץ.

אני מדבר על קמפיין פרסומי, ואולי אפילו בשילוב יבואניות המכשירים (למה שמכשיר בלוריי יעלה בארץ פי 2 ויותר מאשר בעולם ואפילו בדיוטי פרי?).
(דרך אגב, לא ראיתי בארץ אפילו איזה קמפיין חצי-רציני לעידוד רכישה חוקית של תכנים כדי לתמוך בתעשיית הקולנוע, הטלוויזיה והמוזיקה המקומיות.)

למשל לפני מה שנים היה קמפיין גדול בטלוויזיה לעידוד קניית ספרים. לפורמט הבלוריי התייחסו פה מראש כמשהו נישתי ומצומצם ביותר למביני עניין בעלי אמצעים.
הרבה אנשים שמבקרים אצלי בבית ורואים את האוסף שלי שואלים אותי: "איפה בכלל קונים את זה?"

liorb22

New member
אתה באמת מצפה שהמחירים יתקרבו לחו"ל?

כאן כולם חמדנים ורוצים לגזור קופון שמן על חשבון הצרכן.
אנחנו אולי רוצים להראות מערביים, אבל אנחנו ההפך הגמור.

לא סתם הצרכן הממוצע חושב בכל קניה: "איפה מנסים לדפוק אותי". החשש הזה, לצערינו הרב, מוצדק בחלק גדול מהמקרים.

אני קניתי עכשיו נגן בלורי בסיסי דרך אמזון בריטניה. הכל כולל הכל, עלה לי 515 ש"ח. בארץ אין סיכוי שתמצא נגן חדש, מודל 2013, במחיר שמתקרב לזה. גם אם המיסוי בארץ היה אפסי, סמוך על החנויות בארץ שהיו מנצלות את המצב ומשאירות את רמת המחירים כמו שהיא רק כדי להרוויח עליך יותר.

haifaboy

New member
ולא סתם כמות ההזמנות מחול קפצה פי 100

תשאר את רשות הדואר מה קורה שם עם כמות החבילות שמגיעות מחול בשנים האחרונות.

Mits Petel

New member
אם הייתי מפיץ של סרטי בלוריי בארץ

והייתי מנסה לקדם את המכירות של המוצר, הייתי שוקל ברצינות לייבא גם מכשירים ולמכור אותם בזול או לפחות להגיע להסכם כלשהו עם אחת או יותר מיבואניות מכשירי האלקטרוניקה.
אי אפשר למכור את הדיסקים בכמויות כאשר לרוב רובה של האוכלוסיה אין את האמצעים לנגן אותם, או אפילו מודעות לקיום הפורמט.

liorb22

New member
אין לי הרבה מה לומר על מפיצי הסרטים

המפתח ומירב האפשרויות נמצאים בידי רשתות האלקטרוניקה למינהם - שם נמצא השוק הגדול.
כמויות הסרטים שנמכרים בארץ מגוחכים למדי.
אבל מוצרי אלקטרוניקה נמכרים בארץ יפה, כי לא כל אחד יקח על עצמו סיכון וייבא משהו מחו"ל. תוסיף לכך מבצעי חג ומועדונים למינהם ותבין שניתן בהחלט להוזיל משמעותית את המחירים.

הבעיה היא שאף אחד לא מעוניין לעשות זאת. אף רשת לא תוריד מחירים באופן חד ללא סיבה שתצדיק זאת. בגדול כולם מתאמים מחירים עם כולם.

בכל שוק מערבי נורמלי אי תיאום מחירים או קרטלים. שם מי שלא נותן את המחיר הזול ביותר פשוט מפסיד לקוחות לטובת רשת מתחרה, אין אפס. פה זה בדיוק ההפך. כולם שומרים על השמנת ואף אחד לא מעוניין לקחת סיכונים ולנסות גישה אחרת שתטיב עם כיס הצרכן ולא כיסו שלו.

יש פה טחינת מים.אף אחד חוץ ממעטים בלבד

בכלל קונים סרטים ומתוכם רק מעטים הרבה יותר קונה BD. קודם תשכנע אותם לקנות DVD ורק אז תדבר על ה BD. זה נישה מצומצמת מאוד.

Mits Petel

New member
לרוב הציבור יש היום טלוויזיות HD.

כשחברה כמו YES מפרסמת את עצמה, היא שמה דגש על ערוצי ה-HD שלה.
אם רוצים לעודד רכישות סרטים אז בטח לא צריך להשקיע את המאמצים בכיוון של פורמט ישן ונחות כמו dvd...

לאנשים יש טלווזיות במטרה לראות שידורי ממיר

שמחובר אליהם. רק מעטים קונים למטרה נוספת מעבר לזה. זה שהיום יש HD בכל טלוויזיה לא הופכת אותם לקנייני סרטים שדורש גם מכשירים שדרכם ניתן להכניס דיסק כל שהוא ולראותו. גם מכשירי DVD היום בקושי קונים אז מכשירי BD ? בממיר אתה משתמש גם לצפייה בתוכניות רגילות והדחיפה של YES לדוגמא לתכני HD לא גורמת למנוי ליותר מדיי הוצאה כספית מיוחדת למטרה זאת. היא מכניסה כסף מסוים לחברות והמנויים מקבלים ערך מוסף . פורמט הDVD היה נפוץ במיוחד כאשר הוא החליף את קלטות הווידאו ובתקופה שלא היו כל כך הרבה תכנים בממירים או באינטרנט. היום זה רק נישה קטנה לחובבי סרטים כמונו. אנשים "הרגילים" כבר הפסיקו או מפסיקים היום כבר לצפות ב DVD שהיה נפוץ מאז אותו הבום של המעבר מקלטות הוידאו. הם לא יתחילו לצפות בפורמט BD רק בגלל שיש לו איכות יותר טובה כי הם הפסיקו לצפות ב DVD לא בגלל האיכות אלא בגלל התכנים הנפוצים בכל מקום. הם הפסיקו לצפות בגלל שהכל זמין היום ללא הוצאות מיוחדות בכסף. ללא קניית מכשירים מיוחדים לצורך הצפייה בתכני ה DVD ( או ה BD ) . אנשים שצופים היום בתוכניות הטלוויזיה וזה הרוב לא ידאגו אם תביא להם סרט בפורמט DVD . הם ייהנו מימנו בדיוק כמו שנהנים לראות האח הגדול או סרט בערוצי הסרטים הרגילים או בערוץ 2. הם אומנם עומדים מול המסכים הגדולים בחנויות ומתפלאים מהאיכות אבל כאשר חוזרים הביתה, אומרים כמוני שהאיכות בטלוויזיה הביתית והתכנים בטלוויזיה מספקים בהחלט.
לכן שאתה מדבר על BD זה כמו לדבר על קניית מכנסי דיזל בקניונים. אומנם יש מעטים שיקנו אותם אבל רוב העם יגיד שמכנס מקסטרו מספיק בהחלט. ורוב העם דרך אגב גם מקסטרו לא קונה כי חולצה מכופתרת מקסטרו ב 199 גם יקר לו.

Mits Petel

New member
להרבה מאוד ישראלים יש סטרימרים

שמשמשים להזרמת תכני HD פיראטיים לטלוויזיות שלהם.
אנשים משקיעים אלפי שקלים ואפילו עשרות אלפי שקלים במערכות קולנוע ביתי, ולא מוכנים להשקיע גרוש בתכנים מפני שהם זמינים בחינם באינטרנט.
אם התכנים הפירטיים יהיו פחות זמינים (ובמקביל התכנים החוקיים יהיו יותר זמינים ויותר זולים), אתה חושב שכל האנשים האלה יסתפקו בשידורים ובאיכות
של ערוץ 2?

סטרימר זה ג'דט נחמד וגם אני בזמנו קניתי

אחד וחיברתי אותו למסך אבל במהרה זנחתי אותו ועכשיו הוא זרוק באיזה פינה. תכנים לא פירטים יש בערוצי הסרטים בממרים וכל אחד יכול לצפות בהם בחינם. יש הרבה מאוד סרטים שם ולפעמים הבחירה מה לראות קשה אז למה שיקנו בכסף גם כותרים פיזיים בנוסף? יש גם מגמה עולה היום לחזור לבתי הקולנוע בנוסף על הצפייה הביתית ואנשים משקיעם הזה את כספם - להרגיש בית קולנוע פעם בשבוע או בחודש . וחוץ מכל זה אנשים עושים עוד בחייהם הפרטיים כך שהזמן לראות סרטים גם מוגבל לסרט אחד פעם ב בממירים הביתיים. אז מי ישקיע היום בסרט קנוי ומי ישקיע במכשיר BD?

עטלפוני

New member
גם אין בישראל דנקין דונט'ס

לא כל מה שרלוונטי לארה"ב רלוונטי לישראל.

אנשים פה לא כל כך מתעניינים בנושא, לעומת נגיד סמארטפונים שזה שוק מאוד "חם" בישראל. המגמה היא לחלוטין נטו vod של הוט/יס ושירותים דומים. אין מה "לחנך" כי זה לא יעזור. ספרים זה משהו אחר, כי משום מה הוחלט שישראלים זה "עם הספר" וככה זה תפס.

בלו-רי זה תחום נישתי בישראל, ואני מאמין שאחוז האנשים שאוהבים בלו-רי אבל לא שולטים באנגלית ברמה של לצפות בסרט אפילו בעזרת כתוביות באנגלית - הוא אפסי ולא שווה את המאמץ [של המפיץ המקומי]. אין מה להתרגז מזה, ואין מה להתבאס - יש בישראל יתרונות (למשל: פירות הדר) ויש בישראל חסרונות (למשל: שוק בלו-רי לא מפותח).

אם זה בגלל ילד - הוא שיסתפק בדי.וי.די. ילדים באפריקה לא אוכלים, ילד ישראלי יכול להסתפק בלצפות בדי.וי.די.
אם זה בגלל מבוגר - זה הזמן לשפר את האנגלית, זה יעזור בכל תחום בחיים. כתוביות באנגלית עושות את העבודה כשצריך.

Mits Petel

New member
הרוב הגדול של הישראלים מעדיף לראות סרטים עם

כתוביות בעברית, ולראייה ה"שוק" התוסס מאוד והפעיל מאוד של תרגומים פיראטיים באינטרנט.

אני לא מתרגז או מתבאס. כשאני צריך תרגום (למשל בסרטים שאינם דוברי אנגלית ושקצב הדיבור בהם מהיר במיוחד), אני יודע להוסיף אותו בעצמי...
אני כן חושב שלא התאמצו בכלל לקדם את פורמט הבלו-ריי בארץ, ייתכן באמת שאין לזה הצדקה כלכלית, אבל עדיין "התו השמיני" ו"גלובוס-יונייטד"
מפיצות סרטים כאלה בישראל, ואנחנו שומעים פה דיווחים שהמכירות חלשות מאוד ושהפורמט לא תופס, אז נשאלת השאלה למה לא עושים משהו
כדי לשנות את זה, ואם זה אבוד מראש, למה להמשיך עם זה...

למעלה