חבל שלא מתוכננת עיר במרכז לבני מיעוטים ששרתו בצה"ל

shershku

New member
אין בעיה בזה, מלבד רשות התכנון עצמה

שתקדם בניה המבוססת התחדשות עירונית ותכנון נכון וארוך טווח.

ש מים

New member
נכון להיום: אי-אפשר להקים שכונות "מגזריות""

כנ"ל לגבי ישובים ישובים קטנים במיוחד.
(לאור פסיקות משפטיות בנושא).

אם חרדים וסרוגים יודעים להקים עמותות רכישה למכרזים..

אז גם הערבים יכולים. וכמו עם חרדים ברגע שיצליחו להשיג "גרעין" של כמה מאות יחידות דיור הגרעין יתפתח לשכונה שלמה גם הם יכולים. אבל הערבים לא אוהבים להשתתף במכרזים ולקנות "במחירים ישראליים" אלא מעדיפים דיור צמוד קרקע בבנה ביתך (וגם את הקרקע הם דורשים בזיל הזול).

ש מים

New member
צר לי לקלקל עם עובדות...

"חריש לא תהיה עיר חרדית"
וזאת אחרי שגם מנכ"ל המינהל הודיע שהיא לא תשווק בלעדית לחרדים.
אז נכון, חרדים (ואחרים) יודעים להתארגן בעמותות, ו"לקנות שכונות", אבל אני מאמין שזה יגיע גם לערבים בסופו של דבר (ההסטוריה מראה שהם לומדים מצויין מהציוניים...).
לגבי מחירים: אתה כן אוהב לקנות ביוקר? אתה כן מעדיף מגורים בבניה רוויה על-פני צמודת קרקע? אם התשובות שליליות, אל תאשים את הערבים!
ונכון, הקרקע בישובים הערביים זולה יותר מאשר בישובים היהודיים. יש לזה מספר סיבות, בהן:
  1. מחירי שוק/כח קניה חלש יותר (בחלקו נובע מרמת השכר ובחלקו מ-"עבודה בעיניים". ראה בסעיף הבא).
  2. בישובים/מכרזים רבים מאוד בישובים ערביים קיימת התארגנות מוכוונת (לעיתים תכופות ע"י ראשי הרשויות) להורדת מחירים - אם ע"י אי הגשת הצעות למכרז הראשון (ואז באים בטענה ש-"המחירים לא ריאליים" ודורשים מהשמאי הממשלתי לקבוע מחיר מינימום נמוך יותר, או לבטל לחלוטין את מחיר המינימום) ואם ע"י התארגנות להגש מחירים מתואמים-נמוכים.
  3. רמות פיתוח סביבתי נמוכות יותר (שנקבעות עפ"י דרישת ראשי הרשויות הערביות, במטרה להפחית מחירים).

חריש היתה אבן בוחן ששימשה להפקת לקחים..

לא עוד תיאום "שקוף" בין עמותות חרדיות. מלבד זאת אם חריש לא תהיה חרדית נזכיר שעיירה אחרת (כסיף) בצפון הנגב כן מיועדת לחרדים.
לגבי המגזר הערבי אני בטוח שהם יכולים לשאוף לסטנדרטי פיתוח ושווי בית גדול יותר.. זה עניין של תרבות. אפילו בעזה שמענו מה שוויים של בתים בשכונת יוקרה ומדינות המפרץ העשירות ממחישות שדיור במגדלים זה לא מילה מגונה. חלק מהערים הערביות למשל בשרון יוצרות פערים מוגזמים מהיישובים היהודים בגלל רמת פיתוח אורבני נמוכה.

ש מים

New member
אני לא יודע מה רמת הפיתוח הסביבתי בעזה

אבל כאשר מכרזי המינהל (למעשה: רמ"י...) כוללים גם את מרכיב עלות הפיתוח, ברור שהרוכשים מעדיפים ברוב המקרים לוותר על פיתוח ברמה AA ובתמורה לשלם פחות. הלוואי שברשויות היהודיות ראשי הרשויות היו נלחמים ככה כנגד עלויות הפיתוח המטורפות, ובעד התושבים! :(
לגבי בניה לגובה: היא קיימת גם קיימת (ובקרוב תראה הרבה יותר ממנה) במגזר. לגבי כח הקנייה, אין מה לעשות, השכר הממוצע במגזר נמוך מן היהודי. זו עובדה.

ש מים

New member
עוד סיבה: המדינה מסבסדת פיתוח בישובים ערביים.

(לכל הטוענים ל-"אפליית המגזר הערבי"...).
סיבסוד עלויות הפיתוח גורם להוזלת מחירי המגרשים.

ש מים

New member
למה?

אני מבין את המחשבה/הכמיהה שמאחורי הבקשה שלך, אבל לא מסכים עם הפיתרון, בשל מספר רב של סיבות, ולהלן חלק מהן (שאני מצליח לשלוף מהשרוול בשעה זו):
  1. בעיני, אזרח - ולא משנה מה דתו ומוצאו - שממלא את כל חובותיו למדינה, זכאי למלוא הזכויות. מסיבה זו אני לא רואה טעם ביצירת "גטו נבדל" (לכל היותר, אפשר לתכנן שכונה לעמותות וכד', על בסיס הרצון של קבוצות חברים להתגורר בסמיכות אחד לשני).
  2. על איזה "ביטחון" אתה מדבר? אם מדובר בבטחון פיזי, אז זו חובת המדינה כלפי כל אזרחיה.
  3. "מגורים במרכז כתלות בריכוז תעסוקה": אתה כורך באחת את כל הכשלים התכנוניים וכל הבעיות במדינה. החל מביזור-תעסוקה, המשך דרך פיתוח הפריפריה ועד מחירי קרקע וקשיי תכנון במרכז המדינה. ובקצרה: חלום באספמיה. אין קרקע פנויה להקמת ישובים חדשים במרכז הארץ!
  4. אני מסכים עם דן רוזנצוייג (טענה שאני טענתי כאן לא אחת...): יש צורך בהקמת ערים/עיר ערבית חדשה. אגב, מיזם כזה נמצא מזה מספר שנים בהליכי תכנון. מדובר ב-"גבעות מע'ר", בין עכו לכרמיאל.
  5. הצורך בהקמת עיר ערבית עומד בסתירה לאי-הנכונות שבהקמת ישובים חדשים, והוא נובע מצורך אמיתי וייחודי למגזר.

למעלה