חבילת התו השמיני 10.9.13

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

liorb22

New member
זה מעולם לא היה ברור לי

שאלתי את אותה שאלה בעבר ומעולם לא קיבלתי תשובה. אם השוק אינו מצדיק את עצמו כלכלית, מדוע לא לסגור את הבאסטה ולהודות בתבוסה? דישדוש במכירות וחוסר צמיחה לא בדיוק נראים לי כמהלך עיסקי נבון. אבל מצד שני, הגיון הוא לא הצד החזק של המפיצים כאן.

סוגרים כל הזמן חנויות וספריות. אני מניח

שלמפיצים יש גם הכנסות אחרות בתחומים אחרים לדוגמא בהפצת כותרי מוסיקה.

prince9

New member
אמרתי לעצמי שאני אמנע משרשורי "הבכי"

הללו אבל כנראה שלא ממש ניתן . באותה מידה נשאלת השאלה אם בשל העובדה שכמות הרכישות פה בארץ כל כך קטנה כפי שרבים טוענים והנושא
כל כך לא כדאי מבחינה כלכלית למפיצים ,אז באמת מדוע הם עדיין ממשיכים כנגד כל היגיון בריא ? ,ועוד יותר נשאלת השאלה מדוע בחו"ל ממשיכים
להוציא הוצאות רבות מתורגמות לעברית כשאין בעצם שוק ? מה בעצם האינטרס של החברות בחו"ל להכניס תרגום בעברית בחלק מההוצאות האזוריות.
כנראה שצריך לקבל את הדברים כעובדות קיימות .
לי באופן אישי תמיד תהיה העדפה לרכוש בארץ מתורגם כאשר המחיר הוא נכון ,אבל אם אין ברירה או המחירים מטורפים, תמיד יש אלטרנטיבה בחול לעיתים עם תרגום.

Mits Petel

New member
בעניין ההוצאות המתורגמות שאינן מופצות בארץ:

הרוב שייך לחברת יוניברסל שכבר שנים אין לה נציג רשמי בארץ. למה הם ממשיכים לשים תרגומים בעברית בחלק מההוצאות?
-אולי הם עדיין מקווים שבעתיד יימצא להם נציג בישראל.
-אולי הם הגיעו למסקנה שהכנסת התרגום העברי משתלמת להם, או לפחות בבחינת "לא מועיל אבל גם לא מזיק". כלומר, אולי העלויות זניחות, וההזמנות של הישראלים מחו"ל מכסות את ההוצאה.
קשה לדעת.

יש גם כמה הוצאות מתורגמות של חברות שיש להן נציג בארץ, ועדיין לא מופצות בישראל. זה יכול לקרות מפני שיש כותרים שהחברות בחו"ל, על דעת עצמן, ללא בקשה של הנציגים שלהן
במדינות השונות, מוציאות עם כל התרגומים האפשריים (נדמה לי שזה קורה בלהיטים גדולים, גם מדי פעם בלהיטי עבר גדולים, ובקלאסיקות נחשבות). אז יש כותרים כאלה
שהנציגות בארץ החליטו לא להפיץ כי כנראה הן חושבות שזה לא ישתלם להן. לדוגמה, יש את הסרטים "קגמושה" ו-"מרכבות האש", אחד קלאסיקה של אקירה קוראסאווה והשני להיט עבר משנת 82, שיש להם
הוצאות בלוריי שכוללת המון שפות, כולל עברית, שבעלי הזכויות בישראל, משיקולים שלהם, החליטו לא להפיץ. העניין הזה נפוץ במיוחד בסרטים שזכויות ההפצה שלהם בארץ שייכות לפורום פילם, אבל הדוגמאות
שננתי לך שייכות ל"גלובוס יונייטד" (קגמושה שמופץ ע"י פוקס המאה ה-20) ולתו השמיני (מרכבות האש שמופץ ע"י האחים וורנר).

למעלה